60-on túl is van élet! (beszélgetés)
Az a jó, hogy sikerült kimásznod abból az élet-helyzetből, egész biztos neked sem volt ez könnyű. Másrészt az is jó, hogy megtaláltad a módját, neked mi segít abban, hogy feldolgozd ezeket az eseményeket.
Sajnos nagyon sok embernek nincs, vagy nem volt elég lelkierejük ahhoz, hogy kimásszanak a gödörből.
A rendszerváltás után, környékén rengetegen kerültek mélypontra, vagy valamilyen válságba és bizony nem volt elég lelki erejük ahhoz, hogy kikerüljenek a mélypontról. Ezért is van olyan sok elesett, beteg és akár a napi megélhetés terén is segítségre szoruló ember ma körülöttünk.
Vagy esetleg én vagyok a "nagyarc"???
Én igértem volna valamit?
Egész délelőtt itt voltam, de egy nyugdíjasnak ebéd után már kijár egy kis lustítás, a végén még le találok fogyni, és akkor már nem lesz ok/indok arra, hogy miért is járok ide közétek!!
Bármit kívánsz tőlem egy perc alatt teljesítem!
Ismered a mondást:
"A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákra egy kicsit várni kell!" :))
néha nem értettem, hogy az a sok nyugdíjas hová rohan folyton, meg hogy miért?
most meg azt nem értem, mi az, hogy soha semmire nincs időm? (miért?)
tegnap "nagyarc" olyat szólt, hogy majd ma!
ma meg már a harangozó is megebédelt "nagyarc" sehol!
hát élet ez? :-D
Igen, olvastam, írtam is oda!
Az én lakásomba d.e. süt a nap, redőny lehúzva, sötétítő függöny behúzva, ülök a gép előtt, szól a rádió...
Ebéd után már a redőnyöket felhúzom, hogy legalább a természetes fény bejöjjön, de ajtó-ablak zárva, hogy a meleg-levegő maradjon kint.
Egyébként a munkahelyen a légkondit, meg ventillátort, hasonlókat én sem szerettem, inkább megmosdok, megfürdök többször, no meg ne felejtsük el, hogy ilyenkor sokkal több vizet kell inni!!!!
Tegnap voltam boltban, ma még oda sem megyek. Este csináltam itthon helyben-járást (900 lépés, persze nem egy nekifutásból!) vacsi után!
Majd látom, hogy mit csinálok még, nem tudom előre!
Elég mozgalmas nap volt, no meg ahogy írod, lesz is!
Tudod ez a "munka-saját háztartás-szülő" ellátás körforgalom az életemben akkor volt (kb. 5-6 éven keresztül, de gyakorlatilag naponta), mikor 30-35 éves voltam. Nekem ezt a gyermeki feladatot akkorra időzítette az élet!
Tudom, hogy nem könnyű, tisztában vagyok vele!
Miután "elment", olvastam valahol:
"Egy ember akkortól lesz felnőtt, amikor már senki nem mondja neki azt, hogy gyermekem!"
Amikor úgy érzed, hogy nagyon nehéz, gondolj arra, hogy eljön még az az idő, amikor szívesen tennéd, de akkor már késő!
Ez az, a Glória tv-ről szedted a videot, és ezért hittem, hogy ehhez a vallási körhöz esetleg szorosabban kapcsolódsz, mint az emberek általában.
Persze akkor sincs, akkor sem lenne semmi gond, hiszen a vallás mindenkinek magánügye.
Örülünk, ha itt vagy közöttünk!
Örülök, hogy itt vagy közöttünk!
Csak a tv-csatorna, ahonnét letöltötted a videot, az sugallta nekem a vallásos hátteret.
El is felejtettem már a csatorna nevét, de majd visszakeresem, mert kiváncsiságból szeretnék róluk többet tudni. Eddig azt sem tudtam, hogy ilyen tv-csatorna egyáltalán létezik a világon! :)))
Nem kell mentegetőznöd, meg magyarázgatnod, én azt a hozzászólást "salabakter"-nek írtam és nem neked szántam bántásként! Tudom jól, hogy napközben dolgozol.
Őneki írtam, mert mint kiderült, ugyanabban az életkorban, ugyanabban az élethelyzetben vagyunk, és csak ezt akartam nyugtázni.
Persze, most még ti vagytok a pörgős helyzetben, mi már visszább foghatjuk, pörögtünk mi is eleget! :)))
Szép estét,, kicsit hűvösebbet!
Legutóbb írtam,/ szombaton/ hogy megyünk a barátnémmal a temetőbe virágot öntözni,hát úgy is történt fél 7 körül kimentünk, locsoltunk egy kicsit, amikor a barátném orravére eleredt és annyira nem akart elállni, hogy mentőt kellett hívni.Irány a kórház,az orr-fül gégészet, vérnyomás mérés 200 körüli, aztán orrtamponálás,aztán irány a sürgősségi osztály. Ott vérvétel, gyógyszer bekapás és várás.Hála a vérképe jó volt, hazamehettünk éjjel 12-körül.A lányom már nagyon izgult 20 percenként telefonált.Na végre hazaértünk, de hát hogy hagyjam egyedül,hazafutottam egy hálóingért, meg egyéb dolgokért és vissza a barátnémhoz/ 5 percnyire lakunk egymástól/azóta minden nap ott aludtam, mert pánikolt.Ma délelőtt kiszedték a tampont, hála Istennek egész jól van.Szedni kell a gyógyszert és rendben lesz. Na jól kipanaszkodtam magam, de örömhírem is van.
A kisebbik lányomnak 28-án lesz az esküvője Ausztráliában, augusztusban pedig itthon.Összeakartak házasodni, de nem ilyen hírtelen, de sajnos Juditkám a túrista vízum mellett nem dolgozhat és betegbíztosítása nincs.hát előbbre hozták az esküvőt.Fúrcsa, hogy nem leszek ott, de a gyermekem boldogsága a fontos, és aug.ban én is végig élhetem az esküvőt.
Aranyos volt a barátja, skyp-en kérte meg a gyermekem kezét,néhány magyar szót is elmondva.
Hát nagyon sokat írtam, de közben a gépem is elromlott, a régit pedig már nem tudtam kezelni:)
szép estét:)
"esküszöm",hogy most Tőled látom először ezt a "vallásos" megközelítését a "dolognak".
csak a figura meg a mozdulatai fogtak meg.
semmi köze a dohányzáshoz és a "halálszagáhóóó".
a ma tipikus anyagi nehézségeket én sem tudom kikerülni, de hál'Istennek nincsenek megrendítő gondjaim és egészségesnek mondható az ált. állagom.
a gépeim helyzete is rendeződőben van.
reggel elbringázok a "dologba" oszt jegyezek+ 1-2-t. :-)
V I D Á M S Á G!!! :-)
Általában eseménytelen, ha azokra az időkre gondolunk vissza, amikor még pörögtünk, rajtunk volt a sor, hogy lóti-futizzunk stb. stb.
Most ülünk a gép mellett, olvassuk a legújabb híreket-eseményeket, és ahol esetleg úgy gondolom, hogy valamiben segíteni tudok az életem során megszerzett tapasztalataim birtokában, akkor ott igyekszek segíteni.
Ha egy nap, vagy egy héten, akárcsak egyetlen visszajelzést is kapok/kapsz = köszönöm formában, már megérte, már nem töltötted az idődet feleslegesen!