2012 novemberi babák (beszélgetés)
Szia!
A Müllerben a DM -ben ,Rossmannban is van!
Kedves kismamák! 1 kis segtíséget kérnék aki tud írjon szeretnék MAM márkájú etető cumit venni közepes folyásút (vidéki vagyok (itt nem lehet kapni,) de utazom) Van e a Müller üzletben vagy a Westwndbe valahol, vagy hol vehetnék ilyet?
köszi a választ
M
itt van egy fórum,sajnos a cikk már nincs meg hozzá ha gondolod olvasgasd itt is a tippeket :)
az a jobb megoldás ahol nem a tolókar fordítható, hanem a mózest lehet kétféleképpen belerakni. Azért, mert ha a tolókart fordítod át, és bolygókerekes a kocsi, akkor hátra kerülnek a bolygókerekek és sokkal nehezebb irányítani.
A graco amúgy olyan, hogy a kupolát lehet rajta átfordítani és a mózest kétféleképen berakni.
Kertes házban lakunk nem kell cipelnem, viszont szeretnék nagyokat sétálni, nem csak aszfaltos úton!Autóval közlekedünk amúgy, szóval a BKV-ra nem kell gondolnom :)
Már kinéztem jópárat, de a legtöbbnek nem a tolókar fordítható, hanem mindkét irányba rögzíthető a mózes és a hordozó!Ez nem jelent nehézséget? úgy tudom a graco quattro is ilyen!?
Sziasztok Anyukák!!
Én "még csak" a Kismama stádiumban vagyok, és babakocsi vásárlással kapcsolatban szeretnék tőletek tanácsot kérni! Melyiket ajánlanátok???
Gratulálok a babóhoz mindenkinek!!!!
Nálunk volt növekedés ugrás olyan 10 naposan kb...meg 3 hetes kora körül (az durva volt,napi 11 kajázással) meg tegnap kezdte el.Ma 6 hetes a kis dagika.
:) Akkor nálatok viszonylag nyugisan lement ez a mizéria ezek szerint :)
Hát igen,lehet,h alkatfüggő.Egyenlőre úgy tűnik kis odafigyeléssel a pelenka túltöltődés és ruha "piszkolódás" kiküszöbölhető :) Azért a babydreames 3-6kg.ig méretű pelus olyan nagynak tűnik Pöttyön :) Majdnem a fél gyerkőc őpelenkaborítású :D
Nálatok volt növekedés ugrás?MA nem bartunk a gyrkőccel...óránkért üvöltött a hamiért..most már alszik egy ideje szerencsére...
A pelus az kétféle,az egyik az 1es pampers premium care 2-5 kg-ig a másik meg a babydreames 2-es méret 3-6kg-ig.Pötty most kb.4500g körül van.Általában elég nagy mennyiségeket szokott rottyantani főleg hami közben.Persze ha szopizik akkor nem a hátán fekszik,hogy egyenletesen terüljön a pelusban a kaki,hanem oldalt vagy félig oldalt.Így mindig előfordul némi baleset.A kakilásban még nem vettem észre rendszert van minden napszakban.Délelőtt van inkább több pisis pelus.
Hát igen,lehet,hogy a zsírosabb kajcsit nem bírja a pocakja.Tegnap én is bevacsoráztam valamit mert nyüsszögött szegény...
Mekkora pelenkát használsz és mekkora a baba? Az enyémnek is eléggé folyékony, de csak akkor folyik ki ha nagyon nagy mennyiség jön, az meg ritka. Inkább sokszor kevesett szokott, az nem folyik ki. Na meg éjszaka nem is kakil, ha kakilna, én is átpelenkáznám.
Hát nem tudom, régebben volt ilyen esti nyüszi, aztán megszűnt, és most 3 napja van megint. Melegben van, nem hiszem hogy megfázott, ahogy az étrendemet nézem, inkább az van hogy több zsírosat ettem és lehet ez bántja. Mától nem eszem zsírosat, meglátjuk...
Nálunk muszáj sokszor pelust cserélni mert a kaksi kijön a lába mellett bármilyen ügyesen is pelusozom.Eléggé folyékony az lehet a gond.Én is úgy szoktam büfiztetni csak amikor szeretném az ágyikójába tenni felébred :(
Nem lehet,hogy csak esti nyüszi?Vagy nem fázott meg a pocakja?
én a hajnali etetésnél nem cserélek pelust, csak ha bekakilt és nagyon büdös. Nem szokott... a büfiztetést is úgy intézem el ilyenkor hogy mikor befejezte, csak felhúzom magamra függőlegesbe (hátradőlve szoptatok egy fotelban) és így maradunk pár percig, így is ki szokott jönni ilyenkor.
nekünk este vannak gondok, most megint 3. napja este 7től hiszti van, csak ölben marad meg vagy magamra kötve, ha leteszem egyből húzogatja fel a lábát, szenved. Nem tudom mitől, a hasfájás elleni cuccokat ugyanúgy kapja, az éterndemben nem volt átfedés ezen a 3 napon.
De jó Neked ebben az éjszakai egyszeri evés dologban!Van amikor úgy eszünk,hogy szól 2:30 körül,akkor nyammog egy fél órát az peluscserével kb.3:15ig tart.Büfiztetés mert persze ha ilyenkor nem teszem meg akkor tekereg meg nyüsszög amig nem bukik :( Ezért marad a büfi..persze ilyenkor meg szépen felébred.És hát természetesen ilyenkor van kedve mosolyogni meg beszélgetni.Szóval általában 4 óra van mire visszateszem a kiságyába aludni és csak aztán alszunk el.6-7 körül megint ébresztő,kaja idő...
A tegnapi éjszakánk az nekünk is elég sz*r volt.Rendesen zombi is voltam tőle egész nap.Déleután gondoltam alszok egy órát.14:10kor le is dőltem,ilyenkor mindig úgy kell felébreszteni enni kisprücsköt 15 óra után...hát ma nem.Nagy nehezen elaludtam 14:15 körül és 14:35kor éhes nyüsszögésre ébredtem. :( Rendesen szédültem meg hányingerem volt az álmosságtól.
ja mondjuk függetlenül attól hogy éjjel 5 órákat kibír, ma pl pocsék éjszakánk volt mert a hajnali 4-es etetésen kívül kétszer volt cumiriadó, meg kétszer csipogott be a légzésfigyelő mert lemászott az érzékelőről. Reggel meg keltem 7-kor arra hogy megy a párom dolgozni.
A másik meg hogy mostanában esténként extra hasfájós, vacsi után nem lehet letenni aludni mert csak hordozókendőben nyugszik meg. Komolyan mondom, egy áldás ez a kendő, nem tudom mit csinálnék nélküle... De persze kaja után nem merem egyből magamra kötni mert akkor kijönne szegényből minden, elég szorosra kell kötni. Szóval szenvedünk fél órát, utána kötöm magamra, megnyugszik, elalszik, az még fél óra. És akkor ott állunk hogy éjfél van mire elalszom. Kezdek kikészülni :(
A szilveszter éjszakát végig aludtuk szerencsére :)
Meg azóta egész istenesek az éjszakák(mondjuk minden nap ki van vive a levegőre sétálni vagy fél órára)
Kisfiam is szokott bukni,még nem jöttem rá,hogy mitől függ ez nála.Van amikor 120ml-t eszik és nem bukik van amikor csak 20-30at és egymás után többször is.Mi egyenlőre még a 3 óránkénti evésnél tartunk,de ez már legalább rendszeres.Az igény szerinti szoptatásnál majdnem megőrültem,olyan összevissza evett.Másfél óránként fél órákat.Hát az tarthatatlan állapot volt.