5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! (beszélgetés)
Már nézegetem is az oldalt. Most itt tartok, és egyből gondba is estem: "Arra összpontosítunk,hogy a végbelünkön keresztül szívjuk be a levegőt"
Itt gondba is estem, ez nekem magas. Köszönöm.
Kedves András! A honlapodat megtaláltuk, amit a "törölköződiétánál" beírtál. Igaz, hogy nem a link van ott, de a cím alapján is kiadja a kereső. Én meg is néztem, nagy dolog, amit véghez vittél. Kívánok neked mielőbbi teljes gyógyulást!
(Egyébként van olyan formátum, amit automatikusan töröl a rendszer, velem is előfordult, hogy nem tudtam belinkelni egy oldalt, de nem a szerkesztő, hanem maga a rendszer nem engedte.)
Komolyan mondom, ez őrület. Azt hittem csak én szenvedem meg a változókort ennyire. Együtt érzek veled.
Bár nekem is csökkennek a hőhullámaim, de nem mondom biztosan hogy a gyakorlatoktól, mert már 12 éve tart. Lehet hogy amúgy is csökkenne már. Bár, anyámnak még 80 éves kora után is volt, csak akkor már nem vörösödött ki a feje.
Na majd meglátod, eztán egyre jobban leszünk. :)
Ez szuper, csak így tovább!
Nekem még valamikor tél végén vagy tavasz elején volt, hogy egyik napról a másikra elkezdődtek a hőhullámok. Nagyon szenvedtem tőle, mert naponta 20-30 volt, plusz az éjszakaiak. Azon csodálkoztam, hogy nem kaptam tüdőgyulladást. Állandóan le voltam izzadva. Volt, hogy mire kiértem a buszmegállóba (5 perc), már le kellett vennem a sálat, kesztyűt, kabátot. Egy szál ingben vártam a buszt, aztán a buszon meg vissza felöltöztem. Nem néztek nagyon hülyének. :D
Aztán ahogy elkezdtem az öt tibetit, néhány hét alatt mérséklődtek, majd szinte teljesen megszűntek. Most csak néha érzem úgy, hogy egy kicsit jobban melegem van, és nem a meleg miatt. De ez egyáltalán nem is zavaró.
Neked is jó további jó gyakorlást!
Nem hittem volna, hogy 3 hét alatt ennyit lehet fejlődni.
Könnyebben végzem a gyakorlatokat, egyre inkább élvezem (a 4.-et még nem), hajlékonyabb, lazább vagyok. Mintha ritkábban jönnének a hőhullámok is. A lelkemre máris jó hatással vannak a gyakorlatok, remélem a belsőmben is számíthatok egyre több pozitív változásra.
Jó gyakorlást, sok sikert !
A nagy hőség megviseli a szervezetet, nem is baj ha akkor lájtosabbra vesszük az éáletet. Aki teheti. Olyankor csak heverésszen. Az én házamnak 50 cm-es tégla fala van, pár éve szigetést is kapott, és hogy csak éjjel nyitok ambakot kánikulában, 27 foknál még nem volt bent melegebb.
Nem elmlékszem hol olvastam, talán a könyvben, hogy aki az 5 tibetit rendszeresen végzi, nincs szüksége másféle gyakorlatra. lehet hogy ezzel együtt neked is megreőltető a törölközős?
ez nagyon érdekes, mert pont a négyes gyakorlatot szeretem a legjobban :)
én a hármast nem szeretem, halálra unom magam közben.
Nagyon ügyes vagy! Én meg jól le vagyok maradva. Én csak 4-et csinálok mindegyikből. :D
El sem tudom képzelni, hogy mikor fogok eljutni 21-ig. Lehet hogy túl óvatos vagyok, minden esetre én minden testmozgást nagyon kíméletesen szoktam elkezdeni (meg folytatni is), csak ami tényleg jólesik belőle. 11 ismétlésig eljutottam, mindegyikből annyit csináltam, de amikor jött az a nagy kánikula, még hajnalban is 30 fok volt a lakásban, és egyszerűen nem bírtam csinálni semmilyen testmozgást néhány napig. Aztán három ismétléssel kezdtem újra, és most a "törölköződiéta" miatt fáj a hátam, ezért csak nagyon lassan emelem az ismétlésszámot, mert a gyakorlatok közben is fáj. De lesz ez még jobb is! :))
Ennyiket tudok az 5 gyakorlatból jólesően megcsinálni: 21, 21, 17, 5 (ebből 1 sem esik jól, de ennyit csinálok, 15.
Mivel ami nem megy valakinek és kihagyhatja, gondolom azzal sem rontok a helyzeten, ha nem egyforma számban végzem a gyakorlatokat.
Én már több samponnal is jártam úgy, hogy sebes lett tőle a fejem. Pedig nem is olcsó samponok voltak.
Sajnálom a fiatal lányokat, akik már tizenévesen festik a hajukat a divat miatt. Nem gondolnak bele, hogy a festékben levő vegyszerek mind felszívódnak a fejbőrön keresztül.
Most hallottam a mondást, hogy ha kihúzol egyet, három lesz helyette...
Én nem szoktam kihúzgálni, de nem is zavar. Érdekes, de nekem valahogy még tetszik is. A párom 40 elmúlt és neki is vannak, mikor egyszer nézegettem, akkor jöttem rá, hogy nekem valahogy a bölcsességet szimbolizálja. Szóval tetszik, büszke vagyok azokra a szálakra, eszembe nem jutna bevegyszerezni az egész fejemet emiatt. (Egyszer beszíneztem a hajam és majd' egy hónapig sebes volt a fejem a szinezőtől.)
"ha az ember egyre jobban érzi magát, akkor valószínűleg egyre jobban is néz ki"
Ez biztos, hogy így van. Sőt, még ha talán külsőre nincs is látványos változás, van egy pozitív belső kisugárzása, ami vonzóan hat másokra.
Köszönöm nektek a mai hozzászólásokat. tehát csak fiatalít. Minden esetre ha az ember egyre jobban érzi magát, akkor valószínűleg egyre jobban is néz ki.
A Buteyko-féle légzéstechnikának én is utána nézek, elég sok probléma van a légcsövemmel, talán segíthetek rajta. Köszönöm.
Igen, azóta még találtam anyagot a "törölköződiétáról", amit itt lejjebb belinkeltem, és tényleg azt írják, hogy lehet vele fogyni. Egyrészt valószínűleg azért, amit te is írtál, másrészt mert a belső szervek is a helyükre kerülnek, így az anyagcserét az is segíti. A Buteyko légzésről én is olvastam, de azt nem tudtam, hogy annak is van fogyasztó hatása. Jó tudni. Köszi az infót. :)
Egyébként én meg mindig is fiatalabbnak néztem ki a koromnál, szóval ebben a Tibeti hatását nem tudom lemérni. Viszont az ősz hajszálaim és ráncaim szép lassan szaporodnak, ezért írtam, hogy nem vettem észre, hogy az öregedést lelassítaná. De mivel nem régóta csinálom, és nagyon kevés ismétléssel, még lehet, hogy lesz látványosabb hatása.
A tartás javításával, megváltoztatásával a légzés is megváltozhat úgy, hogy több energiát égessen a szervezet.
Magyarországon is van egy pasas, aki speciális légzéstechnikával "fogyaszt" nőket, videót láttam róla, a nevére már nem emlékszem. De azt tudom, hogy az asztma és egyéb légúti betegségek kezelésére kifejlesztett Buteyko-féle légzéstechnikának is mellékhatása a fogyás.
További ajánlott fórumok:
- Szakaszos/átmeneti böjt - aki csinálja, ide!
- Időszakos böjt... ki csinálja? Tapasztalatok?
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?