A Dal 2013 (beszélgetés)
Nekem van pár magyar dal az utóbbi 4-5 évből, ami tetszik:
Tóth Vera : Sorskerék
Zsédenyi Adrienn-Létray Ákos duett: Valahol
Kökény Attila: Soha már
Caramel: Jelenés (inkább a refrénjét tartom nagyon-nagyon erősnek)
[link]
így biztosan bejön
Pápai Joci dal
Lehet, bár nekem a dallama is nagyon tetszik.
Mi az, amit linkeltél, mert nekem nem jön be.
Cserháti Zsauzsa :Árva fiú....gyönyorü dal..de szövegcentrikus ..Volt egy fiú ,árva fiú nem szerette senki...ezzel az índítással a lelkeben megalapozza a hozzáállást a dalhoz..már ha érti aki hallja..de más nyelvűeknél nem mond semmit...Az egyik legszomorúbb dal amit szeretek,de egy külföldinek semmit nem mond...mint általában Cserháti összes dala,mind érzelemes ,és szövegorintentált...én mint magyar ember imádom,de máskülönben semmit senkinek nem mond..
ja igen..szinte senki nem hallgat magyar zenét..:(
Nálunk,mármint szöveg nélkül hangzásilag többen bedobták ebéd közben..de ha a szöveget nem zérózzok sokkAL TÖBB JÖHETNE...
Családi szavazást tettem/Zenész család../ és nálunk ezt indítottuk volna ,a dalon,illetve az eurovision,első evésre:DDDD
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ygM68-SjlTE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ja eszembe jutott még egy:
Cserháti : Árva fiú
Ezek azok, amiket sosem tudok megunni.
Mindesetre ez például nálam über szám.
Ez is szuper. Nem tudnám azt mondani, hogy jobb, mint Berecki.
Pedig én amúgy nem annyira csípem Bereckit, de ezt nagyon elkapta.
[link]
tessék, ne kelljen keersned
Meghallgatom az eredetit. Szerintem amúgy simán lehet. Most hirtelen nem emlékszem, de hallottam már olyat. Az eredeti semmilyen sem volt.
Na most tutira nem fog eszembe jutni.
De ez mindenhol így van, viszont van, amikor valóban zseniális valami nyer. Mert nem tudnak neki ellenállni. Én mondjuk azt szeretem. Ritka, de előfordul.
nem lehet ütősebb, mint az eredeti -így értettem: főleg az angol eredetiről magyar átiratokra vonatkoztatom!
Teljesen kiszámíthatatlan, mint írtam.
Ahogy nyert pár éve a Lordi, úgy nyerhet most simán ByeAlex.
Nincs recept.
Engem megfogott. De lehet, hogy csak valami lelki állapotomhoz hasonló érzés miatt. :)
Szerinted nincsenek olyan dalok, amikkel tarolni lehet? Mármint nem mostani, csak ahogy korábban is voltak olyan számok, amik elvarázsolták az embereket, miért is ne lehetne új is ilyenből.
igen, a muzsikálás is kitűnő, talán az jobban el is vonja a figyelmem, mint maga az ének...maga a dal nekem nem egy nagyon katartikus valami
Na jó, de azt én honnan tudhatnám mindegyikről. Lehet, hogy még te sem tudod mindről. Attól még lehet ütős, akár ütősebb, mint az eredeti.
értem én, ezért lettem volna kíváncsi, milyen ultrabrutál jó dalokat sorolsz fel
Sammy Davis számát ismered? Az is nagyon ott van.
Viszont ha valami nagyon elragadja az embereket, akkor talán felül tudja írni a valószínűsíthető szavazás eredményét. Ezért írtam, hogy talán egy ultrabrutál jó zene erre képes lehetne.
ezek közül nekem csak a Perfect day.
Miért? Azt mondtad külföldi is lehet. Feldolgozás miért nem?
További ajánlott fórumok: