Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2004. Eperke_eperke (válaszként erre: 1994. - Rlibertas)
2012. nov. 19. 15:04

Szerintem semmi baja nem lehet a hungarocelgolyóknak, abba még a moly sem marad meg :)

Max terítsd ki szellőzni, huzatot mosd ki és kész is :)

2003. Eperke_eperke (válaszként erre: 1993. - Rlibertas)
2012. nov. 19. 15:00

Szia rlibertas!

Én 12 hetesen voltam először 4D UH-n (az integrált teszt 1. része), már ott látta a doki, hogy fiú.

Most pedig az expon mentem el újabb UH-ra.

Amúgy a nőgyógyászom is minden alkalommal megnéz uh-val, hozzá havi 1-szer megyek.

Olyan édesen aludt odabent a kicsike :)))

2002. Eperke_eperke (válaszként erre: 1992. - Daad)
2012. nov. 19. 14:51

Szia daad!

A barátnőm párnája nem volt márkás, valahol a neten vette, de azt mondja, hogy kicsit drágább, mint a hungarocelles változat és nehezebb is maga a párna, viszont nagyon jól támasztja a kismamát és a babát is.

Én most azt nézem, hogy ha esetleg varratom a huzatot és veszek bele ilyen tönkölyt, akkor olcsóbb-e. Csak tönkölyt nem nagyon árulnak :(

Én voltam a babaexpon.

Volt nagy tömeg, kapott mindenki belépő csomagot, amiben volt pár hasznos dolog, pl Dörmi macis piskóta szelet :), knorr zöldséges alap 1 db, pudingpor 1 db, Kínai édes-savanyú alap por 1 db, babainfó újság és többféle szórólap.

Kaptunk szörpkupont (kb 1 dl szörpöt adtak érte).

Én semmit nem vettem, szerintem drága volt minden, viaszont sokan osztogattak kedvezményre jogosító papírokat, amit később is be lehet majd váltani. Hát... nem volt hasztalan, de én többet vártam.

Kisfiad vagy kislányod lesz?? :)

2001. Duncan (válaszként erre: 1998. - Sealva)
2012. nov. 19. 14:49
Neked is hívnod kell a dokit, hogy hogyan tovább?
2000. e1e781f342 (válaszként erre: 1999. - 55875e9863)
2012. nov. 19. 14:39

Persze, akkor simán elkészíti, nem nehéz. Mondjuk egy szabásminta nem árt ha van hozzá.

Nem tudom most mennyi a bolti ára, de még így sem lesz két fillér arra készülj fel.

1999. 55875e9863 (válaszként erre: 1997. - E1e781f342)
2012. nov. 19. 14:31

Úúúú, tényleg... nem is veszek boltban, hanem egy ismerősöm szokott varrni mindenfélét, plüss állatokat, párnát, stb.

Megkérem, hogy dobjon nekem össze egy ilyet. :D Mindig hozza nekem ajándékba a kispárnákat, plüssöket. :D Hátha csinál nekem egy király szopis párnát. :D

1998. Sealva (válaszként erre: 1955. - Duncan)
2012. nov. 19. 14:30
Duncan,nekem is közepes kockázat jött ki.Valószínüleg nekem is amnio lesz a vége.
1997. e1e781f342 (válaszként erre: 1994. - Rlibertas)
2012. nov. 19. 13:53
Kézzel kimoshatod a golyókkal együtt. Én még nem próbáltam, de ilyeneket varrok, és az egyik csaj akinek adtam egyet, kimosta és nem lett semmi baja.
2012. nov. 19. 13:51

Eperke_eperke: Nagyon szívesen. :)Én már érzem a kis mocorgást, most már mindennap rendszeresen általában délután, ha nyugisan vagyok, illetve este lefekvés után. Na meg ha alvás közben felébredek mert hapcizok az allergia miatt, akkor megébredhet mert ijedtében érzem, hogy 2-3 x minimum megmozdul erősebben. A védőnőm nem hitte még nagyon el a dolgot, kérdőjelet tett a kiskönyvbe. De én tutira veszem, hogy a kispöttyöm az, mert sosem éreztem még ilyet és most már rendszeressé vált ez a kis mocorgás. :)

rlibertas: Nekem is a 16.-hétre tették a következő UH-t. Utána meg lesz a 18.-héten is, hogy ellenőrizzék, hogy a tesztek szerint is rendben van-e. Na meg most pont egy hét múlva lesz a nagy nap amikor már lehet kiderül valóban kislány-e. :D Én a 12.- hetes UH-n nem láttam semmi zacsit, se semmi dudort a lába közt, szépen megmutatta elöl-hátul magát alulról, most nagyon kíváncsi vagyok már, hogy hátha jobban fog látszódni már véééégreeee... :D

1995. lane01
2012. nov. 19. 13:29
Sziasztok! Én éjszaka már igyekeztem ráállni az oldalt alvásra, több-kevesebb sikerrel. :) Néha azért gurultam ide-oda. Azt viszont tényleg észrevettem, hogy amikor háton voltam, tényleg éreztem nyomást a hasamtól, és ma a vérnyomásom is rendben volt, nem szédültem el, lehet tényleg van valami az erek nyomásában. Ájj, nagyon irígykedem azokra, akik már tudják, hogy mi lesz a babájuk. Mi még csak szerdán töltjük be a 13. hetet és majd' kifúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy kukis vagy nunis van odabenn. Megérzésem kislány, de mondtam is anyósomnak, ha idegen kérdezi, akkor letagadom, mert nem akarok beégni. :)
1994. rlibertas
2012. nov. 19. 13:21

szopipárna életmentő!Életminőség javító így mondják divatosan.:)

Nekem is volt, elő si fogom venni.

Aki esetleg a régit használja a huzat kimosásán kívűl tudom azt valahoyg tiszítani? Nekm oylan hungarocelgolyószerűség van benne.BE volt zsákolva tán annyira nem porosodott, így 4 évig.

Vagy szerintetek?

1993. rlibertas
2012. nov. 19. 13:19

hány hetesek vagytok, hoyg látszik ababa neme? És miért voltatok uh-n 16 hetesen?

Én is akarok!!!

Én 16 hetes voltam múlt szerdán, holnap még csak AFP laborra kell mennem, és UH-ra csak 19 hetesen.

Ami 20 lett, ne tudjátok meg miylen köcsög UH-st fogtam ki telefonba.

MIndez midneg yis, de addig engem senki nem is akar látni...hogy van ez?

1992. daad (válaszként erre: 1991. - Eperke_eperke)
2012. nov. 19. 13:15

Én is most készülök párnát vásárolni. De egyelőre csak nézegetem melyiket, azt már tudom, hogy én a tönkölyöset szeretném. Direkt jó visszajelzés, hogy írtad, most már mindenképpen az lesz. Viszont a márkásakat nagyon drágának találom, de nem tudom ugyanolyan elégedett lennék egy no name-el is. A barátnődnek milyen márkájú a párnája?

Sziasztok!

Volt valaki a babaexpon? Milyen volt?

Nemrég jöttünk meg a dokitól. Nem volt feltűnő mozgolódás, de azért a nyomul a kicsike. Doki határozottan állította, hogy kislány lesz. (ááá, én már ezt rég tudtam :))

A fejkerületét a gép kicsivel kisebbnek írta ki, de gondolom azért, mert a 16. héthez hasonlította, mi meg még csak az elején vagyunk. Doki is azt mondta, hogy ezen ne ijedjünk meg, később másképp lesz, meg ő látja, hogy tök ok a fejecskéje. Most megint két hétig nyugi van. Karácsony előtt megyek megint.

2012. nov. 19. 10:56

Látom, hogy másnak is gondja van az alvással.

Nem tudom, hogy valaki használja-e esetleg már a kismama vagy más néven szoptatós párnát?

Én most készülök venni egyet, hétha így kényelmesebb lesz.

Barátnőmnek volt, ő nem hungarocell golyós töltetűt vett, hanem valami tönkölyöset és nagyon elégedett volt vele, nem lapul ki és valami pozitív élettani hatása is van. Levendulavirágot is ehet bele kérni :D

Micsoda luxus.

1990. Eperke_eperke (válaszként erre: 1921. - 55875e9863)
2012. nov. 19. 10:49

Nagyon szépen köszönöm a választ!!! :)

Más....

Én még nem érzemk a baba mozgását :(

A hétvégi UH-n is úgy aludt a kicsike, hogy alig tudták kicsit felébreszteni.

Amúgy fiú lesz (még mindíg) :)

1989. rlibertas
2012. nov. 19. 09:47
Még annyit, ha a bl oldalamon fekszem, a szívemen, akkor az is rossz sajnos, úyg ver, úgy zakatol, mintha össze akarnám nyomni..tök ijesztő.Na nem véletlen, hoyg a stabil oldalfekvés is a jobboldalon van, nem? vagy nem jól tudom?
1988. rlibertas
2012. nov. 19. 09:44

SZiasztok!

Nekem már háton sem kéynelmes, csak oldalt.Pedig én szoktam hanyattfekve aludni.

1987. lane01 (válaszként erre: 1986. - 55875e9863)
2012. nov. 18. 22:38
Én teljesen háton alvó vagyok. Csak párom szüleinél alszom oldalt, de ott is csak azért, mert keskeny az ágy. :) Muszáj lesz átszoknom, de ennyit még kibírok... :)
1986. 55875e9863 (válaszként erre: 1985. - Lane01)
2012. nov. 18. 20:16

Na ezt jó volt elolvasni! :D

Néha szoktam én is háton aludni, szerintem később már nem fog menni...:D De én is átszoktam az oldal fekvésre az utóbbi időben...:)

1985. lane01
2012. nov. 18. 19:59
Van egy terheskönyvem, ezt találtam: Két helyzetben nem ajánlott aludni, hason és háton. Hason aludni olyan lenne, mintha egy görögdinnyén feküdnénk. Háton aludni kényelmesebb, de a méh súlya nyomja a gerincet, a beleket és két nagyért, az aorta-t és a vena cava-t, amelyek a szívet kötik össze a test többi részével. A háton alvás aranyeret, hátfájást okozhat, gátolhatja az emésztést, akadályozhatja a légzést és a vérkeringést, és alacsony vérnyomáshoz vezet. A legjobb egyik oldalon összegömbölyödve, vagy kinyújtózva, egyik lábat a másikon átvetve, párnát helyezve a kettő közé. Ez a póz segíti a méh optimális vérellátását, javítja a vese működését, a salakanyagok és a folyadékok hatékonyabban ürülnek, a boka, a láb és a kéz kevésbé lesz ödémás. Azt írta a könyv, hogy jó minél hamarabb rászokni a testhelyzetre, és hogy néhány éjszaka kényelmetlen lesz, de hamar rááll a szervezet és akár ki is lehet magunkat támasztani több párnával is, hogy megmaradjunk az oldalunkon, de az sem baj, ha hason, vagy háton ébredünk, de ha felkelünk, forduljunk ismét oldalra. Remélem hasznos lesz! :)
1984. lane01 (válaszként erre: 1968. - Cartedoor)
2012. nov. 18. 18:16
Én debreceni állapotot tudok mondani. Itt a magánrendelés 7 ezer forint, de ekkor még csak a vizsgálat történik meg, uh-val már 10 ezer, ikreknél 12, 4 d-s uh 5 ezer, videóval 10. Én sokáig kerestem dokit, és sok terhes nő mesélte el a tapasztalatait. Volt, aki mondta, hogy a doki 150-et kér a szülésért, és a vizsgálat is 9 ezer nála alapból, másnál 100 ezret KELLETT adni, megint másnál 70. De azt mondták, hogy a tarifa nagyjából a magánrendelési ár 10-szerese. Én elmentem a körzetileg kirendelt dokimhoz, akiről kiderült, hogy jó fej, utána kérdeztem, nem panaszkodott rá más sem, így voltam már nála 2szer, pénzt még nem kapott, igaz, vizsgálni sem vizsgált, de kötelessége ellátni, mert a körzetébe tartozom. Ha megyek még hozzá, akkor adok neki 2 ezret, többet nem. A szülést megkérdezem, hogy vállalja e, és hogy mennyiért. Én 30-at gondoltam neki, és még 1-2 házi dolgot kapna egy kis csomagban (pálinka, méz, tészta), viszont nálam 50 ezer a határ, amit én maximum adok ezért, de emellé már nem készítek csomagot, hanem odaadnám a szülésznőnek, nővérnek, stb. Az orvos egyébként is szerintem csak a kitolásos szakaszban végez komolyabb, megerőltetőbb, felelősségteljesebb munkát, amiért "megérdemli" a pénzt, de az meg szerintem 1 óra alatt megvan. Én nem szeretném magunkat költségekbe verni, amikor itt lesz egy pici élet, amiről még gondoskodnunk kell - anyagilag is.
1983. Duncan (válaszként erre: 1982. - 55875e9863)
2012. nov. 18. 15:39
Első terhességem sem volt annyira egyszerű, soha nem voltam egy magamat elhagyós ember:) mindig a legcélszerűbb megoldás felé hajlok.
1982. 55875e9863 (válaszként erre: 1981. - Duncan)
2012. nov. 18. 14:33
:) Na ez a beszéd! :) Így van, ezt a hozzáállást szeretem. :)
1981. Duncan (válaszként erre: 1980. - 55875e9863)
2012. nov. 18. 13:24
Én is íg vagyok vele:) nem lesz semmi baj, azt a szúrást meg csak kibírom, más is kibírta:)
1980. 55875e9863 (válaszként erre: 1979. - Duncan)
2012. nov. 18. 13:14

Igen... nyugi, ezzel mindenki így lenne. :)

De bízz az anyai ösztönödben, az sosem fog cserben hagyni. :) Na meg ha semmi ilyen dolog nem volt a családban, akkor még jobb a helyzet. :)

Valószínűbb a kor miatt a közepes eredmény, valahogy próbáljátok meg nyugisan átvészelni ezt az időszakot, amikor megkapjátok az eredményt, biztosan megfogtok nyugodni. :)

1979. Duncan (válaszként erre: 1978. - 55875e9863)
2012. nov. 18. 13:01
Próbálok nem gondolni a dologra csak annyira friss még a döntés, hogy nem annyira tudom elhesegetni a dolgot:) próbálom elfoglalni magam amennyire csak lehet. De belül érzem, hogy minden rendben van:) ráadásul egyikünk családjában sem fordult elő semmiféle ilyesmi probléma, szóval a koromra fogom a közepes eredményt:)
1978. 55875e9863 (válaszként erre: 1977. - Duncan)
2012. nov. 18. 12:56

Teljesen megértelek. De szerintem is jobb a megérzésre hallgatni, főleg ilyen döntésekben, amiben eléggé nehéz könnyen dönteni.

Annyi a jó dolog, hogy azért az ilyen betegségek, és a komplikációk elég kevés %-ot tesznek ki, így kevés az esély ezekre, de hát ilyenkor én is halálra aggódnám magam...

De nem szabad agyalni, túl aggódni, biztosan jól döntöttetek, és hidd el minden rendben lesz. :)

A stressz és az idegeskedés nem tesz jót nektek, erre gondolj. :)

1977. Duncan (válaszként erre: 1976. - 55875e9863)
2012. nov. 18. 12:46
Ez is egy olyan példa ami engem megerősített a döntésben. Valahogy belül éreztem, hogy nem megbízható az anyai vérből kitenyésztett vizsgálat eredménye...
1976. 55875e9863 (válaszként erre: 1975. - Duncan)
2012. nov. 18. 12:45

ja...:S

én is olvastam...:(

1975. Duncan (válaszként erre: 1965. - Daad)
2012. nov. 18. 11:26
Ha felül a füleknél megnyitod a cikkek-et pont találsz erre egy példát... a cikk címe: Szüléskor derült ki... ez is egy példa...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook