Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011. szeptemberi babavárók!! fórum

2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)

15255. Sulawesy (válaszként erre: 15254. - Mandulacska2)
2011. szept. 10. 17:09

Csak annak dagad a lába aki hajlamos rá! Én vizesedem, tehát dagad... hónapok óta nincs bokám :) :(

Vizsgálat nem fáj feltétlenül... bár a dokik képesek úgy megvizsgálni, hogy fájjon, oszt jöjjön a baba :) Nálam is bepróbálkozott, és nem járt sikerrel a kisasszony jól befészkelte magát!

15254. mandulacska2 (válaszként erre: 15244. - Helmina)
2011. szept. 10. 17:03

Mikortól kezd el fájni a vizsgálat? Többen mondták már nekem, hogy a vége felé már fájdalmas. Csak hogy tudjam, mire számítsak.

Ill. mindannyiótoknak volt lábdagadása? Nekem még ugye 2 hónap vissza van,még nincs ilyen problémám. De barátnőm, aki most 27-n fog szülni, neki már hetek óta van. Feltétlenül előjön ez, vagy csak a melegben?

15253. Kittidora
2011. szept. 10. 16:42
De egyébként teljsen ugyan ezek a tüneteim mint neked.
15252. Kittidora (válaszként erre: 15251. - Sulawesy)
2011. szept. 10. 16:41
De legalább nem vagyok egyedül,miért baj ,ha élénk piros a nyákba a vér?Nekem olyan,friss vérnek tünik,az baj?
15251. Sulawesy (válaszként erre: 15250. - Kittidora)
2011. szept. 10. 16:36

Szia!

Az első babámnál azt sem tudtam mi az a nyákdugó és a jóslófájás. Nos a második az beledobott rendesen a mély vízbe.

Jóslófájásaim 2-3 hete vannak és hétfőn lesz 3 hete, hogy megy el a nyákdugóm. Folyamatosan. Van, hogy olyan ,mint a takony, színre állagra. Mennyisége változó, van, hogy kisebb adag van a wc papíron, van,hogy egy-egy orbitálisabb adag ön ki. Bocs ha valakinek ez gusztustalan...de ez van.

A magzatvíz vizsgálat óta ami csütörtökön volt (túlhordás miatt)a színe hol sötétbarnás, hol véresebb. A dokim azt mondta akkor kell aggódni ha élénkpiros a színe, mintha menstruálnék.

Ma megint volt magzatvíz vizsgálat, és egy akkora adag jött ki belőlem, hogy el sem tudom hinni honnan termelődik ennyi.

Szóval a nyákdugó távozása nem egyenesen arányos a hamarosan szülni fogunk dologgal :S Sajnos.

A fájások sem hiteles jelek, lásd lassan több, mint 3 hete jósolgatok, nem is keveset!

Kedves kittidora: Türelem :D Tudom nem voltam túl megnyugtató, de ennyit tudtam hozzáokoskodni a kérdésedhez...

15250. Kittidora
2011. szept. 10. 16:21
Csajok,valaki mondjon nekem okosat!Hogy van az ,hogy 34hetes korom óta távozik a nyákdugóm,36 hetesen elment jó nagy adagba a nagyja ami véres volt,az az igazi..Azóta is minden nap megy el belöle,csak kitisztult,tegnap este óta meg megint véres?És mindig van valamennyi belőle?Tuti ,hogy nyákdugó,nem folyás,tudom hogy néz ki,össze téveszhetetlen.És még nem szültem meg.Most vagyok 38 hetes.MIkor lesz ebböl gyerek????Valaki mondjon valamit.AZ orvosok nem foglakoznak velem ameddig fájásaim nincsenek ,illtve nem folyt el a vizem.Felesleges bemenni,mert ezen kivül semmi bajom,csak joslóim vannak.na valaki?
15249. pocok30
2011. szept. 10. 16:03
Már régóta olvasgatlak titeket,de még nem igazán írtam ide.Gratulálok minden babázónak és kitartás nekünk,akik még előtte vagyunk.
15248. birgi74
2011. szept. 10. 14:44
Csajok,ugy imadlak benneteket!!! Helminaval dumaltuk tegnap,h majd mindenkepp kell forumtalit szervezni pl fel ev mulva vagy ilyesmi :) olyan jo,h vagytok,vagyunk egymasnak,megha tobbnyire ismeretlenek is,de nagy segitseg szerintem es nagyon koszonoma sok gondolatot,jelet,uzit,hozzaszolast!!! Es h meg mist is emlegettek :)) anettel ma dumalok,tegnap lesmseztuk a telefonos talit:) mara o is talan jobban van. A kislanyunk csucs :)) imadom!! Tok sokat valtozott tegnapelott ota. Akkor meg csak tetszett,aranyos volt,mara meg tudomlatomerzem,h a mienk,az en lanyom,el sem tudnam nelkule kepzelni mar az eletet. Lehet,h holnap haxamehetunk,de maradhatok heyfoig,ha akarok,h tutifixre legyen rendes tej. Meglatjuk. Szivem szerint mennek,vinnem haza,eszem meg azt mondja-az az egy nap nem szamit,maradni kene :) ha hazaerek,irok sokat,csak telorol nem kenyelmes,me allandoan vmi program van,hol vizit,hol vedono,etel,takaritas,anyakonyves,csecsemos,latogatok,kaki,pisi,vernyomas,es hat a legfontosabb,a picikenk :)) olyan hangokat af ki alvas kozben,mint egy kisbeka,maskor meg kiscica :)) mindenkit puszilunk!!!!
15247. helmina (válaszként erre: 15246. - Nikocska86)
2011. szept. 10. 13:44
jaj itt vagyok, itt vagyok! nekem csak 2 számom van :) a 20-as van mindig nálam! velem semmi extra, várom hogy mehessek az Imrébe Brigó mellé :)
15246. nikocska86 (válaszként erre: 15244. - Helmina)
2011. szept. 10. 13:37

Zsu kerestelek bakker, neked most melyik a számod a 3közül?? :)))mindig Brigotól érdeklődök na mondom mostmár felzargatlak ,de nem vetted fel egyiket sem :S

puszillak :)

15245. ircsi123 (válaszként erre: 15226. - Sulawesy)
2011. szept. 10. 13:11

sziasztok!

köszi a tippet, meg fogom kérdezni, mert nagyon nem szeretem látni,na meg szerintem ez a babának se jo.a nagyoknak nem volt ilyen probléájuk,pedig a lányom rengeteget sírt,és szorulásos is volt.ő meg olyan nyugodt baba lenne,es ezek a fránya görcsök.amugy én is emlékszem,hogy mennyire féltem takaritani a köldöküet,de most azt mondták,nem kell piszkálni,csak szorni azzal a porral.kb 6 vagy hetedik nap essett le.de a nagyoknak se volt rajta tovább.

15244. helmina
2011. szept. 10. 12:41

sziasztok csajok! irigykedek itt a babázókra :(

Sula, Lolka, hát mi mikor jövünk már???

engem kikészít ez a várakozás, pedig még le sem telt az idő! Brigó bent vár rám, Kamilla meg nem akar még kibújni :(

szerdán voltam dokinál, megvizsgált, és annyira fájt, azt hittem odaszülök a vizsgálóba. azt mondta méhnyak elsimult, kezek nyílni, ne menjek már messzire. onnan 5-6 percenként görcsöltem, örültem mint állat, de abbamaradt 1 óra után :( biztos csak a piszkálástól volt az egész...

azóta max 3-4-szer van fájásom, de akkor wc-re is kell mennem azonnal, és fel sem tudok állni :)

15243. Sulawesy
2011. szept. 10. 12:14

Sziasztok!

Nos túlhordásom második magzatvíz vétele is megvolt :S

Hétfőn ismétlés, aztán csütörtökön befektet, és este meg is indítja a szülést. Ha csak.... de már hiába mondom, hogy a remény hal meg utoljára, a kiscsaj befészkelte magát és nem akar mozdulni kifelé..... holnap jönnek a szüleim, mert a párom éjszakás lesz... saját vállalkozás, haza tud jönni, de azért legyen mér itt velem valaki felnőtt is ha beüt a krach :D Bár ütne...

2011. szept. 10. 11:53
Köszi Csajok, akkor kicsit megnyugodtam a köldökkel kapcsolatban. Remélem nálunk is hamarosan leesik, mert nagyon nem szereti a Drágám, amikor macerálom vele. A férjem is mindig mondja, hogy ne olyan mélyen tisztítsam, de muszáj, mert egyébként nem tudom kitakarítani teljesen. Így is elhasználok 2-3 fültisztító pálcikát, mire rendbe teszem. A kórházban a gézlapot ajánlották, hogy azzal tisztítsam, de azzal nem ment rendesen, csak körbetörölgetni tudtam. Aztán amikor jött első itthoni napunkon a gyerekorvos, egyből mondta, hogy be van gyulladva, és ne gézlappal tisztogassam, mert azzal nem tudok alányúlni. Azóta javulgat szépen, csak kicsit most megijesztett a vérzés.
15241. d8e82b94f7
2011. szept. 10. 11:23
hű de kihalt a fórum =(
15240. vbeus (válaszként erre: 15237. - Mandulacska2)
2011. szept. 10. 08:37
Köszi! Igyekszem odafigyelni a víz mennyiségére. Mondták a kórházban is. Nálam az a baj(szerintem), hogy ott 3 óránként hozták szopizni a babákat. Volt elég tejem, még sok is, csak sokszor úgy aludt, hogy nem tudtam felkelteni. Kiderült végül, hogy adtak neki tápszert. Hát köszi. Így szépen elkezdett csökkenni a mennyisége a tejcsimnek. Most meg ugye már nincs oxitocin injekció sem, ami szerintem sokat segített bent. Úgyhogy meg vagyok lőve. Na de ez van.
15239. Sulawesy (válaszként erre: 15236. - Lolka78)
2011. szept. 9. 21:40
TÉnyleg, az volt az!! Nem jutott eszembe! Köszi :D
15238. Beuu84 (válaszként erre: 15230. - PöttömPanna)
2011. szept. 9. 21:39

Nalunk ma esett le a koldokcsonk, ma vagyunk 11naposak. Par napja nalunk veres valadek jott belole, de minimalis mennyisegu, es most gyonyoru szep.

A varrat altalaban 10-14 nap alatt szivodik fel.Az hogy mennyire faj szerintem tobb mindentol fugg, en naprol-napra erzem hogy jobb. Nekem sokat segitett az arnica nevu homeos bogyo.

15237. mandulacska2 (válaszként erre: 15220. - Vbeus)
2011. szept. 9. 21:10
Szia Beus. Nem tudom, próbáltad e már, barátnőmnek augusztusban született a babája és neki is úgy tűnt, hogy este nincs elég teje. Most megpróbált odafigyelni, mennyit iszik, és helyrejött ez a problémája. Esetleg ha nem iszol eleget, próbáld meg, hátha segít.
15236. lolka78 (válaszként erre: 15231. - Sulawesy)
2011. szept. 9. 20:55
Én vettem körömvirág kenőcsöt, állítólag nagyon jó gátsebre, segíti a gyógyulást és gyulladáscsökkentő...
15235. Kittidora (válaszként erre: 15220. - Vbeus)
2011. szept. 9. 20:49
Papaverin görcsoldó,patikai nekünk nagyon bejött,és annak is aki eddig probálta a környezetembe,egy probát megér,és nem drága max 300 ft egy üveggel.
15234. Kittidora (válaszként erre: 15230. - PöttömPanna)
2011. szept. 9. 20:47
Márknak kicsit váladékozott,vérezgetett,nem hiszem ,hogy baja lesz.sokáig volt alvadt véres is,hiába tisztogattam,de semmi baj nem volt.
15233. vbeus
2011. szept. 9. 20:04
Noel két hetes volt, amikor leesett. Nem vérzett, de nekem azt mondta a védőnő, hogy vérezhet, amikor leesik. Én azt sem tudom, hogy jól csináltam e, mármint, hogy elég mélyen. Mivel most csináltam először. Erre vizsgálatnál kérdi a dokinő, hogy sérve van? Mondom, én honnan tudjam?! De lehet hogy hosszúra hagyták a köldökcsonkot. Neki nem dudorodik ki sírásnál. Ja és egy éves koráig magától is meggyógyulhat a sérv. És ott a tapasz is. Nem kell aggódni miatta. Nekem is volt, megműtöttek vele csecsemőként. Más formája van a köldökömnek, de más nyoma nem maradt :)
15232. 1c60562ebf (válaszként erre: 15230. - PöttömPanna)
2011. szept. 9. 19:55
Barninak a 10. napon esett le, nem vérzett, de én elég mélyen tisztítottam neki, sokszor.
15231. Sulawesy (válaszként erre: 15230. - PöttömPanna)
2011. szept. 9. 19:45

A köldökcsonk vérzéséről nem tudok infót adni, nekünk nem emlékszem, hogy vérzett volna. Leesni elég későn esett le nálunk, bár én rosszul voltam minden alkalommal, mikor kezelni kellett és tuti ezért, mert nem mertem annyira mélyen alkoholozni.

A gát seb attól is függ mekkora. Nekem olyan két hét rémlik, de én kentem, de most nem jut eszembe mivel. Mikor heges volt akkor tudom, hogy sudokremmel kentem. A felszívódós varrat is úgy rémlik kb. két hét volt, de én észre sem vettem.

Remélem valamit segítettem.

2011. szept. 9. 19:28

Mikorra várható, hogy leesik a köldökcsonk??? Szokott vérezni? Csak mert nekünk ma reggel óta picikét vérzik, és nem tudom mitől. Eddig nem volt ilyen, és mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig.

Ja, és a gátseb meddig szokott fájni, és mennyi időn belül szívódik fel a felszívódós varrat általában???

Valaki tud ezekre válaszolni???

2011. szept. 9. 19:19
Gratulálok Anett!!! tudtam én, hogy jó nagy baba lesz :) Jó egészséget Nektek!!!
15228. lolka78
2011. szept. 9. 18:49

Sziasztok!

Gratulálok Minden új babócához!!! Nagyon ügyesek voltatok Csajok :D

Nekünk még 1 hetünk van, semmi fájás, semmi jel :(

Pedig örülnék, ha kicsit hamarabb találkoznánk Attikával... nehéz már ez az utolsó időszak!

Jó babázást, kevés hasfájást, sok tejcsit :DD

15227. Sulawesy
2011. szept. 9. 18:45

Anett és Brigi!! Már alig várom, hogy otthon legyetek és otthonról írjátok hogyan élitek meg a kis jövevények érkezését!!

Sok-sok sok sok örömöt, boldogságot, tejcsit kívánok!!!

15226. Sulawesy (válaszként erre: 15216. - Ircsi123)
2011. szept. 9. 18:45

Köldöksérv:

Nekünk volt a hasfájósság miatt jött ki. A gyógyszertárban van rá tapasz, kicsit furán kell felragasztani, de NAGYON HASZNOS. Egy tapasz kb. 3 napig jó utána csere. Anyaga mint a sebtapaszé, csak egymásba kell fűzni.

Kérdezz rá a gyerekorvosnál, mert ez rosszabb is lehet ,nekünk kifejezetten javasolták a tapaszt. Nem drága, nem fáj a babának, és esztétikailag sem lesz kifogás később a köldökével. Ha Te úgy érzed, hogy nem jó, hogy aggaszt, beszéld meg a dokival és igen is használd!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook