Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » A legegyszerűbb meggyes piskóta recept

A legegyszerűbb meggyes piskóta recept

A legegyszerűbb meggyes piskóta hozzávalói:
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
40 dkg magozott meggy
1/2 csomag sütőpor, 10 evőkanál forróviz.


A legegyszerűbb meggyes piskóta elkészítési módja:
A meggyet kimagozzuk, levét lecsöpögtetjük. 1./ ./ A sütőt előmelegitjük 2./ A tojássárgákat a porcukorral gépi habverővel alaposan összedolgozzuk jó habosra. Evőkanalanként adjuk hozzá a forró viz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik., szintén részletekben, de közben mehet bele a maradék viz is. 3./ A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. 4./ A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett és lisztben megforgatott / igy nem süllyed le a tepsi aljára / meggyszemeket. 5./ Előmelegitett sütőben 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. /A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni./

Megjegyzés: Én minden süteménybe szoktam tenni egy csip. sót, jobban kihozza az izeket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A legegyszerűbb meggyes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook