2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetés)
Schann, Csakazertis köszönöm a válaszokat, így már értem!
Tulajdonképpen nekem se használt lábgörcs ellen, a védőnővel abban maradtunk, hogy valószínű a baba helyezkedik úgy néha, hogy nyom egy ideget.
De akkor ártani nem árt, van még pár tablettám, akkor csak csökkentem.
Babocak: Nekem a védőnő azt mondta, hogy kötelező a streptococcus szűrés, de interneten azt olvastam, hogy kórházi/nőgyógyászi protokolltól függ. Ha nem ajánlotta volna fel az orvos, szóltam volna, hogy a védőnő szerint ez az egyik következő kötelező vizsgálat a 36. héten. (Én havonta egyszer megyek, így 34. héten vett mintát.)
Sziasztok csajok!Vizesedés nálam is jelen van,szintén cipőt kell vennem,mert a lábfejem szétfeszíti az így is egy számmal nagyobb csizmám.Nekem még magas vérnyomás is társul mellé,szedem a dopegytet,vizeletem tiszta.
A streptococcus szűrést mindenkinek megcsinálják vagy kérni kell?
Én még a 34.hetet töltöttem,de nagyon mondják,hogy nem lesz január végi baba,inkább a hónap közepén várható.
Újabban elkezdett fájni a combom töve,napi szinten érzem.
Hamar elfáradok bármit csinálok,majdnem minden délután aludnom kell egyet.Keményedést nem tapasztaltam.
Gratulálok a kisbabádhoz én is!
Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!!!Ahogy időd és állapotod engedi,írj nekünk az élményekről.🙂
A magnezium simaizomlazito es csokkenti a mehtevekenyseget. Pl elso harmadban nekem hasznalt, mikor huzodtam. Az utolso par hetben viszont ezt mar nem szukseges elnyomni.
Nem a trombocita miatt csaszaroznanak egybol. Hanem ha a toxemia beigazolodna. Es a csaszaros elozmeny egyuttes volta miatt.
De eddig a vernyomasom rendben. A vizeletemben is nezni kell elofordul e feherje.
Nekem 2 hete azt mondta a doki, hogy a medencémben van a feje, gondolom ez azt jelenti, hogy leereszkedett. (Abból is gyanakszom erre, mert gyakorlatilag óránként járok pisilni, ha kicsit többet iszom, akkor egy éjszaka 4-szer 5-ször is kimegyek simán).
Egyébként ezt én is olvastam, hogy a magnéziumnak semmi hatása sincs, engem azért pszichésen megnyugtatott :) a placebo is használ :D
Mondvan, hogy ilyenkor mar kemenyedjen csak a pocak, keszuljon fel a meh. Tobb orvos szerint egyebkent a magnezium semmilyen hatassal nincs a mehre, de megnyugtatja a kismamat a szedese.
Nekem a 37. Hetig mondtak amugy, hogy szedjem csak, utana pedig ha labikragorcseim lennenek akkor vegyek be nyugodtan.
Biztos, hogy az! Lehetnek mar de nem torvenyszeru.
Egyebkent en is erzem, van hogy olyan mintha kette akarna szakadni a szemeremcsontom. Ehhez kepest tok zart vagyok es a baba is jo magasan van mint kiderult. Izgi, hogy akkor milyen lesz ha lejjebb megy 😀
Gratulalok Nektek! :)
Nem tortent valami elszamolas, hogy a picurnak ilyen szep meretei lettek? Mi lett volna vegig bent marad? 😯
Gyors felepulest es sok oromet kivanok! :)
Miért nem szabad magnéziumot szedni?
Én ma vagyok 35+3, 12.28-án lesz UH és első NST.
Streptococcus szűrésem volt csak, az negatív.
Tegnap este óta annyit ficergett és csuklott, alig aludtam :(
Gratulálok, ügyesek voltatok!
Mielőbbi felépülést! :)
Szerintem elég sokminden lehet normalis, meg minden terhesseg mas. Kicsit ugy erzem tul vagyunk paraztatva sokszor. Viszont ha szedsz még magneziumot hagyd abba.
A korhazban jobb az uh gep, amiatt is kell meg mennem. De egy napon lesz a ctgvel uh nem gond nekem.
Inkabb a trombocyta miatt aggodom, emiatt nem szeretnek egybol csaszart peldaul.
Megváltozott a terhesgondozásról szóló rendelet, és már nincs kötelező 4. UH (asszem november óta). Nekem az orvosom nem is csinál 4. uh-t.
Az én babám is rengeteget mozog, gyakran érzem, ahogy tolja le magát, emiatt a szeméremcsontomban és a medencémben egyre erősödik a fájdalom, főleg éjjel rossz. Jóslófájásom viszont gyakorlatilag nincs. Ez amúgy normális így 35 hetesen?
Szívből gratulálok, ügyesek voltatok! 😊
Mielőbbi felépülést Neked!
Egyébként velem annyi ujsag, hogy napra pontosan 35+3 vagyok mint Picibh volt, a vasam magasabb mint egy honapja, de meg mindig 10 alatt van. Napi egy Maltofer folt szedtem es Kraubruter szirupot. Mostmar napi 2 Maltofer lesz sztem.
Ezen kivula Trombocitam picit alacsony, figyelbi kell a vernyomasom es hogy feherje van e a vizeletemben (eddig semmi sem utal toxemiara, ezek annak a jelei).
A lanyunk nevet meg mindig nem tudjuk, Bogi lesz vagy Reka, allandoan mocorog. Jah es en hnap meg vizsgazom is.
Aztan mar csak a csomagomat keszitem. Rendes tole, hogy hagy levizsgazni 😏😍☺️
Legutobbi uhn 12en 2600ra becsultek, bpd meg 9cm volt. Tobbi adat nincs meg.
Elso ctg jovo penteken. Es lesz meg egy nagyobb korhazi uh.
Ezen kivul streptococcus es vercsoport ellenanyag negativak.
En orulnek, ha iden meg maradna benn, de januar elejen mar johet.
Es talan nem kell egybol csaszar, mert egyszer eleg volt...
Azta mekkora, gratulálok a picurhoz!!!
Bárcsak én is tartanék ott :) elkezdtem vizesedni és megállíthatatlan, annyira hogy ma be kellett szaladnom a kínai boltba egy számmal nagyobb csizmát venni, alig bírtam felhúzni reggel az előzőt. Már az arcom is tök pufi lett. És hol van még a vége... Árrrgghhh :D
(vérnyomás, vizelet OK)
Gratulalok a picihez ☺️🤗
Mi lett a neve?
Az első baba huvelyi uton szuletett amugy? Gyors felepulest csaszar utan. Nekem is csaszarom volt 5.5 eve.
Az utolso mondat tetszik nagyon, az en fiam sem olvasta el a miheztartast 😃
Termeszetesen a vizsgalat alatt pont nem volt sem kemenyedes se kicsi gorcs, igy mehtevekenyseg gyakorilatilag nem volt.
Nekem 32 hetesen volt az utolso ultrahang, nem lesz mar tobb ma ra is kerdeztem. Pedig biztos nem hatrany meg a vegen megnezni a mereteket de ugy latszik orvosa valogatja. Akkor nekem is 1-2-es erettsegu volt a lepeny, ilyenkor mar normalis ha erettebb.
Most vagyok a 36. hetben a ctg-n kivul kenetvetel(streptococcus) es kezi vizsgalat(mehszaj) volt.
Szia! Ezek szuper hírek :)
Ctg-n még semmi jele fájásnak?
UH is volt, méreteket is néztek?
Frontokat mi extrán kiélvezzük, szinte minden nap vannak jósló fájásaim és iszonyatosan nyomja lefelé magát Alíz, rendesen feszít és nyillalgat hüvelybe és combtőbe.
Tegnap voltunk 4d-n (34+5), mert utoljára 30 hetesen volt uh, de kórházi, a monitorra hátulról se nézhettem rá, a következő pedig 37 hetesen lesz, szintén kórházi, aznap lesz az első ctg is. 34 hetesnek felelt meg a kisasszony, aki szokásosan kézzel takarta az arcát, csomó hajacskája van :) a méhlepény pedig már 2-es érettségi fokú. Kíváncsi vagyok 2 hét múlva mit látnak majd.
Egyébként minden rendben, de a mi babánk nem olvasta a szakirodalmat, ami szerint ilyenkorra már csökken a magzatmozgás, ugyanis aktívabb mint valaha :)
Sziasztok!
Ma megvolt az elso ctg vizsgalatunk, minden rendben. Teljesen zart vagyok meg es a baba is magasan van ugyhogy minden bizonnyal tenyleg januari baba lesz, iden mar nem bujik ki. :)
A mostani frontokat nagyon erezzuk, olyankor rengeteget kemenyedek, de doki szerint mostmar nem gond a sok sem.
Ti hogy erzitek magatokat?
Meg szerintem ilyen esetben minden plusz grammnak meg centinek örülnek :)
Nikoletta93, a lába a miénknek is mindig rövidke (nálunk az adatai mindig az adott hétnek felelnek meg, kivéve a lába, ami 1-2 héttel kisebbnek számít). Most vagy rövid lábú gyerek lesz, vagy majd megnöveszti a combcsontját kint, ha lesz hely.😅 Nekem az orvosom azt mondta, ilyen eltérések simán beleférnek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Miskolci kismamák, leendő kismamák, babát tervezők!
- Negyvenes babatervezők... és kismamák
- Veszprém megyei kismamák, akik tavaszra várják a kisbabát :)
- Negyvenes kismamák, vagy babatervezők
- 2008 januárra babát várók!!!!