2012 novemberi babák (beszélgetés)
Köszönjük, aranyosak vagytok! :)
De kis cuki a képen:)
Nekünk semmi ilyen képünk sincs, nyomtatni elvileg nem tud a doki, meg olyan pici a monitor, hogy én fel se ismerek rajta semmit sem, kb csak a gerincét:(
Megnéztem a fotót! Tüneményes! A mi babócánk tegnap egész akrobatikus volt. A lába a fejénél volt teljesen a nyakába majdnem. :) érdekes ilyen képet látni.
Na látod, te is tudod!!
Én megfogadtam, hogy nem fogok arányszámokat nézni sosem az eredményeknél. Ha az orvos bólint, hogy oké, akkor nem stresszelem magamat azon, hogy épp csak jó vagy túl jó! Ezzel az idegeink odalennének a végére. Én pl. tegnap azért voltam egy fél óráig ideges, hogy nem -e túl nagy a feje. Azt hittem, csak a feje nagy, és hazajöttem és megnéztem az értékeket, láttam, hogy nem csak a feje, a többi testrésze is nagyobb a koránál fogva. Van egy jó kis táblázat erre. De soha többet nem akarok gondolkodni ilyenen és nem is fogok idegeskedni,c sak ha a doki mondja, hogy nem jó.
Fontos, hogy megbízzunk bennük!Én az enyémben teljesen megbízok. Nekem a 18. heti uh nem ő fogja csinálni, mert arra itt más doki van, aki "csak ő" csinálhatja. Nem örülök neki, de több szem többet lát! Mondja a fáma!
Szóval nyugi lányok!
Én túl lettem ma a 16. hetes vérvételen. eredmény két hét múlva és akkor kell mennem a terhesgondozóba és megbeszéljük a köv. UH-t.
Teljesen igazad van kisdoca, neki is érdeke, hogy minden rendben működjön kommunikáció terén. Arra is gondoltam még, hogy ez az arányszám 18-19. heti UH eredményekre igaz és addigra kell "beérnie". 16+5 naposan következők voltak az értékek: FL: 2,52 BPD: 3,72. De láttuk a tappancsát és annyira hihetetlen, hogy már ilyen fejlett! :) Profilomba raktam fel róla képet! :)
ja bocsika, hirtelen úgy tűnt ezt nekem írtad:D de rájöttem, hogy mégsem
Igyekszem, meg tényleg csak emlékezetből írtam ezt a két eredményt, bár ez a BPD-re 99%ra biztos vagyok, de a másikban egyáltalán nem. Csak alapvetően bizalmatlan vagyok az emberekkel, de persze közben meg tudom h tényleg nem érdeke a dokinak h ne szóljon ha baj van, meg eddig mindeki dícsérte aki hallotta h kihez járok.
Szerintem ne aggódj! Ha lenne valami ami miatt aggódnod kéne, az orvos úgy is szólt volna, hogy további vizsgálatok kellenek. Hidd el, hogy neki sem érdeke elmismásolni ha baj lenne!
Szóval szépen nyugodj meg!!
Nálam most nincs itt az eredmény, de ha jól emlékszem a BPD 36 vagy 38 mm volt, az FL pedig 19 mm? Ha hazamegyek rögtön megnézem. Ilyen arányokról szó sem volt a dokinál, remélem szólt volna ha ezek az értékek nem jók. Annyi volt, hogy 15+6 naposnak hozta gép az elvileg 16+2 napos babát. Most ha nézem a te arányodat és az én emlékezetemben lévő 2 számot elosztom egymással akkor az csak 50 valamennyi, szóval elég evés az általd írt 71-87-hez képest.
Én is havonta járok a dokihoz kontrollra. Viszont a tegnapi eredményeimet nézegetve láttam h 1 érték is csillagos... FL/BPD arány 67,74%, a határértékek 71-87%. Tudom, hogy nem vagyok nagyon elcsúszva, csak olvastam, hogy ennél alacsonyabb érték a 15-22. héten Down-kórra is utlhat. Tudom, hogy nem szabad túlizgulni és a doki is mondta volna ha bmi parára adhatna okot... csak na... 2 hét múlva 18-19 heti UH, addig igyekszem türelmes lenni...
Nekem is így volt, a 12. hétig kb. 5-6 uh volt. Azóta három.
Nekem a 12. hétig volt 4 db, ebből elsőre megállapította a terhességet, aztán 2 hét múlva megint menni kellett, majd még 2-3 hetente 2szer, és most volt a 16.hét után. Innentől kezdve minden hónapban mennem kell majd, legközelebb 4 hét múlva.De ha lenne valami gond, akkor többször.Meg gondolom majd a végén gyakrabban. Igaz, hogy így nem olcsó, de örülök, hogy havonta ránéz a kicsire, így én is nyugodtabb vagyok utána 1 hétig, aztán alig várom a következőt.
nekem azért van gyakrabban, mert veszélyeztett terhes vagyok. betegség miatt. amikor elfogy az injekcióm, havonta, menni kell.
Nekem is ütötte a nő a hasam az uh-n, mert annyira mozgott de sosem úgy ahogy kellett volna :D
Nekem is a 19. a következő :/ olyan sokára lesz.
Nem is értem hogy másnak miért van 16.heti is....
Sziasztok!Ma voltunk 12 hetes uh-n,kis pocaklakónkat megzörgették,mert nem nagyon jól feküdt és nem tudták megmérni az adatait,de aztán hirtelen nagy mocorgásba kezdett,utána viszont azért nem tudták lemérni,de a doktor nénink nagyon ügyesen elcsípte,és még képet is készített róla!
Következő uh vizsgálatunk a 19.hétben lesz,akkor megpróbálja majd megnézni,hogy kislánykánk vagy éppen kisfiacskánk lesz!:-)))
Gratulaaa! :) Most értünk haza mi is UH-ról, minden ok, már 18,5 dkg és a korának megfelelő minden mérete (16+5)! :) A doki elzárkózott attól, hogy mondjon akármit is a nemére, közölte, hogy türelem, a 18 hetes UH-on megtudjuk. Reggel volt AFP, Hep B vérvétel, azt olvastam sok helyen, hogy ilyenkor sok vért vesznek, hát nekem egy kisebb kémcsővel vettek összesen, szóval ezt nem tartom soknak... :)
Gratulálok!!!! Meg aztán írigyellek is, hogy te már nagyjából 100%-ra tudod, hogy lány:) Én is annyira azt akarok. Na de ha fiú lesz majd keresek itt valakit akivel elcserélhetem lányra:DDDD
Most jöttem a uh-ról! Úgy néz ki lány!!!!!!! :) Én tudtam én tudtam én tudtam!!Leácska lesz nekünk!!!
Azt mondta, hogy nagy a baba és két héttel idősebbnek méri az uh gép is, mint a kora. Tehát erre számoljunk!!!!!!!
jaj de boldog vagyok!!
De jó neked! Már én is alig várom, hogy érezzem.
Köszi, már megnyugodtam. :)
Egy darabig visszaolvastam. Én csütörtökön megyek a 16 hetes vérvételre majd két múlva UH. Az én babám biztos megmutatja magát, mert mi nem akarjuk tudni, hogy mi lesz. Az elsőnél ezt a doki, szülésznő szem előtt tartotta.
Nálunk kettő keresztnév lesz.
Lánynevünk: Barbara Zita
Fiúnév: Nekem tetszik Szabolcs Márk - erről a férjem nem akar hallani. Péter Ádám, Péter Bálint - ezt számomra nagyon meg kéne etesse. Tehát fiúnévben nincs egyetértés.
Most már szinte tutkó, hogy őt érzem lányok! Megrúgott belülről.Többször egymás után!!!Annyira boldog vagyok! És tuti őt éreztem, mert azon az oldalt rúgott, ahol a szíve dobog mindig. A szíve majdnema köldököm alatt jobb oldalt, és a rúgást meg jobb oldalt abban a vonalban csak szélen éreztem. :) :)
Ma voltam a 16. heti vérvételen. Ügyi volt a nénike, észre sem vettem, pedig igen sok vért vettek.
Holnap megyek délre a dokihoz, mert elfogy az injekció és megkérdeztem, hogy egy uh-t nem nézne, csak hogy minden okés-e. Azt mondta semmi akadálya. Már alig várom!!! Hátha mutatja a "lábaköztét"!!! :)
Szerintem is normális lehet, de hívd fel a dokit, mond el és majd ő megmondja, hogy mi van ilyenkor.
Szerintem sem jelenthet nagy gondot egy kevés vérzés, de tuti, hogy engem is megijesztene nagyon, szóval hívd fel a dokidat, meséld el neki, és ő nyugtasson meg inkább.
Akkor biztos nincs probléma... :)
15hetes vagyok. De már nincs semmi, csak akkor egy pici.
Sztem ha nagyon kicsi akkor nincs gond,én is hallottam már hogy előfordul.... De ha úgy gondolod, egy vizsgálatot megcsinálhattok. Mennyi idős is a baba? Nem hiszem hogy baj lenne belőle.
További ajánlott fórumok: