2012 őszén oviba indulunk (beszélgetés)
Persze, én se hagynám.
Nekem úgymond előny, hogy kistesó ellenére is maradhatott bölcsis a lányom, mert már előtte egy éve járt közösségbe, így gondolom nem lesz gond az ovis felvételi sem, ráadásul hugi meg bölcsis lesz ősztől...
KÖTELESEK FEL VENNI !!sehová semmilyen lista végére nem tehetik !! Kérdezd meg tőlük hogy -érdeklődjél -e ? ez ügyben az önkormányzatnál !
Az óvoda:-Az óvoda nevelő intézmény, s mint ilyen a gyermeki személyiség kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszik.
És ehhez minden 3 évet betöltött szobatiszta magyar állampolgárnak JOGA VAN!!
ne hagyd magad! MOND -Te nem őriztetni akarod a gyermeked hanem az óvodában óvodapedagógusok segítségével nevelni fejleszteni:-)
Köszi a választ:)
Mi is pelusosak vagyunk még,szóval nyáron meg kéne szabadulni tőle :)
Értem, meg valahol érthető is, csak az én gyerekemnek is joga van ahhoz, hogy közösségben legyen és hozzájusson minden olyan fejlesztési lehetőséghez, amire az adott életkorban szüksége van és amit itthon nem tudok teljes mértékben kielégíteni. (Zárójelben nagyon halkan teszem hozzá, hogy amit ráadásul már mostanra is többszörösen kifizettem...)
Nem veled vitatkozom, csak én emiatt nem fogom annyiban hagyni, ha ezt akarják csinálni.
Mondjuk nálunk lesz hely, nem lesz ilyen gond.
Amúgy még annyit szeretnék írni hogy minden gyermek aki betöltötte a 3 évet és szoba tiszta joga van az óvodába járáshoz sőt talán már az idéntől kötelező is lesz lehet a szülő munka nélküli vagy éppen anyaságin ,a délelőtti foglalkozáshoz fejlesztéshez minden gyereknek joga van .
Az ebéd utáni óvodában tartózkodásról pedig annyit hogy aki anyaságin van annak haza kell vigye gyermekét mert ha nem teszi.
meg vonhatják az anyaságit sőt vissza menőlegesen vissza fizettetik vele .
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Mi lényegében két ovin gondolkodunk, személyesen még nem mentem el,majd a jövő hétre tervezem. Az egyik ovi az, ahova tartozunk, ott vegyes csoportok vannak, kicsit idegenkedem ez miatt tőle és elég kicsi az udvar.
A másik is közel van hozzánk, de nem oda tartozunk, nem tudom felvennék e.Ott életkor szerinti csoportok vannak.
Amúgy sziasztok!
A lányom szeptemberben lesz 2 éves 7 hónapos, én itthon leszek az öccsével, de ha lesz hely az oviban, ő pedig szeretne menni és nem lesz pelus, én beíratom.
Ez tényleg ovi függő :-D
Bár az évszaknak megfelelő váltóruha az elengedhetetlen de a többi dolgot azt az első szülői értekezleten el mondják .
ez is ovifüggő nálunk pl kell teljes váltóruha, és tisztasági csomag ( papírzsepi wc papír, szappan, szalvéta fogkrém )+szinesceruza--ezeket nem mindenhol kérik
ami még kell: fokkefe fogmosó pohár,kistörülköző, ágynemü(ezt van ahol adnak..)fésü
Szia a mi városunkban az a szokás és a törvény hogy elsősorban a gyermeket abba az óvodába muszáj fel venni ahová területileg tartozik ,de ha esetleg a szülők nem a területileg meghatározott oviba szeretnék íratni a gyermeküket hanem egy az általuk választott másik oviba,de az pedig túl jelentkezéses akkor csak jegyzői engedéllyel veszik fel .
Szóval ezt csak azért írom hogy ha kiválasztottátok az ovit de nem a ti körzetetek és úgy érzed hogy felkapott és túl jelentkezés van akkor nem biztos hogy felveszik a gyerkőcöt és már most érdemes lépéseket tenni :-)
További ajánlott fórumok:
- 2009 őszétől indulunk a bölcsibe
- Szeretünk utazni! Hol jártunk már és hova indulunk?
- Akváriumot szeretene a lányom, nulláról indulunk:)) Segítenétek?
- 37 éves nő, 50 éves férj-babára vágyunk, milyen hátránnyal indulunk így?
- Ki ismeri azt a "ballagási dalt", ami így kezdődik: Most búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt, itthagyjuk kedves iskolánk, indulunk mes
- Nagyon várom a vasárnapot. Indulunk 5 napos kényeztető wellnessre.