8 hónapos kortól adható... (beszélgetés)
Többen írták, hogy vegetával "fűszerezik" az ételt, amit a babáknak adnak....
Nincs gondom a szövegértéssel, én már csak ilyen buTapesti vagyok... :D
Jah és ha nem szóltak volna még nálunk a Budapestet
d-vel írják.
Tévhit, hogy a spenótban olyan sok a vas. Ha nem szívesen eszi, adj neki vörösbabot, vagy lencsét, ezekben sok vas van.
Én a babámnak natur vega-mix-szel ízesítek, a bio boltban kapható. Nincsenek káros anyagok benne.
A kis agyuk ilyenkor még olyan mint a szivacs, mindent szívnak befelé :)) Nem is gondoltatam volna, h egyszer elmondok neki valamit és emlékszik rá, csinálja, fél füllel amit hall, azt is leraktározza:))
A korának megfelelő játékok jók. Meg ki is tapasztalhatod, hogy mi érdekli igazán.
Az én fiamnak mindíg valami pörgetős játék kellett, meg amit szét tud szedni (kockák)
Jaj, bocsesz, de zizi vagyok, hisz Te vagy a fórumnyitó.
Akkor tényleg nagyon ügyes a kiscsaj, h 8 hónaposan már erre képes!
Mekkora a kicsid, most, aki gyönyörű, hogy már egyedül kanalazik?
Az enyém 16 hós, de csak együtt tudunk még kanalazni
Mondjuk néha kostoltattuk már ezzel azzal, belenyalt a paprikás krumpliba is, meg csokiba (apa adta neki) :) és tetszenek neki az ízek.
Nálatok a babák esznek már egyedül?
Rita csak a pudingot mert az aranyos kis dobozba van és kanalazza. Persze azért kicsit koordinálni kell a kezét különben a fal is pudingos lenne.. Ezért kap vaníliásat :-)
aranyosak vagytok! Holnap kipróbáljuk a vajas kenyeret :)
Spenótot is kapott már .. hát nem nagyon ízlett de azért megette, mondjuk én se szeretem, de abban azt hiszem sok a vas és kell neki mert kicsit vérszegény.
Akkor elkezdem neki majd azokat a fűszernövényeket is adni hogy szokja, de én majdnem mindenbe rakok vegetát..majd megnézem mi van benne..mert ahány annyi féle :-D
De talán az a legegyszerűbb hogy még mielőtt nekünk befüszerezem kiveszem az ő adagját.
Olyat már hallottam hogy a bors allergén.
Szia!
Szerintem nyugodtan adjál! Az én kisfiam 6 hónapos kora óta azt ette, amit mi, és semmi baja nem lett. Az immunrendszere kiváló, 3 éves koráig szinte nem is volt még náthás sem. Amit neki kotyvasztottam külön, az nem kellett, de pl. palócleves, amit mi ettünk, az nagyon ízlett. El tudják ők dönteni, hogy mi ízlik és mi nem.
Sziasztok! Az én kisfiam 7 és fél hónapos, nincs még egy foga sem, és fogalmam sincs, hogy mikor adjak neki darabosat! Mások olyan bátrak, én meg beszari vagyok, nehogy baja legyen!!! (első gyerek)
Egyébként múlt héten adtam először brokkolit, tököt, persze pürésítve!!!
Fűszereket mikortól ehet a baba, még csak két fogunk van elkezdhetem a vajas kenyeres korszakot??
Már sok mindent eszünk de szeretném ha ehetne abbol amit mi is eszünk nemsokára..
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- Ovomaltine hány hónapos kortól adható? Tapasztalatok?
- 3 hónapos kortól milyen gyümölcslevek adhatók?
- Kisfiam 11 hónapos.Mikortól adhatok neki mézet?
- Mikortól adható kisgyereknek lencse? 8, 5 hónapos babaának adható-e rántás nélkül zöldségekkel?
- Babylove bio bébivacsora, 4 hónapos kortól. Adhatom?