2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Szia, nem is tudtam h Miskolci vagy, én meg K-barcikai :-) Lehet összefutunk egyszer.
Én sem fejek, csak észka, de utósó cseppig kiszivja a kicsi mndkettőt. ha nem akko gyötröm kicsit, de még 5 ml-t sem érte el sosem amit ki tudtam paszitozni, valami nem működik nálam ilyen téren.
Szép jó reggelt mindenkinek:)
Remélem jól telt az éjszaka minden babónak!
Itt Miskolcon szépen süt a nap, de csak 5 fok van:S
Lehet menni sétálni szerintetek?
Kérdés: Ki mennyit fej? Nekem 1 hete úgy érzem, kiszívja teljesen, nem fejek, ez baj???
Én Artúrt is Emmát is hason altatom. Légzésfigyelő bekapcsolva.
Reggel ha jön át közénk szopi után nem fordítom hasra, akkor marad háton.
Nem gyenge :)
Rendesen megnyitotta a csapot :D
De van légzésfigyelőnk. Csak én azt vallom, hogy inkább megelőzöm, ha lehet a légzésleállást. Tudom, hogy jelez a gép, de az még nem jelenti azt, hogy meg is tudom menteni, akármennyire is igyekszem. És ha a hason altatásnak tényleg köze van hozzá, akkor várok. 4 hónapos koruk körül úgy is kinövik, ha jól tudom.
Noel is szokott morogni. Én csak úgy hívom, hogy kaparászik a kiságyban. Ez mindent magába foglal :)
Korábban ő is aludt két kajcsi között. Na erről már leszokott :)
Lehet, hogy felcseréli az éjszakát a nappallal.
Szerintem minden képpen kérj tanácsot egy La Leche Ligás szoptatási tanácsadótól, hátha van jó ötlete!
Szorítok Nektek!!
Na az sem semm:)))
Sokat eszik?
Milyen pelus ez és hány kiló a babó?
Nincsen légzésfigyelőtök? Én csak amiatt merem hason, nekem a fiamnál már életet mentett!!!
Nekem is jót alszik hason Lulu, Sanya fiam is mai napig hasas:)
Nekem ez az éjszakai nyögés, meg hörgés zavaró. Nem sír csak nyög meg morog félálomban:)
Mert éjjel nem tud böfizni és szerintem az zavarhatja:S
Meg napközben nekem alszik, minden etetés között 1-2,5 órát is akár, de már nem ébresztem.
Lehet napközben túlalussza magát és éjjel így kevesebbet szundizik?
Noel baba is 3-4 óránként kel éjszaka. Max 4,5 óra volt egyben. De szerintem ő hasfájás miatt kel, nem éhes még akkor. Már én is nagyon várom, hogy végig aludja az éjszakát, de félő, hogy az még messze van. Napközben pedig változó, hogy mennyit alszik. Van hogy szinte semmit, 2 órát egész nap részletekben. De most pl egész sokat szundikál.
A hason alvás bejönne neki. Napközben már kipróbáltuk és jót csucsuzott, de éjszakára nem merem úgy altatni.
A praktikákat én is megköszönném :)
:))) kockáztatok- ez cuki!
Jaj olyan jó lenne aludni éjszaka:(
Már nagyon várom, hogy 4-5 órás vagy átalvós legyen az icaka:)
Nektek mennyiket szundiznak? Van erre praktika?
Sanya fiam tejcsis volt és 3,5 hósan kezdte átaludni az éjjeleket.
Most olyan messzinek tűnik:( még csak 3 hetesek leszünk...
Nem lehet, hogy csak nagy a pelus? Mert ha este tele rakja a pocit, az kitartja, de ahogy emészt csökken a poci átmérője. És így kifolyik.
Amúgy én pelenkázom éjszaka 1 vagy 2 alkalommal, mert nekünk is kifolyna/kifolyt/. Csak akkor nem bántom, ha látom, hogy túlságosan felébredne. Akkor kockáztatok.
Sziasztok:)
Szem: nekem is volt zöldes sárga váladék Lujzának: kamillateát főztem, tiszta vattával kell többször kamillással kitörölni, fontos!!! Kintről befelé!
Öltözés: én vettem egy overált, és nem kínzom öltöztetéssel, csak itthoni rugiban beteszem a meleg overálba és kész:) + vékony polár takaró. A babakocsi nyílására meg egy textil pelust felcsipeszeltem, így nem fúj be a szél, meg be is leheli, jó meleg bent a levegő:) alszik 2 órát is akár
Na nekem a pelussal van gondom! Most 4 kiló Lulu, vettem 2-es Liberot, az a legvastagabb, de hajnalra ez is úgy átázott, hogy az egész mellkasa ázott a pisiben:(( (hason alszik, oda folyik)
Szal muszáj vagyok éjjel is pelusozni, mert ma is 140-160 grammomat mértem, az ki is jön babóból:)
Van tippetek?
Jó utat!
11 kor kezdtem el az ebédet, brassóit meg tárkonyos levest, lesz vagy 3 óra mire ebédelhetünk. Dehát ez van... Roxi baba akkor aludt el, apa meg tanul ill még most ment el boltba nekem.
Mostanában r köécsel ha felveszem,de most nyújtózkodott és akkor is, basszus lehet beteg?
Sziasztok!
Ti hogy öltöztetitek fel ilyenkor a baby-ket? Nekünk még csak 5-10 perces szoktatás van, de hétfőn mennünk kell ortopédiára, és fogalmam sincs mennyi rucit adjak rá :(
az anyatejet szembe cseppenteni, ezt nekem is mondta a védőnő, meg a bábánk is, meg a gyerekorvos is :)
sőt, h amegfáznak esetleg (bár anyatejes baba ritkán fázik meg), de ha mégis, akkor az orrába is lehet orrcsepp helyett, vag ysóoldat helyett anyatejet cseppenteni!! szóval ezért nem izgulok annyir aattól, h aszopi közben (fekve) belemegy a tej az orrába :)
megyünk ma pápára, anyósomhoz. ez lesz az első nem itthonalvása bibikének. kíváncsi vagyok, h telik majd az út, meg az ottlét. holnap jönnek a sógornőmék is a 3 kisgyerekkel. remélem, bibike jól veszi majd a sivítozást. és remélem, h nem beteg senki közülük. a legnagyobb most kezdte az ovit szeptemberben.
Én is csodáltam, hogy nem piros a szeme. Akkor megpróbálok még pár cseppet kipréselni magamból :)
Minden babának van kedvenc oldala. Én is hiába fordítom át, ha ő nem akarja, úgy is visszafordul. Máskor meg magától választja a másik oldalt. Nem lehet, hogy a jobb oldalinak más íze van? Nekem ezt mondta annó a doki.
Cseppents bele anyatejet, nekem szerdán mondta az egyik védőnő, hogy nyugodtan próbáljam ki, nekünk is jön néha kis genny a szeméből. nem hinném h kötőhártya, a könnycsatorna szokott kicsit begyulladni
Lehet rájöttem mért nem szereti a jobb cicit.
Szerintem azért mert eleve nem szeret arra fordulni, mindig forditgatom a fejecskéjét, hogy abba az irányba is forduljon. A másikra simán bevágja magát a pózba. Lehet trnáztatni kell többet. de remélem nem fáj neki a nyakacskája
Jó reggelt mindenkinek!
Hogy aludtak a babák és az anyukák?
Itt tűrhető volt az éjszaka. De Noel szeme tiszta váladék. Szerintem kötőhártya gyulladása van. Még jó, hogy hétvégén mi? Úgy sajnálom.
talán segit, vagy esetleg ha van cumija cumizavar is lehet.
Nem lehet könnyű, kitartás! irj majd h megoldódott e, védnő mit mond?
Csajok! Gondom van az etetéssel, a fiam lassan leszokik a ciciről :(
Kezdődött úgy két hete. Eddig is több volt a tejem, mint az igény, szopi után mindig fejtem. Most megemelkedett a tejadag, először örültem, hogy még több a tejem, aztán gyanús lett, mert ő is egyre sűrűbben rángatta keresgélve a fejét. Volt, hogy kaka, volt, hogy ő is csak ügyetlenkedett, én is cicit cseréltem olyankor, vagy megpróbáltam visszatenni, vagy vártam, mi lesz, de egyre rosszabb lett. Odáig jutottunk, hogy 2 perc után ezt csinálta folyamatosan, visít, miközben ömlik a fejére a mellemből a tej
:( Együtt sírtunk, aztán eldöntöttem, hogy ez így nem megy, akkor fejek és megkapja üvegből - ezelőtt soha nem kapott cumuisüvegből tejet... Egy napig csináltam, de kivitelezhetetlen, mert alkalmanként egy óra fejés, de etetni is kell, mert éhes, meg büfiztetni, meg ott a nagylányom,egyedül vagyok a kettővel, szóval ez így nem megoldás... Próbáltam bimbóvédőt, hátha nem tudja vmi miatt jól szívni, azért ideges, de ezen meg csak bealszik, másfél óra szopi után tök éhes. Most szopizik és fejek, de szopi után üvölt, amíg lefejem a maradékot és végre megkaphatja. Imádkozom neki, hogy szopizzon, ha éhes, de csak visít....
Nagyon hálás lennél, ha valakinek lenne valami ötlete, hogy mit csináljak - kérlek, priviben írjatok, nem tudok visszaolvasni, semmi időm semmire....
Remélem, mindenki jól van.
Lehet, hogy azért nézik, de meg kell próbálni úgy fektetni, vagy az égőt "eltakarni", hogy ne az erőst fényt lássa. Esetleg más lámpát felkapcsolni.
Nekünk sem egészséges ha a fénybe nézünk.
Jaaj dehogynem, a ebédlőbe az asztal fölötti csillárba egy csavart égő van, és ráadásul egy aida által készitett nyúl van feleakasztva. És az olyan erős fény, engem is zavar ha belenézek.
A nappaliba meg nem tudtuk eképzelni mért nézi a falat állandóan, ht rájöttem én, hogy ott is a lámpát názi, mert a nappaliba falicsillárok annak, nem a plfonon van a fény.
Neketek alszik ilyenkor még?
Pár napja 5 körül is bealszik és alszik 7-ig, eddig ilyenkor nyüszo olvt fürdésig. nem tudom felzargassam e, mert igy tolódik az esti minden. Jóbb lenne nekem ha ebben az időben fellene..