40 évesen érdemes egy új szakmát tanulni? (beszélgetés)
...egyszerű a történet.
Tanulj nyelvet és irány kifele külföldre. Ott aztán az lehetsz, ahova éppen felvesznek...
Persze. Sot!!
Akar az orvosira is elmehetsz, ha felvesznek es van ra penzed.
Egyébként én most ismét gondolkodok egy kis tanuláson, hátha szükségem lesz rá, illetve nyugdíjas koromban is jól fog jönni.
Hamarosan beiratkozok egy olyan szakmára, ahol a famegmunkálásával foglalkoznak (pl. asztalos), mert majd a jövőben szeretnék fajátékokat készíteni.
A lidl-s cikk alapján meg elgondolkodtam a kereskedelmi végzettségen....
Az egyik érettségi találkozónkon mondta az oszt.főnök:
"Eljutottak abba a korba, hogy most már nyugodtan elkezdhetik megvalósítani azokat az álmaikat, amiket fiatalon dédelgettek magukban, de eddig a család, a munka, az egyéb kötelezettségek miatt nem volt rá idejük!"
Gondolj vissza, mit is szerettél volna csinálni 20-25 évvel ezelőtt, és kezdd el most!
Ahhoz többet kellene tudni rólad. Javasolhatunk atomfizikát is, csak nem biztos, hogy neked hasznos lesz.
Én azt látom a környezetemben, hogy aki kreatív bármilyen munkakörben feltalálja magát, aki meg nem, az pl. informatikusként is munkanélküli 5 éve...
Majd elmúlik:D
Nekem 42 éves koromban jött el ez az idő....
Ha úgy érzed, hogy váltani akarsz akkor akkor mindenképp érdemes. :)
Én nem vagyok még 40 éves, de ha egy évig nem tanulok valamit, akkor a következőben már nagyon érzem, hogy muszáj.
40 évesen érezte valaki,hogy valamerre mozdulni kellene és nem tudta merre?
Nem tudok dönteni nyelvet vagy szakmát lenne hasznosabb tanulni?Egyáltalán jó lenne-e átnyargalni más területre?Ha igen mi lenne ami nem haszontalan?Mivel lehet elhelyezkedni?
További ajánlott fórumok:
- Milyen szakmát érdemes tanulni? Milyen szakra érdemes menni, amivel el is lehet helyezkedni?
- Melyik szakmát érdemes tanulni?
- Érdemes mostanság ruházati eladó szakmát tanulni?
- Milyen szakmát érdemes tanulni?
- Szakmát tanulni felnőttként - mit, hol érdemes?
- Szeretnék új szakmát tanulni, szerintetek mi az amit most érdemes megcsinálni, mert a műkörmöst már nem érdemes legalábbis szerintem?