60-on túl is van élet! (beszélgetés)
A "drágamama" "aranyozott" ma.
Rittyentett annyi, akkora "ganajt" maga körül, hogy nem győzünk rá inni!:-(
"csak szótlanul mellé ülj, és megfogd a kezét."
ez gyönyörű Inga!
Ez tényleg nagy tragédia! És ráadásul ott a vizsgálat közben, az orvosok kezei között!!!
Szóval azért az ember az ilyesmit nehezen tudja felfogni, megérteni.
Légy a barátnőddel, amennyire lehet, bár ilyenkor még a hivatalos ügyek intézésénél inkább a család támogatása, jelenléte szükséges. De majd tudod, érzed, mikor lesz arra szüksége, hogy csak szótlanul mellé ülj, és megfogd a kezét. Részvétem!
A hűtőre amikor megvettem, mondták, hogy 6 havonta célszerű leolvasztani. Ezért karácsony előtt szoktam, olyankor a tele fiókokat csak kirakom az erkélyre (!), és a berámolt zöldségféle kb. ilyenkorra elfogy, és mielőtt elkezdeném belerakni a következő télire valót, ismét leolvasztom. Mindjárt szedik a borsót, lehet már a karalábot is zacsizni, stb. stb.
Mostmár munkára készen áll a fagyóm! :)))
Én ugyan főzök magamnak, de én is úgy hogy minimum 2 napra elég legyen, sőt, ha valami olyasmi (pörkölt, káposzta hasonlók) akkor azokból még a fagyóba is rakok, majd valamikor csak elő kell venni. Tehát ahogy ma főztem, ez még holnapra is elég. Legközelebb pénteken készítek valamit szintén 2 napra.
Bizony, szép kor már a közel 90 év, és megértem, hogy szinte naponta mentek a mamához. Én is azt tenném!
Jajj! nekem is ki kellene olvasztanom a hűtőt, de még nagyon sokminden van benne, igaz 1 óra alatt leolvad és addig nem olvad ki a cucc sem.
Örülök a jó időnek, kora reggel 7-körül nagyon sokan vannak az erdőben, futnak, bicóznak, kutyával futnak, sétálnak és jönnek a nordic wolkingosok a botocskájukkal, de egyik másik olyan rosszul használja a botot, hogy csuda, pedig jó kéztartással hatékonyabb.Én a botot csak hegyi túránál használom, mert ott is sokat segít.
de végül is nem az a lényeg,hanem az,hogy mozogjon az ember.
A minap írtam, hogy 18-án meglátogattam a játszóházas barátosnémat, tegnap este zokogva hívott fel, hogy a férje szívúltrahangozás közben elment közülünk.Nagy veszteség ez neki, és a családjának.
Igen-igen, elkészült!
Sőt azóta be is vásároltam, hogy a hűtőm leolvasztás után ne legyen már annyira üres! Haza-cipeltem, de úgy megy a pénz, mintha zavarnák!
De így megvolt a napi egy órás gyaloglásom is, meg a másodikra fel a lépcsőn a cipekedésem is! Szóval azt hiszem ma már nem sokat fogok futkározni!
Nálatok mi újság, hogyan telik a napotok? Ti mit főztetek?
Tudjátok már, hogy hétvégén mit főztök? Ötletek?
Most hogy mondod, érdekes, de én is!
Amikor a fehér tököt lehet kapni, azt inkább megtöltöm vagy kirántom, de főzeléket abból nem szoktam. Csak a télire elrakottakat reszelem főzeléknek. Bár az ősszel raktam el télire előre panírozottat is és csak kirántottam a fagyóból és készen volt a rántott tököm! :))))
Szépen olvad a hűtőm, azért még télen is kb. 2 óra alatt végzek vele.
Feltettem a fagyott tököt főzeléknek, meg lesz még egy adag karfiol-aprólék zöldséggel, pici tésztával megfőzöm levesnek. És ha kienged (rántani-való sertésmáj-szeletek) felcsíkozom és lesz belőle resztelt máj. A tökfőzelékhez jó lesz az. Úgyhogy csak közbe-közbe jövök most ide, de azért be-benézek!
Mondom, ha ilyen szép idő van (d.e. süt be a nap, már ameddig besüt hozzám), akkor most kell fagyasztót olvasztani, ami még van benne azt pedig megfőzöm, a következő 1-2 napra lesz főtt ételem.
Kihúztam a hűtőt, kirámoltam a fiókokat a fagyóból, mondom van még pár db. mosatlanom a vacsi után. Mire elmosogattam, már folyik a fagyasztóból a víz = ilyen idő van nálunk!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Ezerrel süt a nap, igyekszik bepótolni, hogy a múlt héten elhanyagolt minket! :))))
Szervusztok-szervusztok!
Ide értem ismét. D.e. sétáltam postán, egyéb helyeken sort álltam a csekkekkel. Utána benéztem még a tejcsárdába, hogy majd veszek túrót, persze nincs! Múlt héten se, előzőleg se!
No nem mérgelődök.
Azt beszélik, hogy árulnak már a piacon borsót, 600/kg, de ha valaki vesz belőle, nem biztos, hogy fél kg-ot ki tud belőle nyerni tisztán.
Szóval mostmár azt is figyelni kell, mert ha hirtelen jön tartós meleg, akkor + könnyen leszárad. Időben "el kell kapni", amikor már az ára + minősége valahol egyensúlyba kerül, és a fagyóba a jövő télire való bekerüljön.
Vigyázzatok magatokra, gyakorolgatni kell a sétát, és akkor erősödik műtét után a lábad, csak vigyázz, nehogy hirtelen megterheld. Nem kell arra őszig várni, szerintem már aug-ra tökéletes lesz. Nyáron még az ilyenfajta gyógyulások is gyorsabban haladnak! :)))
Az a túra jó, olyat viszont én nem csinálok!
Aki panelban, emeleten lakik, igenis kell, hogy naponta lemenjen egyet gyalogolni.
Próbáljátok ki, hogy mennyivel más érzés a járdán elindulva egy irányban, és az utca másik oldalán vissza, vagy éppen egy-két háztömböt kerülve vissza... Amit a lakáson belül gyalogolsz, abban is el lehet fáradni, de teljesen más!
Persze amíg dolgoztam, és nekem is meg volt minimum az a napi 2x 20 perc oda-vissza gyalog, addig nekem sem volt napi mozgás-hiányom.
Ne hagyjátok el! Szükséges és jó! Már Móricz Zsigmond is megmondta, megírta: Gyalogolni jó! :))
Szervusztok, szép napot mindenkinek!
Itt a nyár, mostmár valóban érzem, így kora reggel is olyan ereje van a napnak, hogy csak no!!!
Látjátok, vannak akik az Annapurnára a kerékpárjukat is felhordják naponta többször! :)))
No majd csak erősödünk mi is, és ha nem is kerékpárral, de az emeletre bevásárló-szatyorral a kezünkben símán felmegyünk, naponta akár többször is! :))))