Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki? fórum

90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki? (beszélgetés)

151. patapucs (válaszként erre: 149. - 357b18fc0c)
2013. nov. 4. 11:38
Ezeket hol olvastad? Én még sosem hallottam ezeket a verziókat.
2013. nov. 4. 11:38
az én ebédem husileves:) sok finom zöldséggel
2013. nov. 4. 11:36

na hellosztok!!

jaj többféle nyers sütit csinálok és nem mindegyik kakaós. De a kakaópor egyébként növényi alapú. gondolom ezért is illeszthető be bármelyik napra ha mondjuk növényi tejszinnel iszod. uff:D az tény h a jó minőségű kakaónak 20-22% -ban magas a szénhidrát és a zsítartalom is, de annál tö9bb benen az antioxidáns és az anyagcserepörgető anyag:)

de egy bögre kakaó leginkább CH napra illeszthető be, mert egy 1,5 %os tejbe több a tejcukor minta fehére. a tejföl szintúgy ez a kategória. több benne a zsír mint a fehérje vagy cukor, ezért kb semleges:)

148. patapucs (válaszként erre: 145. - Ef28dc56be)
2013. nov. 4. 11:25

Önmagában nem találtam besorolva, mert - gondolom - úgy nem esszük, de ch napra olvastam eddig mindenhol - bár jött körbe e-mailen levezetés arról, hogy pld. a csoki miért zöldség :-))

[link]

Nekem anno volt olyan kérdésem, ami itt nem szereplt, úgy hogy megírtam, feltettem. Pár nap múlva megkaptam e-mailben a választ. :-)

147. bencuska (válaszként erre: 142. - Icuska538)
2013. nov. 4. 11:25
Megkönnyebültem. Azt hittem csak egy én vagyok itt "korosabb" . Én is 53 éves vagyok,és az életem 3/4 része fogyókúrából állt / áll/ :-(
2013. nov. 4. 11:20
Itt vagyok !
145. ef28dc56be (válaszként erre: 141. - Patapucs)
2013. nov. 4. 11:00

Egyébként ez a kakaó-dolog hol van leírva???

Már máskor nekem is írtad, elég sok anyagot összeszedted, lementettem ezzel a 90 napos fogyóval kapcsolatban, de a kakaópor nem rémlik, hogy bárhol is külön erről olvastam volna.

Az persze más dolog, hogy a valódi csoki alapanyaga a valódi kakaó, de kétlem, hogy ami kakaót az üzletben vásárolunk, abban olyan "húdesok" valódi kakaó lenne. Nem tudom.

Szóval, hol olvastál róla, vagy mi alapján sorolod egyik esetleg másik naphoz?????

144. ef28dc56be (válaszként erre: 143. - Icuska538)
2013. nov. 4. 10:51

Szevasztok!

Olvaslak titeket, hát én is így vagyok!

Minél kevesebb kenyér és tésztaféle, de teljesen szétválasztani én sem tudok, valami ici-pici oda-nem-illő mindig csak-csak becsúszik. És ha ez miatt örökké lelkiismeret-furdalásom lenne, akkor annyi bűntudatot szednék magamba, ami előbb-utóbb a mentális egészség kárára menne!

Ma pl. ch-s napom van, és igen-igen ráéheztem egy (gyerek-tányérnyi) zöldséges tésztalevesre (hát megfőztem!) utána lesz egy (gyerek tányérnyi) prézlis tészta. Vacsi ugyanez, ill. tartalékként vettem egy db. meggyes-rétest! Majd látom, ha a KalóriaBázisba felvésem az ebédet-vacsit, meg tudom-e állni, hogy a rétest nem zabálom fel! :))

143. Icuska538 (válaszként erre: 133. - 357b18fc0c)
2013. nov. 4. 10:13
Ez talán megy nekem is , én ugyanis teljesen nem tudok szétválasztani, én inkább módjával tudok enni . Délutántól csak nagyon módjával.
142. Icuska538 (válaszként erre: 131. - Bencuska)
2013. nov. 4. 10:09
Elárulhatom az 53 a születési évem de ezt nem engedte anno mert, már volt ilyen és hozzátettem a 8-t. Hát Ennyi .
141. patapucs (válaszként erre: 140. - 357b18fc0c)
2013. nov. 4. 10:06

Helló!

A kakaó miatt viszont gyüminapra mégsem jó - elvileg - szóval én is inkább ch napra mondanám. :-)

Legalábbis gondolom, hogy bele kell keverni a kakaót.

140. 357b18fc0c (válaszként erre: 139. - Ef28dc56be)
2013. nov. 4. 10:04

jó de ezt nem kell sütniés nem is szeretem igazán:D

Nyers süti =))) inkább gyüminapra lehetne beilleszteni, ert olajos magokbol és cukrozatlan aszalt gyümiből van

139. ef28dc56be (válaszként erre: 137. - 357b18fc0c)
2013. nov. 4. 08:25

Süssél csak nyugodtan tortát!

Rakj el belőle magadnak a ch-s napra is, majd jól jön akkor!

Jó sütkérezést, szép napot!

Én perceken belül kikapcs, el kell mennem, posta, egyebek.... Majd ha előbb nem, d.u. 3 körül visszajövök!

138. 357b18fc0c (válaszként erre: 135. - Ef28dc56be)
2013. nov. 4. 08:17

a víznap régen úgy volt h csak ha valaki bírja . még kb 8 évvel ezelőtt. nem volt kötelező. És szerintem semmi sem az, ha tudjuk h nem esik jól.

Erre tökéletes példa hogy kb 5 éve megpróbáltam a "turbó" diétát.. 3 napig bírtam.

Tavaly végigcsináltam és élveztem minden percét hogy nem kell főznöm csak iszom a fincsi shaket és közben éhes sem vagyok, és felüdülés volt a kéthetes böjt számomra:) nem is szedtem vissza:)

Amúgy én ajógát fogom most kipróbálni. ugrálni is szoktam :D Beachbody turbofire-t imádom. egyszerűen megunhatatlan:)

2013. nov. 4. 08:13

Jó reggelt:)))

Hudejó hétfőn nem dolgozni:))

Amúgy annyira pörgős melóm van hogy azért is szedtem mgé vissza mer délelőtt nem votl időm enni (új munkahelyem lett, meg akartam felelni, mindent tökéletesre) és mivel nem ettem reggel estére farkaséhes voltam és szó szerint zabáltam mert kiéheztettem magam.. Szemét kilók!!

Kisibolya köszönöm ezt az oldalt! nem is ismertem, nagyon tetszik:))

megyek a boltba kakaóporért mert tortát kell csinálnom :D persze nem amgamnak=)

136. ef28dc56be (válaszként erre: 134. - 357b18fc0c)
2013. nov. 4. 07:43

Sziaaaa!

Aranyos vagy!

Sikerült rákészülnöd?

Nekem holnap lesz husi-napom, cssirke-combot fogok sütni, van egy kis hordós-káposzta-maradékom, azt hiszem most csak úgy nyersen fogok hozzá-villázni.

Egyébként most mérd le magad!

Regisztrálj be a "KalóriaBázis".hu-ra. Lődd be, hogy mennyit akarsz hetente fogyni, vagy x. dátumig hány kg-ot akarsz lefogyni.

No majd beszélünk még, minden jót nektek!

135. ef28dc56be (válaszként erre: 130. - Icuska538)
2013. nov. 4. 07:37

Szevasztok!

Icuska épp tegnap este gondoltam rád, hogy úgy eltűntél, mint ....

Szóval én azt a változatot olvastam, ahol:

1. nap fehérje

2. nap keményítő = zöldségféle, krumpli, rizs,bab

3. nap szénhidrát = tészta, süti, hasonlók

4. nap gyümölcsnap

És minden hónapban 1 nap kötelező víznap, kizárólag a gyümölcsnap után = tisztító-nap. És utána lehet folytatni ismét a 4 nappal.

Szóval részemről ha a gyüminap is elmarad, akkor ugyan hogyan próbálkoznék a víznappal? (Nem való már az ilyen tortúra az én testemnek-lelkemnek) :)))

Persze, aki kőkeményen betartja az előírásokat, és még van testi-lelki ereje, hogy naponta hozzátornázzon, akkor az egész biztosan leadja hetente a saját 1-2 kg többletét. Én itt is, (mint a cigiről való leszokásnál) inkább a fokozatosság elvéhez tartom magam, és a lassan jársz, ... ha nem is érek tovább, de remélem nem kell visszafordulni, és nem lesz jojó-effektus.

134. 357b18fc0c (válaszként erre: 132. - Bencuska)
2013. nov. 3. 22:29

Sziaaa!! :))

nagyon izgatott vagyok a holnappal!

Holnap szerencsére szabadnapos vagyok, így rá tudok készülni a napra:)

Vmi fincsi husit fogok cisnálni, és sült céklát kívánok mellé:)

133. 357b18fc0c (válaszként erre: 130. - Icuska538)
2013. nov. 3. 22:27

A pihentetőnap minden gyüminap után van. Ami lénapot takar de némi méz és magőrlemény is társul hozzá. igazából ez nagyon egészséges mert ezen anpon ugye sok folyadékot iszik az ember h ne haljon annyira éhen, és a rostok letakarítják a bél falát.

Amúgy ez az engedékenyebb 90 napos vagyis a reform változat . Ami azt jelenti hogy anapok változatlanok de minden nap lehet mindenből egy picit. Tehát zöldségnapon is lehet tenni egy pici tejfölt mondjuk a rakott zöldségekre, vagy gyüminapon ehetsz egy ksi sajtot/ joghurtot, a lényeg h az adott napnak megfelelően legyen túlsulyban a megfelelő típus:)

2013. nov. 3. 21:16

Köszöntelek közöttünk Sabriwna !

Remélem sokat fogunk " beszélgetni" !

2013. nov. 3. 21:01

És már itt is vagyok !

Nagyon sok szeretettel köszöntelek kedves Icuska 538.

Elárulod mit takar a szám ?

130. Icuska538 (válaszként erre: 127. - 357b18fc0c)
2013. nov. 3. 20:21
Figyu! És mikor van a pihentetőnap, erről még nem is hallottam, köszi !
129. 357b18fc0c (válaszként erre: 128. - Ef28dc56be)
2013. nov. 3. 18:52

Szia!!

Ó köszönöm a szíves fogadtatást:)))

Igen olvastam hogy te másképp csinálod!

Dejó akkor vele pont egyszerre leszek:D na értitek.

tavaly jó pár kilót sikerült ledolgoznom, de az antibébitabi meg egy bokabaleset újra visszahúzta rám aszépen fokozatosan ledolgozott kilókat és felbborította a rendszert:S

viszont nem érzem már magam jól a saját bőrömben igy muszáj egy kis rendszert bektatni és a 90 napos erre jó lehetőség:)

128. ef28dc56be (válaszként erre: 127. - 357b18fc0c)
2013. nov. 3. 18:39

Szia!

Szeretettel üdvözöllek közöttünk!

Szóval őszintén, a gyümi-napot és elhagytam, az első 2x4 nap során még tartottam, de annyira nehezen, hogy este besokalltam, és mindig bezabáltam valamiből.

A fehérje-bevitelt pedig kevésnek találtam = állandóan tejfölt-túrót-sajtot zabáltam volna(nem is igazán a húsféle hiányzott)

Így most nálam, ami van:

1. nap fehérje-nap hússal

2. nap fehérje-nap túró-tejföl stb.

3. nap keményítő zöldségfélék,

4. nap szénhidrát

Nekem kb. 25 kg súlytöbbletem van, de nem erőlködök azon, hogy annak mindnek le kell mennie.

Inkább igyekszem megtalálni a helyes étkezési szokásokat, kialakítani egy olyan étrendet, amelyet majd a 90 nap letelte után is tartani tudok, és nem lesz belőle jojó-zás.

Bencuska (aki még kitart itt velem), ő csinálja keményen, ma gyümi-napja van, holnap őnála is indul egy újabb 4 napos, együtt szinkronban tudtok lenni.

Előtt-utóbb visszatér még ma ide, ismerkedjetek meg. Szerintem egy "jó csaj"!

2013. nov. 3. 18:26

Sziasztok!

Olvasgattalak benneteket és tetszik a csapat. Holnaptól én is szeretném elkezdeni a 90 naposat újra. Jó pár éve végigcsináltam és pár éve belekezdtem de nem siekrült olyan jól mint az első.

Most az újfajtát néztem ki, amibe van egy plusz pihentetőnap is de em tudom h bírnám e.

Lehet a hagyományosnál maradnék már azt is nehéz betartani a gyüminap miatt. Bár ha msá szemszögből nézem h tisztul közbe a szervezetem akkor az jó hozzáálás.. amőgy is elég kaki az emésztésem mostanság.. sokszor puffadok pedig erre régen sosem volt panasz.

Na ennyit elég is rólam:) 9 kg-ot szeretnék ledobni:))

2013. nov. 3. 17:16
Most kilépek,de még jövök vissza .
125. bencuska (válaszként erre: 124. - Ef28dc56be)
2013. nov. 3. 16:28

Szia Kisibolya !

Az a baj hogy a mesében mindig minden jól végződik,nekem ezzel ellentétben ez az év valami roppant pocsékul alakult.De a mondás szerint a sok rossz után jön a jó ! Na én erre várok !!!

Ma gyümölcsnapom van . Mogyorót,körtét,aszalt szilvát ettem. Mint minden gyümi nap után várom a husi napot :-)

2013. nov. 3. 08:24

Szia bencuska!

Olyan vagy mint a mesében: "hol volt, hol nem volt" :)))

Gondolom, valami, valaki "közbejött" tegnap, amikor bejelentkeztél, és a végén csak nem tudtunk dumcsizni!

No mindegy, majd alakul valahogy!

Jó is az a palacsinta!

Nekem ma még a keményítő-napom van: lecsót + rántott karfiolt akarok csinálni.

Majd holnapra (szénhidrát) akárki akármit mond, picike zöldséggel fogok csinálni egy tányér tészta-levest, mert már nagyon hiányzik.

Sütök utána "5 perces fánk" (szedd le a netről), nagyon hasonlít amit régen "tarkedli" néven sütöttünk otthon, csak ez valóban készen van 5 perc alatt!

2013. nov. 2. 21:53

Mivel nincs társaságom,elköszönök !

Jóéjszakát !

122. bencuska (válaszként erre: 120. - Ef28dc56be)
2013. nov. 2. 19:42

Ma nekem szénhidrát napom volt . Teljes kiörlésű lisztből szódavízzel palacsintát sütöttem és azt saját készításű szilvalekvárral töltöttem meg.

Vacsorára vettem magamnak 2db tönkölykockát. Mondanaom sem kell csípőspaprikával ettem meg .Utána egy kocka nagyon keserű :-( csokit kaptam be.

A páromnak maradt tegnapról zellerkrémlevese és párizsi szelet burgonyával ,ő azt ebédelt .

Holnap gyümi napom lesz,a párom nem lesz itthon egész nap,úrinő leszek :-) nem kell főznöm .

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook