8 db tegnapelőtti zsemléből milyen finomságot készítenétek? (tudásbázis)
Én töltött csirkét csinálnék belőle, vagy ha édességre vágytok, akkor rakott zsemlét!
Rövid recept:
A zsemléket vágd félbe, vagy háromba, áztasd be forralt vaníliás tejbe (de ne tocsogjon!), aztán rétegesen lerakni: zsemle, túró /lehet ízesíteni ízlés szerint, tojássárgája, cukor, citrom bele/, zsemle, reszelt alma, és ezt így folytatni. Legvégén zsemle a tetejére, majd tojásfehérje. Bedobni a sütőbe, átmelegíteni, isteni finom!
sajtos-gombás töltött zsemlét
máglyarakást
felfújtat
fincsi édes-bundás zsemlét
most ennyi jutott eszembe.Ezeket itthon nagyon kedveli a cslád,gazdaságosak és finomak!
én pl.így csinálnám:
levágjuk a "kalapjukat", kivájjuk a belüket, és vaníliás tejbe áztatjuk óvatosan , csak éppenhogy.
A kivájt belsejüket apróra vágom, összekeverem túróval, amit vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával, 1 tojássárgával kikeverünk. Ezt beletöltjük a zsömlék belsejébe, kivajazott tepsiben közepes lángon pirosra sütjük.
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- Pár napja fáj a bal petefészkem! Tegnapelőtt majdnem összeestem a fájdalomtól!Nőgyógyászhoz kéne mennem?
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?