Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » A legfinomabb meggyszósz recept

A legfinomabb meggyszósz recept

Elkészítési idő 30 perc

A legfinomabb meggyszósz hozzávalói:
kb. 1 kg meggy
25 dkg cukor
2 csipet fahéj
3 szegfűszeg
egy citrom leve
4 ek. liszt (vagy 2 zacskó vaníliás pudingpor - így isteni!))
4 dl tejföl
1 csipet só


A legfinomabb meggyszósz elkészítési módja:
A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (kb. 3 perc).

Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá.
Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (kb. 3 főre).


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A legfinomabb meggyszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook