Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ti ilyen körülmények között bevállalnátok egy babát? fórum

Ti ilyen körülmények között bevállalnátok egy babát? (beszélgetős fórum)


1 2 3
82. d'moni (válaszként erre: 1. - Cincinke)
2012. márc. 14. 20:03
Én is ugyan ebben a helyzetben voltam és mi bevállaltuk. Hozzá teszem páromnak jó munkahelye volt és van.
81. Pahet a vadász (válaszként erre: 80. - 4c1a787e8f)
2012. febr. 7. 13:49

ok, köszönöm :)

csak nagy vonalakban kérdezem, hogy legyen mit felvázolni neki, ha...

80. 4c1a787e8f (válaszként erre: 78. - Pahet a vadász)
2012. febr. 7. 13:47

No ezt se olyan egyszerű megmondani.. (Azért javaslom, olvasd át a törvényt, amit kimásoltam ide, hátha kapsz még ötletet.)


kb. 40000-45000/hó lenne szerintem minimálbér után.. De én egy ilyen kérdést simán feltennék a neten a tanácsadóknak..

79. 4c1a787e8f (válaszként erre: 77. - Pahet a vadász)
2012. febr. 7. 13:45

Az a szegény lány az anyjától örökölt egy kis pénzt, abból vette a lakást.. Aztán békén is hagyták, rájöttek, hogy ne ő a nagy adócsaló az országban..


De akkor is bárkit megellenőrizhetnek, és teszik is.. Legyetek készen az "úr" ítélőszéke előtt, mert egyre göcibbek lesznek..

2012. febr. 7. 13:44

no akkor még egy kérdés.

mondjuk ezt a lehetőséget még nem vetettem fel a páromnak, és hogy őszinte legyek soha nem kérdeztem meg mennyire van bejelentve... de mondjuk ha a minimálbérre, akkor mennyi lenne az az annyi? hivatalosan.

77. Pahet a vadász (válaszként erre: 74. - 4c1a787e8f)
2012. febr. 7. 13:42

mi nem szeretnénk lakást venni, csak élni békességben, boldogan :)

és ha ez így működik, akkor azért az nem rossz :)

76. 4c1a787e8f (válaszként erre: 73. - Naspolyatorta)
2012. febr. 7. 13:40

Alapvetően egyetértek, én is egyetem közepén lettem terhes, még az előző szabályozás idején............................ no...érted...


Azóta én is három gyereket csóróskodtam össze, én se csinálnám másként..


Viszont az oep-pel vigyázni kell. Én most azért állok velük harcban, mert nem akarnak apának táppénzt adni, mert én gyed-en vagyok, holott a törvényben benne van, hogy ha nem az a gyerek beteg, akire én a gyed-et kapom, akkor jár neki a táppénz... Felhívtam egy ügyvédet, meg egy tb tanácsadót, mindkettő nekem adott igazat... MOst megy a levelezés az oeppel... És ez csak két nap táppénz....


Szóval mindenki vigyázzon!!


Illetve legyen okos, és szüljön, csak okosan.. Ne sajnálja se az időt, se egy kis pénzt, hogy még eksön előtt utánajárjon pontosan a dolgoknak..

75. Pahet a vadász (válaszként erre: 73. - Naspolyatorta)
2012. febr. 7. 13:39

Köszönöm a választ :)

én már 2009-től nem igazán találok munkát... viszont nyilván babát meg szeretnénk, de ugye az említett okok miatt nem merjük...

ha viszont ez is egy megoldás, az fény az alagút végén :)

74. 4c1a787e8f (válaszként erre: 72. - Pahet a vadász)
2012. febr. 7. 13:35

Nem, erre az esetre írtam azt, hogy ez így működhet.. Ennyit érdemes bevállalni.


Egyébként: Adóellenőrzést bárki kaphat, magánszemély is. Anyám kolleganője pl. múltkor kapott. Behívták, és bizony el kellet mesélje, miből vette a második lakását, igazolni kellett a fizetésétől kezdve a villanyszámláján át mindent. Ha egy családnál pl. a hivatalos jövedelem 100.000/hó, a kiadás meg 200.000, ott tovább fognak kutakodni..


Anyósom volt az egyik, aki nem is olyan régen megalapította a vagyonosodási főosztályt.........................

73. naspolyatorta (válaszként erre: 72. - Pahet a vadász)
2012. febr. 7. 13:29

Az ellenőrzésről egy sztori: barátnőm főiskola elvégzése után teherbe esett, soha egy napot nem dolgozott bejelentve. Mit tegyenek, hát anyósának a kisboltjában bejelentették, hogy dolgozik (nagy pocakkal, 7 hónaposan). Már másnap jöttek is a TB-től megnézni a boltot, sőt az összes szomszédot végigkérdezték. Végülis ők nem egészen "csaltak" mert tényleg ott dolgozott, csak fizetést nem kapott, viszont két hónapig több mint havi 150 ezret kellett kipengetni, amit a munkáltatónak kellett volna. Mondjuk ez 2009-ben volt. Így két évig a legmagasabb összegű GYED-et kapta.


Az mi sztorink dióhéjban a következő: amikor eldöntöttük, hogy gyarapszunk, mindkettőnknek jól fizető állása volt, és véglegesítve voltunk a munkahelyünkön. 8 hónap telt el, mire teherbe estem. Éppen hogy csak megfogantam, létszámleépítés volt nálunk, és hát én is beleestem. Nosza, mi legyen, bejártam mindenféle közületet, államkincstár, TB, munkaügyi központ, erre szakosodott ügyvédek, hogy mitévő legyek. Végül is a hatalmas bürokratikus káoszban sikerült megtalálnom a megoldást, és az álláskeresési járadékra való jogosultsági időmben meg is szültem. (csak néhány nap maradt)

Tehát munkanélküliként szültem, így biztosítva voltam, így járt a THGY. MIután lejárt, bejelentkeztem munkanélkülinek, és így tudtam megigényelni a GYED-et. Szóval nem volt egyszerű erre sem rájönni, igazából a TB-s ügyintézőmnek köszönhetem. Mire megnyugodtunk, hogy cirka két évig fix jövedelmem van, a férjemet csoportos létszámleépítés miatt elbocsátották. Néztünk, mint hal a vízben, most mi lesz???? Azóta sem talált munkahelyet, (lassan másfél éve) nekem sincs hova mennem, segítségre sem számíthatunk.

DE!

Van egy csodaszép, minden lében kanál kisfiúnk, aki mindenért kárpótol minket, nélküle nem tudom, hogyan találnák értelmet az amúgy sivár kis életben.


Hogy miből élünk? Nos, amit a "jól kereső" életünkben összeszedtünk, és mindent, amit mások nem is gondolnának, hogy pénzt adnak érte (!!!) azokat adogatjuk el mindenféle netes aukciós, nem aukciós oldalakon. A gyereknek is itt vesszük a cuccait (újan vagy használtan), aztán ha kinőtte, megunta eladjuk (néha drágábban, mint amennyiért vettük). Persze azért időnként akad alkalmi munka is.

Kupon hátán kupon az elvem a pelenka, és egyéb kence vásárlásnál (dm-bababónusz) (nálunk a havi kakialátét (eldobható) és popsitörlő költsége: 4500 ft)


Egy szó, mint száz: a gyermek az élet csodája, nélküle nincs értelme semminek. Nincs mire várni, rohadt hamar elszáll az élet, ha már megszülettünk, legyen értelme, és alkossunk maradandót! Hú, most ez nagyon szentimentálisra sikeredett, bocsesz. De ez a nagy igazság.


A másik dolog pedig: egy másik barátnőnk, igaz kb. 3 éve volt, járt így. Ő is a suli elvégzése után teherbe esett, ő sem dolgozott még soha. Aztán a TB-nél javasolták ezt neki, hogy tegyen így, persze ez egyáltalán nem hivatalos, és ők is csak úgymond fű alatt tanácsolták neki. Majd miután megszült, méltányosságból kérték a GYED-et. További fontos részletek: a férjének bejelentett munkahelye volt, volt már egy nagyobb gyerkőc is, nem voltak házasok, de egy címre voltak bejelentkezve. Ha jól sejtem, akkor ez a törvények útvesztőjében egy kiskapu volt, és csak a tb-s ügyintézők jóindulatán múlt az egész. Hogy most meg lehet-e ezt csinálni, nem tudom, mindenképpen utána kell járni, a helyileg illetékes szervnél.


Szerintem hajrá! :-)

72. Pahet a vadász (válaszként erre: 71. - 4c1a787e8f)
2012. febr. 7. 12:51

azért gondoltam csak hogy esetleg így...

anya munkanélküli, nem is nagyon van kilátásban semmi, becsúszik a baba... apa évek óta saját vállalkozásban dolgozik...

hivatalosan anya nem igazán kapna semmit, apa viszont igen.

apa papíron otthon a gyerekkel, valójában anya.


na de hogy ellenőrzik?

házhoz jönnek? megnézik otthon van-e apa?

anya így is úgy is otthon lenne, apa meg elugrott anyóshoz.

vagy apa munkahelyére mennének?

szolgáltatásban apának nincs fix munkahelye, minden nap máshol van, sőt, van hogy minden órában... találják meg ha tudják...


szóval hogy működik az ellenőrzés?

71. 4c1a787e8f (válaszként erre: 70. - Pahet a vadász)
2012. febr. 7. 12:31

Nem, mehet az apa is, le is van alant írva..


Csak az is le van, hogy aki gyed-en van, az nem dolgozhat mellette, és ezt nagyon ellenőrzik is..


Persze feketén nyomhatja mellette, de akkor a cég dolgait is megbonyolítja...


De akkor mi van anyukával? Mert ugye, ha apa van gyeden, és anyának eddig volt munkája, őneki 6 hét után sipirc van vissza... (Most van anyámnak egy kolleganője így, hááát.. nagyon kényszer volt, mert apa nagyon nem talált melót..)


Ennek akkor lehet teteje, ha anya amúgy eddig is a levegőbe lógott, és szinte semmi se járna neki, apának viszont igen... De mondom, nagyon vigyázzon mindenki, mert nem egy visszafizettetős sztorit hallottam már gyed-"csalással", és rá is vannak erre kattanva az OEP-nél.. Pl. családi vállalkozásba senkinek se jusson eszébe bejelentenie magát gyed miatt, mert az az első, amit ellenőriznek...

2012. febr. 7. 12:22
lehet hogy most hülyeséget fogok kérdezni, de mi van akkor, ha az apa, akinek végig van munkája, saját vállalkozás, bejelentve rendesen megy el a gyerekkel... mármint marad otthon..papíron persze.. akkor megkaphatóak ezek a pénzek? vagy csak és kizárólag a nő kaphatja meg ezeket?
2012. febr. 7. 12:10

Itt a törvény:


És inkább nem adják, mint adják: úgy értem, számos esetben ügyvédet kell fogadnod az oep ellen, mert jogos eseteket sem ítélnek meg..


Az, amit itt valaki írt, hogy ha tb-t fizeti, akkor mi van... hát... Ez így biztos nem igaz, mert nincs a kettőnek semmi köze egymáshoz.. Biztos volt ott még valami más is..


Meg ugye meg kell lenni a biztosítási időnek, stb..


Meg ha jogilag meg is kapja valaki a gyed-et, de lehet, hogy csak 30.000/hó lesz.


Az összege is le van írva a törvényben. Én még mindig mindenkinek javaslok egy tanácsadót, mert ember legyen a talpán, aki bonyolultabb esetben kiszámolja, hogy mennyit fog kapni valójában. Úgy meg nem vágnék bele egy babavárásba, hogy ezzel nem vagyok tisztában..


JÓ BOGARÁSZÁST!


Terhességi-gyermekágyi segélyEbtv. 40. § (1)565 Terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, és


a) a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, vagy


b)566 a biztosítás megszűnését követően negyvenkét napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül.


(2)567 A terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kell számítani


a)568 a biztosítás megszűnését követő baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét,


b) közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 napot,


c)569 a rehabilitációs járadék, rehabilitációs ellátás folyósításának idejét.


(3)570 A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár. A terhességi-gyermekágyi segély legfeljebb a gyermek születését követő 168. napig jár, kivéve a Munka Törvénykönyvében a koraszülött gyermekek esetében a szülési szabadságra vonatkozó rendelkezés alkalmazásakor. Ha a terhességi-gyermekágyi segély iránti kérelem a szülés várható időpontját megelőző 28 napnál korábban kerül benyújtásra, akkor a kérelem elbírálására vonatkozó határidő a szülés várható időpontját megelőző 28. napon kezdődik.


(4)571 Terhességi gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartam még hátralévő tartamára


a) annak a nőnek is jár, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, a gondozásba vétel napjától,


b) annak a gyámnak is jár, aki a csecsemőt jogerős döntés alapján gondozza, a kirendelés napjától,


c) a csecsemőt gondozó vér szerinti apának is jár, ha a szülő nő az egészségügyi szolgáltató által – az e törvény végrehajtására kiadott kormányrendeletben meghatározott adattartalmú nyomtatvány szerint – igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,


d) a csecsemőt gondozó vér szerinti apának is jár, ha a szülő nő meghal, az elhalálozás napjától,


e) annak a férfinek is jár, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket vele együtt örökbe fogadni szándékozó nő az egészségügyi szolgáltató által – az e törvény végrehajtására kiadott kormányrendeletben meghatározott adattartalmú nyomtatvány szerint – igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,


f) annak a férfinek is jár, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nő meghal, az elhalálozás napjától,


g) annak a férfinek is jár, aki a csecsemőt egyedül vette örökbefogadási szándékkal nevelésbe, a gondozásba vétel napjától,


ha az (1) bekezdésben foglalt feltételek fennállnak.Ebtv. 41. § (1) Nem jár terhességi-gyermekágyi segély a biztosítottnak


a) a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja,


b) ha bármilyen jogviszonyban díjazás – ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást és a személyi jövedelemadó mentes tiszteletdíjat – ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja.


(2) Annak a biztosítottnak, aki a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt keresete után jár terhességi-gyermekágyi segély.Ebtv. 42. § (1) A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70%-a.


(2)572 A terhességi-gyermekágyi segély alapjául szolgáló jövedelem naptári napi átlagát a 48. § (1)–(3) bekezdésében foglaltak szerint kell megállapítani.


(3)573 A (2) bekezdésben nem említett biztosított terhességi-gyermekágyi segélyének naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével kell megállapítani. Ha azonban a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.574


(4) A terhességi-gyermekágyi segély naptári napi összegének megállapítására vonatkozó részletes szabályokat a Kormány állapítja meg.


(5) A terhességi-gyermekágyi segélyre, ha jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz, a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni.A terhességi-gyermekágyi segély és a gyermekgondozási díj alapjául szolgáló jövedelem megállapításának részletes szabályai575Vhr. 26. §576 (1)577 Tényleges jövedelem hiányában az ellátásra való jogosultság kezdő napján érvényes szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni. A tényleges, illetőleg a szerződés szerinti jövedelem naptári napi összegét a 31. § (7)–(8) bekezdésének megfelelő alkalmazásával kell kiszámítani. Az egyéni és társas vállalkozók ellátását tényleges jövedelem hiányában a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér figyelembevételével kell megállapítani.


(2)578 Annak, aki álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának szünetelése alatt, vagy ezek megszűnését követő 42 napon belül szül, és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segély összegét az Ebtv. 42. § (3) bekezdése szerint, a gyermekgondozási díj összegét pedig az Ebtv. 48. § (4) bekezdése szerint kell megállapítani, azonban a pénzbeli ellátás alapja nem haladhatja meg az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék alapját képező átlagkereset harmincad részét.Gyermekgondozási díjEbtv. 42/A. §579 (1)580 Gyermekgondozási díjra jogosult


a) a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését – a gyermeket szülő anya esetén a szülést – megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,


b) a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt megszűnt, feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,


és a gyermeket saját háztartásában neveli.


(2)581 Az (1) bekezdés a) pontjának alkalmazásakor nem tekinthető szülőnek a nevelőszülő és a helyettes szülő.


(3)582


(4)583 A gyermekgondozási díjra történő jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kell számítani


a)584 a biztosítás megszűnését követő baleseti táppénz idejét,


b) a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmány idejéből 180 napot,


c)585 a rehabilitációs járadék, rehabilitációs ellátás folyósításának idejét.Ebtv. 42/B. §586 (1) A gyermekgondozási díj legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetőleg az annak megfelelő időtartam lejártát követő naptól a gyermeket szülő anya esetében a szülést, egyéb esetben a jogosultságot megelőző 2 éven belül megszerzett biztosításban töltött napoknak megfelelő időtartamra, de legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig jár.


(2) Abban az esetben, ha a gyermekgondozási díjra jogosult a jogosultság megszerzésekor vagy azt megelőző 2 éven belül jogosult volt gyermekgondozási díjra, a gyermekgondozási díj folyósításának időtartama nem lehet rövidebb a korábbi gyermekgondozási díj (1) bekezdés alapján megállapított időtartamánál, és ezen gyermekgondozási díj folyósításának időtartama nem hosszabbodik meg a korábbi terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély jogosultsági idejével.


(3)587


(4)588 Amennyiben a gyermekgondozási díj iránti kérelem a szülési szabadság vagy az annak megfelelő időtartam lejártát megelőzően kerül benyújtásra, a kérelem elbírálására vonatkozó határidő kezdőnapja a szülési szabadság, illetve az annak megfelelő időtartam lejártát követő nap.Ebtv. 42/C. §589 Nem jár a gyermekgondozási díj, ha


a) a jogosult bármilyen jogviszonyban díjazás – ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást – ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja;


b)590 a jogosult – munkavégzés nélkül – megkapja teljes keresetét, ha a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt kereset után jár gyermekgondozási díj;


c)591 a jogosult egyéb rendszeres pénzellátásban – ide nem értve az álláskeresési járadékot és segélyt, a vállalkozói és a munkanélküli járadékot, valamint az álláskeresést ösztönző juttatást – részesül [1993. évi III. törvény 4. § (1) bek. i) pont];


d) a gyermeket – a külön jogszabályban foglaltak szerint – ideiglenes hatállyal elhelyezték, átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, továbbá ha harminc napot meghaladóan bentlakásos szociális intézményben helyezték el;


e) a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet) helyezték el, ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést;


f) a jogosult előzetes letartóztatásban van, vagy szabadságvesztés, elzárás büntetését tölti.Ebtv. 42/D. §592 (1)593 A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka.


(2)594 A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet a 48. § (2)–(5) bekezdése szerint kell megállapítani.


(3)595


(4)596 A 48. § (2)–(3) bekezdése alapján maximális összegben megállapított gyermekgondozási díj összegét minden év január 15-éig – hivatalból – felül kell vizsgálni, és a tárgyévre érvényes összeghatár figyelembevételével január 1-jei időponttól újra meg kell állapítani.


(5)597 Ha a gyermekgondozási díjat ugyanazon gyermek után és ugyanazon személy számára ismételten állapítják meg, úgy a díj összege azonos lesz az első ízben megállapított, de a (4) bekezdésben foglaltak szerint korrigált díj összegével.


(6)598 Ha a biztosított egyidejűleg fennálló több jogviszony alapján jogosult gyermekgondozási díjra, a jogviszonyonként megállapított díjak összegét egybe kell számítani, az ellátás összege egybeszámítás esetén sem haladhatja meg az (1) bekezdésben megállapított legmagasabb összeget.Vhr. 26/A. §599 (1) Ha a gyermekgondozási díjra jogosult terhességi-gyermekágyi segélyt nem vett igénybe, a gyermekgondozási díjra jogosultság megállapításánál a terhességi-gyermekágyi segélynek megfelelő időtartam kezdő napjaként a gyermek születésének napját kell figyelembe venni.


(2)600 Az Ebtv. 40. § (4) bekezdés c) és e) pontja szerinti terhességi-gyermekágyi segélyt az OEP honlapján erre rendszeresített, a (2a) bekezdés szerinti adattartalmú nyomtatvány bemutatásával együtt lehet igényelni.


(2a)601 Az Ebtv. 40. § (4) bekezdés c) és e) pontja szerinti terhességi-gyermekágyi segély igénybevételéhez szükséges nyomtatvány az alábbi adatokat tartalmazza:


a) a nyomtatványt kiállító egészségügyi szolgáltató neve, címe, bélyegző lenyomata;


b) az egészségügyi szolgáltató OEP kódja;


c) a vér szerinti anya vagy az örökbefogadó anya neve, lakcíme, születési ideje, TAJ-a;


d) az egészségügyi szolgáltatóhoz való felvétel időpontja, a távozás időpontja;


e) az egészségügyi szolgáltató nyilatkozata arról, hogy az ellátás a nyomtatvány kiállításakor fennáll-e;


f) az ellátás BNO kódja;


g) a vér szerinti apa vagy az örökbefogadó apa neve, TAJ-a;


h) az egészségügyi szolgáltató nyilatkozata arról, hogy a nyomtatvány a g) pontban meghatározott személy részére terhességi-gyermekágyi segély igénybevétele céljából kerül kiállításra;


i) a nyomtatvány kiállításának dátuma;


j) az orvos aláírása, bélyegzőjének lenyomata.


(3)602 A gyermekgondozási díjra – ha jogszabály eltérően nem rendelkezik – a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket megfelelően alkalmazni kell.Vhr. 26/B. §603 A gyermekgondozási díj legmagasabb naptári napi összegét az Eb.tv. 42/D. § (1) bekezdésében meghatározott összeg harmincad részében kell megállapítani.Vhr. 26/C. §604 A bedolgozó részére terhességi-gyermekágyi segélyt vagy gyermekgondozási díjat nem lehet folyósítani addig, amíg a feldolgozásra átvett anyagot vissza nem adta.

68. Sz.Izolda (válaszként erre: 66. - Naspolyatorta)
2012. febr. 7. 11:12
Ez nagyon szimpatikus volt, egyet értek. Arra én is kiváncsi vagyok, hogyan kaphat valaki gyedet úgy, ahogy említetted, légyszi írd le. Bár minket nem érint, de érdekel azért.
67. Pahet a vadász (válaszként erre: 66. - Naspolyatorta)
2012. febr. 7. 11:08
engem érdekel! amikor lesz időd, írd meg légy szíves.
2012. febr. 7. 07:23
Majdnem ugyanebben a helyzetben voltunk/vagyunk mi is. Röviden: ha a terhesség utolsó hónapjaiban fizeted a tb-t magad után (jelenleg 6390 Ft) akkor megkapod a GYED-et. Most nincs időm, és ha érdekelnek a részletek, akkor ma délután vagy este meg tudom írni a történetünket. Szerintem simán próbálkozzatok, gyerek nélkül nem élet az élet! És saját tapasztalatomból mondom, a háromtagúra bővült család sokkal leleményesebb lesz, bármit megtesz a mindennapi betevőért, nem beszélve arról, hogy nem kell rengeteget költeni egy gyerkőcre, mint ahogyan azt sokan gondolják.
65. Bonti74 (válaszként erre: 64. - Dina68)
2012. febr. 6. 12:01
Én eddig a tisztababa.hu-ról rendeltem. De láttam a jomtom.hu oldalán hogy ő is jó árban adja. Főleg a mosódió törmeléket. Azért gondoltam hogy legközelebb ha elfogy kipróbálom, mert legalább nem kell tördelni. Ugyanis a többit félben, sokszor egészben árulják vászon zsákocskákkal és abba kell beletördelni úgy a mosógép dobjába tenni.
64. Dina68 (válaszként erre: 54. - Bonti74)
2012. febr. 3. 21:49
A mosódiót hol lehet venni?Kösz a választ:)
63. irgum-burgum (válaszként erre: 50. - Cincinke)
2012. febr. 3. 09:51
Szerintem nem elég,nagyon karcsú a 4 óra,inkább 8 órában kellene.
2012. febr. 2. 16:09
Én nem gondolkodnék ennyit a helyedben...csak pozítivan és nekivágni!!! Soha-soha nem fogod megbánni a döntésedet, csak higyj benne!
61. Sz.Izolda (válaszként erre: 60. - Bonti74)
2012. febr. 2. 15:32
Köszönöm a válaszokat és az érdeklődést.:)
60. Bonti74 (válaszként erre: 59. - Sz.Izolda)
2012. febr. 2. 15:06

Értem, akkor ezek aio-k, vagyis all in one pelenkák. Ez azt jelenti, hogy minden egyben, vagyis a külső és belső rész össze van varrva. Ha kívül is frottíros akkor több mint valószínű, hogy Pop-in pelenkáról van szó...

Ezek nem rosszak egyébként...

De ha patentos a dereka akkor lehet azért folyt ki, mert nem tudtad megfelelően ráállítani a babádra. A tépőzáras azért jobb, mert azt teljesen pontosan rá lehet igazítani. Nekem is először patentosak voltak, de én is így jártam velük és gyorsan továbbadtam őket.

59. Sz.Izolda (válaszként erre: 58. - Bonti74)
2012. febr. 2. 15:00
Zsebe nincs, de patentos, több méretű egyben, ha kijjebb gomboljuk, nagyobb, 3 méret van 1 pelenkán.
58. Bonti74 (válaszként erre: 57. - Sz.Izolda)
2012. febr. 2. 14:51

Akkor valószínűleg zsebes pelenkák. Belül érdekel poláros anyag, zsebbel és abba kell a betéteket dugdosni.

Patentos a derekánál?

57. Sz.Izolda (válaszként erre: 56. - Bonti74)
2012. febr. 2. 14:50

Hát, nem tudom, nekünk milyen van, már ki van csomagolva :) Mind más szinű, egyszínűek :)

Ehhez is van betét, de nem ért sokat. Még a ruhája is pisis volt.

De megpróbálom még 1-szer, hátha én bénázkodtam el.

56. Bonti74 (válaszként erre: 55. - Sz.Izolda)
2012. febr. 2. 14:46

Mi a márkája?

Csak azért mert vannak jobb és rosszabb minőségűek, ebből is mint mindenből..

Én is több fajtát próbáltam, de nem mind jött be.

Szóval jól a babára kell illeszteni, hogy sehol ne lógjon ki a belseje. Meg mindegyiknek más és más a nedvszívó képessége, valamelyikhez még plusz betét vagy más kell. Rengeteg márka és fajta van, mindenkinek más és más jó. Nekem a pelenka külső valamilyen belsővel jött be a legjobban. A tiéd milyen?

55. Sz.Izolda (válaszként erre: 54. - Bonti74)
2012. febr. 2. 14:42
De jó, hogy említed a mosható pelenkát. Nekünk van elég sok (kaptuk), de kétszer próbáltuk, mindkétszer jól átázott. Hogyan kell használni?
54. Bonti74 (válaszként erre: 52. - Sz.Izolda)
2012. febr. 2. 14:21

Én is ajánlanék valamit a pelenkaspórolásra, mosható pelenkát. Mi azt használunk és imádjuk. Egyszer kell megvenni, lehetőleg olcsóbbat vagy használtan és csak mosni kell. Aztán el is lehet adni ha már szobatiszta lesz a baba.

Ja és a mosószerre van egy tuti tippem még: mosódió. 3000ft/kg és egy évig elég! Pedig én 5 főre mosok, átlag napi 1-2x...

53. Dina68 (válaszként erre: 52. - Sz.Izolda)
2012. febr. 2. 14:05
Igaz.Én az Auchanban veszek baby bella-t 64db 1500Ft,ha akció van.Nem használok Pampers-t..
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook