Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! fórum

5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
4041. Csipkerózsika (válaszként erre: 4040. - Schmetterling89)
2010. okt. 4. 22:36

Én nem tudhatom. Remélhetőleg nem.

Mások is vannak itt szerintem, akik szedik és tibetiznek is.

Szerintem max. érzékenységet válthat ki.

4040. schmetterling89 (válaszként erre: 4039. - Csipkerózsika)
2010. okt. 3. 16:28
Köszi a választ. És ugye a bogyó hatékonyságát nem fogja befolyásolni? Tehát a nagy méregtelenítésbe nem semlegesíti a hatóanyagokat vagy ilyesmi?
4039. Csipkerózsika (válaszként erre: 4037. - Schmetterling89)
2010. okt. 3. 15:57
Amúgy meg ha mégiscsak érzékenységet váltana ki, annyira akkor sem kétségbe esni, mert semmiképp nem tér vissza a régi rendszer. Ugyanis a tibeti a rendszertelen, fájdalmas, stb. menzit is helyrehozza. Méghozzá mindenféle kémiai beavatkozás nélkül.
4038. Csipkerózsika (válaszként erre: 4037. - Schmetterling89)
2010. okt. 3. 15:55
Én előtte is érzékeny voltam a fog.gátlóra, és mióta csinálom azóta is, nem változott semmi. Bár talán durvább lett a reakció...
2010. okt. 3. 12:56

Sziasztok, egy ideje olvasgatom a fórumot és nekem is nagyon megtetszett ez a jóga és szeretném kipróbálni, de van pár fenntartásom vele szemben.

Biztos hülye kérdés, de úgy tudom a jóga méregtelenít, plusz beleszól a hormonális dolgokba is, attól ugye ha fogamzásgátlót szedek, nem fog bekavarni annak a hatékonyságába, mert hát ugye az nem épp vitaminbomba, és hormontartalmú is. És hát nem szeretnék kellemetlen meglepetést. Másik, hogy régebben 35-40 naposak voltak a ciklusaim és 1 hétig szenvedtem, a bogyó belőtte 26 napra és lerövidült 3,5-4 napra. Na már most írták régebben többen is, hogy hosszabb és több lett a mensijük, és nagyon nem szeretnék 26 naponta újra 1 heteket küszködni. Lehet hülyeségnek tartjátok, de nekem ez is fontos szempont és addig nem merek belevágni míg nem tudom miként befolyásolná a jóga ezeket. Ha valakinek van tapasztalata írjon légyszi!

4036. marticsi (válaszként erre: 4035. - Csipkerózsika)
2010. szept. 29. 12:54

Sziasztok!

Én is itt vagyok ismét. Hát én most megint pihizem, mert 3 napja nem érzem jól magam. Valami baci lehet, de igazán nem tör ki, csak olyan rossz érzés. De ma már megpróbálkozom. Hátha segít gyógyulni, ha lesz erőm délután. Ilyen étkezési tanácsok hol vannak?

4035. Csipkerózsika (válaszként erre: 4033. - Molnárka)
2010. szept. 29. 10:28

Nem haragszom, kérdezz nyugodtan. Örülök, hogy folyamatosan vannak új csatlakozók.

A leírás nagyon jó, és valóban igaz is benne minden. Vannak dolgok belőle, amit betartok (pl. édességet és gyümölcsöt étkezés elején eszek, ill. éhgyomorra), de nem mindent. Az biztos, hogy egészségesebb, aki betartja őket, és mellesleg biztos, hogy fogy is.

4034. Csipkerózsika (válaszként erre: 4032. - Molnárka)
2010. szept. 29. 10:25

Szeritnem egy darabig jobb, ha csak a tibetit csinálod (főleg mert méregtelenítési folyamatok indulnak meg, és ilyenkor jobb kímélni a szervezetet), de ezt igazából magadnak kell érezni.

Észre fogod venni, ha túlerőlteted magad, olyankor rossz közérzet, kedvetlenség és fáradékonyság jön elő.

4033. molnárka
2010. szept. 29. 10:14
Ne haragudj Csipkerózsika, hogy bombázlak a kérdéseimmel! Még egy utolsó lenne. Te hogyan táplálkozol mellette? A leírás szerint nem mindegy mit mivel eszünk. Betartod-e ezt?
4032. molnárka (válaszként erre: 4031. - Csipkerózsika)
2010. szept. 29. 09:54

Köszi!

Van egy jóga dvd-m is, Ébreszd fel a tested címmel.Nem tudom ismered-e. Szerinted a tibetivel párhuzamosan belevághatok-e, vagy várjak még vele? A tibetit 2. hete csinálom. Elég jól bírom az 5 sorozatot.

4031. Csipkerózsika (válaszként erre: 4029. - Molnárka)
2010. szept. 29. 08:20
Igen, de ez kb. 2 másodperc. Miközben felemelkedsz beszívod, pár másodpercig kitartod, és visszaereszkedéskor kifújod. Sokáig nem kell kitartani.
4030. Csipkerózsika (válaszként erre: 4027. - Dszandi73)
2010. szept. 29. 08:17

Ettől még nyugodtan csinálhatod. A könyv csak a súlyos szívbetegség, súlyos tüdőbetegség és gerincbetegség esetén nem ajánlja. De ott is voltak beszámolók valamikori súlyos betegek gyógyulásáról, akik sok év alatt jutottak el odáig, hogy egyáltalán rendesen meg tudják csinálni a rítusokat. És segített nekik.

Az anyukámnak is magas vérnyomása volt, gyógyszert szedett, most kb. másfél éve jógázik, és már csökkentenie kellett a gyógyszereadagját.

4029. molnárka (válaszként erre: 4026. - Csipkerózsika)
2010. szept. 28. 22:25
Igen a légzés nekem sem teljesen világos. Ugyanis a leírás alapján pl az "asztal" rítusnál kicsit ki kell tartani a gyakorlatot. Addig benntartom a beszívott levegőt? Én legalábbis így csinálom. Így kell Csipkerózsika?
4028. molnárka (válaszként erre: 4027. - Dszandi73)
2010. szept. 28. 22:16

Köszi a segítséget!

Én is szedek gyógyszert a vérnyomásomra és már második hete csinálom a rítusokat, de nem tapasztaltam semmi negatívat. Sőt, a közérzetem sokkal jobb és nem vagyok olyan fáradékony.

Az orvosom szerint minden ami mozgás az csak jó lehet, ezért is mertem belevágni.

Szerintem ha lassan és fokozatosan csinálod akkor nem lesz semmi baj. Semmit sem szabad túlerőltetni!

4027. dszandi73 (válaszként erre: 4018. - Molnárka)
2010. szept. 28. 21:33

A fiatalság forrása címen keresd a neten, és akkor megtalálod a teljes anyagot.

Már én is nézegetem egy ideje, de nem merek belevágni, ugyanis magas a vérnyomásom és gyógyszert is szedek rá. Az egyik oldal pedig ebben az esetben nem nagyon ajánlja. Van valakinek tapasztalata esetleg ezen a téren?

2010. szept. 28. 13:50
A légzés tényleg picit nehéz volt nekem is először, mert magamtól pont fordítva vettem volna a levegőt. De valószínűleg pont ettől olyan hatásos.
4025. Sokcsoki
2010. szept. 28. 13:48
5-öt csinálok mindenből, de még csak 2 nap telt el. Valóban jól elszoktam a sporttól. Úgy vettem észre, hogy ha úgy veszem a levegőt, ahogy elő van írva, akkor nem bírom szusszal, és lihegek. De ha így kell, akkor majd biztos jobban megy, ha már edzésben leszek.
4024. Csipkerózsika (válaszként erre: 4021. - Sokcsoki)
2010. szept. 28. 13:36
Tényleg csak 3 gyakorlatot csinálj először. Ha túlerőlteted magad, az árt.
4023. Csipkerózsika (válaszként erre: 4021. - Sokcsoki)
2010. szept. 28. 13:32

Egy fajta gyakorlaton belül folyamatosan kell csinálni - lehetőleg -, de amíg átváltasz egyikről a másikra, tehát lefekszel, v. felülsz pl., közben nyugodtan vehetsz levegőt. A különböző rítusok között lehet pihenni is, ha szükséged van rá.

Először előfordulhat a lihegés edzetlenség miatt is, de az asztma miatt is. Ügyelj nagyon arra, hogy mikor van ki-belégzés. Amúgy is fontos a jógában, ez az alapja, de aki asztmás, az köztudottan rosszul veszi a levegőt.

4022. 8d2b3c28eb (válaszként erre: 4021. - Sokcsoki)
2010. szept. 28. 09:05
Én már folyamatosan csinálom, de az elején vártam, amikor kifogytam a levegőből. Úgye nem kezdted túl sok ismétléssel?
4021. Sokcsoki
2010. szept. 28. 07:45
Sziasztok! 2 napja én is csinálom veletek, nagyon tetszik. Lenne egy kérdésem. 1 rítuson belül folyamatosan csináljátok? Tehát belégzés, kilégzés, ez volt 1 gyakorlat, következő belégzés a következő gyakorlat? Vagy megálltok közöttük? Azért kérdezem, mert én folyamatosan csináltam, de igen lihegek, mire lemegy, gondolom, az asztmám miatt. Köszi!
2010. szept. 24. 10:10
A gondom csak annyi, hogy van egy barátom, aki 3 éve jógázik és ennek megfelelően táplálkozik is. Nem mondom, hogy nem fiatalos, de iszonyatosan sovány, mondhatni csont és bőr. Na ennyire azért nem akarok lefogyni:)
4019. Castellina (válaszként erre: 10. - Tibet)
2010. szept. 24. 10:07

ez fantasztikus!

épp most kezdtem el jógázni, ezeket a gyakorlatokat is beletettem a repertoárba..

köszi

4018. molnárka (válaszként erre: 4017. - Shila)
2010. szept. 23. 22:26
OK Köszi! Amit adtál link az az ami nem elég alapos. De azért majd keresgélek, vagy megtanulom az írottból.
4017. Shila (válaszként erre: 4016. - Molnárka)
2010. szept. 23. 12:29

ennyit talaltam egyenlore!

Ird be a keresobe h 5 tibeti jogagyakorlat vagy valami,van sok oldal.

Nekem meg sajna nincs erre idom ,h minden atnyalazzam.

[link]

4016. molnárka (válaszként erre: 4015. - Shila)
2010. szept. 22. 20:15
Igen, igazad van.Most találtam egy oldalt, ahol alaposabban le van írva minden. [link] Csipkerózsika írta régebben. Itt sok jó tanács is van a légzésekkel és tartással kapcsolatban a rítusokhoz. Jó lenne mindezt hanganyagként hallani is. Nem tudjátok van ilyen oldal, ahonnan le lehetne tölteni? A networkos videó nincs ilyen alapos...
4015. Shila
2010. szept. 22. 12:49

Molnarka,

En ajanlanam,h eloszor juss el a 21ig,aztan gondolkozz a napi 2-n elotte nincs ertelme. A testednek es a szeellemednek is szuksege van ra,hogy megszokja.

En mar reggel es este is nyomom a 21-et.

Regen csinaltam,aztan abbahagytam ,mert nem volt lehetosegem porogni.

Most ujra kezdtem 2 honapja,mert a kemeny fizikai munka durvan kikeszitette a hatam es a labaim.

Amiota csinalom,semmi bajom. Karjaim szepen elkezdtek izmosodni,karcsusodtam amr kicsit es ami a legfontosabb,hogy nem faj a hatam.

Good luck mindenkinek!

4014. molnárka
2010. szept. 21. 20:33
Mikortól lehet napi2x csinálni?
4013. molnárka
2010. szept. 21. 20:26
Én még csak 2 napja csinálom, de úgy érzem jó.
4012. marticsi
2010. szept. 20. 20:32

Sziasztok!

Én csak egyszer. De szerintem elég is. Ma nem tornáztam, csak ezt csináltam meg - 7-szer. Én simán elalszom tőle, akkor is ha este csinálom. Az én szervezetem még annyira úgy látszik nem "telt". De gondolom ez függ sok mindentől, nem csak a jógától. Minden esetre csinálom, egyenlőre megpróbálom majd most már ezt a 7-szeri ismétlést tartani.

Én a 6-sal nem foglalkozom.

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook