5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! (beszélgetés)
Én sem tudom pontosan, mire gondolok, de arra nagyon :D :D
Arra gondolok, hogy az ember elér egyfajta jobb állapotot, amin persze dolgozik, és a javulást magának tulajdonítja, tornának, életmódnak, diétának, spiritualitásnak, csodaszereknek, kihez mi áll közelebb. Aztán jön a nagy meglepetés, hogy mégis megáll a fejlődés, sőt, visszaesik. Én így jártam, most kezdek visszakapaszkodni (remélhetőleg), pedig szerintem jól csináltam...
Sajnálom ,hogy abba hagyod habár lehet neked nem is erre a gyakorlatokra lenne szükséged hisz ez elsősorban méregtelernítő fiatalító torna.Aki egyébként is rendszeresen tornázik teljesen másfajta gyakorlatokra van szüksége,
Javaslom neked a
Meridiánok masszírozása:Bemelegítés"öngyógyító taoista"gyakorlat után elvégezni a
Fejkörzés-
A teknősbéka gyakorlata-
Az altest gyakorlata-
A plexus solaris gyakorlata-
A daru gyakorlata-
Guggolás-
Állatok ihlette öt gyakorlat-
A nyolc irány gyakorlat-
Tizenkét gyakorlat az idegek számára
Ezek a gyakorlatok még hét ismétléssel se tartanak tovább fél óránál és meglátod,hogy sokkal nagyobb lesz az álló képességed,egésznap friss leszel.
Miért nem vettem magamon észre a változásokat, csak utólag? Kérdeztem korábban.
A válasz csak jóval később érkezett. Mondjuk, valamilyen problémám van –betegség, lelki dolog-, bármily furcsának tűnik, a legbensőm azt tartja a tökéletes állapotomnak (hogy miért, abba most nem mennék bele). Akarhatok másmilyen lenni, gyógyulni, fogyni, egészséges lenni, a tudatom (lásd: akaratom) legtöbbször csupán a felszínt kapargatja. Ahogyan gyakorolok, a gondjaimat kiváltó okok és mechanizmusok eltűnnek fokozatosan, énem egyre inkább közelít, és azonosul a –nevezzük így- a lehető legtökéletesebb állapottal. Amint ez a mélyreható változás bekövetkezik, az lesz a természetes számomra. Konkrétan, amikor észrevettem, hogy nagyon jól érzem magamat a bőrömben, erős, és egészséges vagyok, egy ideig furcsa, felemelő érzés volt. Később elvesztettem ezt az érzést. Csak éppen szinte állandóan jól éreztem magamat a bőrömben, erősnek és egészségesnek éreztem magam :). Ez lett a természetes állapotom. De ez már nem volt olyan feltűnő. Ezért nem vettem észre.
Ez a lelki fejlődés. Mondom lelki, mert először valami bennem változik meg, utána a testemben.
FOGYNI AKARSZ. Kevesebbet eszel, lefogysz. Majd visszaszeded a kilókat. Miért? :)
Más.
Korábban néztem egy-két videót, ahol nagyon szépen végezték a gyakorlatokat. Azonban volt bennük némi hiányosság, vagy talán magyarázat nélkül nem voltak bizonyos dolgok kihangsúlyozva.
Az egyik ilyen mozzanat az áll erőteljes leszorítása, illetve a test megfeszítése. Ezek pedig lényeges elemei a gyakorlatoknak.
Telrim! Ezt nagyon jól megfogalmaztad! Hasonlóan gondolom én is, de még nem tudom rendszerezni magamban, vagy megfogalmazni. Egyelőre figyelek, tapasztalok.Korábban én is azt hittem tudom a válaszokat. Mert sokat olvastam, és azt hittem, ha van ismeretem, már tudom. A fenét! Igen nekem is volt (biztos még van is) öntörvényem, bár más, mint a tied. Ma már másképp látok sok mindent, épp ezért óvatos vagyok, mint mondok, mert lehet, hogy pár év múlva ez sem állja meg a helyét. Igen, az energiának áramolni kell ahhoz hogy harmónikusan működjünk. Még most sem tudnám megfogalmazni mit csinálok másképp, mióta újrakezdtem, de más, az biztos. Talán nem volt véletlen ez a kis kihagyás? Kizökkentett valamiből, és nem ott folytattam, ahol abbahagytam! :)
Egyébként örülök, hogy ilyen jól felélénkült a fórum. Jó olvasni benneteket! :)
Elvileg - meg anyukám tapasztalata szerint is - jó hatással van a tibeti a magas vérnyomásra. Anyumnak el is kellett hagyogatnia a gyógyszereiből, mert már túl magas lett neki az előírt dózis.
Nekem kicsit emelkedett nagy örömömre, mert alacsony volt.
Ha mindent jól csinálsz, akkor talán nem kellene most tovább emelned az ismétlésszámot, míg jobban nem leszel. Ezek még - ha a 3. hetet nézem - lehetnek "méregtelenítési" tünetek, amik hamar el szoktak múlni.
Tetszik, amiket írtál... :)
A kor engem sem zavar, bár nevezhetném fiatalnak is magam, mégse vagyok már ropogós pipi, ugyanakkor rendesen megpróbált az élet, viszon én meg nagyon sokat tettem azért, hogy "megbocsássam" ezt neki :). Tehát vannak már ősz hajszálaim, mégis 10 (vagy 5 vagy 4 vagy 2...) évvel fiatalabbnak néznek, mint vagyok.
Azt gondolom, hogy jó a tibeti, főleg fizikálisan, de az ember arcára a lelke ül ki, az látszik leginkább. A lelki egész-ség ragyogtat és az teszi a testet is egészségessé elsődlegesen.
Köszönöm szépen!
Az Utat nem írom le, mert csak az ismerheti, aki tapasztalta. Nem lenne jelentése a szavaimnak.
Még valami fenyev!
Figyelj nagyon magadra gyakorlás közben. Ha valamelyik egyáltalán nem esik jól, inkább ne csináld egyenlőre. Ez esetben maradjon akár csak a forgás, de lassan, keveset. Van időd.
És az orvos! Beszélj vele!
Még nem látod az Utat, de azon ritka emberek között vagy, akiknek a legbensőbb Énjük meg akarja mutatni az Utat.
Köszi, hogy leírtad. Értékes volt.
Mindenképpen konzultálj orvossal!
A gyakorlatokkal pedig nagyon óvatosan. 1-2-3 óvatos, jóleső ismétlés segíthet, a kapkodás biztosan nem. Csinálj annyit csak, amennyi jól esik. Nem a mennyiség számít.
jennyvagyok! Nem változott semmi, mármint a szándékommal kapcsolatban. Én is akarok valamit, mint mindenki más.
A „nem kéne hogy központi kérdés legyen”-t a gyakorlásra értem.
Megpróbálom nagyon röviden, tőmondatokban leírni, hogy mire gondolok. Az igazság az, hogy a minap kifejtettem az ez irányú meglátásomat, de annyira hosszúra sikeredett, hogy félbehagytam az írást és inkább nem küldtem el.
Mi kell ahhoz, hogy visszabarnuljon a hajam? Nem tudom. Úgy gyakoroljak, hogy bebarnuljon? Azt hogyan csináljam? Nem tudom, hogy miben kell változnom nekem, vagy a testemnek, az elmémnek, hogy ez bekövetkezzen. Mi elegyen először? A vérnyomásom, nyirokrendszer, testsúlyom, a hormonjaim, a gondolkodásom? Nem tudom.
Azt tudom, hogy ha minden jól működik a szervezetemben, helyrehozza, meggyógyítja önmagát, engem. Változnom kell, ezt tudom. Hogyan és miben? Korábban azt gondoltam, hogy pontosan tudom. Aztán, ahogyan mentálisan változtam, fejlődtem (mert ez megtörténik!), arra kellett rájönnöm, hogy sok esetben tévúton jártam. Íme néhány példa:
Halogatok? Sokan mondták, de nekem nincs bajom vele.
Sokszor vagyok ingerült? De hisz Igazam van!
Búval bélelt vagyok? Minden okom meg van rá!
Nektek is vannak ilyen ön-törvényeitek?
Az energiának áramlania kell. Ha áramlik, gyógyulok, fejlődök. Nem az általam elképzelt egészség és tökéletesség már a célom. Az én utam a mélyen gyökerező félelmek és hiedelmek nélküli Tökéletesség felé vezető út. Ahol a haj barna, a termet daliás, a járás könnyed, a szeme csillogó, és a hang tiszta.
Tehát, csinálom a gyakorlatot. A testemben az energia a megfelelő irányba törekszik, hiszen így alkották meg a mozgássort. A légzésre figyelek. A többi munkát (irányítást) maga a mozgás végzi.
Hát, így sikerült a gondolat zanzásítás :) Remélem, hogy érthetően sikerült fogalmaznom.
Csipkerózsika, bjudit55, jennyvagyok, nagyon jókat írtok! :)
A hajról: nekem világ életemben szőkésbarna volt a hajam. Már jó ideje gesztenyebarna :)
110/170 az húzós.
Ennyi még este és fizikai aktivitás után sem lehet.
Erre figyelj oda.
Egyébként az 5T emelheti a vérnyomást, de max. 5-10 sistoles értékkel.
Judit, én fittyet hányok az időre! :) Szerintem az öregedés kérdése leginkább a hitrendszerünkön alapul. És innen nézve mindenkinek igaza van! :) Had mondja egy példát. A nyáron Balatonon dolgoztam szezonban. Volt egy kolléganő, aki egyre csak mondogatta, hogy ő öreg, ő itt bizony a legöregebb. Egy nap láttam a kezében bizonyos női dolgot, amiről azt feltételeztem, hogy ő nem lehet olyan öreg, ahogy állítja. Ekkor megkérdeztem árulja már el, hány éves. Kiderült 4 évvel volt fiatalabb nálam. :)
Ha a koromról érdeklődnek, azt szoktam válaszolni, korom az a kéményben van, nekem olyan nincs! :)
További ajánlott fórumok:
- Szakaszos/átmeneti böjt - aki csinálja, ide!
- Időszakos böjt... ki csinálja? Tapasztalatok?
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?