2015 nyara - Babatervezés (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
Jó régen jártam felétek :) Látom zajlanak itt a dolgok! Gratulálok először is a pozitívat tesztelőknek és boldog , problémamentes babavárást kívánok Nektek!
És kitartást , türelmet kívánok a csodára váróknak, én is ebbe a táborba tartozom...
Rólam csak annyit , hogy én sem jutottam sokkal előrébb a legutóbbi bejelentkezésem óta :(
Továbbra is szorgalmasan tömöm magamba a barátcserje kapszulát amit a doktornőm ajánlott a mensi szabályossá tételére.
Párom holnap megy spermiogram vizsgálatra vagyis mintát leadni aminek elméletileg jövőhéten lesz eredménye...ezután ezzel az eredménnyel kell visszamennem a doktornőhöz.És azt mondta ezután ha jók az eredmények clostys kúra következik repesztő injekcióval...
Szóval ez vár rám a közel jövőben.
Szép napot nektek csajok! A mostanában tesztelőknek megy a drukk! Pusz
Hát,jobb lenne,ha csak ekkora hantás lennék,de sajnos komoly! Én már csak röhögök- kínomban! Este a párom vállalta lefekvésig a rutint,ittam egy teát,betakaróztam,egy óra múlva meg ugrottam (na,jó,ez túlzás) ki az ágyból...
A nagyom jelenleg olyan,mintha semmi nem történt volna (igaz,ő csak egyszer hányt),a kicsim viszont elesett- de így csend van! :) Viszont piciket iszik,és van pisi,úgyhogy nem aggódom magam halálra. A paradicsomos káposzta ugrott ebédre,pedig már rákészültem! :(
Remélem,engem elkerül a buli!
Érdekes,hogy múlt szerda óta max. a kertben voltunk,és nem jött hozzánk senki. Persze,a párom melózik,lehet,hogy ő hozta haza,csak ő nem hányt.
Basszus, ez most komoly? Jobbulást Nekik, és szorítok, hogy ne kapd el!
Én is hallottam, hogy van most valami hányós/hasmenős vírus, két ismerős is benyalta. Reméljük, hogy minket elkerül!
Ha más mesélné,nem hinném el,de képzeljétek,mi történ este: mindkét fiam elkezdett hányni...Gondolom,benyaltak valami vírust,de nem tudom,honnan,mert nem járnak jelenleg oviba. Szóval,egész éjjel őrködtem a lavór felett...
Jó volt,remélem,én nem kapom el! :)
Köszi :)
Egyébként az óta még egy doki látta a leletemet és ő is azt mondta hogy bár az inzulinom nem szép, de ez a teherbeesésemet nem gátolja. Viszont most egyre jobban félek attól hogy akkor a férjemnél van a baj, amit ő tuti nagyon nehezen tudna feldolgozni. Holnap elvileg megy az eredményéért, várom is meg rettegek is tőle..
AMH, anti-müllerian hormon: a petefészek kapacitás meghatározására, szintje nőkben jól jelzi a petefészek működését, információt ad a petefészek rezervjéről és stimulálhatóságáról.
Akiknél az alábbi értékhez hasonlók mutathatók ki, jó eséllyel csak később, 50 éves koron túl következik majd be a menopauza:
20 éves kor körül: >4,5 nanogramm
25 éves kor körül: >3,8 nanogramm
30 éves kor körül: >2,59 nanogramm
Én 36 vagyok, de nekem csak 1,0 volt az AMH értéke, ami elég alacsony.
A Tiéd szerintem jó.
Anya, hát nem unatkozol, az egyszer biztos! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj, hogy elestél!
Jobbulást az egész családnak!
Jelentem,az életem egy komédia: nem elég,hogy a megfázás ismét a tüdőmre húzódott,de tegnap még a 2 kutyánk is véresre harapta egymást,ma meg,mikor mentem ki a sebeiket "nyalogatni",akkorát estem,mint egy ház (bár,ha valaki látta,jót röhöghetett,mert nem volt egyszerű mutatvány).
Gyógyteákat nem iszom: a gondolattól is hánynom kell,a szó legszorosabb értelmében,így marad az,hogy este,lefekvésnél iszom egy csésze teát,nyakig betakarózom,és várom a javulást.
Ráadásul,ugye a két drágám is itthon van betegen (hétvégén a párom is ágynak esett,bár ő nem beteg,csak az életéért küzd ilyenkor),így aztán jó a buli,de nem panaszkodom,lehetne rosszabb is,mondjuk,ha még ezen felül teszem azt a fűtés is becarna! :)
Én sem tartok be mindent, én pl. nyers tojást ettem majonézbe, mikor majonézes krumplit csináltam. És... én is imádom a tatárbifszteket. Nyami... Remélem páromnak mostanában nem jut eszébe csinálni.
A kakukkfüvet csak azért mondtam, mert mikor a gőzöléses keveréket olvastam, ott volt írva, hogy gőzölni lehet vele, inni nem. De ha nincs bajod tőle, akkor halleluja!
Még a gőzölést sem ártana kipróbálnod ha gondolod, nehogy tényleg ráhúzódjon az arcüregedre.
Én egyik helyen ezt olvasom, másikon azt. A kakukkfű nagy mennyiségben görcsoldó hatású, ezért írják hogy kerülendő, de a teában, stő egy filterben lévő azért azt a mennyiséget bőven nem éri el :) (főleg, hogy max 1-2 csészével ittam pl / nap az előző megfázásomnál)
De én amúgy sem tartok be minden ilyen mit ehetünk előírást. Pl. simán eszem camambert sajtot, pedig elvileg az is tiltólistás. Én ezeket szelektíve kezelem :) Összvissz annyi, hogy nem eszem nyers tojást, nyers húst (pedig imádom a tatárbifszteket, és most kaptunk ajcsiba egy ügyféltől marhabélszínt :( ) meg nem iszom alkoholt. Ja meg nem cigizek :)
Kipróbálom a krémes-olajos megoldást, hátha ma könnyebben alszom el, köszönöm a tippet :)
Én a kakukkfüvet úgy tudom, hogy nem lehet inni babásan, csak gőzölni lehet vele. Igen, megnéztem, a kerülendő gyógynövények között szerepel.
Én is azért gőzölök, mert félek, hogy megint nekem is ráhúzódik az arcüregre (decemberben ezzel kínlódtam, még antibiotikumot is kellett szednem, talán emlékszel, írtam is). Te is gőzölj esetleg, jót fog tenni, és nem engedi letapadni a cuccot.
Én az illóolajat úgy kenem az orrom alá, hogy először jó vastagon bekrémezem (most shea vajat használok, de kenheted körömvirág krémmel is, az is jó zsíros), mert nekem is piros, sebes már eléggé a sok fújástól, és arra kenem rá az illóolajat, így nem csíp. Ha a fejed fáj, a halántékodra is lehet kenni. Nagyon jó, és tényleg hatásos.
Jobbulást Neked is! 😘 Én már talán lábalok ki belőle...
Hát jobbulást neked is :(
Igen, amiket írtál én is szoktam inni, főleg a kakukkot, csak most annyira rákattantam a gyömbérre. Furi, mert kb 7-8 éve kóstoltam, és azt mondtam, (előre is bocsi) hogy ennek olyan íze van mint a meleg hányásnak ... soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fog egyszer ízleni :)
Olvastam már én is ezt a mézzel keveréket, valóban torokfájásra nagyon jó az is, én még nem próbáltam. Szerencsére legalább a torkom nem fáj ... csak levegőt nem kapok.
Orrcsepp helyett a lányom tengervizes orrspray-ét fertőtlenítettem és használom most, hát, nem az igazi, de azért segít. Bízom benne hogy 1-2 nap és kigyógyulok, csak aggódok, nehogy az arcüregemre menjen (mindig arra húzódik rá sajnos :( )
Ezt az illóolaj-kenegetést kipróbálom, köszi :) nem csípi a bőrödet amúgy? nekem már eléggé ki van pirosodva :(
Mindenki ezzel a megfázással küzd?!? Anya is, Te is, én is... Babásan meg kicsit nehezebb a kúrálás.
Én is eszek/iszok gyömbért, én nem forrázom, lereszelem (természetesen pucolás után 😀), összekeverem mézzel, és vagy eszegetem így magában, vagy pedig belekeverem a teába.
Aztán még tipp: babásan lehet inni ezt a teakeveréket is: bodzavirág, hársfavirág, kamilla, és borsmenta. Egy evőkanálnyit leforrázok ezek keverékéből, 5 percet állni hagyom, leszűröm, és napi 4-5 csészényit is lehet inni belőle.
Aztán én gőzölök is: hársfa, borsmenta, kakukkfű, citromfű gyógynövényekkel, és lehet bele tenni gyömbért is. Kb. 10-20 perces gőzölés. Én tettem bele még pár csepp borsmenta illóolajat is.
Ami nekem még bejött, mivel ugye az orrcsepp sem ajánlott, hogy borsmenta illóolajat kentem az orrom alá, hogy levegőt kapjak. 👍🏼 Ezeket lehet bevetni a "dátha" ellen. 😀
Igen, marciusban, mielott koltoznenk, husvet elotti heten.
Most parom ejszakas egesz februarban szoval a kovetkezo ciklus kuka, ugy ahogy lesz, kiveve ha valami csoda nem tortenik, amit ketlek :D
Nem tudom, hogy mennyire befolyasolja a dolgokat az ejszakai dolgozas, de inkabb ugy dontottunk, hogy akkor nezetjuk meg mikor nappalos lesz es szabin lesz.
Egyszerubb itt nekunk angliban, mert a koltozessel, ugyintezessel eleg sok ido elfog menni otthon es biztos nem fogunk egybol ezzel foglalkozni, itt meg beutaltak egy magan helyre- termeszetesen, hova mashova :) es mèg aznap meglesz az eredmeny. En nagyon izgulok, paromnak tok termeszetes :) szerencsem van vele. Egyik bnom nem tudja ravenni a parjat es mar 3 eve nem jon a baba :( a csajszit tetotol talpig kivizsgaltak es minden okes vele.
Te parod hogy all hozza? :)
Sziasztok Csajok
A gyógyteakkal kapcsolatban kerdeznek..egy jo par napja faj a torkom es a zsályateát ajánlották..ma ittam.is,de azon gondolkoztam miközben ittam hogy ez vajon befolyasolhatja e az ovut vagy a menstruacios ciklus hosszat..mert nekem.igazabol a ciklusommal nincsen semmi baj 26-28 naposak,es nem szeretnem hogy valami tea esetleg bekavarjon..valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
jaj köszönöm
Remélem megmondják nekünk is a kövin,akkor 16 hetes leszek.
A párom már tiszta lázba van:)
Puszi
A nagyomnál a 18.heti uh-na, a középsőnél (azt hiszem,már mondhatom így) a 12.hetin (csak egy hatalmas kuki volt a monitoron,úgyhogy egyértelmű volt),most a picinél a 31.héten a 4D-s uh-n tudták csak biztosra mondani,mert a lábai közé kapta a köldökzsinórt,és befúrta magát a lepénybe minden előző vizsgálatnál: titkolózott! :D
De úgy tudom,a 16.hét környékén már biztosat mondhatnak,ha nem egy Houdini a babó!