2012 novemberi babák (beszélgetés)
Cumi téma: nálunk lesz, majd a baba eldönti h igényli-e vagy jó lesz neki az ujja. Én megadom neki a választási lehetőséget. Ha meg kell neki, előbb-utóbb majdcsak leszokik róla, én se cumin nőttem fel. Pelenkás és cumis senki sem marad:)
Sterilizáló: úgy döntöttem ha találok megfelelő méretűt veszünk egyet, nem drága, ettől baja a gyereknek nem lesz, nekem viszont kényelmesebb. Én valahogy jobbnak érzem mint a pocsolást mindenféle vegyszerekkel, persze időnként az is beficcen majd biztosan.
Én is úgy vagyok sokmindennel h mi is felnőttünk nélküle, nálunk még textilpelenkát mostak anyukáink, de ha változik a világ és igyekeznek megkönnyíteni a kismamák dolgát akkor miért ne venném igénybe. Persze ettől még nem ítélem el azt sem ha valaki nem eldobható pelenkába rakja a babája popóját. Előbb-utóbb mindegyik leszokik a pelusról akármilyen fajta is van alatta.
Húha jó sok minden történt itt ma. Alig győztem visszaolvasni. Mi Debrecenben voltunk kocsit nézni és venni, kicsit nagyobbra cseréljük a mostanit h a kölöknek is meg nekem is kényelmesebb legyen hátul:) Ez apa verziója, most megvolt a nyomós indok:DD
Hát az egészségügy annyira egységes, h pl nekem tegnap az új védőnő nézi a véreredményemet és kérdezi szedek-e vasat, mert kicsit alacsonyabb az érték. Mondom nem, mert a dokim nem jacasolja, nagyon ellene van, meg nem akarok székrekedést sem. Mert a dokim szerint a tartomány a normál emberekre van írva nem kismamákra, kismamához képest teljesen jó az eredmény. Mondja is a védőnő h igen az én dokim ilyen, van egy másik az meg ahogy kiderül valakiről h babát vár már nyomatja is neki a vasat. Szóval orvos és orvos között is van különbség. Szóval nekem mondta h mit egyek h több vas legyen a szervezetemben. És ő is furcsállta h a 32. héten laborba kell mennem, úgy tűnik ezt csak a dokim csinálja plusz egy alkalomnak.
Biztosan összefüggésben van a cumi és a szép fogak,de én erre csak annyit mondanék,ha megnyugtatja a kicsit,akkor miért is ne?!
Anyukám azt mesélte,hogy én nagyon sokat cumiztam,ennek ellenére még a fogorvosom is mindig dícséri a fogaimat,2 tömött fogam van,fehérek,és nem voltak sohasem csálék! Szerintem ez öröklés dolga,nem a cumié!
Nem veszekedni akarok :D
Szia!
Igen,Tatabányán fogok szülni, eddig úgy tűnik, hogy dr. Málik Zoltánnal!
Te kivel fogsz?
Lehet, hogy most azt hiszed, hogy kötekedni akarok, de nekem mind a 3 gyerekem cumizott. De nem voltak függök tőle. a foguk gyönyörű, még a 16 éves gyereknek is hibátlan a foga. oké neki kell fogszabályzó, de nem a cumi miatt, hanem a rendes fogai nagyon nehezen jöttek ki( volt olyan hogy kiesett a tej fog és több mint 1 év telt el mire előbújt a maradandó).
könnyedén le tudtam szoktatni a cumiról őket, de aki az ujját szívja, az nehezebben szokik le róla. sőt a foguk is előre fele csálé lehet, mert az ujjacskájukkal nyomják előre.
a cumisüvegről is ez a véleményem.
Nekem egyik gyereknél sem lógott a cukros löttyös üveg egész nap a szájukból. Mi tényleg csak ivásra használtuk.
strilizáló nekem az Aventes üveg nélkül 5000 ft-volt. abba is csak víz kell, más nem.
Ha tűzhelyen főzicsgélem a cuccait akkor is kellene vennem egy új edényt ami min. 2 ezer forint lenne.
De mindenki maga dönti el, hogy mit akar, mire van pénze, mi a kényelmesebb megoldás számára.
Nem kötekedni akarok, de se ecetet, se citromlét nem tennék a kicsi cumijára.
Ez tök jó, hogy nincs egy egységes protokoll az egészségügyben. Mindenkink más-más eredmény a jó.
Nekem 2 és fél éve a szülés után jött ki a pajzsmirigy alul működésem. Ugye ezt hormonokkal kezelik, és szoptatás mellett akartak arra kötelezni, hogy szedjem. Na nekem eszem ágában sem volt. a fiam mikor abba hagyta a szopit, nekiálltam a kőkemény diétának, tornának, és láss csodát helyre állt magától a dolog. Oly mértékben, hogy a ciklusom soha nem volt 28 napos, de ekkor igen.
A lényeg, a házi orvosom szerint az eredményem továbbra is rossz volt, hiába esett a megfelelő tartományba. Erre a nődokim azt mondta, hogy ne is foglalkozzam vele, mert ha rossz lenne, nem jött volna meg rendszeresen, sőt meg sem jött volna és nem lehettem volna terhes 1 hónap próbálkozás után.
Most néztem nyilasfiú, hogy Te is Tatabányán fogsz szülni.
Hova való vagy? Ki a dokid?
Mert tisztább, nem esik le, nem hagyjuk el, nem kell folyton keresni akkor is ha van belőle 5 db, és mert nem teszi tönkre a fogát.
És mert kétszer már nem vált be.
A cumisüveg meg lustaság, nem sokáig van rá szükség ha a baba szopik rendesen. 6 hónaposan az anyatej mellett már kis különbséggel eheti amit a család.
A pohár nem lóg folyton a szájában, és nem alszik el vele fekve, hanem az ivás egy eszköze, és nem több. Most lesz erre időm, anno nem volt.
Miért nem szeretnéd,hogy cumizzon a pici?
Első babánk lesz,a legfrissebb vizsgálat utáni időpontunk november 1! :)
A neten néztem, de nyilván azt is megveszik. A 18 Euro barátibb, ez tuti. :))
A márka viszont jó, nekem is abból volt anno cumi, meg cumisüveg is.
Most azonban hezitálok hogy a cumit egyáltalán beengedjem e a lakásba, de tartok tőle hogy nem fogom.
Van neki 10 pici helyes ujjacskája, majd választ egyet belőle. És a pohár is be fog játszani már kb 4 hónapos korától, és a cumisüveget felejtőre teszem amilyen hamar csak lehet.
Na erről van szó! Szerintetek egy 65 éves doki, aki előbb dolgozott a SOTE -én ,mint ahogy én megszülettem, megtenné a presztizsét veszélyeztetve hogy nem küld el vizsgálatra? És nem elfelejtette, hanem én kérdeztem hogy mikor kell majd menni. Erre jött a válasz hogy ennyire akarom? .......
Szerintem ezért is lóvét vesznek fel, nem keveset a kórházak. Én azt hiszem, hogy alapból nem baj ha szűrnek, hisz nyilván van olyan akinek tényleg komoly gondja lehet e miatt, hisz valami csak van amiért ezt egyáltalán kitalálták. De ha kicsit eltér az átlagtól terhesség alatt, attól nem hiszem hogy pánikba kéne esni. Ez olyan jobb félni mint megilyedni dolog, de már egész hiszti van körülötte.
A sterilizálóról meg megint csak az a véleményem, hogy van víz, meg tűzhely, ha beüt a vízkő akkor természetes ecet vagy citrom leve, és nem kerül 35 ezerbe, mint a NUk. Megnéztem, agyrém ára van. Aztán nem tudjuk mitől lett allergiás az egész világ. Nagyon tudnék még mit írni, de nem akarok sem lázadó sem fekete bárány szerepben feltűnni.
Sziasztok!
Gyarapítom a cukros kálváriát.
Nekem 7,5 lett a 120 perces eredményem a 24. héten! Akkor az orvosom (aki egyben a jó barátom is, tehát nem vesz fél vállról) azt mondta, h 1 hónap múlva meg kell ismételni.Ennyi.
Elmentem a védőnőhöz, aki azonnal a diabetológiára akart küldeni, hogy diétára tudjanak fogni.Miután elmondtam neki, h mit javasolt az orvos, adott egy paksaméta anyagot mindenféle étrenddel...
(150, 160 gr diétának megfelelőt)
Ezek után el kellett mennem a háziorvosomhoz is, hogy adjon egy beutalót az újabb vizsgálatra! Teljesen kiakadt, hogy miért baszogatnak (szó szerint ezt mondta) ezzel az eredménnyel, hiszen a terhességet élvezni kellene és nem végig aggódni. Ott előttem felhívta egy pesti nőgyógyász barátját, hogy ez az eredmény valóban ennyire rossz lenne? A barát közölte, h eszem ágában se legyen diétát tartani, de még csak újabb vizsgálatra se menni.
Na, mindez elég volt ahhoz, hogy buzgón méregetni kezdjem a vércukromat naponta többször is...eddig minden értékem rendben volt.
Természetesen elmegyek az újabb vizsgálatra a jövőhéten, de ha nem muszáj, akkor nem éheznék a maradék időben......
Szép napot Mindenkinek és kitartást....vasárnap enyhülés! :)
Köszönöm a gratokat a lányom nevében is :)
Szerintem ez egy bődülteses baromság. Nekem sem mondtak, hogy előtte diéta kell. Én konkréten a cukor vérvétel előtti napon cukrosat cukrossal ettem-ittam. Vacsi kakaóscsiga kakaóval. Hát ez minden csak nem diétás és olyan szupi lett az eredmény, hogy csak na.
Petracsenge: Én sajnos egyik sterilizálóhoz sem tudok hozzászólni :(
Szerintetek az elmúlt kb 15 évet leszámítva ki a fene mérte a terhes nő vércukrát? A fiúkkal az enyémet sem mérte senki. Vegyesen kell kajálni, nem gyümölcsön élni, vagy egészségesen. Én eszem a pacalt, a műzlit, a salátát, a hamburgert a vajas zsemlét, a szalonnát, meg amihez kedvem van. Ma eddig két szelet piritóst ettem, tegnap ennyit egész nap, mert ennyi esett jól. Hétvégén marhapörit fetrengésig, olyan jó volt hogy már szinte bűn, meg dinnyét pukkadásig, frissen szedett szőlőt, franciakrémest, és sört!!!! Akkor az esett jól.
Szóval szerintem ezt is felfújják. biztos van akinél tényleg gáz van, de az a sokkal kevesebb.
Ciccapocok nem lesz semmi gond, még akkor sem ha tényleg némi diétára fognak, legfeljebb ebből abból kicsit vissza kell venni.Lehet hogy a stressz többet árt mint a kaka. És igazad van, a másik mérés már lehet tök jó :))
Köszi mindenkinek a biztatást, próbálok nem idegeskedni, mert tudom, hogy azzal nem segítek sem magamon, sem a babán.
Fodoros, a mérővel is várok keddig mindenképp, naivan abban reménykedem, hátha másik mérés után jó eredményt produkálok. :)))
Nekem 8,27lett terhelés után. Semmit nem mondtak elengedtek nyaralni. Tegnap mentem vissza mire közölte a nő hogy "de hát mondtuk hogy előtte 2napig diétázzon nem???"
Hát nem.. !
A gyümölcs úgy felnyomja mint az állat!!!! Nekem azt mondta attól lehet valószinű és nem komolyabb. Kell mennem zsemle+tej kontrollra. Meg jelentkezni a Diabetes ambulancián.