2015 nyara - Babatervezés (beszélgetés)
Most legutobb nekem matt 0,47 lett. Emiatt most már csökkentenem kell.
Szerintem neked nem kell aggodnod, de igazabol a t3 t4 et kéne látni hozzá, illetve annak a tendenciáját az eddigi laborok alapján.
Szerintem az már önmagában szívatás, hogy meg kell csináltatni ez a hülye papírt.
Persze tudom, hogy miért van rá szükség.De akkor is.
Csak azért mert egy pár nem él házasságban mindenféle papírt kérnek.
Jó hogy nem mondja a szülészorvos szülés közben, hogy várjon anyuka, ne nyomjon, amíg nincs meg az apasági. ;-)
Friss pelda egy ismerostol, most spontan egy peteju ikerterhes:
Még egy gondolt a tsh-ról. Nekem 10 évig 0,5-1 kozott volt. Dpo 5.,azaz cn21en nagyjából a beagyazódás napján pedig 4 egész valamennyi!! Egy beágyazódó megtermékenyített petesejt azonnal elkezdte felenni a pm hormont. Szóval lehet jó a 2-3 koruli tsh,de ha teherbeesel,nagy valószínűséggel felugrik. Ha a női szervezet ezt le tudja követni,az jó,de ha nem,akkor sajnos kevesebb az esély a babára.
Hát igen, ezt így utolag már nem tudjuk meg, de lehet jobb is :(
Nem, még vár a két akta :) minden napra jut valami. Most épp az apaságival szivatnak (elettarsak vagyunk). De a gyerekszobába már csak az én ágyam hiányzik, meg ki kell mosni a ruhákat, egyebeket. Az első 3 méretből van kb annyi hogy szukosen elég, de azért 1-2 garniturat még venni szeretnék. Amúgy minden más megvan a lányomrol :) hétfőn leszek 36 hetes, asszem indul a ctg.
Milyen babakocsit néztél ki amúgy? Nevekkel hogy álltok? Nálunk a Dávid, Mátyás és az Albert van épp porondon :)
Sziaaaa!! 😘 Én így a 21. hetet "taposva" egyelőre 3,5 kg-nál tartok. Szerintem nálam ez még a kezdődő stádiumban lehetett, csak ki tudja, hogy mióta lappangott, és ugye ahogy beszéltük is, egyelőre a TSH marha jó, csak ki tudja, hogy meddig lett volna az?! Elképzelhető, hogy a szeptemberi vetélés is ennek volt betudható, bár erre már úgyse derül fény, és a lényeg, hogy a pocaklakó már itt ficereg a pociban. ❤
Hogy telik az utolsó pár hét? Túl vagy már a hazavitt pár aktán? Utolsó simítások a vásárlásban? Én most babakocsikat nézegetek pár napja, van két favorit, de az árukkal még egyelőre nem kötöttem szoros barátságot. 😀
Igen emlékszem rá én is :) sot a majusban szülő ismim is ugyanigy volt, bár neki már terhesseg alatt. A tünete az volt hogy kb két hónap alatt szedett fel 15 kilit. Oke terhesseg, de ez tulzas.
Ilyenkor még kezdődő, bujkáló pajzsmirigy alulmukodes van. A hashimotoban ez a szép. Akár évekig is lehet tökéletes a tsh, a t 4 meg már alacsony, de senki se veszi észre, csak épp hizogat a szerencsétlen meg nem tud teherbe esni, borulnak a női hormonok, esetleg jön egy vetélés...
Köszi.
És ez a T4 bibi mit okoz? Vagy milyen betegség ez?
Bocs, hogy ennyit kérdezősködök, csak érdekel.
Zsanci, itt vagyok élő példa arra, hogy a TSH értékem tökéletes, viszont a T4-es értékem pedig tök szar.
Erre pedig úgy derült fény, hogy tavaly szeptemberben mikor elment a baba, akkor kértem egy kivizsgálást, ott néztek terheléses cukrot, TSH, T3, T4, Anti-TPO értékeket.
Minden csúcs szuper volt, egyedül a T4 lett rossz.
Csináltattam utána még 2x TSH, T3, T4 labort, mindkét alkalommal szintúgy szar lett a T4 érték, a többi viszont maga a tökély.
Tehát nem következik az, hogy ha valami nem jó, akkor a TSH se jó.
Azóta már én is gyógyszert kell szedjek a T4 miatt, nemsokára megyek kontroll vérvételre (magánban természetesen), hogy hogyan is állunk T4 ügyileg.
A körzeti a TSH-t írhatja csak ki, és csak akkor nézik meg a többi értéket, ha a TSH nem jó. Mivel viszont nekem pl. a TSH tökéletes, így eszük ágában se lenne másokat nézni, ha nem kérném külön.
Úgy tudom, hogy mindhárom értéket nézni kell, mert a jó TSH mellett, lehet rossz a T3 vagy a T4 is.
Csak pl a háziorvosi labor nem nézi a többit, ha jó a TSH. Sőőőt, nekem ugye magas volt, és így is csak a T4-et nézték, a T3-at nem. Anti tpo-t meg pláne.
Sajnálom zsanci! :-(
Jó ötlet, hogy párodnak is megnézze az eredményeit egy hozzáértő szakember.
Oh, sajnalom, de még azert nem regota probalkoztok, nem lesz itt semmi gond. 😊
Ha valakinek valamilyen pajzsmirigy problemaja van, akkor az alap,hogy a tsh ertek nem jo, vagy ha jo a tsh attol még lehet pm beteg?
Igen sajnos az ember lassan ongyogyito, es mar csak a gyogyszert iratja fel, vagyis iratná....
A TSH akkor (is?) tud ugrándozni felfele, ha a vv előtti 2 napban halat, vagy jódozott sót eszünk mi hashisok. Azaz csak az a megbízható, ha előtte 2-3nappal csak azt eszed, amit magadnak főztél halmentesen, sima kis konyhasóddal.
Hogy ciklusfüggő is, arról nem tudok, de ez nem azt jelenti, hogy jem lehet :)
Sajna meg nem.
Tavaly oktoberben volt missed ab. Akkor augusztusban elsore osszejott.
A doki lerazott, nem kuldott sehova.
Magam inteztem a verveteleket magan uton.
Kiderult, hogy pm alulmukodes + hashimoto, vagyis autoimmum pm alulmukodes.
IR vizsgalaton is voltam. A terhelt cukrom folyamatosan csokken, az inzu nem tobb 25-nel asszem.
21. Napi vv-n a progim 83 nmol/ l volt, a tsh-m is 1,3 lett 25 ug thiroxyntol.
Most 4. probalkozos honap.
Te kismama vagy, vagy még nem? Vannak problemaid?
Igen, sztem is jok ezek az ertekek, ezert gyanakszom a paromra, habar talan annyira nem veszesek az értékei neki sem.
Mondjuk hsg-n még nem voltam, lehet az se artana.
Mi lombikra nem megyunk, max inszem, tehat egy normalis nőgyogyi is jo nekem, aki otthon van a temaban. Talan majd most.
Szedd az utrot az a biztos. :)
Meg latom a clostyert ment a harc...
Egy ismerosom is ot dokit megjart erte, vegul a forgacsban irtak fel neki.
Haat, a progit erdemes lenne megnezetni megegyszer, egy tutira 7. dpo-n.
Vagy szoktak olyat is, hogy 3- szor nezik nemtom hany nap elteressel, hogy emelkedik-e es mennyit.
De kicsit visszaolvastam, es te potlod mar nem?
A tobbi tok jonak tunik.
3. napi:
TSH 1,1 mIU/L
FSH 6,84 U/L
LH 7,17 U/L
prolaktin 235,8 mIU/L
progeszteron: 2,5 nmol/L
21. napi progi (ami valójában a 22. napon volt, és abban a hónapban pont 26 napos volt a ciklusom, úgyhogy nem tudom mennyire releváns)
21,9 nmol/L