2013 júniusi babák (beszélgetés)
felet? azt mind? :) én most vagyok a 14. héten és már 2,5kg nál járok... kicsit meg is ijedtem...
ti hogy álltok vele....
Sziasztok!
Az én kisbabám is júniusban fog érkezni! :)
Voltunk down szűrésen is és szerencsére minden rendben van.
Folsavat, magne b6-ot, c-vitamint, e-vitamint szedek.
Viszont mérhetetlen fáradságot érzek és ez pár napja kezdődött, folyton csak aludnék. :S Ti hogy vagytok?
Szia Bogics28!
Én elevitet akartam szedni,de mivel pajzsmirigybetegségem van jódtartalmú terhesvitamint kell szednem.Nekem a védőnő ajánlotta.Este szoktam bevenni,semmi mellékhatását nem érzem.14+4 napos vagyok 1 kilót híztam.
Sziasztok,
Én minimális c vitamin-t(200), folsavat(400), meg magneb6-t szedek, de nem viszem túlzásba napi 1-1 szemet mindössze.
Ellenben igyekszem minden nap enni gyümit, meg rostos ételeket (megelőzendő a székrkedést).
Most gondolkozom, hogy keresek vmi plusz vasat tartalmazó készítményt, mert mindig is alacsony volt a vasam.
Egyelőre jól érzem magam, bár az év vége a munkahelyen a következő héten lesz,s az még húzós menet lesz... Alig várom a péntek délutánt!
Utána 10 nap pihi!
S ha egy kis szerencém van, ez alatt a 10 nap alatt növesztek egy kis pocit is (15-16-ik hetet fogom tölteni...).
Sziasztok!És tudtok mondani valamit a gravidáról?Két ismerősöm szedte,mind a 2 azt mondta,nagyon sokat hízott,és szerintük attól.
Én a 6. héttől az elevitet szedem,kb a 36-37. hétig fogom.És magnéziumot mellé,és kb a 20. héttől fogok vasat,azt kell,a szülés miatti nagy vérveszteség miatt.De még nem kezdem el,ráér kicsit még.Még csak 11+3 hetes vagyok.És hogy vagytok?
Nekem ma nagyon jó a kedvem,kedves barátoknál voltunk délelőtt,ahol egy 9 hós tündéri fiúcska van,akit imádok,olyan jó volt játszani vele. :) Bár a dolgommal nem végeztem,szekrényt akartam törölgetni,porszívózni meg felmosni,de majd holnap délelőtt,meló előtt bepótolom. Ma már csak egy adag mosás lesz! :)
Szia!Én gravidát szedek.
Én is épp ma gondolkodtam el,hogy meddig szedjem még.
Sziasztok csajok.
Ti meddig tervezitek szedni a vitamint? Vegig vagy csak 4 honapig?
Kedves Kismamák!
Egészségpszichológus végzősként a várandósságról készítek kutatást szakdolgozatomhoz. Ezért kérem a segítségeteket, amennyiben van egy kis időtök, töltsétek ki a tesztemet.
Minden kitöltésért nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm!
Üdv: Magdi
Sziasztok!
Nekem ez az egy dolog amit nem veszek vérkomolyan.
Eddig én is szőkére festettem és mivel az alapom meg sötét, sűrűn kellett. Annyit megtettem, hogy most átfestettem a természeteshez közel állóra, de mégis van benne egy kis vöröses (meggy) árnyalat, hogy a szőke miatt ne keljen havonta festeni, de nem bírnám ki, hogy ne adjak neki egy kis színt, fényt... 20 éve festem, nem bírom elviselni, ha színtelen, matt és lenövéses. Melírt nem szeretem. Viszont a tartós színezők, ammónia mentes festékek tényleg jó választások lehetnek.
Ez csak az én döntésem, nem feltétlen követendő... Viszont azt gondolom, hogy pesti vagyok, az a minimális amennyi 6-7-8 hetente bekerülhet a fejbőrömön keresztül, annál naponta többet belélegzek amikor az utcára teszem a lábam :(
Sziasztok!
Ma voltam kombinált teszten. Uh alapján minden okés és egészséges a babám,de a vérvétel eredménye csak jövő héten lesz meg. :)
Hajfestéshez csak annyit tennék hozzá,hogy Bogicával értek egyet. Én fodrász vagyok és mindegyik gyerekemnél abbahagytam a hajfestést amint kiderült,hogy a pociban vannak. Ha mindenképpen be akarod festeni akkor inkább az ammóniamentes festéket válaszd,de az nem olyan tartós. Vagy melíroztasd a hajad,mert az nem érintkezik a fejbőrrel,de arra mindenképpen figyelj,hogy ne lélegezd be a hajfesték szagát. Esetleg vegyél fel egy maszkot. Télen sajnos a szelőztetés mellett nem túl szerencsés hajat festeni,mert megfázol,de szerintem nem nagy áldozat kihagyni azt a pár hónap hajfestést a baba egészsége miatt! :)
Sziasztok!
Érdeklődnék,ti hogy álltok a hajfestéssel?Szabad vagy nem terhesség alatt?Festett szőke hajam volt,nem mertem szőkíteni.Gondoltam befestem az eredetire,de avédőnő nem ajánlja,csak hajszinezőt.Szerintetek?Köszi előre is.
Ilyen hozzászólások kellenének minden aggódó kismamának. Nem a többi "rémsztori".
Én eddig nem aggódtam a szülés miatt -bár első gyerek nálam -, de azt hiszem ezt a kommentet elteszem majd s olvasgatom mikor közeledik az időpontom. :)