Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zöldséges burgonyarolád recept

Zöldséges burgonyarolád recept

A Zöldséges burgonyarolád hozzávalói:
4 személyre

1,2 kg burgonya
15 dkg szalonna
15 dkg csiperkegomba
15 dkg kukorica
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek ételízerítő
1-1 ek frissen felaprított bazsalikom és rozmaringlevél

bors
kevés vaj

Tálaláshoz:

petrezselyem
3dl tartármártás


A Zöldséges burgonyarolád elkészítési módja:
A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon". A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.

Csak frissen finom.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zöldséges burgonyarolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook