Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

7764. Cartedoor (válaszként erre: 7755. - 9e315ae72e)
2013. jún. 26. 11:11
Persze, ilyen durva hozzászólást is rég olvastam, nem is értem igazán. Én is hallottam hogy valakinél bevált, orvosok is ajánlják a módszert..az ember mindent megtesz a cél érdekében. Én sem értem hogy miért oszt ki valaki, hogy nem ismerem a biológiát! Hát akinek bevált azzal mi a helyzet? A doki sem ismeri a biológiát, csak "egy két gyermekes anyuka" ?
7763. naiv
2013. jún. 26. 10:54

Sziasztok!!Mi is azt a pamperst használjuk amin a sárga csík van ki se bontom ha nem váltott még kékre!!

Nem tudom már kinél olvastam,h szopi után még kifej 90mlt az soknak vagy kevésnek számit??Mert én az este 20at birtam csak kifejni szopi után!Nekem a korházi gyerekdoki azt mondta,h fejjek és aztán szoptassak mert akkor a baba biztos teljessen kiüriti a cicit!!Én csak reggel fejek aztán napközben már nem!!

Celina ugy nőttök mint a gomba,ugy látom ez is doki függő Maja 3200grammal születet 2900al jöttünk haza multhéten kedden mérte a doki 3530gramm azt mondta,h az előirtak alapján gyarapszik habár jobban szeretném,h már legalább a 4kg nél legyünk!!

7762. Durciful (válaszként erre: 7760. - Kittyna1990)
2013. jún. 26. 10:39
Mindezt en is csinaltam.
7761. Durciful (válaszként erre: 7750. - 55875e9863)
2013. jún. 26. 10:38
Nalunk hasonlo a helyzet. Csaszaros voltam, nem volt meg tejbelovelesem sem. Mivel nagyon szerettem volna a babamat szoptatni az anyatej hatasai miatt, igy 2 orankent szoptattam a semmit. A gyerekorvos es a vedono pressionaltak nagyon kemenyen hogy lesz itt tej, csak rajtam mulik. Hat nem igaz. Vegul el kezdtem hozzataplalni, a babam elkezdett fejlodni, es nem is hittem szememnek, a babam 5 hetes volt amikor nekem is lett tejbelovelesem. Eloszor nagyon megorultem neki , aztan kevesbe mert par ora mulva mar magas lazam is volt es masnap reggelre lila bolt az egyik cicim. A babam a beteg cicibol nem fogadta el a tejcsit :( mara a mellgyuszi meggyogyult, a tejcsi meg nem eri utol az igenyeket. Potolni kell.
7760. Kittyna1990 (válaszként erre: 7757. - 9e315ae72e)
2013. jún. 26. 09:39
Nekem ez vált be: minden szopi után fejtem masszíroztam a cicim közbe. ittam a mecsek teát maláta sört.minden fejés szoptatás után ittam fél liter folyadékot és rendszeresen ettem reggeli ebéd bőségesen vacsora lightosabban közbe tízóraiztam is meg uzsiztam is kekszet vagy gyümölcsöt.és így szép lassan nőtt a mennyiség.
7759. 9e315ae72e (válaszként erre: 7758. - E1e781f342)
2013. jún. 26. 09:09
Pontosan így van!!
7758. e1e781f342 (válaszként erre: 7747. - Jázmin_Virág)
2013. jún. 26. 09:07
Hova tűnt belőlünk az anyai ösztön? Pont abból az anyából nem tűnt el, aki szoptatja a gyermekét!
7757. 9e315ae72e (válaszként erre: 7756. - Kittyna1990)
2013. jún. 26. 09:05
Te milyen tejszaporító módszereket alkalmaztál?? 2 napja nekem is kevesebb lett,próbálkozom én is sok mindennel,de szívesen venném,ha leírnád,neked mitől indult be újra!! Előre is köszi!! :)
7756. Kittyna1990 (válaszként erre: 7755. - 9e315ae72e)
2013. jún. 26. 08:53

Igazat adok Vakiynak!Szuperek a mostani tápszerek de az anyatejjel akkor sem megegyező és igen is ha lát az anyuka abban reményt hogy tudja növelni a tej mennyiségét akkor csinálja nyilván itt szó sincs éheztetésről, és valószínűleg tartom ha eredménytelen lesz akkor a pótolni fog.Nekem is az elején radikálisan lecsökkent a tej mennyiségem és ha meg se próbálom szaporítani akkor most tápszeres a kisfiam, ehhez képest alig várom hogy legyen egy anyuka aki vigye a tejet.Valakinek sikerül és valakinek nem de ha nem is próbálkozik akkor biztos hogy nem.

Minden esetre maradjon meg ez a fórum jó hangulatúnak ahogy eddig is és próbáljuk a nem egyező véleményünket úgy kinyilvánítani hogy azzal mást ne bántsunk meg!!

7755. 9e315ae72e (válaszként erre: 7747. - Jázmin_Virág)
2013. jún. 26. 08:33
Szia. Ez picit kemény szerintem..ahogy írod,minden baba és anya más.Van akinek bevált ez a tejszaporító módszer,van akinek nem.Neked,ahogy írod ,nem vált be.Ez a Te "szubjektív" véleményed,ugyebár....mi sem vesszük ám ezt készpénznek!! :)) Hogy kinek mi a meggyőződése a tápszerről,egyénenként változó.Nyílván,amíg nem nagyon muszáj,senki nem adja szívesen.Ha kevés a tejcsi,akkor persze,hogy pótolja minden normális anyuka,mert nem hinném,hogy itt bárkinek az lenne a célja,hogy éheztesse a gyerekét! Az anyatej a legjobb...stb,biztos tudod,nem sorolom,és amíg kicsi is van,küzdünk érte,a gyerek miatt!! Kérlek,ne vedd el senki kedvét ettől,had fejje vagy etesse a gyerekét fél óránként,ha tetszik,vagy akár 10 percenként is,ez nem egyenlő azzal,hogy a gyerek éhezik..bocs,ha esetleg én bántottalak volna meg.
7754. timothy75
2013. jún. 26. 08:22

Igaz nekem már novemberben 2 éves lesz, de nekem már az elején nem volt elég tejem.

Két hétig voltunk a koraszülött osztályon tüdőgyulladás miatt, már ott sem indult be a tej ezért mindig pótolni kellett. Három hónap után nekem teljesen elapadt.

7753. picurka01 (válaszként erre: 7752. - Cartedoor)
2013. jún. 26. 08:14

Támogatom a véleményedet! :)

Bár persze érthető, ha tápszeres pótlásról is van szó, valaki tényleg hiába próbálja, de nem gyarapodik. Ez tiszta sor. Inkább azt furcsálom aki 1 héttel a gyerek születése után csak a tápszerhez nyúl, és eszébe sem jut cicizni. Persze pótólni jó, de most a könnyebbség végett nem próbálkozni...azt már annyira nem szívlelem. Amíg van érdemes odaadni, ha nálam is apadni fog ( remélhetőleg azért még nem most) akkor valószínű én is tápszerrel pótolom majd, de amíg tudok fejni neki egy cseppet is, akkor odaadom.

7752. Cartedoor (válaszként erre: 7748. - Jázmin_Virág)
2013. jún. 25. 20:33
Elég sarkos véleményt írtál. Nyilván senki nem akarja éheztetni a gyerekét, de erről szó sincs. Ha erről lenne szó, már beavatkoztam volna tápszerrel. A doki szerint rendben van a súlygyarapodása, szerintem viszont ahogy növekszik a baba, úgy többet is kíván ezért szeretném először a természet adta lehetőséget kiaknázni és nem rögtön tápszerhez nyúlni.
7751. Jázmin_Virág (válaszként erre: 7750. - 55875e9863)
2013. jún. 25. 19:44

Hát erről beszéltem én is. Egy doki a 15 perces vizsgálatok során honnan tudja mennyi tejem van? Persze ha van tej akkor azt kell adni. Az anyucikat meg csak sokkolják a tejmennyiséggel! Mi van akkor ha kevés? Összedől a világ? Úristen!

Vannak emberek akik az elejétől fogva tápszereken nőttek fel.

90ml két ciciből? Mennyi dő alatt jött össze? Ha egy fél nap alatt, akkor kevés a tejed. Nem is értem, miért kell ilyenkor a csodákban hinni?!

Jól döntöttél, a babád a súly gyarapodásával és a jókedvével meghálálja neked! :)

7750. 55875e9863 (válaszként erre: 7747. - Jázmin_Virág)
2013. jún. 25. 19:34

Engem is leb***ott a 6. heti kontrollkor a nőgyógyászom, hogy miért nem szoptatok már, és miért adok tápszert neki? Mondtam neki, azért basszus mert már sajnáltam, hogy napok óta éhes és nincs elég tejem, hetekig szenvedtünk éjjel-nappal sebes és vízhólyagos cicikkel...

Amint kipótoltam a tápszerrel szépen elkezdett gyarapodni és nincs több éhezéses sírás...

Mondta, hogy az emberek a legnagyobb marhák, mert még az állatok közt sincs olyan, hogy más élőlény tejét adják a saját tejük helyett.

Nekem most már konkrétan elapadt, nem fejek, nincs csomó, igaz néha elcseppen, még használnom kell a melltartóbetétet, de abba hagytam a fejést és a szopit is. Tegnap megjött a mensim is...

De én sem bírtam a 2-3 óránkénti szoptatást, nem tudtam aludni, nem tudtam pihenni, enni se jutott már időm... persze, hogy elapad a tej így...

A dokik ezt nem képesek felfogni, főleg a férfineműek illetve a gyerektelen védőnők.

Teljesíthetetlen elvárásokat állítanak fel és én voltam olyan marha, hogy elkezdjek megfelelni nekik.

Nekem is azt mondta a doki/védőnő szoptassak többet és beindul jobban a tej...

Hiába szoptattam szinte állandóan, egyik kaja idő belecsúszott a másikba... Szopi után már fejtem is, de semmi... a maximum 1 fejésre kb a 90 ml lehetett 2 ciciből összesen.

Engem is megszól állandóan a környezetemben mindenki, de elküldöm őket a büdösbe... :D

Amíg volt tej, minden cseppjét oda adtam neki, kipróbáltam sok mindent, de befuccsolt a dolog.

7749. Gotta
2013. jún. 25. 19:27

mi vércsoport összeférhetetlenség, meg valószínű vizsgaidőszak miatti stressz miatt váltunk szét hamarabb :)

A szopizás nálunk is kényes téma... van, hogy negyed óra alatt megeszi az adagját, van hogy fél óra után bealszik és 1 óra múlva megint éhes.... Szerintem sem kell stresszelni, hogy több legyen a tej, mert hiába erőlködsz, a stressz csak úgyis csökkenti :) Etesd, amikor éhes :)

7748. Jázmin_Virág (válaszként erre: 7746. - Cartedoor)
2013. jún. 25. 19:18

Ha úgy érzed nem követi a mennyiség a baba igényeit, akkor miért vársz? Mennyi a babád heti súly gyarapodása? Ha nincs meg a heti 150-200g, vagy az alsó határon mozog, akkor valószínű vagy a tej mennyisége, vagy a tej tápértéke nem megfelelő.

A digitális mérlegekkel az a baj, hogy nem mindig tudsz velük pontosan mérni. Nem mindegy hova teszed a babát a mérlegen, vagy hogy mozog-e rajta. Én is ezzel a problémával néztem szembe.

A babasírás nem csak azért van mert fáj a hasa, hanem azért is ha üres. Én vallom, hogy érzésből kell csinálni! Ha nem fejlődik rendesen, hát adj neki tejet vagy tápszert. Amíg kísérletezel, addig a babád éhes. Te döntesz.

A szoptatási tanácsadók meg csak a pénzt viszik, tökéletesen feleslegesen. Gondolom jól tudják előadni magukat, de azt a pénzt a családra is lehetne költeni. Elnézést, ha megbántottam vkit.

2013. jún. 25. 19:08

Eddig csak olvasóként voltam a fórumon. Két gyermek után már van elég tapasztalatom. Próbálok diplomatikus lenni :)

Minden baba más, az anyuci a körülmények, a lehetőségek stb.

Hibának tartom, hogy a szubjektív véleményeket írtok, és ezeket készpénznek veszik sokan.

Tejszaporításról: 10 szopi fél órás időtartamban? Hülyeség. Már miért is lenne ettől több tej? Ismerni kellene a biológiát elsősorban. Nekem sem lett több ilyen módszerrel, sőt ahogy teltek a hetek, egyre kevesebb lett. Valakinek van teje, valakinek nincs. Ne kínozzátok feleslegesen magatokat és a babátokat ilyen módszerekkel. Adjatok inkább neki tápszert, semmi baj nincs belőle. Nekem sem lett egyik gyermekemnél sem. Hova tűnik belőletek az anyai ösztön?

7746. Cartedoor
2013. jún. 25. 17:55

valaki csinált közületek tejszaporítást gyakori szoptatással? és működött?

Én most próbálom, már 2. napja, napi 10 szopi, fél órás időtartamban. Kíváncsi vagyok hatékony-e! Úgy érzem a mennyiség nem követi a baba igényeit..:(

7745. Celina87
2013. jún. 25. 17:29

Sziasztok!

Ma voltunk védőbe, 17-én töltöttük az 1 hónapot, 58cm és 4890 g a drága kicsi fiam, 54 cm-el 3620 g súllyal született, haza hozatalkor 3340 g volt.

Azt mondta a védőnő, hogy a faluban 5 bébi van aki most tölti az 1 hónapot de mi viszük a

primet súlyban.

Ti hogy álltok?

Mennyi idő közönként szopiznak a gyerkőcők?

7744. Kittyna1990 (válaszként erre: 7742. - 55875e9863)
2013. jún. 25. 17:14
Neeee :DDDD haha hát ezen nagyon jót nevettem :D Apró örömök az életbe :D hihi
7743. 55875e9863 (válaszként erre: 7731. - Gyöngyi851)
2013. jún. 25. 16:57

Én elfogok menni vele dokihoz, de még várok pár hónapot, mert még elviselhető-kezelhető...

Ha a dolo-proct krém már nem lesz rá jó, műtét lesz nálam... Amúgy akár aznap mehetsz is haza, és csak az első nagy wc kellemetlen... rokonomnak csinálták tavaly, azóta is dicséri a dokija kezeit! :D

7742. 55875e9863 (válaszként erre: 7741. - Kittyna1990)
2013. jún. 25. 16:37

:DDD

Ez kb. olyan volt, mint amikor rájöttem, hogy az ajándékba kapott szoknyás ruhácskák nem gyári hiba miatt vannak alul bevarrva, hanem mert azok a hálózsákok! :DDDD

7741. Kittyna1990 (válaszként erre: 7740. - 55875e9863)
2013. jún. 25. 16:09
Én annyira megörültem neki :) meglepetés volt :)
7740. 55875e9863 (válaszként erre: 7732. - Kittyna1990)
2013. jún. 25. 15:56
:D Én ezt az indikátor csíkosat estére használom, hogy ha éber és megnézem a pelust, ne kelljen kibontanom teljesen, csak a kiságyban bekukkantok elöl a ruhája alá. :)
7739. 55875e9863 (válaszként erre: 7731. - Gyöngyi851)
2013. jún. 25. 15:55

Nekem a terhesség előtt is volt minimálisan, most ugye erősebben maradt meg...

Nem vérzik, de nekem a doloproct krém, ami vényre kapható, vagy 2000 ft, nagyon bejött, visszább húzódott és nem fáj már.

Mondjuk a terhesség alatt a hemorid-ot használtam, a doloproct-ot azt hiszem csak a terhesség végétől lehet használni, szóval elvileg szoptatás alatt is lehet, de ezt kérdezd meg a házi orvosodtól.

7738. Klaudia910402 (válaszként erre: 7736. - Kittyna1990)
2013. jún. 25. 15:49
hát lehet hogy rosszul emlékszem, de mintha a sleep and play-be is lenne...csak az piros lesz.
7737. ozike0501 (válaszként erre: 7735. - Kittyna1990)
2013. jún. 25. 14:58
Akkor mi nem olyat használunk... :(
2013. jún. 25. 14:33
hosszába van rajta egy sárga csík és ha pisi vagy kakis kék lesz
2013. jún. 25. 14:32
2-eset használunk mi is de az 1.esen is van a premium care típusún csak a sima kék csomagolásoson nincs ez a fehér csomagolásos.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook