A tesómnak 5 gyermeke van (diplomás) esélye sincs munkát találni.. Lesz így a nyugdíja? (beszélgetés)
Én is így tudom. Itt az a nehezített, hogy ha nem veszik fel állítása szerint rendes munkaidőre, akkor hogy vennék fel 4 órára, amikor alig vannak olyan munkalehetőségek? De legyenek.
Kérdező, a gyesről visszatérők foglalkoztatására vannak járulékkedvezmények. Így megéri egy munkavállalónak, mert kevesebbe kerül.
Ha most 37 éves, akkor főállásúval még otthon lehet ezek szerint hat évet. Így lesz összesen 6+5+8 éve, ami még csak 19 nyugdíjszerző év.
43 éves kora után még így is meg kell szereznie 21 év munkaviszonyt, gyereke meg akkor is lesz 5.
Ez a főállású anyaság nagyon kis összeg.
" nyugdíjszerző
szolgálati időnek minősül, de nem számít munkaviszonynak. " Akkor ezt beleszámítják a 40 évbe ha ez szolgálati idő ?
A a főállású anyaság, az érvényes a legkisebb gyerek 8 éves koráig.
A gyes csak 3 éves korig jár, normál esetben (más eset, ha tartós beteg, vagy ikrek, úgy tudom náluk tovább tart a gyes ideje).
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő vagy gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár. A gyermeknevelési támogatás folyósításának időtartama nyugdíjszerző
szolgálati időnek minősül, de nem számít munkaviszonynak.
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Létezik, hogy valakinek a nyugdíját azért emelik meg, mert gyermeket fogad és nevel?