2013 márciusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti hisztek az ingában? Mert én kipróbáltam egy barátnőmnél és mindig az jött ki, hogy lányunk lesz. Aztán másnap itthon is feltettem ugyanazokat a kérdéseket / nem csak a babával kapcsolatban/ és mindre ugyanaz volt a válasz. Aztán erre még egy napra újra megismételtem és megint stimmeltek a válaszok. kb 10-szer kérdeztem rá a lányra és fiúra is, mindig lány jött ki, fiúra mindig nem volt a válasz.
Szia(sztok)!
Ne keseredj el,ez elsőre ijesztőbb,mint amilyen valójában...A 30 év feletti nők -ha jól emlékszem- 30%-ának van miómája,de mivel panaszt nem okoz,sokan nem is tudnak róla...
Nekem is van,bár ez neked nem vigasz,a decemberi missed ab-om után derült ki.Igaz,pici (volt)1,5cm.
Én úgy tudom,csak extrém esetekben operálják,illetve,ha valami gondot okoz.Viszont arra számítanod kell,hogy a terhesség alatt a hormonok hatására meg fog nőni,és a szülés után remélhetőleg vissza is zsugorodik.
És ha jól gondolom -mintha így mondta volna az orvosom-,nem rendszertelen vérzést okoz,hanem mondjuk pl.nagyon erős vagy elhúzódó vérzést.Persze,lehet,hogy erre rosszul emlékszem.
De az biztos,hogy nem kell tőle nagyon megijedni,de azért majd érdemes lesz félévente ellenőriztetni,legalábbis nekem ezt mondták.
FEL A FEJJEL!!!
Másodjára mennyit próbálkoztatok?
Mondjuk ez igaz, az UH-s orvosnak kutya kötelessége lett volna megemlíteni...
Egyébként ez a doki kérdés: mindenkinek szíve joga dönteni, hogy hogy látja jónak.
Én is azt néztem épp, hogy ez a március nagyon kisfiús hónap lesz. :)
Nekem bejött a kínai, fiút írt, fiú lett, de ebbe nem hiszek. :DDD Már mint abba, hogy a kínai naptár miatt lett volna fiú.
Igen császár lesz.
Az első terhességemnél félre volt téve a pénz.A fogadottnak szánt orvos 3 -szor hajtott el,így azt mondtuk a férjemmel,hogy akkor azt a pénzt a születendő gyerekünkre költjük,és akinél esik,úgy puffan alapon majd csak szülök...
Nem mondott ilyet a védőnő.
Azt mondta,hogy a császár(mert nálam a vérnyomásom miatt tuti az lesz) alatt nem műtenek ki ilyet 1 nőből.Mert így is sok a vérzés.
Meg általában a 6 hetes szülés utáni kontroll után elküldenek 1 UH-ra,és ha még ott lenne,akkor kiműtik...
Nincs magánorvosom.
Sztk-s terhesgondozásra járok.Ez az orvos csinákta a fiamnál a császárt.
Én lehet,hogy megharagszik valaki rám,de én nem fizetek 1 orvosnak sem!!!!!!!!!!!
Én is erre gondolok,hogy most alakulhatott ki a terhesség alatt!!
Jól van nem nézi meg a terhesgondozáson az orvos az UH-os leletemet,és nem magyarázza el,hogy mi van rajta..(nem jó,hogy ilyen orvosok vannak....),de...Az UH-ot végző orvos mért nem szólt?????Nem tudom...
Azt mondja a védőnő,hogy ez jóindulatú,és okozhat rendszertelen menstruációs vérzést(ebből én azt gondolom,de ez csak az én véleményem,hogy meglehetett korábban,mert rendszertelen volt a vérzésem..).....Meg állítólag a miómától nehezen,vagy egyáltalán nem esikteherbe 1 nő....Én is nehezen estem mind a kétszer teherbe....Főleg másodszor....
Hát ez tényleg érdekes, hogy az orvos még csak meg sem említette. :S
Lehet azt hitte tudsz róla? Vagy most alakulhatott ki a terhesség előtt-alatt?
Az UH-on azt mondta az orvos,hogy minden rendben van.....
A terhesgondozáson levő orvos meg se nézte a leletet...
és ezt a doki nem is mondta ?de furcsak...szólhatott volna a doki szerintem!meg a másik hogy gondlom a doki már régóta látta ott...
védőnő mit mondott?
El vagyok keseredve......
Ma néztem az UH-os papíromat,és furcsa szöveget láttam rajta.Meg is kérdeztem a védőnőt,hogy mi az...Kiderült,hogy miómám van,ami jóindulatú daganatot jelent.......
Kenyér recept:
- 550 gr liszt
- 3 dl víz
- fél kocka élesztő
- 1 nagymérő cukor
- 1 kismérő só
- 0,5 nagymérő 10%-os ecet, vagy egy kis mérő sikér
- 3 ek olaj
- 4 ek búzakorpa