Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 őszén oviba indulunk fórum

2012 őszén oviba indulunk (beszélgetés)

1 2 3
37. Pen80 (válaszként erre: 36. - Megryan)
2012. jan. 29. 15:24
igen, de az egy másik kérdés :)
36. megryan (válaszként erre: 30. - Móriczka)
2012. jan. 29. 15:23
Lehet hogy JOGA van, csak kérdés, hogy esetleg harmincadiknak be akarom-e adni egy csoportba...
2012. jan. 29. 15:11
:)
34. Pen80 (válaszként erre: 33. - Jozsi.38)
2012. jan. 29. 15:08
Nekem a lányom mondja, hogy menjünk ide-oda, mert ő gyerekekkel szeretne lenni, meg bárhova megyünk, hozzáteszi, hogy "és ott lesznek a gyelekek, hulllláááá!" :) úgyhogy én is így érzem :)
2012. jan. 29. 15:00
a középsőmet most akarom beíratni, ősszel lesz 3éves és nem szobatiszta, de ez nem akadálya a beíratásnak. a nagyfiú már 1éve ovis, ráért volna csak most oviba menni de kellett neki már a társaság és éreztem, hogy már nem tudom úgy fejleszteni-tanítani, mint az oviban 3éves kora után. kevés volt neki amit nyújtani tudtam, úgy éreztem
32. Pen80 (válaszként erre: 31. - Fildus)
2012. jan. 29. 14:53
Az mondjuk szerencse, nálunk a "nagy" nem mehet bölcsibe a pici miatt. Mondjuk ha nem jönne a pici, most vinném, de ebben a helyzetben (1 hónap múlva érkezik a pici) azt sem akarnám, hogy azt gondolja, hogy a pici miatt neki el kell mennie itthonról.
31. fildus (válaszként erre: 28. - Pen80)
2012. jan. 29. 14:48

Persze, én se hagynám.

Nekem úgymond előny, hogy kistesó ellenére is maradhatott bölcsis a lányom, mert már előtte egy éve járt közösségbe, így gondolom nem lesz gond az ovis felvételi sem, ráadásul hugi meg bölcsis lesz ősztől...

2012. jan. 29. 14:41

KÖTELESEK FEL VENNI !!sehová semmilyen lista végére nem tehetik !! Kérdezd meg tőlük hogy -érdeklődjél -e ? ez ügyben az önkormányzatnál !

Az óvoda:-Az óvoda nevelő intézmény, s mint ilyen a gyermeki személyiség kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszik.

És ehhez minden 3 évet betöltött szobatiszta magyar állampolgárnak JOGA VAN!!

ne hagyd magad! MOND -Te nem őriztetni akarod a gyermeked hanem az óvodában óvodapedagógusok segítségével nevelni fejleszteni:-)

29. Venezuela (válaszként erre: 14. - Kiraroli)
2012. jan. 29. 14:38

Köszi a választ:)

Mi is pelusosak vagyunk még,szóval nyáron meg kéne szabadulni tőle :)

28. Pen80 (válaszként erre: 27. - Fildus)
2012. jan. 29. 14:33

Értem, meg valahol érthető is, csak az én gyerekemnek is joga van ahhoz, hogy közösségben legyen és hozzájusson minden olyan fejlesztési lehetőséghez, amire az adott életkorban szüksége van és amit itthon nem tudok teljes mértékben kielégíteni. (Zárójelben nagyon halkan teszem hozzá, hogy amit ráadásul már mostanra is többszörösen kifizettem...)

Nem veled vitatkozom, csak én emiatt nem fogom annyiban hagyni, ha ezt akarják csinálni.

Mondjuk nálunk lesz hely, nem lesz ilyen gond.

27. fildus (válaszként erre: 25. - Pen80)
2012. jan. 29. 14:28
Lehet nincs ilyen. De nekem is van egy kisebb gyermekem és azt mondták, hogy a listába hátra kerül a gyermekem, merthogy itthon vagyok a kicsivel... nincs annyira rászorulva az óvodai helyre...
26. Pen80 (válaszként erre: 21. - Incó)
2012. jan. 29. 14:24
Én oda pár hónapra biztosan nem fogom, még ha be is vennék tanévre, akkor is fél évig foglalná a bölcsis helyet valaki elől, akinek lehet szüksége lenne rá, nekem ez jutott eszembe.
25. Pen80 (válaszként erre: 23. - Fildus)
2012. jan. 29. 14:22
Ez melyik jogszabályban van? Komolyan érdekel, nem kötekedek. Csak mert most szavazták meg, hogy kötelező lesz.
24. fildus (válaszként erre: 22. - Móriczka)
2012. jan. 29. 14:15
NAh igen, csak azzal nem számolt a kormány, hogy így is alig van férőhely...
23. fildus (válaszként erre: 17. - Pen80)
2012. jan. 29. 14:14
HA VAN HELY, hivatkozhat arra hogy amiért anyuka otthon van a kicsivel nem veszik be a nagyot létszámstopra hivatkozva...
2012. jan. 29. 14:14

Amúgy még annyit szeretnék írni hogy minden gyermek aki betöltötte a 3 évet és szoba tiszta joga van az óvodába járáshoz sőt talán már az idéntől kötelező is lesz lehet a szülő munka nélküli vagy éppen anyaságin ,a délelőtti foglalkozáshoz fejlesztéshez minden gyereknek joga van .

Az ebéd utáni óvodában tartózkodásról pedig annyit hogy aki anyaságin van annak haza kell vigye gyermekét mert ha nem teszi.

meg vonhatják az anyaságit sőt vissza menőlegesen vissza fizettetik vele .

21. Incó (válaszként erre: 19. - Pen80)
2012. jan. 29. 14:12
Hasonló a szitu, Anna is pont ekkora lesz. Ha szobatiszta lesz, akkor felvennék oviba... sokat agyalok, hogy ne adjam-e inkább bölcsibe.
2012. jan. 29. 14:00

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Mi lényegében két ovin gondolkodunk, személyesen még nem mentem el,majd a jövő hétre tervezem. Az egyik ovi az, ahova tartozunk, ott vegyes csoportok vannak, kicsit idegenkedem ez miatt tőle és elég kicsi az udvar.

A másik is közel van hozzánk, de nem oda tartozunk, nem tudom felvennék e.Ott életkor szerinti csoportok vannak.

19. Pen80
2012. jan. 29. 13:59

Amúgy sziasztok!

A lányom szeptemberben lesz 2 éves 7 hónapos, én itthon leszek az öccsével, de ha lesz hely az oviban, ő pedig szeretne menni és nem lesz pelus, én beíratom.

18. tecaaa
2012. jan. 29. 13:58
Az én fiam is szeptemberben kezdi az ovit. Ő áprilisban lesz 3 éves, de itt is nyáron szünet van és nem akarom hogy duplán kelljen beszoktatni. Pelus már nincs, csak a délutáni alvással lesz gond mert már lassan egy éve nem alszik délután.
17. Pen80 (válaszként erre: 6. - Fildus)
2012. jan. 29. 13:56
A körzetes óvoda köteles bevenni a 3 éves gyereket, amúgy is hamarosan kötelező lesz.
16. Móriczka (válaszként erre: 14. - Kiraroli)
2012. jan. 29. 13:56

Ez tényleg ovi függő :-D

Bár az évszaknak megfelelő váltóruha az elengedhetetlen de a többi dolgot azt az első szülői értekezleten el mondják .

15. kiraroli (válaszként erre: 12. - Venezuela)
2012. jan. 29. 13:52
kistakarónak én egy polárplédet használok kettéhajtva , huzatot meg a legegyszerübb teszveszen venni használtan...nagyn drága...párna meg egy kispárna.
2012. jan. 29. 13:49

ez is ovifüggő nálunk pl kell teljes váltóruha, és tisztasági csomag ( papírzsepi wc papír, szappan, szalvéta fogkrém )+szinesceruza--ezeket nem mindenhol kérik

ami még kell: fokkefe fogmosó pohár,kistörülköző, ágynemü(ezt van ahol adnak..)fésü

2012. jan. 29. 13:47
sziasztok! Nálunk májusban lesz 3 és itt egy óvoda van nincs választás:) de nemrég épült szép stb van aki meg van elégedve van aki nem. Én is itthon vagyok a kicsivel de bevennék akár májustól csak nem javasolják mert htt júniustól szeptemberig szünet van és nincs ügyelet újból kéne szoktatni ősszel. De akkor tuti kezdjük mert neki KELL a közösség.még pelenka van arról különben is le kell szokni nyáron.
2012. jan. 29. 13:45
Mi is szeptemberben kezdjük az ovit :) már kiválasztottuk az,remélem fel is veszik,mert nem a körzeti ovinkba iratjuk!Nekem az a gondom,hogy mit kell vinni,biztos elmondják,de szeretek előre készülni :) a benti cipőig már eljutottam,gondolom jó ha van "benti" ruhája is,meg télen/nyáron kinti,meg pizsi,ágynemű,na igen hol szerezek be olyan kicsit?mert gondolom az itthoni nagytakaró nem jó,tapasztaltabbak tudnának összeállítani egy listát?
11. kiraroli (válaszként erre: 9. - Megryan)
2012. jan. 29. 13:45
ez igaz!!! egy összeszokott csapatba nagyon nehéz beilleszkedni !!
2012. jan. 29. 13:44
fontos a környezet, hogy tiszta friss levegőjü legyen, a házirendet olvasd el a legjobban azt a részt ahol le van írva az ovoda nevelési irányelve és célja!
9. megryan (válaszként erre: 4. - INDUS11)
2012. jan. 29. 13:44
Könnyebb ha együtt szokik be a többiekkel szeptemberben, mintha januárban kerül be egy csoportba, akik már tudják, megszokták a szabályokat, és össze is barátkoztak.
8. Móriczka (válaszként erre: 1. - Csiga1170)
2012. jan. 29. 13:43

Szia a mi városunkban az a szokás és a törvény hogy elsősorban a gyermeket abba az óvodába muszáj fel venni ahová területileg tartozik ,de ha esetleg a szülők nem a területileg meghatározott oviba szeretnék íratni a gyermeküket hanem egy az általuk választott másik oviba,de az pedig túl jelentkezéses akkor csak jegyzői engedéllyel veszik fel .

Szóval ezt csak azért írom hogy ha kiválasztottátok az ovit de nem a ti körzetetek és úgy érzed hogy felkapott és túl jelentkezés van akkor nem biztos hogy felveszik a gyerkőcöt és már most érdemes lépéseket tenni :-)

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook