Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 mm-es tarkóredő fórum

5 mm-es tarkóredő (beszélgetés)

1 2
12. netti20 (válaszként erre: 5. - NTDK)
2014. jan. 11. 13:08

Szia!

Ha segít valamiben én leírom a saját tapasztalatom. Annak idején én is próbáltam keresni mindent amit lehet ezzel kapcsolatban de sajnos én is csak nagyon keveset ill az is rossz és ijesztő volt. Le sem tudom írni szavakkal mit éltünk át akkor abban a 2 hónapban...

Tavaly júniusban derült ki h végre várandós lettem! 10 év kemény küzdelem, rengeteg műtét, mehenkivuli, 5 lombik utan végre sikerült! Az öröm sajnos csak a 12 heti uh-íg tartott. Ott 6,5!!! tarkóredőt mértek, illetve az orcsont sem volt tisztán kivehető. Ott a doki szemét módon elkönyvelt bennünket hogy nagyon nagy valószínűséggel down koros. Egy világ omlott bennünk össze! Rögtön elő jegyeztek magzatviz vételre, mivel itt csak azt végzik, a cvs- t nem. Kegyetlen volt a doki de egy szóval sem mondtak h mar akkor döntsünk a vizsgálat és a megszakítás között. Fel sem merült h további vizsgálatok nélkül döntsünk. A 15 heten vegre visszajott a sajat dokim szabirol, ő rögtön megnèzett ujra uh, a tarkoredo mar csak 3,9 mm volt. A16. heten megcsinálták s magzatviz vétel és következett 3 het kemény várakozás. Senkinek nem kívánom azt az időszakot. Ahogy múlt az idő egyre jobban bíztunk h rendben lesz minden. Ugyanis ha baj van elobb hívnak, mint 3 évvel ezelőtt a baratnőmèket ahol sajnos náluk Edwards koros volt a pici. De nálunk csak 21 nap utan jött meg az eredmény, azonnal hívott a dokim! Nem down koros, sőt úgy néz ki h 99% teljesen egészséges!!! De azért másnapra fixált nekünk időpontot a genetikusnál, aki viszonylag szépen érthetően elmagyarázta az eredményt. Robertson transzlokacio a 14es kromoszomat illetően. Összevetve a mi genetikai térképünk és a kislányunkét kiderült hogy "de novo" ami annyit jelent h újonnan alakult. Azaz ha nekem vagy a férjemnek lett volna ilyen kromoszóma hibája nyugodtak lehettünk volna, mert teljesen egészséges csak kesobb neki nehezebb ki hordani a terhességet. Nem meddő lesz csak valószínű neki is problémái lesznek a terhesseg kihordasaval. Így viszon hogy "de novo" a helyzet picit más. Illetve sajnos a genetika még nem áll olyan szinten hogy meg tudjak mondani mi lesz vele. Nagyon ritka es csak találgatni tudnak, de ki kell zárni egyéb problémát mint a " disomnia uniparentale". Újabb 2 het mire megjött az eredmény es hívott a genetikus. Disomnia kizárva!. Végre megnyugodhattunk... Végső diagnózis ill genetikai tanácsadás eredmény: egészséges kislány de 1 % esélye lehet annak h tanulási nehézségei lesznek. De ez az esély kalkuláció is csak azért van h mossák a kezüket, mert nincs elegendő tanulmány erről ami szerint biztosat tudnak mondani. De a lényeg az h annyi esélye van mint a többi gyereknek. A továbbiakban a genetikai es a sziv uh-kon minden rendben volt. Szépen fejlődik a pici. 4 het múlva vagyok kiírva. De remelem minden rendben lesz most már.....;) mi megnyugodtunk, nagyjából, de azért egy pici felelem megmaradt ugyanúgy mint bármelyik másik jövőbeli szülőnél.

11. Fishyke (válaszként erre: 10. - NTDK)
2014. jan. 11. 12:59
Màrmint a babàra nèzve? Nem igazàn, vègig próbàlta elhitetni velünk, hogy biztos semmi baja, minden rendben lesz, azèrt nem làtszik orrcsont, mert biztos pisze lesz...Tudom, csak nyugtatni próbàlt, de jobban èrtèkeltem volna a tènyszerűsèget.
10. NTDK (válaszként erre: 9. - Fishyke)
2014. jan. 11. 12:40
Köszi, hogy írtál. A CVS előtt a genetikus esetleg említett neked szellemi fogyatékosságot?
2014. jan. 11. 12:09

Nàlunk 3,6 mm volt, ès a CVS kimutatta, hogy Down-kór...:(

Sok erőt ès kitartàst, na ès persze jó eredmènyt kívànok!! Nekünk a genetikus azt mondta, ennèl vastagabb tarkóredővel is születtek màr egèszsèges babàk!

8. inta (válaszként erre: 1. - NTDK)
2014. jan. 11. 11:49

Sajnálom, ami veled történt, és azt is, hogy egyesek magas lóról okoskodva még beléd is rúgnak egy fórumon. Sok erőt kívánok majd a döntéshez, bármi is legyen az.

Minden jót!

7. NTDK (válaszként erre: 6. - 7ff5dc369b)
2014. jan. 11. 11:27

Az információgyűjtésnek semmi köze az általad leírt nyafogáshoz és hazugsághoz!

Feltettem egy egyszerű kérdést, a kérdés olyanokhoz szólt, akik már átestek ezen.

Te átestél már ezen? Ha igen, akkor érdekel a történeted.

Nem? Akkor hagyj engem békén!

6. 7ff5dc369b (válaszként erre: 5. - NTDK)
2014. jan. 11. 11:16

Értem akkor te is abba az embertipusba tartozol akinek jobb nyafogással, hazugsággal, negativ "hallottam a szomszdtól hogy látott valaki aki beszélt valakivel akinek ugy volt hogy..."sztorikkal erősiteni a bizonytalanságát.

Kedves kérdező! Arra próbáltalak rávilágitani, hogy a legrosszabb amit tehetsz ha mások tapasztalatát bujod a neten MERTminden eset más és más, minden ember más, esete más, ezért a végkimenetel is más.

Nem jó döntés ilyen helyzetben fórumokat olvasgatni hidd el.

5. NTDK
2014. jan. 11. 11:04

Gondolhatod, hogy megkérdeztem az orvost. Genetikai tanácsadáson is voltam. Azonnali terhességmagszakítást illetve CVS vizsgálatot javasoltak. A vizsgálatot kértem. Van már gyermekem, egészséges. Vetélésem is volt már, 35 vagyok.

Remélem kielégítő volt a válaszom.

Számomra nem BALGA dolog fórumokon irogatni, mert személyes élettapasztalatokat egyetlen egy orvos, professzor atyaúristen sem tud mondani. "Beszélni" olyan anyákkal, akikkel ilyesmi történt, óriási segítség, és nem azért, mert megmondják, mit tegyek, hanem azért mert elmesélik a saját történetüket!

Köszönöm az együttérzésedet!

2014. jan. 11. 11:04
Méhlepény biopszia és szívultrahang a következő lépés, de ezt biztosan elmondta az orvos is. Találgatni felesleges, és a netet bújva csak bizonytalanabb és stresszesebb leszel, főleg, hogy a rosszabb kimenetelű eseteket többen írják le, mint a pozitívakat.
2014. jan. 11. 10:54

inkább az orvost kéne megkérdezni mi a éleménye, mert hiába ir itt bárki bármit, fogalmunk sincs hány éves vagy van e már egyereked stb.

elég balga dolog fórumon ilyen fontos dologban infot gyüjteni

2. NTDK
2014. jan. 11. 10:41

Sziasztok,

Véleményekre, példákra, tapasztalatora lennék kíváncsi, pozitív negatív egyaránt érdekel. Minden érdekel, kivel mi történt...

1. NTDK
2014. jan. 11. 10:38
5 mm-es tarkóredő
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook