40 év feletti új barátságok (beszélgetés)
Sziasztok!
Sajnos én azt tapasztalom, hogy a barátságok, mint a párkapcsolatok, nem egyenrangúságon alapulnak. Az egyik mindig dominánsabb akar lenni a másiknál. És többnyire annyira, hogy a másikat ezzel megbántja. És ez hatványozottabban igaz a kor előre haladtával kialakuló kapcsolatokra, hiszen fiatalabb korban még hajlíthatóbbak vagyunk. Én így látom. :)
igaz, én nem vagyok 40, de engem is sok csalódás ért e téren. egy barátságot ugyanúgy ápolni kell, mint egy házasságot. ugyanúgy vannak hullámvölgyek. de ehhez is két ember kell. ha problémák adódnak, akkor a sértettséget félre kell tenni, és higgadtan le kell ülni megbeszélni.
hála a környezetemben sok olyan ember vesz körül, akikre azt tudom mondani, hogy a BARÁTAIM! de ehhez kellett a sok csalódás, amiből sokat tanultam.
kívánom Mindenkinek, hogy megtalálja az életében A Barátot/Barátokat!
sok sikert!
... a való életben ez a szó .. számomra is elég üresé vált!
.. ha jól meggondolom, barátnőm egyáltalán nincs.. voltak , de az élet elsodort egymástól..s a barátság nem volt elég erős , hogy kitartson..
Voltak s vannak jó kolléganőim..de ezek munkahelyi kapcsolatok.. ha megszűnik a munkahely.. megszakad a kapcsolat.
Van egy barátom..akivel már 28 éve ismerjük egymást.. kollégák is voltunk hosszú éveken keresztül..de azért elégé kérdőjeles : barátság ez, vagy egyébb van a háttérben..?
Itt a neten viszont egy néhány igaz barátnőre találtam..akiknek a Barátságáért hálás vagyok..
De ugyanakkor csalódások is értek.. és nekem is nagyon megvolt..s talán megvan rendülve a hitem a Barátság szóban..
További ajánlott fórumok:
- Interneten létrejött barátságok
- Kötöttél itt a portálon barátságot/ismeretséget?
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Mennyire vagy barátságos?
- Normális az, hogy a 13 hónapos kisfiam minden idegennel barátságos?
- Szerinted egy virtuális barátság pótolhat igazi "hús-vér" barátságot?