60-on túl is van élet! (beszélgetés)
:))))
Azokról tudni, ma már, hogy:
- valószínű, pénze van, (vagy egyéb olyan valaminek a birtokában van, ha nő-nemű) amin tudott magának biztosítani egy ilyen médiába-makogó munkakört
- huszon évvel ezelőtt tudtuk, hogy piros-könyve van!
a kor egyik "vívmánya", amitől "sikítófrászt" kapok, beszélni nem tudó, különböző címekkel körbe aggatott, magát nagyon okosnak érző "sötét gyalog"
"nyökög", makog bele a médiába.
Nem kell ezen agyalni, tudod mostanában rajtad is sok/több a teher, mint általában egy dolgozó emberen ami szokott lenni.
Meglehet, hogy én sem úgy reagálok esetenként valamire, ahogy szoktam vagy kellene. Ha majd valóban komoly megbántást/megbántódást érzek, akkor biztos lehetsz benne, hogy menni fog a privi!!! :)))
Addig pedig semmi baj!
Most azt hiszem elmegyek, és felteszem az est-ebédemet = főzök egy adag paprikás-krumplit és belefőzöm a fagyóból kivett felcsíkozott májat. Kiengedett, visszafagyasztani már nem lehet, valamit kezdeni kell vele!
De azért majd ha már felforrt és ott lehet hagyni, visszajövök!
Tudod, az igazság az, hogy a diákoknak az ilyen jellegű kérdéseire nem szoktam válaszolni. Soha sem fogják különben megtanulni azt, hogy mindenkinek el kell végeznie a kötelességét, úgy nem lehet egy életet leélni, hogy majd mindig megkérek mást, csinálja meg helyette.
Hogy shoppingol, meg bulizik + facebook, + mit tudom én, és amikor eszébe jut, megkérdezi, hogyan kell kiszámolni, hogy a 69 a 690-nek hány %-a!!
"egy-egy milliós marókréla raj villódzása!"
de, hogy ebbe mikor lopakodott be és "ki az a" marókréla?
Tudod ez is nézőpont kérdése!
Amikor még én is dolgoztam a saját vállalkozásomban napi 10-12 órát, szombaton 8-10 órát, de ha úgy hozta, akkor még vasárnap is dolgoztam a napi 6 órát... és az interneten csak azokat az oldalakat ismertem, amelyeket a napi munkavégzéshez ismernem kellett, akkor irígykedtem azokra, akiknek volt lehetőségük barangolni a net-en!
Most hogy nyugdíjaztam saját magam, és lehetőségem van mást is ismernem, mint a "kötelezőt", egyrészt tisztában vagyok azzal, hogy akinek "munka van, akkor munka van!", másrészt esetenként szívesen tölteném én is az időmet napi pár órás, ennél hasznosabb dolgokkal, de ha ez van, akkor itt igyekszem hasznossá tenni magam! Ha ez van, akkor ez van!
Majd eljön még a te életedben is ez az időszak, most örülj annak, hogy van hol, ahol még számítanak rád, és nem mondják azt, hogy nem kellesz, mert öreg vagy! ... ahogy a kis kínai csaj mondta a 45 éves szakképzett bolti eladónak, amikor felvételre jelentkezett nála!
Hát igen, ez sajnos egyre inkább jellemző!
Amikor (másik fórumon) azt kéri a diák, hogy írjuk már le neki kb. 2 oldalban, miről is szól az Egri
csillagok, vagy a Kőszívű ember fiai, mert holnap abból lesz doga-írás.... Mert hogy a kötelező olvasmány abból a rövidített, összefoglaló nyomdai kiadvány lett volna, de neki még az is sok!!!!
És csodálkozunk, hogy nemcsak normálisan beszélni, írni nem tudnak, de a helyesírás is olyan, amilyen!
Szomorú.... ez van!
nekem is "beugrott" valami, bár ennek a fele se tréfa!
egy olyan alkalom, amit a "világvége" kezdeteinek neveztem el!
tudod!- a halraj szép tengeri felvételeken!
micsoda impozáns mozdulat sor egy-egy milliós marókréla raj villódzása!
egy ilyen "gyöngyszem" lett emlékezetes számomra -szerintem soha nem felejtem!) a BNV parkolőjában
a buszról lezúduló "halraj" okán!
"aó!-arra ne menjünk, arra csak könyvek vannak!"
No igen! Sok esetben megoldódnak maguktól, de ha "besegítesz neki", akkor esély van arra, hogy olyan módon oldódjon meg, ahogyan az neked igazán jó!
1. probléma (eszembe jutott egy vicc) diákokat elvisznek a Szécsényi-Könyvtárba. Ámulva, szájtátva nézik az ezer-éves, bekötött könyveket. Majd az egyik megszólal: Ki volt az az őrült, aki mindezt kinyomtatta?? (!)
Ezek szerint néha-néha nem árt, valamit papír-alapon is megőrizni, esetleg a ősrégi szokást, a fotó-albumot is megcsinálni!
2. Életünk = nem igazán arra gondoltam, amiről te szólsz. Ezek szerint szerencsére nem arról beszéltél, hogy valami tragédia, vagy hasonlók miatt a minden-napi életed omlott össze. Ha egy élet-regény omlott volna össze, akár papiron, akár a gépben, persze azt könnyen lehet pótolni. Munkanélküliség, munkahely-kereset elvesztése, stb. stb., azt helyre-hozni, bizony meglehet, hogy évek kellenek hozzá.
kedvenc (saját!) gondolataim egyike:
"a problémák "természetrajza" szerint, minden megoldódik előbb vagy utóbb, ha másképpen nem, maguktól!"
1. szám.gép.: életem, életünk jelentős mennyiségü fotóval illusztrált (főleg a gyerekek!) említésre méltó mozzanata, ami pótolhatatlan.
a chatre, levélre, egyéb dokumentálásra szolgáló, pótolható "accesoirs", amik átmeneti bosszúságot okozhatnak csupán, de a veszteség, veszteség!
(száz évig kerülgeted, leporolgatod, aztán egy "izmosnak" vélt gyengébb pillanatodban kivágod! - nahát!- holnap rögtön kellene. aztán csak a fal marad, meg a fejed. (eldöntendő, hogy melyiken verd szét a melyiket?)
2. Élet! - életünk: mindannyiunk sorsa megérhet egy rövidebb-hosszabb, izgalmasabb vagy kevésbé az "dolgozatot", hogy azt ne mondjam, regényt, csak (én spec. nem tudnám jól "átadni"!) az egy másik kérdéskör, hogy érdekelhet-e valakit is?
Szia!
Hát nem könnyű!
Ha a számítógépedről beszélsz, az enyém újratelepítése mondjuk időben megtörtént, és szerencsére nem volt adatvesztésem. Bár jó néhány napot nálam is igénybevett, hogy a lementésből minden kiemelésre, stb. stb. ami "nekem nem kell, de fontos!" :)))
Ha az életed újra-telepítéséről beszélsz. Hát abban is volt részem korábban, és bizony mondom néked, arra néhány nap nem elég!!!
Ha az "nullázódott" leginkább évekbe telik, mire minden, ami fontos, ismét helyére kerül! Legalábbis nálam kellett hozzá jó néhány év! De azt is helyre lehet pofozni! Egy szavadba kerül (akár priviben is), és amit tudok segítek. Tanáccsal, egyéb módon szívesen segítek akárkinek!
De örülök, hogy itt vagy! Akár egyik, akár másik, hidd el, minden rendbejön!
leginkább kihagynám ezt a bújkálást, de most ez van!
Sziasztok!
Gyakorlatilag újra épül az "egész életem", ti. hogy szinte "totál" nullázódott a gép tartalma.
úgy tűnik sok időbe telik, mire a mentésből elő tudom bogarászni, amiket használtam eddig és működött!
sok hasznos meg "haszontalan", de nekem nem lényeges, de fontos.
Szia!
Én azért vissza szoktam olvasni, amikor feljövök, hogy ahova rendszeresen írok, oda milyen bejegyzések történtek. Meglehet, hogy valaki írt oda valami kérdést, amire várja tőlem a választ, ill. jó tudni, hogy akikkel rendszeresen "beszélgetek", azoknál éppen mi újság, mi történt velük, hogyan telik a napjuk.
Igen, írtad már, hogy holnap lesz a temetés, de hát ezen is túl kell esni, majd utána lesz egy kicsit könnyebb talán lelkileg is! Nyugodjon békében, és ti is próbáljatok meg beletörődni abba, amit megváltoztatni nem tudunk.
Szia-szia!
Szép jó reggelt mindenkinek! Itt vagyok már, sikerült felébrednem!
Személy szerint nem bújkáltam, elég sok helyen jártam tegnap! Szerencsére elég sok olyan fórum van itt, ahol egészen jól lehet napközben is társalogni, vagy éppen bekapcsolódni különböző játékokba stb!:))
Igen, az orgonát csak nosztalgiából írtam.
No meg ha már kint ülünk a szabadban, (nyári estén) az "estike" tud csodálatos illatot árasztani!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Felébredtem én is, szép napsütéses idő van, úgy néz ki, nem lesz nagyon meleg, de nem is baj!
Mildi örülök, hogy szerencsésen hazaértetek, egész biztosan sokáig megmaradó élmény marad egy-egy ilyen kirándulás. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.
Pihenj jót, akár otthon, akár a munkahelyen a lábaidnak biztosan jót fog tenni, ha ma kevesebbet talpalsz!