2013 júliusi babák (beszélgetés)
Szia!
Mi egy cipőben járunk én is júl 1 -re vagyok kiírva, de a tegnapi 12 hetes uh-n 12+6 napot írt nekem is :D Én is csináltattam integrált tesztet , nekem január 4-re ígérnek eredményt, a hasbaszúrást nem kértem. Pusz nyunya
Én is csatlakoznék! Irok.
Nem látszik. Írd meg privátba a teljes neved akkor fel tudlak venni
Szia, én is szeretnek csatlakozni. Ugye az nem látszik sehol az adatlapomon?
jól van nem kötelező,csak ott jobban tudjuk ki kicsoda. :-))
Én nem szeretem a fb-t,és időm sem lenne napi szinten még ott is lógni!
Szia! Tényleg rég voltál, már hiányoltunk.
Nálunk császárnál is bent lehet valaki,a lényeg úgy sem látszik.
Velem is bent volt a párom,mikor műtöttek,alig ismertem meg szájmaszkban,műtőssapkában!:)
Az első terhességemnél, ami ugye elhalt, a doki közölte velem a 6. héten, ha szeretném, hogy ő is bent legyen a szülésnél, akkor 50 ezer forint a tisztelet dija.
Szia! Tavaly szültem az első gyermekemet a Honvéd kórházban! Egész terhességem alatt egy dokihoz jártam a sima szakrendelésére! Nem fogadtam Őt fel a szüléshez, és pénzt egyszer se adtam neki. Mikor bementem a kórházba szülni volt ott egy másik szülő kismam aki ugyanúgy hozzá járt és így ott volt a szülőszobán. Be is jött hozzám és megnézte a ctg-met, de egy szóval se kérdezte, hogy esetleg maradjon -e?! Aztán jött egy aranyos szülésznő, meg egy fiatal doki, akit addig nem is láttam! Az orvos annyit csinált, hogy burkot repesztett, meg összevarrt. Nálam a szülésznő csinált mindent. Ö vágott gátat, és a tolófájásoknál is Ő volt ott a lábamközött! Szóval ebből nekem az a tanúlság, hogy egy burokrepesztésért és egy varrásért nem fogadok orvost! Most sem lesz fogadott orvosom. Ja! És én könyvelőként dolgozom, és én sem kapok plussz fizetést könyvelési tételenként! Az orvosok is megkapják a fizetésüket( ami nem kevés)azért mert dolgoznak! A szülés levezetése is a munkakörükbe tartozik!
Sziasztok mostanaban keveset vagyok fennt mert el is felejtettem jonni a 10.hetben vagyunk alig varom a 12.heti Uh-ot :) aztan megyek a 16.heten 4D-re magyarban mert itt draga..nagyon izgulok ki lakik bennt
Szerintem se lehet ebböl gond, a baratnöm ferje nem tudta eldönteni, hogy bent legyen-e vagy ne, ö nem akart, de ugye a nyomas ott van, hogy illik. Igy aztan ha nem ment volna be, a baratnöm a hugaval szült volna. Vegül nem volt aktualis a tema, mert programcsaszar volt, szoval nem volt bent senki.
Szia Dragon,
Ismerek olyan orvost, aki konkrétan mond egy összeget, illetve olyant is, aki rád bízza a döntést "amennyit gondol". Utóbbi esetben 50-100 ezer ft az, amire "illik" gondolni. Szerintem Neked kell erre konkrétan rákérdezni és minél előbb, annál jobb. Legalább tudod h mivel számolj. Ha fogadsz még szülésznőt is, az plusz 30-50 ezer körül van. Ezek bp-i "árak", gőzöm sincs, hogy vidéken alacsonyabb / magasabb-e.
Tudtommal anyukádat is beviheted a szülésre, legalábbis a kórházban volt egy 14 éves kismama (!!) és nála az anyukája lesz bent. Ha a SOTE-n lehet, akkor máshol is lehetséges.
Nekem kell külön rákérdeznem a dokimnál, hogy vállal-e szülést, és mennyiért? (nem ciki?) A terhesgondozáson meg az a sok "nő" , szülésznők? :)mert velük nem nagyon van semmilyen kontaktom, ez később alakul ki? És ők szolnak a szülésfelkészítő tanfolyamról? Egyáltalán, akár anyukámat is bevihetem a szülőszobába magammal? (sajnos a párom egy csepp vértől eljul) :D Én semmit nem tudok még... segítsetek légyszi!!!
Szisztok!
Hát ezt nagyon szomorú, és felháborító is hallani, mert úgy gondolom, hogy sokaknak nincs ennyi pénzük arra, hogy a szülés körüli cécót ilyen formán megfinanszírozzák. Ha belegondolunk a magánorvosnak kifizetett terhesgondozás arra a 7 hónapra is kb. belekerül majdnem ennyibe.
Egyébként most vagyok a 9. hétben és 2 napja reggeltől estig hányingerem van, de nagyon. A kislányomat én is szeretném egyébként majd egy későbbi hasi ultrahang vizsgálatra elvinni, szerintem is jó ötlet, de a hüvelyinél még kihagynám ezt a dolgot. üdv mindenkinek és további szép napot!
Én hamarosan töltöm a 12-ik hetet.
A 9-ik hét felé volt egy erôs vérzésem, így pár napot a szülészeti osztàlyon töltöttem. Volt ott egy kismama, túl a 40-ik héten, fogadott orvos nélkül. Hààt, nem mondhatnàm, h kapkodtak utàna a dokik. Végül csak akkor történt vele vmi, amikor a szívhang és az àramlàs vizsgàlat eredménye rosszabbodott. Akiknek volt orvosuk, ott folyamatos volt a konzultàció, 2 naponta jöttek a dokik érdeklôdni.
Az én véleményem, h kell orvos, mert a baba épségét 100-150 ezer ft-ért nem kockàztatom.
Nagyon jo!! :)))
Mi is visszük a nagytesot, anyukam meglepödött ezen, de mondtam, en mindenkepp szeretnem, jo lenne, ha egeszen a kezdetektöl szokna, hogy hogy is van ez a baba dolog, latna, amit lehet, igy talan nem lesz annyira furcsa neki, amikor megerkezik a kicsi. :) Ha pedig esetleg valami nem lenne rendben az UH-n, kiküldöm, meghallgatom, mi a baj, es ugy adom at neki, ahogy ö fel tudja fogni. Szerintem nem jo kihagyni semmiböl, csak azert, mert meg csak 4.5 eves.
Mar most is figyelmes: most abban a korszakban van, amikor minden atmenet nelkül ordit, mint egy oroszlan vagy dino, es en ettöl idegbajt kapok. Miota mondtam neki, hogy megijeszti a babat a hasamban, azota nem csinalja, vagy eleg egyszer figyelmezetni. :)))) Olyan edes, enekelt is mar neki, meg mindig kerdez, mekkora, mit csinal, jön, hogy megszemlelje. nött-e mar a hasam. :)
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!Itt nem hallani sok jót az orvosokról úgyh még mindig gondolkodom..
Sziasztok!Tegnap voltunk 12 hetes uh-on.Nagyon nagy élmény volt.Velünk volt a 16 hónapos kisfiúnk is aki mondogatta, hogy baba és mutatott a hasamra és a képernyőre.Ő már a 3.babánk,de egyik sem mozgott annyira mint most ő.Megállás nélkül ficánkolt.Mindent tökéletesen láttunk.Csak az orvos kicsit nehezen mérte le,mert annyira aktív volt.Jó sokáig nézegette szerintem alaposan megvizsgálta,azt mondta mindent rendben talált,de én mikor hazajöttem gyorsan összehasonlítottam a másik két gyerek adataival és az interneten megtalálható táblázattal.Én is megnyugodtam minden adat szerintem jó.Utána mentünk vérvételre megcsináltattam az integrált tesztet,most vettek le vért és a következőt január 7-én és január 13-án lesz eredmény,de úgy is minden rendben lesz:)Amúgy úgy mentem oda,hogy 12 hetes vagyok,de uh méretek alapján 12/6.Úgyhogy előre hozta most várható szülést június 25-re,de szerintem a valós július 1,az a menstruáció szerinti.Szép napot nektek!!
Mikor a fiammal voltam terhes,én is magándokihoz jártam,mert a sima terhesgondozáson úgy éreztem nem igazán foglalkoznak az emberrel.De nagyon jó dokim volt,és árban sem volt elszállva.
Sajnos ez a doki kiment külföldre dolgozni,én meg visszamentem ahová régebben is jártam,igaz ott másik dokihoz.
Azon gondolkodom hogy nem fogok magándokit keresni,ezt a pár vizsgálatot túl fogom élni,már azért én sem vagyok olyan rutintalan!:)
A szülésznő fogadáson gondolkodom inkább,mivel nem biztos hogy a párom bent tud lenni a szülésnél,és azért jó lenne aki csak rám figyel,segít ha kell!
Köszi mindenkinek,és hasonló jókat kívánok!:)
Igen, nekem is van ilyen magandoki tapasztalatom. Nem is megyek most vissza hozza....
Hát itt is hosszú a várólista, de sokkal emberibb a körülmények, mint otthon. 1 hónapra kaptam időpontot endokrinológushoz, otthon fél év lett volna a várólista de az orvos hozzátette, hogy a magánrendelésre jövő hétre van hely.
Otthon elmentem magánrendelésre, nőgyógyászhoz, és endokrinológushoz is, hát lószart nem csináltak a pénzért. A nődoki is alkalmanként elkért 8ezer forintot, az endodoki szintén.
Hat a 3,2 eurot kibirnam... De az 50-60 a sima körzeti orvosodnal??? Korhaz - ha van magan biztositasod, ingyenes, de a sürgössegin pl. tölünk siman elkertek a 100 eurot, igenyeljük vissza a biztositotol. Ha beutalnak, az valoban ingyenes, ha biztositva vagy (ami egyebkent nem kötelezö), de pl. vizsgalatokra (UH, CT, aprobb, nem eletmentö mütetekre, mint pl. akar egy serv) honapokat kell varni, felölük akar meg is halhat az ember, mire egyaltalan megneznek. Parom pl. 1 evet vart a terdmütetere is, meg a servmütetjere is. Ezert sokan inkabb fizetik a többszaz eurokat egy sima alhasi UH-ert. Vagy akar koraterhes gondozasert, ami itt nincs, ugye, 12. hetig 150 euro az UH, 12. heten a szürös meg 250. Ha az alap 2 UH-n kivül akarsz masikat, akkor azt csak privatban, fizetösen tudod intezni. Nagyon gaz. Viszont multkor, amikor felhivtam a korhazat, hogy volt verzesem, es behivtak 1 hetre ra, akkor az ingyenes volt.
Egyetertek ezzel. A baratnöm pl. az elsöt orvos (söt halapenz nelkül) szülte, nem magyarorszagi magyar, nem tudta, mi a modi. Siman ment minden, udvariasak, kedvesek voltak vele, ellattak, megszületett a baba, kesz. A masodikat ugyanannal a dokinal szülte, akinel az elsöt, a masodiknal mar valasztott orvoskent. A különbseg az volt összesen, hogy mivel "valasztott" volt, elvarta a halapenzt.
Es nem egy olyat hallottam, hogy 9 honapon at ment havi nem tudom hanyszor a valasztott orvoshoz maganrendelesre, perkalta a sok penzt, aztan beindult a szüles, felhivta a dokit, a doki meg közölte, hogy ja, bocsika, nemhogy a varosban, de az orszagban sincs eppen - csak erröl elfelejtette tajekoztatni a mindenoras kismamait. Aztan megis megszült az illetö az ügyeletes orvossal is gond nelkül.
itt 3,2 euró a vizitdij, de a kismamáknak ingyenes. Paraszolvencia, mint Magyarországon, abszolút nincs.
Sziasztok,Én nem fogadtam még orvost, sem mást. Védőnő az már van. A helyzet az, hogy én Tapolcán lakom, ott nincs kórház már, csak járóbeteg ellátás, és ott nem lehet szülni. Veszprémben dolgozom, és itt viszont nem látnak el terhesgondozáson, mert tapolcai vagyok. Tehát csak magánorvoshoz járhatnék, azt is Veszprémben, és alkalmanként 10e Ft-ért. És az a szép ebben, hogy semmit sem csinálnak másképp, mintha elmegyek a normál terhesgondozásra, eddig nem tartottam szükségesnek a saját dokit, pláne kérdéses, ki jönne át Veszprémbe ha itt fogok szülni... Szóval amennyiben minden rendben van a terhesgondozás alatt, nem fogok orvost fogadni nekem senki nem tudja garantálni, hogy egy adott személy legyen ott amikor szülök, hogyan is jönne át velem Veszprémbe?! Mondjuk nekem szerencsém van, mert az anyósom egészségügyben dolgozott amíg volt kórház, és aktív volt, és így sok sok embert ismer, így előnyben részesítenek, úgy érzem. Plusz a háziorvosom pénzügyeit én intézem, neki jó barátja a nőgyógyász, szóval több fronton is támogatnak. Igen én is azt gondolom, hogy fogadott orvos nélkül is sokan megszülnek, vagyis, ha minden ok a szülésznőnek van inkább szerepe. Szerintem.
Jajjj, de jó :D Gratulálok! Vigyázz nagyon magatokra ebben a nyirkos időben ;)
Gratula, klassz, hogy minden jól sikerült :)
További ajánlott fórumok: