Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 40 év feletti új barátságok fórum

40 év feletti új barátságok (beszélgetés)

1 2
2011. jan. 23. 14:32

Sziasztok!

Sajnos én azt tapasztalom, hogy a barátságok, mint a párkapcsolatok, nem egyenrangúságon alapulnak. Az egyik mindig dominánsabb akar lenni a másiknál. És többnyire annyira, hogy a másikat ezzel megbántja. És ez hatványozottabban igaz a kor előre haladtával kialakuló kapcsolatokra, hiszen fiatalabb korban még hajlíthatóbbak vagyunk. Én így látom. :)

2011. jan. 23. 14:22
Ez igaz! Sokan gondolják azt,hogy egyszerűbb hátat fordítani a barátnak,vagy akár a társnak egy párkapcsolatban,mint kompromisszummal élni,fenttartani a barátságot.
13. grtm (válaszként erre: 8. - Fd73be4c06)
2011. jan. 23. 14:21
Nagyon klassz volt, amit írtál. Talán azért nem működnek a barátságok, mert a házasságok sem...
12. grtm (válaszként erre: 11. - Kakukkfű)
2011. jan. 23. 14:13
Ez igaz. Én viszont azt látom, hogy az emberek annyiféleképpen gondolkodnak és olyan sokszínűek (szerencsére!!!), és nagyon nehezen toleránsak a mások másfajta gondolkozására és nem hagyják szabadon. Pedig így is működik, persze nem minden esetben.
2011. jan. 23. 14:08
A rohanó életnek sok köze van ahhoz,hogy barátságokat megtépáz.
10. grtm (válaszként erre: 9. - 3a8f3f8f11)
2011. jan. 23. 14:05
Akkor úgy kell felfognom, hogy én még akkor megkaptam ezt a lehetőséget. Úgy látszik manapság már fiatalkorban sem megy. Én akkor biztosan nem bírtam volna ki. Szép időket élünk.
9. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 1. - Grtm)
2011. jan. 23. 14:01
Én sajnos nem gondolnám, hogy ez csak a Te korodban nehéz..Én 24 éves vagyok, de teljesen megértelek..
2011. jan. 23. 14:01

igaz, én nem vagyok 40, de engem is sok csalódás ért e téren. egy barátságot ugyanúgy ápolni kell, mint egy házasságot. ugyanúgy vannak hullámvölgyek. de ehhez is két ember kell. ha problémák adódnak, akkor a sértettséget félre kell tenni, és higgadtan le kell ülni megbeszélni.

hála a környezetemben sok olyan ember vesz körül, akikre azt tudom mondani, hogy a BARÁTAIM! de ehhez kellett a sok csalódás, amiből sokat tanultam.

kívánom Mindenkinek, hogy megtalálja az életében A Barátot/Barátokat!

sok sikert!

7. grtm (válaszként erre: 3. - RITA1970)
2011. jan. 23. 14:00
Sok sikert. Én már csak beszélgetek, de azt szeretek.
6. grtm (válaszként erre: 4. - Ludmilla71)
2011. jan. 23. 13:59
Köszönöm az őszinteséget. A hitem a szóban nekem 100%-os, csak az emberekben nem. Persze ez nem kötelező dolog, de visszaélni sem szabad vele.
5. grtm (válaszként erre: 2. - Lully)
2011. jan. 23. 13:55
Csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi, meg ki hogyan éli meg ezt. Igazából ha látom, hogy más is így van ezzel talán kicsit jobb lesz. Bár tudom, hogy ez manapság nehéz terület, de azért vannak akiknek megadatik. Szerintem ezért nem lehet küzdeni, ez jön. Vagy nem...
2011. jan. 23. 13:52

... a való életben ez a szó .. számomra is elég üresé vált!

.. ha jól meggondolom, barátnőm egyáltalán nincs.. voltak , de az élet elsodort egymástól..s a barátság nem volt elég erős , hogy kitartson..

Voltak s vannak jó kolléganőim..de ezek munkahelyi kapcsolatok.. ha megszűnik a munkahely.. megszakad a kapcsolat.

Van egy barátom..akivel már 28 éve ismerjük egymást.. kollégák is voltunk hosszú éveken keresztül..de azért elégé kérdőjeles : barátság ez, vagy egyébb van a háttérben..?

Itt a neten viszont egy néhány igaz barátnőre találtam..akiknek a Barátságáért hálás vagyok..

De ugyanakkor csalódások is értek.. és nekem is nagyon megvolt..s talán megvan rendülve a hitem a Barátság szóban..

2011. jan. 23. 13:50
Szia:)én 40 múltam ,próbálok itt barátkozni ,kisebb nagyobb sikerrel ,nem könnyű,de nem is reménytelen:)
2. lully (válaszként erre: 1. - Grtm)
2011. jan. 23. 13:50
Mégis mire gondolsz?
1. grtm
2011. jan. 23. 13:41
Azért indítottam ezt a témát, mert én most 42 éves vagyok, évek óta próbálkozom azzal, hogy baráto(ka)t találjak. Jelen pillanatban, ha meghallom az a szót, hogy barátság, sikítok. Annyi fájdalom van ebben, hogy a szót ugyan szentnek tartom, de én úgy gondolom, hogy ez csak egyes kiváltságosoknak járó ajándék. Igazából mindkét oldal hozzászólásaira kíváncsi vagyok.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook