Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 áprilisában születendő babák fórum

2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)

12211. lili.molnar (válaszként erre: 12208. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 19:23

köszi, nálunk egész jó a helyzet eddig:-), de az estéktől mindig tartok. volt 3 nagyon kakis pelus sírás nélkül:-) hogy miknek bírok örülni... tudom, hogy Te tuti megérted;-)

lehet, hogy Anna érzi rajtad, hogy feszült vagy és átveszi a hangulatod.

igyál egy kis bort és próbálj lazulni:-)

12210. lili.molnar (válaszként erre: 12207. - Zupa)
2012. júl. 9. 19:17
gratulálok, most már én is éhes vagyok:-) de nem eszek sokat, csak egy kis áfonyát, mert nemsokára megyek futni és teli hassal nem az igazi. na de majd utána:-)
12209. Gabes7 (válaszként erre: 12188. - Zupa)
2012. júl. 9. 18:57
Én úgy veszem észre, hogy érzékeny neki amikor hozzá ér a cumi.. ez nem gyógyszer, cseppek amiben kamilla van és valami édesítőszer féleség.. csak kenem neki napi 2-3szor..
12208. zsóka85 (válaszként erre: 12206. - Lili.molnar)
2012. júl. 9. 18:48

Köszike,elolvastam ezeket!

Akárhogyis nézegetem,én nem látom olyan súlyosnak a helyzetet,hogy kengyel kelljen.Mindkét lábát egyformán használja,mozgásában gond nincs,csak a jobb oldalon terpeszben nem lehet annyira kifeszíteni oldalra,kötöttebb.De hát nyilván az UH tud pontosat mondani...Nagyon bízom benne,hogy elég lesz a torna és a terpeszbetét...Annyira lassan telnek az órák,istenem hol van még a holnap fél 4...

Hogy telik a napotok?Remélem jobban mint nekem!Anna is nyügi,sehol nem marad el 5 percnél tovább,már nem tudok vele mit csinálni:( Nemsokára megyünk sétálni,talán akkor ellesz:)

12207. zupa
2012. júl. 9. 18:40
hűű..mennyit írtatok,.nincs időm, majd megnézem és "rejjjagálok" ahogy Patrikommal mondanánk, de most megyek, -most szopizott,készül aludni..-én meg megyek sütök saslikot(gombával, 2 féle husival, cukkinivel, hagymával), baconbe tekert krumplival, tartárral, koviubival!!mocskos éhes vagyok....és rohadt soká lesz kész,.és rohadtul 6 után fogok enni :P lehet a krumpliból nekem nem kellene,de tuti egyet muszáj lesz.. :))))
2012. júl. 9. 17:29

ezt találtam csípő témában:

[link]

[link]

[link]

12205. lili.molnar (válaszként erre: 12204. - Vopi)
2012. júl. 9. 17:09

mi mind a kettőre I/b kaptunk, mutattam a házidokinak a papírt, nem mondott semmit. a csípő doki meg csak azt, hogy sokat legyen hason, még tornáztatást se mondott.

5 hósan kell visszamenni kontrollra.

én is kíváncsi vagyok, mi a jelentése...

12204. Vopi
2012. júl. 9. 16:53

Esetleg tudja valaki, hogy mit jelente az, ha az UH-n Ib, ill Ia megjeleőst adták a csípőre?

Annyit tudok, hogy elvileg a Ia a jó, de a Ib az mennyivel rosszabb? (az én időmben még nem volt ilyen jelölés)

12203. Vopi (válaszként erre: 12201. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 16:49

Nyugodj meg, szerintem a doki is inkább a pesszimistább dolgot mondta. Plusz UH nélkül meg mire alapozza a dolgot.

Egyébként mi is ma voltunk UH, kontrollon. (én csípőficammal születtem és műtöttek is, de én rajtam már anyu is érezte, hogy valami nem ok, amikor tornásztatott ropogott a csípőm)

Na a mi dokink is szép doki volt, azt mondta: "Hát anyuka a torna hatására nem sokat javult, sőt talán romlott a bal csípője, de igazán ezen a régi készüléken nem látom jól." Ezért elküldött másik UH-ra szerdán, ami alapján majd meg tudja mondani, hogy mi a helyzet, kell-e tovább tornáztatni, meg hordani a terpeszbetétes nacit, vagy nem. A végén meg benyögte, hogy igazából lehet, hogy nincs is semmi probléma. Na ezen igazodjak ki, most akkor van vagy nincs? Ráadásul pont a bal csípőjére mondta, hogy rosszab, de csak azután miután megkérdezte, hogy az anyukának melyik csípőjét is műtötték?

Szóval nyugi, holnap minden kiderül, nagyon szurkolok, áttérzem az idegességedet, én is sikítani tudtam volna.

2012. júl. 9. 16:29

Kihagyok egy napot és alig tudok pótolni:-)

Zsóka, nyugi, minden rendben lesz. inkább feleslegesen aggódj egy keveset, minthogy ne vegyék észre, ha gond van. tudom, hogy nem könnyű, minket a kutaccsal paráztattak.

Zupa, Racinger én is sorozatfüggő vagyok, annyira, hogy már ismétléseket is nézek... :-S a két cím egy sorozat. az rtl-en a 7. évad megy, és szept-ben kezdődik a 9. az USA-ban, már nagyon várom:-) Zupa, ha gondolod szívesen kiírom Neked pár dvd-re a hiányzó évadot:-)

Liza a kezével még csak véletlenül találja el a játékokat, hason viszont nagyon ügyi, tegnap is pát perc alatt egy métert haladt:-)

ma itt járt a védőnő és nem is számítottam rá. 11kor keltem, épp öltöztem, amikor csengetett, szóval pizsiben voltam, Liza meg aludt. szegényt fel kellett kelteni, erre nagyon allergiás, így végigüvöltötte a látogatást (ettől persze ömlött a tejem:-S ), plusz pont ki volt csomagolva, amikor pisilt... a védőnő szerint kötöttek a karizmai, azokat kell majd tornáztatni meg masszírozni.

Kiszkisz, mi is tervezünk babaúszást, amiket néztünk, 3 hónapos kortól lehet menni orvosi igazolással. ugye jól tudom, hogy Pesten éltek? akár egy helyre is járhatnánk. olyan jó lenne végre fórumosokkal talizni:-)

12201. zsóka85
2012. júl. 9. 16:03
Arik vagytok lányok!Azért félek annyira,mert párom családjában is volt csípőficamos...Sose lesz holnap délután...
12200. ursula74 (válaszként erre: 12199. - Zupa)
2012. júl. 9. 14:37
Zsóka! Igaza van Zupának ne idegeskedj, amíg nem tudsz biztosat. Ebben az ügyben tényleg minden orvos mást mond. Nálunk pl. nem is küldenek automatikusan ortopédiára, csak ha a gyerek orvos úgy látja, hogy szükséges. Nekünk pl. nem kellett menni. Mikor megszületet Noncsi a lábfeje teljesen befelé fordult,de csak kicsit maszikázni szoktam fürcsi előtt és most már alig látszik. Kicsit görbécske a lába, de reméljük kinövi. Ha mégse, legfeljebb nem lesz topmodel..Na bumm, attól még lehet boldog.
12199. zupa (válaszként erre: 12190. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 14:19
jajjj, drága nyugodj meg a dokik képesek túlspilázni a dolgokat..és ha muslinca száll a szemedben akkor azzal riogatni, hogy reggelre vak leszel!! mindig ez van, dupla-tripla bajnak mutatják! nekem azt mondta a jobb oldali laza, tornáztassam és 3 hósan UH!! látod..másnak mondja kötött, de nem kell tornázni, harmadiknak kötött, kell tornázni, de baszták megmutatni..nem tudom észre vettétek e, hogy össze-visszaság van csípő téren és majd kiderül, hogy mindenkié jó lesz, csak még a farfekvés(Bekka is az volt) és a szülés viszontagságai után helyére kell kerülnie!! rohanok vásárolni..saslikot csinálok...éljen a 40 fok :PP blőőeee... puszika nektek :)
12198. zsóka85
2012. júl. 9. 13:52
Kiszkisz,még mindig tiszta ideg vagyok:( Olyan lassan telik a nap:( Annyira félek a Pavlik-kengyel dologtól,remélem nem fog kelleni:( Bőgni tudnék most is.
12197. Kiszkisz (válaszként erre: 12196. - Kiszkisz)
2012. júl. 9. 13:48
ááá, mi az, h adtak?! írok itt összevissza hülyeségeket! csak megmutatták, h kell, meg adtak egy papírt hol lehet beszerezni.
12196. Kiszkisz (válaszként erre: 12194. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 13:47
asszonták - persze nem volt túl bőbeszédű a vizsgáló dokinő:-S -h kicsit kötöttebb a csípője, és ezért kell. de előttem levőnek is adtak meg az utánam következőnek is. ezért is gondolom azt, h megelőzés céljából is van.
12195. Kiszkisz (válaszként erre: 12193. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 13:45
ah, értem! azért, remélem jobban vagy már, és sikerült picit megnyugodni:-) tutiii semmi olyan nem lesz, csak ha észrevesznek valamit elmondják a lehetséges dolgokat...
12194. zsóka85
2012. júl. 9. 13:43
Kiszkisz,nálatok mi miatt kell a terpeszbetét?Nálatok is volt valami gond?
12193. zsóka85
2012. júl. 9. 13:42
Kiszkisz,csak holnap lesz az a doktornő,aki a csípő UH-okat csinálja.
12192. Kiszkisz (válaszként erre: 12190. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 13:18
Ami viszont érdekes, h miért nem most csinálták meg nektek a csipő uh-t?!!! Vagy ott nem volt ilyen készülék?
12191. Kiszkisz (válaszként erre: 12190. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 13:15
Zsóka, nyugi, bizti nem lesz semmi gond! De persze megértem az aggódásodat, nekünk is vissza kell majd menni aug elején kontrollra...Addig meg naponta folyton kell használni ezt a terpeszpelus betétet, amit az esetek többségében a megelőzésre is adnak, h később ne legyen baj. Nekünk a doki tornát nem mondott, de én naponta többször tornáztatom, főleg peluscsere közben, akkor nagyon szereti:-) A betétkét is megszokta - bár ebben a hőségben egy öröm ráadni:-S De már megszokta:-)
12190. zsóka85
2012. júl. 9. 12:28
Csajok,nagyon kiborultam.Voltunk csípőszűrésen,és kiderült,hogy nagyon nem oké Anna csípője.Kötött is,meg azt mondta rá a doki,hogy olyan "szélfútta" csípője van:( Anyósom családjában volt csípőficamos,meg ugye a farfekvés betette szegényemnek a kaput,mondták hogy a farfekvéses babáknál nagyon gyakori a csípőprobléma.Azt mondta,ez még nem ficam,de könnyen lehet belőle.Már holnapra visszarendeltek minket csípő ultrahangra,ott kiderül,mennyire súlyos a helyzet,elég-e a torna+terpeszpelenka,vagy szükséges-e a Pavlik-kengyel...Ott még tartottam magam,de ahogy hazaértünk,kirobbant belőlem a bőgés.Annyira tud aggódni az ember a gyerekéért...Szegényem egész nap teker,mozog,pillanatra nem áll meg,mi lesz vele ha beszíjazzák????Belegondolni sem merek.Tiszta ideg leszek most holnapig,ráaádul délután fél 4-re kell mennünk,jajj de sokára lesz az még:(
12189. ursula74 (válaszként erre: 12141. - Gabes7)
2012. júl. 9. 12:04
Köszi Gabes aranyos vagy, mindig jó hallani, hogy jól sikerült lányaim vannak!:)Nekem már Noncsika a hátáról oldalra fordul, nem sok kellene a hasra forduláshoz se. Hasról már vagy 2 hete hátra fordul, ha támaszkodik. Bár ez csak véletlen lehet, viszi a fejeskéje.
12188. zupa (válaszként erre: 12185. - Gabes7)
2012. júl. 9. 11:59
szerintem ez még nem feltétlen a fogzás, Rebeka is nyáladzik..és ahogy fedezik fel az öklüket egyre többet tömik a szájukba, én feleslegesen nem használnék "gyógyszert" vagy ahhoz hasonló cuccot fogzásra , csak ha már egyértelműen arról van szó..esetleg már sír is vele, mert fáj neki vagy érzékeny:))
12187. Christineee (válaszként erre: 12179. - Zupa)
2012. júl. 9. 11:37

Hát amikor a kórházban 2 naposan oldalra fordult , akkor én is erre gondoltam hogy ez csak véletlen és elfelejti hamar. Aztán egy darabig nem is csinálta, de az elmúlt hetekben megint elkezdte majd elkezdte a hasra fordulást is. Szerintem nem fogja elfelejteni, mert állandóan csinálja:-D

Fiam is olyan volt hogy amint rájött valamire pl fordulás onnantól állandóan használta is a megszerzett tudását:-)

Nem is tudom milyen gond járt a fejemben, csak annyira fura volt hogy ilyen korán megfordult....:-)

12186. Gabes7 (válaszként erre: 12146. - Vopi)
2012. júl. 9. 11:36
A könyöklésben segíteni kell eleinte, a védőnéni mutatta, húzd be finomat a kis kezeit.. én is így csináltam, most meg már magától csinálja..
12185. Gabes7 (válaszként erre: 12151. - Zsóka85)
2012. júl. 9. 11:34
Nálunk még semmi, csak a nyáladzás és nagyon tömi az öklét a szájába. kenem neki valamilyen fogzásos cseppel.. :)
12184. Christineee (válaszként erre: 12176. - Kiszkisz)
2012. júl. 9. 11:34
Én most nézek körül, hogy hová vigyem majd babaúszásra. Ugye mi pont egy hete kaptuk meg a 2 hós oltásokat és azok után lehet kezdeni a babaúszást.
12183. Gabes7 (válaszként erre: 12155. - Racinger)
2012. júl. 9. 11:32
Remélem nincs köze az anyajegyhez, mert én sajnos nagyon pöttyös vagyok, aputól örököltem.. viszont a tökmag arcán pirosak a pöttyök.. Igen, cuki husi baba, bár mostanában nagyon vacakul eszik, 14 hetes is elmúlt és napi 6x eszik, kb. 100-140 ml-t.
12182. Christineee (válaszként erre: 12173. - Kiszkisz)
2012. júl. 9. 11:31
Szerintem betesz a meleg nekik, mert ha sokat vannak háton hamar bemelegszenek szegénykék, én is gyakran kiveszem egy kicsit hogy levegőzzőn a háta is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook