2013 márciusi babák (beszélgetés)
Nektek mikor csináltak cukorterhelést?
Vagy miért ilyen hamar?
Nekem majd csak a 24. héten lesz...
viszont ha alacsony a cukor azazért van legalábis én úgy tudom hogy ha sok az inzulin szint a vérben akkor a sejtek már imunisak lesznek rá valamennyire mert természetes nekik,és nem tudnak a inzulinból cukrot előálítani.igy a sejtek éheznek.és az any úgy kompenzálja, hogy mégtöbb inzulin termel..
de most gondolkodom hogyha rendes a inzulin akkor miért alacsony a cukor?
komoly? még ilyet nem mondtak rá semmit?????
amúgy ez nagyon furi mert mindenkinél más!
Nekem a doki belgyógyász endokrinológus azt mondta nem vagyok ir-es..és hogy ez az inzulin dolog nem nagy dolog helyreáll az szépen. noh helyre is állt,
De van egyik ismerősöm neki magas volt az inzulin. cukor jóvolt.
nem diétázott gyógyszer mégis levitte az inzulin szintjét .most már nem szedi a gyógyszert és mégse hizik nem emyg föl a szintje és ugyan ugy eszik mintha nemlett volna inzulin baja...
viszont az apja meg inzulin és cukra is magas. noh azt megint máshogy kezelte ugyan az a doki...
nekem azt mondta a doki hogy mindent lehet enni,csak keveset. egyszerre ne sokat. még csokit is lehet csak picikét.
mert a babának meg kell a táplálék.
én úgy tudom,hogy ha inzulin magas akkor a cukor tuti nem lehet magas, ha a cukor magas akkor az inzulin nem magas.. a kettő nem lesz egyszerre magas.
mert ha pl valaki cukor beteg és magas a cukra az meg attól van hogy nincs inzulin termelése.
Én azt sem értem nálam miért nem csináltak túlterhelést.. csak sima cukrot néztek..
szerintem nem kell diéta ha a cukor alacsony! de ez az én véleményem!
Nekem magas inzulin szintnél, volt normál cukrom. nem volt se alacsony se magas.
a gyógyszerről azért álitanak le terhesen mert, nem ajánlatos szájon át szedendő gyogyszert terhesen. mert befolyásolhatja sőt... a fejlődést.
én úgy tudom 7-8 hetesig a legjobb szedni az inzulinra valót,mert akor még a babának nem mindegy hogy magas -e a szint.De már 12 hetes kortol megindul az inzulin termelése, .
én úgy tudom hogy terhesen a cukorra kell figyelni.
az inzulinra anyira nem,mert már 12. hetes kortól a baba saját magának termel inzulint, és akkor mindegy mennyi az anya vérében az inzulin.A diéta meg azért kell hogy a cukor ne legyen túl alacsony vagy túl magas, mert ha túl magas a cukor akkor a baba magának több inzulin termel..tehát az kihat rá..