5 éves kisfiamnál egy tüdő rtg során kiderült, hogy a csecsemő mirigye még megvan...és nem is kicsi. Valakinek van hasonló tapasztalata? (tudásbázis)
azért szépen elnézték akkor a dolgokat.
És most mi a teendő!?
A csecsemőmirigy, más néven timusz (latinul thymus) egy nyirokszerv, a T-limfociták érésének legfőbb helye. A mellkasban helyezkedik el, közvetlenül a szegycsont mögött. Emberben a pubertáskorra éri el legnagyobb fejlettségét, majd állománya folyamatosan elzsírosodik.A csecsemőmirigy állománya a pubertáskort követően élettani viszonyok között is fokozatosan elzsírosodik. Ezt a folyamatot felgyorsítják olyan károsító hatások mint stressz, betegségek, éhezés, sugárzás és szteroidkezelés.
A csecsemőmirigy betegségei ritkák.
A timusz tömege a pubertáskorban 30-40 g, később ez az elzsírosodással párhuzamosan csökken, így felnőttben már csupán kb. 5 g.
Ez nem saját fejből pattant, csak rákerestem, így idézet egy jó honlapról!Hátha segít!
...ahogy olvastam nem is csak 17-18 éves korra, hanem előbb már 1-2 éves korra kisebbnek kellene lennie. Neki ahhoz képest nagy és mostanában elég sokszor köhögős beteg...néha már nehezített légzéssel. Vissza kell vinnem a két évvel ezelőtti rtg leletet két hét múlva, és akkor összehasonlítja a mostani képpel a doktornő, hogy mennyit változott. Ha nem, akkor kivizsgálás...
Boszy! neked nem okozott különösebb tüneteket?
sőt, nagyon oda kell figyelni!!!
Nekem nem vették észre, és még mindig megvan cs.mirigy, ősszel derült ki. Pedig 30 vagyok, és el kellett volna a cs.mirigynek sorvadnia 17-18 éves korra.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?