A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás? (tudásbázis)
Szia!
Ne haragudj de meg kell kérdezzem milyen körlevél jött hogy csak szeptemberben lehet kifizetni???
Ezt csak azért kérdezem mert nem értem.
Az önkormányzat amit csinál és ad határozatot abban a következő áll.
Ha Augusztus 1 és November 1-én fen áll a jogerős határozat abban az esetben Augusztus és November hónapban ki kell fizetni.És ez nem csak itt nálunk szerepel a határozatokban hanem országszerte.
Akkor hogy is van??
Igen, ilyen helyen dolgozom:)
az a helyzet, hogy annyira megkavarták az egészet, hogy még a szocos kolleganő is most próbál utána nézni. Mindenképpen segíteni akar ő is, hogy minél hamarabb megkapják az érintettek. Ezért írta, hogy volt olyan, akinek odaadta augusztusban, és másnap jött a körlevél, hogy csak szeptemberben lehet. A többiek ezért már nem kapták meg. hogy ez miért van, azt pontosan nem tudom, mert én nem olvastam a jogszabályt, én a kérelmeket intézem és azok iktatását. Ha hétfőig elég a válasz, akkor pontosan meg tudom nektek írni.
Szia!
Nekem ezt mondták.
Nem tudom ki mit tud a következőről!Nem mindenhol adják mert ez önkormányzat függő ez csak adható.Létezik egy olyan,hogy ha középiskolát kezd a gyerek akkor adható neki még egy alkalommal ugyan annyi mint a gyermekvédelmi vagyis 5800 Ft.Kérdezzetek rá a hivatalban azzal nem veszít senki semmit 1 mondat csak.Mert itt nálunk van ilyen.Nekünk most megy a nagy lány középiskolába és külön kérelmet kellett beadni meg iskolalátogatási is kell hozzá.És meg is kaptuk.
További szép napot Géza
Holnap szerintem én is rákérdezek a MÁK-ra, hogy utalták-e már a pénzt az önkormányzatnak.
Úgy látszik, hogy már a jogszabályok sem érnek semmit, az önkormányzatok azt csinálnak amit akarnak.
De hát feketén-fehéren benne van a jogszabályban, hogy augusztusban kell folyósítani a támogatást.
Akkor miért nem utalják némely önkormányzatok a pénzt? Hova lehet ilyenkor fordulni? Én azt a tanácsot kaptam, hogy ha augusztus 31-ig nem kapjuk meg a pénzt, akkor fel lehet/kell szólítani a jegyzőt a pénzbeli támogatás sürgős kifizetésére.
Kedves geridina!
Úgy veszem ki a szavaidból, hogy ilyen helyen dolgozol.
Nem lehetett kiadni?
Kérlek olvass vissza ebben a fórumban úgy augusztus elsejétől kb. ötödikéig.
Ott olvashatod, hogy hány önkormányzat fizette ki időben.
Rájuk nem azok a törvények vonatkoztak?
Nem Veled vitatkozom, csak nem értem, hogy hogy tehetik meg ezt az önkormányzatok, mikor mások már fizettek.
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Igen sajnos ez nagyon sok helyen így van.
Nálunk is marad a családinál való bevásárlás ami még lemaradt.
Nagylányunk most kezdi a középiskolát,és nem igazán tolerálják ha első nap nincs meg minden.Hát most vagy elfogadják vagy nem de ez van.
Sziasztok!
MÁK az már régen elutalta az önkormányzatoknak,ez itt a legbosszantóbb.Mint ahogy lejjebb írta valaki,hogy jogszabályban van ha Augusztus Illetve November 1-én fennáll akkor abban a hónapban kell megkapni.Igen és a Mák augusztus 5-ig minden önkormányzatnak kiutalta a pénzt.
Az épp olyan mint az ingyenes tankönyv.Már nagyon sok helyen ez sem ingyenes hiába jár a szülőnek.épp tegnap volt a TV-ben hogy ezentúl nem fogják megkapni előre az önkormányzatok.Ugyanis elköltötték a pénzt és most a szülőknek kell fizetni a könyvekért.
Valóban jogszabály változás történt, de az is benne van a jogszabályban, hogy augusztusban folyósítják a pénzt.
20/A. §
(1) A települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága
a) a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjában,
b) a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjában
pénzbeli támogatást folyósít.
Egyébként a mi városunkban is az a rémhír terjed, hogy majd csak szeptember 10-én kapjuk meg a pénzt, csak azt nem tudom miből fogom beiskoláztatni a gyerekeimet. Eddig is csúsztatták a pénzt, mert július helyett, augusztusban kaptuk meg.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Kinek jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás?
- Mikor adják a rendszeres gyermekvédelmi támogatást?