Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál) fórum

A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál) (tudásbázis kérdés)

2010. febr. 2. 18:18

Elég elkeserítő, hogy senkit nem érdekel mit csinálsz a gyerekeddel, csak az a lényeg ügyeljünk.

Most tőlünk is elment két ember, akik ügyeltek is, így még jobban szóba került, hogy mindenkinek ügyelni kell! Nekem nem az ügyelettel van bajom, régen is ügyeltem, de nem tudom kire bízni a gyerekem. Ha meg fizetek érte, ami több mint a kapott pénz, akkor minek ügyelni? Most készenléti ügyelet van nálunk, de hamarosan bent alvós lesz.

Gondoltam, hogy bevállalok egy két mammográfiás délutánt, de az oviban már fél ötkor nincs gyerek. Ha négy óra után megyünk a gyerekért, már megjegyzik. Nem húzom ki magam a munka alól, vagyis ha ott kell maradni tovább általában én maradok, meg mindent megcsinálok pont azért mert nem ügyelek. Az Anyukám nekem is szívesen segítene, csak messze van 100 km, az anyósom 160 km, nem tudnak bármikor feljönni. Nyáron is csak anyum tud segíteni, amikor bezár az ovi és két hetet nála van a lányom, na akkor tudok ügyelni, de máskor...

2010. jan. 30. 22:19

Sziasztok!


Era, ez szerintem is úgy van, ahogy a drnéni írta, ha teljes munkaidőben mész vissza dolgozni, akkor havi 6 ügyeletre kötelezhető vagy (én így tudom, de a 6 nem biztos). Én műtősnő vagyok, ügyelek is, mint annak a rendje, férjem sebész, gondolhatod... felváltva ügyelünk, hogy legyen valaki a gyerekkel. Sajnos nem kapsz felmentést pici gyerekkel sem, mondjuk a munkahelyed lehet méltányos, írj levelet az ápolási igazgatódnak, szerintem, de valami havi minimális ügyeletet vállalj be szerintem, hogy azért lássák rajtad, hogy nem kihúzni akarod magad a munka alól, csakhát nem tud vigyázni más a picuridra.

Nekem az Anyukám segít rengeteget, de olvasom, nálatok erre mód ninncs sajnos.

8. vincze.era (válaszként erre: 7. - Drnéni)
2009. jan. 29. 20:00
Nem egyedül nevelem van férjem, de ő folyton dolgozik, hétvégén is. Én is nővérként dolgozom, vagyis most a radiológián és gondolhatod, hogy abból a fizetésből nem telik bébiszitterre, a nagyszülők meg messze vannak. Majd kiderül mi lesz, de azt hittem van erre valami jogszabály, de nem találok. Azt gondoltam én naivan, hogy legalább a gyerek 10-12 éves koráig nem kötelezhetnek ügyeletre. Nem tudom mikor hagynám először otthon egyedül a gyerekem, de szerintem jóval 10 év fölött.
7. drnéni (válaszként erre: 6. - Vincze.era)
2009. jan. 29. 14:42
Egyedül neveled? Nálunk sincs nyugdíjas nagyi, akire délután hagyhatnám, talán megoldás a bébiszitter. (Pl. az én leánykámra az egyik nővér lánya fog vigyázni, akinek hasonló korú babája van, GYES+családi fejében. Így ő otthon tud maradni, én meg tudok dolgozni. Nem mondom, hogy fényesen megélünk, de remélem, azért majd kijövünk valahogy.)
6. vincze.era (válaszként erre: 2. - Drnéni)
2009. jan. 28. 13:31

Szia!

Nekem is két éves a lányom és hétfőn kezdek teljes munkaidőben.

Régen én is ügyeltem, nem is volt ezzel gond, de most már nem tudom kire hagyni a gyerekem. Ezért, ha köteleznének sem tudnám elvállalni, csak ha a gyerekem is a hátamra kötöm. Ráadásul eddig behívós ügyelet volt, de most egyre többször szóba került a bent alvó ügyelet.

2009. jan. 28. 13:22
Bocsánat, ha kicsit félre érthető voltam. A gyerekem hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?
2009. jan. 28. 12:57
Bocs ,de ezt félreértettem.Azt hiottem a gyerekről van szó!
2009. jan. 28. 12:55

Ugy tudom 18.

Ha felelősségteljes munka,biztos,hogy 18 alatt nem kötelezhető,csak felnőtt korut!

2009. jan. 28. 12:55

Nem tudom, van-e erre nézve korlátozás, de szerintem aki teljes munkaidőben visszamegy, az ügyeletet is vállalhat. Egyébként úgy tudom, hog heti átlag 48 óránál többre elvileg nem kötelezhető a közalkalmazott, 60 óránál többet pedig egyeltalán nem dolgozhat. (Az EU norma egyébként 48 óra.)

Én 2 hónap múlva megyek vissza, a lányom két éves, és fel se merül, hogy ne ügyelnék havi 4-5-nél kevesebbet.

2009. jan. 28. 12:31
A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook