Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2012. nov. 14. 18:28

Sziasztok lányok!

Megy valaki a hétvégi babamama expora? (Bp-re)

Lesz állítólag kedvező áron 4D UH.

Én úgy elmennék, de sokba kerül a belépő, nem tudom megér-e annyit az egész rendezvény.

Másik dolog.

Van itt valaki, aki jártas a munkaügyekben?

Lenne egy pár kérdésem :)

1913. 55875e9863 (válaszként erre: 1912. - Kiszvorosz)
2012. nov. 14. 17:12

Hát igen... ez biztos, idáig is alapból sokat szenvedtem a hólyaghuruttól... ezért csináltam minden évben öszi-téli időszakban 1-1 kúrát a tőzegáfonyával, és azóta nincs probléma! :D

Na majd benézek oda is, milyen áru van a rossmannban. :D

1912. kiszvorosz (válaszként erre: 1911. - 55875e9863)
2012. nov. 14. 15:16
Igen. Védőnő szerint alig van kismama, aki megússza enélkül a 9 hónapot. Rossmannban van most akció 90db os tőzegáfonya420 mg-os+ 30db 400 mg-os c vitamin 1990-ért.
1911. 55875e9863 (válaszként erre: 1909. - Kiszvorosz)
2012. nov. 14. 15:06

Na akkor neked is volt egy kis baci? :S

Én amint gyógyszertár közelébe jutok venni fogok, de nem szólom el magam még egyszer, hogy terhes vagyok, mert akkor megint nem adnak ki semmit...

Engem amúgy meg 1 héttel előléptettek. :D

Most vagyok a normál számolás szerint 13 hetes és 5 napos, de így már 14 hetes és 5 napossá avanzsáltak... :D Tudtam én, hogy korábban beköltözött a kispöttyöm. :D

1910. 55875e9863 (válaszként erre: 1908. - Daad)
2012. nov. 14. 15:02
Jaja. Nekem nagyon bejött, olyan a varrása és a pamut anyaga is olyan rugalmas, hogy szerintem végig jó lesz rám. Meg olyan szép mintásak vannak. :D
2012. nov. 14. 14:07
Megjöttem a védőnőtől. Minden rendben van velünk. Rá se kellett kérdeznem a tőzegáfonyára, a leleteim beírásakor látta a felfázást, kérdezte adott e vmit a doki. Mondtam,h antibiotikumot akart adni, de én megpróbálom előbb a tőzegáfonyás megoldást. Azt mondta,hogy ő mindenképp a tőzegáfonyát javasolná, antibiotikumot csak ha nem múlik 2-3 hét alatt.
1908. daad (válaszként erre: 1907. - 55875e9863)
2012. nov. 14. 12:49
Megnéztem a lullaberry-ket és nagyon szépek. Szeretnék még venni ilyeneket, lehet karira meglepem magam egy ilyennel.:) Bár én feleennyiért vettem az enyémet amazonon. A másik leértékelt Esprit, de az nem ilyen feszes, úgyhogy most már értem miért volt leértékelve.:)
2012. nov. 14. 12:22

kiszvorosz: Jól tetted, oda kell lépni némelyik tökeire, hogy rendesen végezze a munkáját. Poénos, hogy egyre több helyen veszem ezt észre, hogy senki semmilyen felelősséget nem mer vállalni. De bezzeg én meg vagyoni felelősséggel dolgoztam mindig... de ha egy orvos műtét előtt nem íratja alá velünk, hogy mi vállaljuk a felelősséget a műtét kimeneteléért, akkor leszakad az ég, ha nem írjuk alá. Borzalmas...

daad: Most már én utána néztem, a mai nap fogok is venni ilyen szirupos verziót, mert azt gyerekeknek is lehet adni, így tuti nem csinálok vele bajt, na meg olyan fincsi az íze is! :D

Én is rendeltem nem rég 2 kismama bandázst, kaptam hozzá ilyen nadrágbővítőt is. Igaz azt még egyenlőre nem kell hordanom, de ezek a lullaberry-s cuccok nagyon elnyerték a tetszésemet. Nincs kint a derekam, a hasam is fogja, és elég rugalmas, így szerintem egész végig jó lesz rám. :)

1906. daad
2012. nov. 14. 09:26
Kipróbáltam a derékmelegítőt. Feketében rendeltem és s-es, így elég szoros ahhoz, hogy tényleg tartsa a nadrágot is, de nagyon kényelmes.(Mamaband márkájú, bár nem tudom, hogy ez egy valódi márka e) Viszkóz szerű anyagból van, rendeltem pamutot is, de az nem jó még, csak nagy hasra. Szóval nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyelőre biztos nem veszek terhesnadrágot.
1905. daad (válaszként erre: 1900. - 55875e9863)
2012. nov. 13. 15:03
Én is úgy tudom, hogy lehet a tőzegáfonyát. Sőt most meg is néztem a kapszulám dobozán rajta is van, hogy terhesség alatt is ajánlják. Egyébként meg nem is értem, mert lehet kapni tőzegáfonya levet, az meg ugye sima gyümölcslé, ami segít kiüríteni a bacikat. Igazából nincs gyógyhatása, csak a húgyhólyagra von valami védőhártya szerűt, így a bacik nem tudnak megtapadni.
1904. kiszvorosz (válaszként erre: 1903. - 55875e9863)
2012. nov. 13. 14:36
Senki semmiért nem mer felelősséget vállalni! Én most az üzemorvossal vitázok,hogy adjon egy javaslatot a nőgyógyászhoz,hogy veszélyes vegyszerekkel dolgozom, legyek veszélyeztetett. Ő ilyet nem ír le, mert nem veszélyesek az anyagok. Mondom,oké,én nem így gondolom,de elfogadom a döntését.Adja írásba nekem azt,hogy nem veszélyesek az anyagok, ha netán bármi rossz történik,bevonatom az engedélyét,addig perelem,amíg az utolsó koszos bugyiját is el kell adnia. Erre állítólag elpostázta a javaslatot-a héten érkezik állítólag.
2012. nov. 13. 14:31

Hát tökön szúrom magam... :D

Neten nagyon sok helyen azt olvasom, hogy kifejezetten ajánlják a tőzegáfonyát terhesség alatt, mert ilyenkor hogy rövidebb a húgycső, és a bacik és egyebek könnyebben feljutnak rajta, megelőzésképpen is, és az antibiotikum kúrát megelőzően is megoldja a problémát, arról nem is beszélve, hogy sok C vitamint tartalmaz.

A tököm ki van a gyógyszertárosokkal, hogy semmit sem adnak ki, ha meg merem kérdezni, hogy terhesség esetén szabad-e szedni...

1902. 55875e9863 (válaszként erre: 1901. - Kiszvorosz)
2012. nov. 13. 14:12

Hát behalok... Mindenki mást mond. Hát pedig a gyógynövények célzottan használva, nem szoktak bajt okozni, mondjuk vannak kivételek.

Nekem is a kamilla teát mondták, de inni... Hát én meg a kamillát utálom mint a sz.rt... Borzalmas az íze számomra. Megfogom érdeklődni a dokimtól is, hogy mit szól hozzá, de a gyógyszertárosok idáig nekem szinte semmit se adtak ki, amint megkérdeztem terhesség alatt lehet-e szedni. Néha már nagyon túlzásba esnek szerintem...

1901. kiszvorosz (válaszként erre: 1900. - 55875e9863)
2012. nov. 13. 13:50
Én a klasszik tőzegáfonyát veszem mindig. Abban semmi más nincs elméletileg, és az orvos azt mondta,gond nélkül szedhetem. Barátnőm háziorvos mellett asszisztens,tőle kérdeztem először,hogy mitől vannak az eltérések a vizeletben, ő is azt tanácsolta,szedjem az áfonyát,kamillateás vízben üljek-csak ne legyen forró.
1900. 55875e9863 (válaszként erre: 1899. - Kiszvorosz)
2012. nov. 13. 13:39

Igen? Basszus nekem meg a gyógyszertárban azt mondták ilyenkor tilos a tőzegáfonyát használni, azt a walurinal-t szoktam mindig. Pedig nincs rá írva, hogy nem szabad, semmit se ír benne, hogy terhesség alatt lehet-e. Egy másik gyógyszertári alkalmazott mondta, hogy azt nem szabad ilyenkor.

Na most már végképp nem tudom mi van...

Mert nekem az jó volt és bevált eddig mindig.

De most meg eldönteni, hogy szabad vagy sem...

1899. kiszvorosz (válaszként erre: 1898. - 55875e9863)
2012. nov. 13. 13:31

Nekem is hasonló volt a vizeletvizsgálat eredménye. Doki antibiotikuot akart adni. Kérdeztem,h muszáj e, azt modta, próbálkozzak a tőzegáfonyával nyugodtan,ha gondolom, ha nem múlik el attól, ő akkor mindenképp tanácsolná az antibiotikumot:(

Tünetem eddig se volt-vagyis csak a sűrű vizelési inger-holnap megyek védőnőhöz,megkérdezem őt is,mit javasol.

2012. nov. 13. 13:15
Nem tudtok valami jó otthoni megoldást a húgyúti dolgok tisztítására? Mert a leletem szerint is, van egy kis baci a vizeletemben, és a megszokott tőzegáfonya kúrámat, most nem csinálhatom, amit minden évben ilyenkor szoktam... Nagyon sok bajom volt ezzel mindig. Szerencsére most nincs bajom, csak így megelőzésképpen, mit szoktatok csinálni ennek érdekében?
1897. lane01 (válaszként erre: 1889. - E1e781f342)
2012. nov. 12. 18:47
Köszi a tippet, én is elkezdtem már teázni, de a zöld teától savam lesz, így maradtam a feketénél és a gyümisnél, na meg a Salvus vizet is ki akarom próbálni, bár még ma elég türhetően vagyok, le is kopogom. :)
2012. nov. 12. 17:30

Ráadásul mindenévben migrénem is van... ebben az évben még nem jelentkezett. Csak hát épp ez a vicc, ha bizonyos módon fáj a fejem, azonnal be kell vennem gyógyszert, vagy 1 hétig is kitart és bármit csinálhatok...

Most ettől félek, nehogy egyszer csak elkezdődjön mert akkor meg is hülyülök.

Muszáj voltam reggel bevennem egy panadolt, pedig most direkt semmit sem szedek... De hát ha már elviselhetetlen...

1895. ozike0501 (válaszként erre: 1890. - 55875e9863)
2012. nov. 12. 16:43
Nekem is nagyon fáj fejem... :(
1894. kiszvorosz (válaszként erre: 1890. - 55875e9863)
2012. nov. 12. 15:53
Én is erre ébredtem hajnal kettőkor. Miután másodjára mentem már ki öklendezve, bevettem egy fájdalomcsillapítót. Le is mondtam a mai jógámat, tornázom inkább itthon. Azóta is érzem a nyomást a fejemben. Nekem szerintem időjárástól...
1893. e1e781f342 (válaszként erre: 1891. - Daad)
2012. nov. 12. 15:40

Mi ma elindultunk cipőspolcért a használtba, és végül egy Fischer Price forgó-világító-zenélőt vettünk kemény 500Ft-ért. Tény, hogy van némi érintkezési problémája, de még a javítással is megéri.

Neked is nemsokára egyértelmű lesz a mozgás, nekem is így volt, és egy hét alatt lett erősebb. Meg ugye én ma töltöttem a 15. hetet.

2012. nov. 12. 15:39

Személy szerint én még nem vettem semmit, és nem is nagyon fogok a közeljövőben még...:)

Mert költözés előtt állunk, és majd csak akkor akarok vásárolgatni, amikor már meglesz a szobája meg minden, habár van egy olyan sejtésem, amint biztosabbá válik a neme, elfogok csábulni és lehet beszerzek 1-2 kisebb dolgot neki...:)

1891. daad (válaszként erre: 1889. - E1e781f342)
2012. nov. 12. 15:35

De jó neked! Nekem ahhoz még nagyon oda kell figyelnem, hogy valamit érezzek. De most már nem kell sokat várni, hogy mindig biztosra tudjam, ő volt az. :)

Hétvégén sikerült nagyon olcsón vennünk egy babaágyat ebay-ről. Még úgy néz ki, mintha új lenne. Jó üzlet volt. Bár mindennel így sikerülne.:)

Ti vásároltatok már valamit?

2012. nov. 12. 15:32

Tegnaptól nekem olyan lüktető fejfájásom van...:S

Ma hajnalban is erre ébredtem fel, és majdnem kidobtam a rókaprémet is, szerencsére bent maradt.

Nem tudom front hatás miatt, vagy vérnyomás ingadozás az oka, de ez már elviselhetetlenné vált reggel...

2012. nov. 12. 15:27

Sziasztok!

Üdv köztünk Sealva! Ezek szerint most töltötted a 12. hetet?

Lane, az első terhességem ugyanilyen volt, folyton leesett a vérnyomásom, még ülő helyzetben is majdnem elájultam párszor. Aztán úgy 4 és fél hósan kezdtek elmaradni a rosszullétek. Egy kis fekete teát, vagy zöld teát igyál, az megemeli a vérnyomásod.

Képzeljétek, most már 3 napja rendszeresen, naponta többször is érzem a baba mozgását. Olyan megnyugtató, így mindig tudom, hogy rendben van vele minden.

1888. lane01 (válaszként erre: 1887. - Duncan)
2012. nov. 12. 15:11
Ez megnyugtató! :) Voltunk ma 12 hetes uh-n. Végre a párom is láthatta a babát. 12 hétbe telt, de feledhetetlen élmény marad! Hallottuk a szívét dobogni, láttuk a pici végtagjait, párom pedig a legjobb szögből figyelhetett mindent. Ráadásul a baba éppen mozgatta a kezét, teljesen olyan volt, mintha integetett volna, ez elég volt ahhoz, hogy párom elérzékenyüljön. Nagyon formás kis csöppségünk van már a 12. héten, a szonográfus megdicsérte, hogy ez egy tankönyvi baba, olyan büszkék voltunk. :) Előreminősítettek 11 hét 5 napról 11 hét 6 napra, bár még mindig május 28-ra teszik a szülés dátumát. A buksija 20 mm, a crl 59 mm és van még egy számunk, az pedig 7 mm, a takaróredő normális, 3 mm alatti.
1887. Duncan (válaszként erre: 1886. - Lane01)
2012. nov. 12. 11:45
A második trimeszterben mindez megszűnik:) az a legjobb időszak, minden baj, émelygések, szédülések, bőrproblémák eltűnnek. A pocak is látszik de mégis kényelmes mert nem túl nagy. Én ebben az időszakban éreztem magam a legjobban, úgy éreztem, hogy ki tudnék menni a világból:)
1886. lane01
2012. nov. 11. 11:19
Sziasztok! Üdv köztünk Sealva! Tegnap annyira jól voltam, hogy el sem tudom mondani, de éjszaka már alig aludtam valamit, reggel pedig, amikor pucoltam a zöldségeket, éreztem, hogy a tarkómból kiindul egy nyomó érzés a fejem irányába. Kellemetlen volt, meg is szédültem és inkább leültem. Anyósom megmérte a vérnyomásomat: 108/41, pulzus 76. A diasztolés értéken kicsit kiakadtam. Lehetséges, hogy a babán keresztül áramoltatott vér miatt szinte nincs is nyomás a szívemben? Esetleg még az visel meg, hogy két hete volt a nagy vérvételem? Folyton szédelgek, mindig ülnöm kell, vagy feküdni. Lényegében 10-15 percnél többet nem is tudok egy helyben állni. Sétálni is csak max 30 percet. Boltokban rendszeresen rosszul vagyok, sokszor már attól kiugrik a szívem, hogy felöltözöm. Fura, hogy most ilyen problémáim vannak, a baba előtt én voltam az egészség megtestesítője. :)
1885. Sealva
2012. nov. 11. 10:49

sziasztok!

szeretnék én is csatlakozni.Május 21-re várom az első babámat.Tavaly már volt egy vetélésem,ezért most csak 12 hét után akartam csatlakozni.Lehet?:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook