40 körül babát vállalók (beszélgetés)
Mindenkinek más válik be,hiszen különbözőek vagyunk.De így szép a világ:)
Az okát nemtudom,de annyi tejem lett tőle,hogy majd leszakadtak a melleim.
csak tapasztalat, most pl. meg nem enném a rántott levest.
jól van, nekem mindegy....
ahogy gondolod.
nem hiszem, hogy az a 2 merőkanál víz hatott volna, ha amúgy is 3 litert ittam naponta.
Én kb. csak gabonát ehettem, minden mástól fájt a pocakja.
Igen, tudom, hogy tejet nem nagyon szabad inni..
Különben valószínű az van amit elhiszel, én "gyűjtöttem" a tápszer receptet, sose váltottam ki, eldöntöttem, anyatejet kap és kész.
Én aztán mindent elkövettem, hogy legyen...de hiába szopizott Bius, hiába fejtem, hiába ittam rengeteg ásványvizet...:-(
hát abban nálunk liszt kicsi pirospaprika só és olaj van, nem hiszem, hogy az olajtól:) Köménymag szintén a hasfájás miatt nem került bele. Folyadékot ittam mint a kacsa, a szoptatás miatt nagyon nagyon szomjas voltam, meg volt terhesség után pár hétig klimax szerű tünetem, kivert a víz, melegem volt.
de biztos nem a liszt miatt... :-)
Sokat kell szoptatni már ha akarja a gyerkőc, enyém 2 hónapig tiltakozott, nem nagyon akart, így fejtem fejtem fejtem fejtem, de kellett a kajával is játszani, rántott leves utáni napon ömlött a tej. Törölközővel aludtam:D
nekem is bejött a rántott leves szoptatáskor:) madártejet viszont nem ehettem, tejterméktől tuti hasfájás következett. Barátnőm valami szuper házi készítésű gabonagolyókra esküdött, azt nem próbáltam.
szerintem is csak a folyadék... :-)
meg azt olvastam, hogy a sűrű szoptatás.
mivel hogy igény szerint termelődik a tej.
persze nem okoskodni akarok :-), saját tapasztalatról majd pár hónap múlva beszámolok. :-)
Régen, gondolom, ez volt a legjobb módja a folyadék bevitelnek. Nincs valami olyan más ital, amit szívesen iszol. Pld. nem túl cukros gyümilé?
Ezt én sem tudom, de esküsznek rá:-) Szerintem csupán a folyadék miatt. A madártejtől viszont valóban több van:-) Tapasztalatból tudom, de azt meg nem lehet minden nap enni.
miért lenne a rántott levestől sok tej???? :-o
Nekem is ezt ajánlották, csak nem bírom megenni:-((
Egyél sok rántott levest attol lesz tejcsi,és igen,megjöhet szoptatás alatt is.
Nagyon változó, hogy kinek mikor jön meg először. Aki kizárólag csak szoptat, annak általában később, aki keveset szoptat, annak korábban, de nem aranyszabály! Nekem is kevés tejem volt, tápszerrel egészítettem ki és szülés után 9 héttel megjött. Azóta rendszeresen, 28 napra jön!
Nekem 8 hónapos volt a kislányom, amikor megjött pedig akkor még naponta 5x és éjszaka 2x szopizott. 28 hónaposan hagyta abba. Nem így terveztem, többször próbáltam leszoktatni, de mindig megsajnáltam, annyira hiányzott neki.
Szia!
Igen,meg fog jönni!tej mennyisége csökken előbb jön meg a mensi...
Ha intenzíven szoptatsz 2-3óránként akkor elhúzódhat akár egy év-ig is hogy nem jön meg!
Ne aggódj ez így természetes,de vigyázz mert a peteérés is van!!:)
Ilyenkor hogy meg jön a mensi, tej mennyisége is még jobban lecsökken,ha szoptatni szeretnéd még,akkor tanácsos többször cicire tenni :)!
Az igaz hogy ilyenkor a tej íze más,sok folyadékot igyál...
Szép napot nektek!!
Saját tapasztalatom nincs, mert nekem csak pár hétig volt tejcsi, de eközben még tartott a szülés utáni normális vérzés.
Hallottam már olyat, hogy megjön szoptatás alatt és állítólag menstruáció alatt más íze van a tejcsinek, amit a babák nem nagyon kedvelnek.
Nem működünk egyformán, Nálad ezek szerint minden ideálisan. Minden esetre a szoptatás, főleg, ha már nem egészen pici a baba és a tej elapadóban van, nem feltétlenül jelenti, hogy nem is lesz peteérésed. A szoptatás alatt nem lehet terbe esni dolog csak egy mítosz.
Én 1 éven át szoptattam, és én nem menstruáltam addig.
A sógornőm intenzív szoptatás alatt, mikor a babája kb. 4 hónapos volt, esett teherbe. Ha peteérés van, akkor mensinek is lenni kell.
A lombik jelenlegi költségeiről a Lombik életre-halálra témában volt egy hozzászólás ma. A labor vizsgálatokat (bár én nem tudom, hogy tőled milyet kértek ) szinte teljesen meg lehet csináltatni tb-re. Kivétel, ha kell, az anti-müllerian hormon (AMH) és az inhibin-B, valamint a sperma vizsgálat. Hogy ki hogy fér bele a keretbe, az ahogy látom, teljesen intézmény és doktorfüggő, na meg nyáron állítólag minden lassabban működik a szabik miatt.
Lenne egy kérdésem.Nagyon kevés tejcsim van de napközben kb. 2x-3x mellre teszem a picit éjszaka meg 1x szopcsizik és utána alszik el,ma reggel el kezdtem pecsételgetni el képzelhetö ,hogy meg fog jönni?Én eddig úgy tudtam mig szoptatunk addig nem jön meg ,most tanácstalan vagyok:(
Én étkezés elött egy evökanálnyit ettem/ittam úgy naturon elég borzalmas ize van ,de fogytam töle és talán neki köszönhetem a babócámat is:)
További ajánlott fórumok: