A Titok- a vonzás törvénye - Sikertörténetek (beszélgetés)
Hogy mért vagy beteg? A miértekre válaszolni szerintem a legnehezebb. Mindent magunk vonzunk be, és egyedül magunk vagyunk a felelősek az életünkért. Ezt megmondani másról, akit nem ismerünk, lehetetlen. Hacsak nincsenek látó képességei valakinek.
Én még sokszor magam sem tudom, miért történt velem egy betegség, vagy baleset. Egyet tudok, hogy a legjobb tudásom alapján folytatom az utamat.
Lehetőleg a sodrással, áramlással egy irányban, nem az árral szemben. Akkor jól érzem magam! :-)
Most olvastam, és tetszett:
"Mindenki magának tulajdonítja a sikert, de a balszerencsét a sorsnak róják fel." -Cornelius Tacitus
Én meg sokszor azt, hogy problémák nincsenek, csak megoldandó feladatok. :)
A véletlenekben én sem hiszek, minden okkal történik.
Azt gondolom, ami már többször is szembe jött velünk, arra mindenképp oda kell figyelni. Az nem véletlen. De...egyébként semmi sem véletlen. Minden mindennel összefügg.
Én azt szoktam mondani, hogy a problémák azért vannak, hogy oldjuk meg őket. Tehát:feladatok! :)
Igen, igen, így van! Ha elmegyünk mellette, a következő életben megkapjuk újra.
Jobb, ha nem kerüljük ki! :)))
Így már igen. :)
Az ábrát már láttam, de nem foglalkoztam még vele. Utána fogok olvasni, mert így nem tudok ehhez hozzászólni. :)
Feltettem az adatlapomra a metatron kockát.
Ezen magyarázta nekem valaki, hogy az egyenes szakaszokon van szabad akarat (ott szinteket is lehet ugrani), és a csomópontokban, ahol több ilyen egyenes találkozik, ott már csak arra mehetsz tovább amerre megérdemeled, vagyis itt nincs választási lehetőség.
Ezt bevallom, tökéletesen én sem értem. Ahogy az előbb leírtam, úgy értem! :))
Oké. Ezt úgy értettem, hogy az az életfeladat, amit hoztál, mindenképpen megtalál.
Belebotlasz, belekeveredsz, találkozol vele az utadon.
S veheted ezeket az akadályokat könnyedén, de megélheted az életed legnagyobb tragédiájaként is!
Ez már tőlünk függ... :)
teljesen érthető voltál. :)
És elgondolkoztató. De egy dologban nem vagyok biztos, hogy így is, úgy is odajutok, ahova 'kell'.
Sziasztok! csak most találtam erre a fórumra...
A szabad akaratról azt hallottam, úgy kell érteni, hogy vannak bizonyos életfeladataink, karmáink, amit le kell tudnunk. Amit vállaltunk leszületésünk előtt. Ezekbe mindenképpen belebotlunk. Ezt nevezhetjük sorsnak. Vagy a horoszkópunknak. Hiszen ezt is mi választjuk ki, mikor (milyen csillagjegyben) születünk. Tehát kiválasztjuk a sorsunkat. Ezek a feladatok közötti út a szabad akarat. Amikor ezen az úton haladsz, te döntöd el, hogy a napos oldalon mész, vagy az árnyékos oldalon. Így is úgy is odajutsz, ahova kell. Amikor egy feladatot "teljesítettél", utána gördülékenyebben is mennek a dolgaid, könnyebben, gyorsabban megvalósul, amit szeretnél. Aztán jön egy újabb feladat. Lehet, hogy elmész mellette, de előbb utóbb újra szembejön veled. S még életed során egy párszor. tehát rugdal a sors, hogy vedd már észre, mi a dolgod. Tehát legjobb elsőre megoldani a problémákat, és nem menekülni előle, mert úgyis utolér! :) Pl. valaki borsot tör az orrod alá, az nem azért van, mert ő micsoda egy utálatos ember, hanem pl. tartozol neki. Ezért jobban teszed, ha segíted őt, hamarabb megszabadulsz tőle, mintha úgy reagálsz, hogy ő minden problémám okozója. Sőt, még újabb karmát gyűjtesz mellé! Tehát a probléma, a nehézségek, stb. a feladat. Oldd meg, és mehetsz tovább, és élvezheted a szabad akaratot! :)
Remélem, érthető voltam. Én értem ezt belül, de még sosem próbáltam így szavakba formálni! :)
Aha... ezen a ponton ellentmondásos dolgokat olvasok. Egyrészt a szabad akarat mindenek felett (tehát bármit vonzasz be, megkapod, mert azt akarod), másrészt ez az "isteni" vagy felülről jövő beavatkozás.
A legcélravezetőbb, ha rábízzuk magunkat arra, hogy minden úgy alakul, ahogy nekünk a legjobb. :)))