Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2013. ápr. 29. 18:03

Olvasom a hozzászólásokat es durva h milyen emberek vannak bár lehet engem is érnek majd meglepetések:/

Én már letettem a dolgokról. Erősen próbálkozik talán a nyákdugó is elment de hiába. Így is kihúzzuk végig :( csak azt sajnálom tényleg h az apja visszamegy addig :/

6383. ozike0501
2013. ápr. 29. 17:11

Sziasztok!

Ma voltam először NST-n. Szerencsére jó a szívhang. Nem tudom hogy vagytok vele, de az én Lilimet nagyon zavarta a vizsgálat és akkorákat kapálózott, hogy azt hittem kilukad az oldalam. Máskor nem mozog ennyire erősen...

Aztán megvizsgált a doki és még mindig 2 ujjnyira vagyok nyitva mindenhonnét. Tegnap abbahagytam a Spiropentet, így lehet gyorsabban fogok tágulni ezek után, de nem törvényszerű.

Meglátjuk majd...

6382. lane01
2013. ápr. 29. 15:58

Vaky: szívemből szóltál a névválasztással kapcsolatban is, és a látogatással kapcsolatban is. Én úgy gondolom, hogy senki ne fertőzze le a babát, mert utána meg senki nem áll sorba, hogy orvoshoz vigye majd, vagy gyógyszert vegyen neki, vagy napokat idegeskedjen végig. A szoptatásos témáról meg nekem is ez a véleményem. Én a saját anyám előtt nem vennék át egy felsőt, ha nem lenne alatta melltartó, de még pisilni se ülnék le, ha valamiért tartania kellene belülről a mosdó ajtaját. Nekem ezek nagyon intim dolgok és azt sem akarom, hogy bárki lássa, ahogy szoptatok. Esetleg letakarom magunkat egy textil pelussal és akkor be lehet jönni 1-2 közelebbi embernek (anyósom talán, és anyu max), ha nagyon muszáj, de én még ezt is kihagynám. Tartozzon ez rám, a babára és esetleg páromra.

Lisa: kösz, hogy leírtad. Igyekszem nem beleélni magam a dologba, csendesen reménykedem csak. :)

Szerintem is Cartedoor és Klaudia lesznek a következők. Bár lehetnek még azért nagy meglepetések, minden előjel nélkül is beindulhatnak a fájások és sok 38-39. hetes kismami van köztünk. :) De szerintem ti ketten vagytok most az esélyesek.

2013. ápr. 29. 15:50

huu ezt én se szeretem ha valaki hozzá nyúl a hasamhoz..nem simizzük az emberek hasát csak úgy..és tök idegenek jönnek és jaj de cuki...okééé de légyszi ne nyúlj hozzá..

higgyétek el sajnos vannak olyan anyósok akiket még a világ legmodernebb ajtó zárjai se fékeznek meg..ezek csak jönnek jönnek.

6380. 55875e9863 (válaszként erre: 6379. - 9e315ae72e)
2013. ápr. 29. 15:18

Még akkor se veszik a lapot, ha már csúnyán nézek, vagy ilyesmi...

Olyan szinten nem veszik figyelembe azt, hogy esetleg nekem valami kellemetlen, vagy nem kívánt dolog... Na de mindegy, a szülés után szerintem 1 hónapig anyán és apán kívül senkit se fogok beengedni és kész, akinek pedig nem tetszik, az úgy járt! :D

6379. 9e315ae72e (válaszként erre: 6377. - 55875e9863)
2013. ápr. 29. 14:56

Agyrém...:((( Persze,érthető,hogy szeretget,meg jót akar,meg szereti a pocidat...de ha egyszer neked már kellemetlen :(

Igen,figyelmetlenek és önzők..mert ez az.Nem gond,hogy neked már nem esik jól,a lényeg,hogy ő még mindig tapogathat...ezért én is nagyon haragudtam mindig,sőt,akkor is,amikor valaki annyira nézi-nézi a pocakot,hogy már kibűvöli belőle a gyereket.Ilyenkor összefonom a karom magam előtt.

6378. 9e315ae72e (válaszként erre: 6375. - 55875e9863)
2013. ápr. 29. 14:51

Úristen,én már a hajamat tépném,,vagy az övékét...:(

Nagyon türelmes vagy egyébként :)

Tarts ki és próbálj a sarkadra állni,elvégre a te otthonod,a te gyereked :) Minimum,hogy tisztelnek téged és az otthonodat is. Köszi,nekem is nagyon megtetszett a Maja név :) Igen,van olyan eredete is,hogy a Mária becézésének önállósult formája :)

2013. ápr. 29. 14:45

Na meg arról nem is beszélve, hogy az egyik közelebbi haverom eléggé átlépte a napokban az intim határt az én szememben, konkrétan 5 percenként ölelgetett, puszilgatta és taperolta a pocakom... Türelmesen végig vártam pár alkalommal, de amikor azt mondtam, okés köszönöm de ennyi elég lesz mára, még ő volt besértődve, hogy ő csak szeretgetni akar!?!?

Egyszerűen nem veszik a lapot, hogy nem szeretem ha a hasam tapogatják álladóan, főleg amikor éppen beton keményre görcsöl és még fáj is...

Szóval hihetetlen mennyire figyelmetlenekké és tapintatlanokká válnak egy-kettőre az emberek...

6376. e1e781f342 (válaszként erre: 6372. - Lane01)
2013. ápr. 29. 14:43
Legyen igaza a védőnődnek. Csak azért írom az én esetem, nehogy csalódás érjen. Nekem a 38. héten mondta a doki, hogy nagy a baba, ebből szülés lesz! Lett is, 40 hét 3 naposan. A fiamnak igencsak nagy volt a buksija, 37 centi, és aki most a pocakomban van, úgy tűnik még nagyobb, és még mindig semmi, pedig már csak egy hét van hátra..
6375. 55875e9863 (válaszként erre: 6373. - 9e315ae72e)
2013. ápr. 29. 14:41

Teljesen igazad van szerintem is. :)

Én is ezt fogom csinálni, mert van pár olyan ismerősöm, akik azt jelentették ki elég gyakran fognak jönni... hát azért ezt én sem úgy gondoltam, hogy amikor ők akarnak, majd amikor már túl vagyunk a nehezén...

Így is amikor itt vannak a vendégek, szeretnék ledőlni olykor, mert jön 1-1 görcs, vagy bekeményedés, és ha bemegyek a hálószobába ledőlni kicsit, mind követnek, és simán bejönnek a kinti cipőjükkel, mikor ki van takarítva és simán összefogdosnak minden baba cuccot, ami már hadra készen áll...

Szóval hihetetlen mennyire figyelmetlenek.

De még a finom, diplomatikus jelzést sem értik meg, hogy hagyják abba, de ha konkrétan rájuk szólok, akkor meg mindenki szerint én vagyok a tapintatlan és a durva... Pedig még a hangom sem emelem fel, csak annyit mondok: Kérlek ne nyúlj azokhoz, mert már mindent előkészítettem, nincs kedvem újra kezdeni az egészet...

Éppen nem fekszenek be a kiságyba, tesztelni...

Egyébként a Maja név olyan aranyos... :) Egy régi osztálytársam így becéztük, pedig Máriának hívják, de ez a név maradt rajta. :)

2013. ápr. 29. 14:40
Hu,visszaolvastam az előbbi hozzászólásomat..kicsikét agresszívra sikerült :DDD Na ezt teszik a hormonok,meg minden nyűg,ami így elért a végén :D
2013. ápr. 29. 14:26

Sziasztok :)

Látom ,újra kényes kérdésnél vagyunk:vagyis anyósék és rokonok :) Nekem hála a jó istennek,nagyon normális anyósom van,egy szót sem szólhatok.Viszont,amit én is elhatároztam:a nagyon közeli rokonokon kívűl-vagyis nagymamák-senkit nem akarok itt meglátni nálunk minimum 3-4 hétig.

Először is,nem kell a baci a kicsinek,meg a fogdosás,nyomkodás,majd én tisztábateszeeeem és megfürdeteeeeem duma,így csináld,ne úgy csináld,én ezt így-úgy...na ne! Erre abszolut nem vagyok kiváncsi.Arra sem vagyok hajlandó,hogy épp megszülök,de már ellássam a vendégeket,kis kávé,kis ez-az,udvariasan üljek,mosolyogjak,mikor feküdni szeretnék,gyógyulni,babázni,szoptatni,fejni..stb.

A szoptatás egyébként is olyan intim dolog számomra.

Baba,én,apa.Slussz.

Elhatároztam,hogy tartani fogom magam ehhez,és kíméletlenűl szólni fogok,ha valaki pont nem jókor jön,vagy túl sokáig maradt és már zavar. Ha megsértődik,az az ő baja lesz,inkább majd annak örüljön,ha nem én sértődöm meg azon,hogy ilyen tapintatlan :)

Remélem azért mindenki érti majd a szép szót,mert szólni fogok ,hogy mikortól fogadunk látogatót :)

Aki anyós képében sárkányt kapott,azt nagyon sajnálom,de az az igazság,hogy mivel anyósból nagymamává lépett elő,még ki sem tehetitek a szűrét.. :((( Mondjuk szólni azért lehet rá.

Kittyna: na,azt megnéztem volna,ahogy kerítést mászik a sárkány :DDD Szögesdrót,villanypásztor,dobberman,térfigyelő kamera..hátha beválik :))

Lane:

Ne hallgass senkire a névvel kapcsolatban! Nektek tetszik és csak ez számít. Nálunk is volt nézés,mikor közöltük,hogy Maja lesz a kicsi. Egyből nyomták,hogy na majd csúfolják az oviban,hogy Maja,a méhecske...a mai gyerekek nem is ismerik ezt a mesét ,szerintem,és egyébként meg teszek más véleményére! Mindenkinek lehetősége van elnevezni a SAJÁT gyerekét,élje ki akkor magát az ilyen okos...egyébként én ezt nem is értem sokszor...ki kérte azt,hogy bárki is véleményt mondjon,nem? :/

Cartedoor,Klaudia:tuti ti lesztek a következők :))) NAGYON SZURKOLOK ÁM :))))

6372. lane01
2013. ápr. 29. 13:34
Tőlem most ment el a védőnő, aki meg is jegyezte, hogy eléggé lent van a hasam. Majd megnézte a 32. heti uh-s papírt, ahol a BPD értéke elég nagy, szerinte emiatt nem fogjuk húzni végig. Ma vérvételen is voltam, ahol a hölgy kérdezgetett, hogy mikorra vagyok kiírva, aztán azt kérdezte, hogy jó lesz két hét múlva egy szülés, jöhet? Mondom, persze, épp ezt beszéltem meg a gyerekkel. Szóval én nagyon rá vagyok állva a két hétre most. :)
6371. lane01 (válaszként erre: 6369. - Cartedoor)
2013. ápr. 29. 13:31
Drukkolok! :)
6370. Kittyna1990 (válaszként erre: 6369. - Cartedoor)
2013. ápr. 29. 12:47
Húú na akkor izgulhatunk érted is :)))) Hajráá
6369. Cartedoor (válaszként erre: 6361. - Lane01)
2013. ápr. 29. 12:39
próféta szóljon belőled! :) már írogatom a hasi fájdalmakat, egyenlőre elég kicsik és kb óránként érzem...kíváncsi vagyok mikor fog besűrűsödni..állítólag éjszaka szokott megindulni. Szólok ha van bármi változás:)
6368. Klaudia910402 (válaszként erre: 6367. - E1e781f342)
2013. ápr. 29. 11:31
Pont erre gondoltam én is :P
6367. e1e781f342 (válaszként erre: 6366. - Klaudia910402)
2013. ápr. 29. 11:14
szerintem neked csak egy kis oxitocin löket kellene már :)
6366. Klaudia910402 (válaszként erre: 6364. - Kittyna1990)
2013. ápr. 29. 11:11
Köszönöm. Bár úgy lenne.igazabol en sem értem mert ez tényleg rettenetesen fájt.es azota is vannak csak nem olyan sűrűn.csak lesz vmi :)
6365. 55875e9863 (válaszként erre: 6362. - Klaudia910402)
2013. ápr. 29. 10:46

Szörnyű tud lenni... pedig elég jó a fájdalomtűrő képességem is, de ez a pár perc meglepett...

Remélem az igazi fájások nem lesznek ennyire erősek, vagy lehet rosszabb lesz?? :S :O

Egyébként, minden keresztnevet lehet csúfolni, becézni, na meg mindenki tud a környezetében olyat, hogy valamilyen háziállat pont azt a keresztnevet kapta. De ez ne zavarjon, ha tetszik 1-2 keresztnév, és szívesen hívnátok úgy a kisfiatokat, akkor hajrá! :)

6364. Kittyna1990 (válaszként erre: 6362. - Klaudia910402)
2013. ápr. 29. 09:54
Szia!Gondoltam rád a napokba és szorítottam hátha..de ez furi hogy ennyire fáj aztán egyszer csak elmúlik.Gondolom nem tudja hogy most jöjjön ne jöjjön..De nagyon úgy érzem hogy a hét második felére mondanak egy enyhülést és te babázni fogsz.
6363. 723934cdaa (válaszként erre: 6356. - Lane01)
2013. ápr. 29. 09:51

Ne hagyd magad befolyásolni a baba nevével kapcsolatban... ha neked tetszik, ne érdekeljen mit mndanak mások.

Másrészt, minden nevet lehet csúfolni. A lányomat ENikőnek hivják.... azt mondták, hogy ne adjam neki azt a nevet mert csúfolni fgják: Enni-kő... nem hallgattam senkire és nem is bántam meg

6362. Klaudia910402 (válaszként erre: 6360. - 55875e9863)
2013. ápr. 29. 09:44
Hát amiket én alteltem hétvégén. ..szerintem a szülés sem lehet sokkal rosszabb. Konkrétan nem tudtam felkelni úgy fájt aztán remegett tőle kezem-lábam es emellett vacogtam mintha lázas lennék :( soha nem éreztem ilyet de nem is akarok. Sajna 4 óra elteltével ritkultak.csak azt sajnálom h akkor nem jöttem be mert már meglenne.
6361. lane01
2013. ápr. 29. 09:26

Sziasztok! Köszönöm a jótanácsokat! Természetesen átgondolom a névválasztást még, és párommal meg kell beszélnem 1-2 variációt, hogy neki melyik tetszik, bár nála ez a number one. Tegnap azt mondta, hogy legyen két neve a gyerekenk, ő így hívja majd, én meg majd a másik nevén, mondtam is neki, hogy hihető. :)

Cartedoor: ez szerintem is a nyákdugó lehet. Azt mondják, hogy innen számítva még max két hét a szülés, de mivel már csak pár napod van a kiírtig, így én azon sem csodálkoznék, ha már ma babáznál. Sőt a fájdalmak éjjel eléggé ezt sugallják, szerintem ma rendeződnek is a fájásaid és estére-éjjelre már eggyel többen lesztek. Drukkolok nektek! :)

6360. 55875e9863 (válaszként erre: 6357. - Cartedoor)
2013. ápr. 29. 09:11

Húha!! :D

Na akkor már valóban bármelyik napon meglehet nálad a babóca! :)

Gondolom ilyen rózsaszínes lehet, én úgy tudom akkor kell a kórházba indulni ha élénk vörös és nem csak maszat mennyiségű, de gondolom az a nyákdugó lehetett most nálad. :))

Éjszaka olyan alhasi görcsöm lett, hogy hirtelen feljajjdultam, de némán mert alvásból ébresztett fel, és hirtelen még hangom se volt még...

Eltelt vagy 5-10 perc mire szépen lassan enyhült és elmúlt, hogy visszaaludjak.

Nagyon erős mensi görcs volt, az ágyékomba is kisugárzott, mit ne mondjak, anno amikor még a havi cuccos volt, ez nagyon durva mensi görcsnek minősült volna... Pedig nem volt gyakori nálam, max ritkán enyhén az előtte lévő 1-2 napon...

Remélem nem fogom végig ordítani az utat majd a kórházig ha beindulnak majd a dolgok...

Drukkolok neked, aztán majd írj pár sort, ha tudsz, ha bármi van! :))

6359. 55875e9863 (válaszként erre: 6356. - Lane01)
2013. ápr. 29. 08:59

Akkor úgy látom nem csak nálam vannak ilyen ismerősök, rokonok... :D

Szörnyű tud lenni, főleg hogy hiába vagyok türelmes típus, most már nálam is kiborul a cukor...

Egyébként a névvel kapcsolatban ne aggódj. :)

Én is sokat agyaltam jó lesz-e az Éda Gabriella a kis csajnak... Gyakran elbizonytalanodtam főleg az elején és a közepe felé... De megpróbáltam másik nevet nézni újra és újra, párommal, de rájöttünk csak ez a 2 keresztnév van amit a legszívesebben adnánk neki.

Hidd el később minden gyerek akiét még becézni se lehet, tuti kap becenevet, vagy valami hasonlót, amihez hasonlíthatni lehet. De ilyenek az emberek, szeretik leszólni mások kiválasztott baba nevét, na de ezzel ne foglalkozz, azt próbáld meg elképzelni, hogy majd amikor már a kezedben lesz, így tudod-e hívni, majd amikor oviba megy és az óvónővel beszélgetsz és hallod a nevét, mennyire áll közel hozzád, illetve majd amikor már nagy lesz és éppen a sikeres érettségijét hozza haza, milyen látvány lesz ott olvasni az általatok választott nevet. :)

Próbáld meg a keresztnevén nevezni amikor valakivel a babádról beszélsz. :)

Mi így bizonyosodtunk meg arról, hogy tökéletes választás lesz, és adunk neki egy különlegesebb ritkább nevet is, és egy gyakoribb normál nevet, de mindkettő komoly hangzású is, de lehet ezer módon becézni... :)

Hidd el, nem az ismerősöd papagája fog eszedbe jutni ha behívod a kertből játék közben, hogy "Lóri gyere ebéd idő!" :)

Ha bizonytalan lennél, próbálj újra keresgélni, és ha újra és újra csak ez a keresztnévre esik a választás, akkor nincs értelme változtatni, csak ha úgy érzed van másik ami jobban illene hozzá. :)

6358. Kittyna1990 (válaszként erre: 6356. - Lane01)
2013. ápr. 29. 08:04

Szép reggelt mindenkinek!

Szerintem a Lóránt nagyon szép név, és ha nektek tetszik akkor fölösleges más véleménye miatt megváltoztatni.Nekem pl eszembe se jutott volna ez a papagájos össze hasonlítás.Nálunk is annak idején voltak megjegyzések de nem foglalkoztam vele.Anyósom ki is jelentette hogy hát adjunk már normális nevet a gyereknek.Persze neki semmi nem tetszik.De nem neki szültem a gyereket:) Így maradt André.Most már teljesen besokkolt mert a második pedig Alen lesz :)

Hát igen normális helyzetben 6 hét...Mi megbeszéltük a családdal szülés elött hogy legyenek szívesek betartani, decemberi baba első baba.Természetesen az én családom megértette, betartotta.1 embert engedtem hogy jöjjön az első nap az anyukám.De szerintem ez teljesen normális.Erre még haza se értünk de férjem rokonsága egyből átcsődült.Szó szerint még lese vetkőztünk de már kopogtattak hogy hát csak erre jártak...szerintem meg már napok óta ugrásra készen a bokorból lestek.Most már nem fog érdekel tőlem beszakíthatják az ajtót én ki nem nyitom senkinek.Tegnap mondtuk anyósomnak is hogy hát majd a kórházba egy 10 percre belehet jönni de utána míg nem szólok ne.ellenkező irányba nézett amikor beszéltünk hozzá.

6357. Cartedoor
2013. ápr. 29. 08:00

Sziasztok!

Vasárnap éjszaka megjelentek nálam a jósló fájások! Ilyen menstruációs görcsös fájdalom és kb óránként volt pár percig..ahhoz pont elég hogy ne tudjak visszaaludni. Valamint szintén egy új tünet, ilyen idegi szúrás a csípőmben és kisugárzik a combomba. ( mint amikor a fogorvosnál fúrás közben eltalálnak egy ideget) Tuti jó. Ja és van némi pirosas folyásom is, annyira azért nem vörös hogy megijesszen és a mennyisége sem mérvadó. Gondolom az élénk vörös vér az, ami kórházért kiált.

Van még 4 napom a kiírt dátumig, ezért igencsak tűkön ülök és figyelek minden apró jelet!!!

6356. lane01 (válaszként erre: 6347. - 55875e9863)
2013. ápr. 29. 07:37

Ezt az idegesítést ne is mondd, mert nálunk is ez a helyzet! Pároméknál vagyunk általában hétvégenként, de jó lenne hanyagolni, mert annyira felidegesítenek, hogy néha már szabályosan kimenekülök a házból. Olyankor kiülök az udvarra, vagy átmegyek páromhoz a műhelyébe és csak nézek magam elé. Pedig épp mondtam is páromnak, hogy azt hittem, hogy kismamaként valamilyen kiváltságban lesz részem, és legalább a baba miatt figyelnek rám, de nem. Apósom ugyanúgy elmegy mellettem a házban egő cigarettával, ugyanúgy hallgatnom kell a kiabálást, ha arról van szó, anyósom meg annyira fel tud pörögni, hogy többet hallom a nevemet egy óra alatt, mint máskor napok alatt és folyton kell neki valami, vagy kérdez valamit.

A másik problémánk most, hogy elbizonytalanodtam a baba nevével kapcsolatban. Tegnap megkérdezte az egyik ismerősöm, hogy mi lesz a neve, mondtam, hogy Lóránt. Erre ő visszakérdezett, hogy akkor Lóri lesz, mint a papagáj. És már ő a második, aki mondja. Majd közölte, hogy neki nem tetszik és nem jó név. Teljesen elbizonytalanodtam most. Lehet vissza kellett volna vágnom valamivel, de olyan hamar kiválasztottuk a nevet, hogy most a vége felé már nem tudom, hogy jól döntöttünk e, mert elvégre egy életre választunk. :S

2013. ápr. 29. 07:33

A gyermekágyiidőszak 6 hét.. nálunk azért betartják az emberek, kivéve azok akik közelebbnek érzik magukat hozzám, mint anyukám :-P

Én tettem róla, hogy sokan tudják, vendégeket 6 hét után fogadunk, addig meg csak a nagyszülők és a nagybácsik jöhetnek... és pont. A picinek, amúgy is nulla lesz az immunrendszere, nem kell ide látogató, aki behordja a "cuccot" a házba.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook