2012 novemberi babák (beszélgetés)
Én nem bírom ki napközbeni szunya nélkül. :( Bízom benne ha a Bébike itt lesz kinnt,akkor elmúlik ez a fáradság, és erőre kapok...
Kitartás, sztem hamar belejössz hogy mit és mennyit ehetsz... Én az előzőnél produkáltam magas cukrot, de elég volt hogy letiltottak a dobozos gyümiléről és csak vizet ihattam....
Jajj ne is mondd... Egyszer próbálkoztam, és nem sikerült a kelt tészta. Évekíg egyáltalaán nem mertem, mert nekem ez úgysem jön össze. És most már újra összebarátkoztunk,és sikerül minden alkalommal. Mióta itthon vagyok,sokat sütök. A héten kakaós csiga volt kelt tésztából. Próbálkozz,és rá fogsz jönni hogy mi lehet a hiba.
Azért megpróbáltam, valamennyire megkelt a tészta, csak feltekerve böhöm nagy lett és folyt ki belőle a túrós pudingos cucc. De valamennyit megsütöttem belőle, ízre nem rossz. Azért ezen az élesztős technikán még finomítanom kell:DDD De majd ha itthon leszek gyakorolok kicsit.
Nem melegítetted túlzottan a tejet?Akkor kinyírod az élesztőt!!Na meg kell bele cukor:)ne add fel próbálkozz majd újra:)
Beterveztem mára süti sütést. Nem vagyok édesszájú én megvagyok süti nélkül, de párom örülne ha néha sütnék neki. Na a héten már csináltam egy egyszerűt, most gondoltam életemben először próbálkozom kelt tésztával. Az Andi konyháj aoldalról akartam a pudingos túrós csigát, de azt hiszem már az élesztő felfuttatásánál elakadtam. Azért összegyúrtam a tésztát, beraktam kelesztő tálba, de nme hiszem h megkelne:( Na majd legközelebb.
Pedig karácsonykor úgy örültem h sikerült előre tök finomra a mézeskalács, csináltam sajtos csigát, de űgy tűnik ez az élesztős dolog kifog rajtam. Amúgy egyszerűbb sütiket simán megcsinálok, muffint is, de úgy tűnik ezt még gyakorolnom kell.
Így voltam a nokedlivel is, első négy alkalommal 2szer kidobtam, de aztán találtam egy tuti receptet hozzá, azóta mindig sikerül. Lehet erre is majd csak rá kell éreznem. Mindig ezek a legegyszerűbbnek mondott dolgok a legnehezebbek:D
Igen, még mindig jobb a diéta mint h szúrkálni kelljen magad. Reméljük arra nem kerül majd sor.
El keseredtem tegnap,de a babámért mindent végig csinálok.Már csak abban bízok,hogy inzulin így majd nem kell,ha betartok mindent.
Én szeretnék menni, jövő héten akarom a kórházat hívni, ha el nem felejtem. Eddig vártam mert úgyis sokan vannak szabadságon, nem tudtam egyáltalán szerveznek-e. Kicsit azért tartok tőle nehogy jobban megijesszen a dolog, mintha nem látnám és ismeretlen helyre mennék. Nem tudom milyen állapotban van a kórház. De azért jó is lenne látni h hova kerülök majd pontosan, kérdéseket feltenni.
Mondtam a páromnak hogy döntse el akar e szülőszobalátogatást,mert lassan meg kéne ejteni. Én nem ragaszkodom, bár az évek alatt változhatott sokinden. Ti mentek?
Jó a fészbúkos oldal :) Jó ötlet.
Én még nem mértem körbe magam, meg az új dokim pontos babaméreteket sem ad, azért nem küldtem.
Helló Kismamik! Hogy vagytok? Beköszönt az ősz vagy mi a szösz... Már nem sok van hátra... Vtunk a héten dokinál, a méhszszáj változatlan, stbstb. Pihi és kész... Két hét múlva 4 D,már várom. Sokat mozog a kicsike, sokszor már fájdalma is :DD A nap 24 óráját tudnám alvással tölteni... :)
Hú én ezt nem is tudom h tudnám-e csinálni. Persze ha nagyon muszáj lenne biztos, de így elképzelni is borzasztó h minden méricskélni kell:( Azért kitartás, már nem sok van hátra.
Na megjártam tegnap én is a dietetikus tanácsadást.Kaptam egy 25 oldalas tájékoztatót,táblázatokkal,úgy hogy most méregetem a kaját és számolok,hogy ne menjen a megengedett szénhidrát és kalória fölé a napi érték.Élmény lesz így végig a fennmaradó 2,5 hónap.Kislányommal híztam anno egy csomót mégsem volt semmi baj,most meg eddig sem tudtam igazán enni,alig híztam mégis megszívtam:(
Sziasztok!
Üdvözlöm és gratulálok az fórumozó kismamának!
Szerintem nem kell azon aggódni, hogy kinek mekkora a pocija. Ez egyén függő is! Nekem a lányokkal nem alapból kisebb volt a hasam.
Én annak a híve vagyok, hogy nem a pocakban kell 4 kg vagy a fölé nőnie a babának, hanem majd kint.
Mert egy 3 kg babának kevesebb a tejci igénye is, mint egy 4 kg-nak. És ugye a szervezetünk nem egyből termel annyit ami kell a babának. És ha nem kapnak eleget a kicsik, akkor sokat fogynak vissza.
Nekem az első lányom 2670g-mal született, és csak 2 dkg fogyott vissza.
A második lányom 3190g-mal, és 10 dkg fogyott vissza.
Míg a fiam 3640 g-mal, és közel 20 dkg adott le.
Nekem is 90 centi, első baba, és majdnem 30.hét. Úgyhogy ne aggódj! :-)
Hiteles diétás nővér :)
Én is egyre lassabb vagyok,délutánonként fáradok,de nem akarok aludni,mert újabban egy órán keresztül hallgatom a párom álmát :)
Egyébként hajolni nem nagyon tudok,törölközni már csak ülve megy :)
Szia!
Üdv itt nálunk és gratula a babához.
Szerintem a has jelenlegi mérete függ az eredeti centitől is,a baba így is úgy is jól érzi magát,bár mekkora a mérete :)
Köszi szépen! :) Mi is gratulálunk mindannyiótoknak! :D
A jabba méretű diétás nővér az nagyon "hiteles"...Mindenbizonnyal ő is diétázik.
Nana21: Üdv. köztünk, gratula a babához :)
Nekem is vannak ilyen tüneteim, a derekam már 20. héttől fáj :( A jobb térdem fáj pár napja, de nem mindig. A bokám nem annyira, de a jobb lábfejem dagad rendes, néha még a papucsba is fáj belebújni :(
Jabba: Ezen akkorát röhögtem, szó szerint :D
Szia!Mennyit híztál?Biztos azért találták ki a diétát,hogy a további súlygyarapodás ne bántsa az izületeidet,nem tesz túl jót a szervezetednek meg a kicsinek.Mi is szunyókálunk már egy ideje délután :) A rohangászós üzemmódot már rég kikapcsoltam,ebben a melegben meg pláne :)
Sziasztok! Fáj a derekam a lábam,dagad a bokám! Csak ennyi bajom van :) Nő a kicsikém ,ma a diabetológián jártam,mert a cukrom 7,3 lett elvileg jó,de mivel sokat hiztam ezért diéta! Hétőn diéta meeting Jabbával! Nem hiszitek el csajok de akkora a diétás nővér mint a Star Warsban a Jabba! Majdnem felröhögtem amikor megláttam :) Néha olyan jó lenne egy kis masszás,és visszatértem a napi 2 óra délutáni alváshoz is! :) Ennyi kell! Viszont olyan vagyok mint az anyatetű,fáradékonyabb vagyok ! Ti hogy vagytok vele ? 30 HÉTBE LÉPTEM!
Köszönjük szépen! :)) A legutolsó időpont november 21.Azt még nem tudjuk sajnos :( Talán majd a következő UH-on kiderül,az 13-án lesz.
Szia! Üdv köztünk és gratula a babához! Kisfiú vagy kislány? Mikorra vagy kiírva?
Sziasztok!Most láttam csak,hogy van ez a fórum is! :) Csatlakozhatunk? Mi is novemberiek leszünk elméletileg :) Olvastam,hogy mekkora a pocakotok...Nekem csak 90cm.. Nem kicsike az?elméletileg 28-29.héten járunk és egy pindurkám van (első baba ráadásul).
enkem ugyanez!
"jajj már nincs sok hátra ugye???" Áh csak 2és fél hónap :D :D
De idegesít engem is ... "jajj még csak 29. Hét és ekkora a pocid??"
mintha nekik kéne kihordani meg cipelni.......
pociméret: 29. hét: 112 cm
2 hét alatt 5 cm
Tele a törpöm, hogy mindenki azt kérdezi, hogy még egyben vagyok, vagy ikrek lesznek. DDD
Ma elmentem a DM-be (150 méterre lakunk tőle) és megvettem mindent ami nekem és a babának kell. Ott is lehet kapni tenna lady betétet. Olyat érdemes venni, mert elég jól bírja a nedvességet, jobb mint az extra éjszakai bármilyen eü. betét.
Jó ötlet a face-es dolog, én is benne vagyok!
További ajánlott fórumok: