2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Csak annak dagad a lába aki hajlamos rá! Én vizesedem, tehát dagad... hónapok óta nincs bokám :) :(
Vizsgálat nem fáj feltétlenül... bár a dokik képesek úgy megvizsgálni, hogy fájjon, oszt jöjjön a baba :) Nálam is bepróbálkozott, és nem járt sikerrel a kisasszony jól befészkelte magát!
Mikortól kezd el fájni a vizsgálat? Többen mondták már nekem, hogy a vége felé már fájdalmas. Csak hogy tudjam, mire számítsak.
Ill. mindannyiótoknak volt lábdagadása? Nekem még ugye 2 hónap vissza van,még nincs ilyen problémám. De barátnőm, aki most 27-n fog szülni, neki már hetek óta van. Feltétlenül előjön ez, vagy csak a melegben?
Szia!
Az első babámnál azt sem tudtam mi az a nyákdugó és a jóslófájás. Nos a második az beledobott rendesen a mély vízbe.
Jóslófájásaim 2-3 hete vannak és hétfőn lesz 3 hete, hogy megy el a nyákdugóm. Folyamatosan. Van, hogy olyan ,mint a takony, színre állagra. Mennyisége változó, van, hogy kisebb adag van a wc papíron, van,hogy egy-egy orbitálisabb adag ön ki. Bocs ha valakinek ez gusztustalan...de ez van.
A magzatvíz vizsgálat óta ami csütörtökön volt (túlhordás miatt)a színe hol sötétbarnás, hol véresebb. A dokim azt mondta akkor kell aggódni ha élénkpiros a színe, mintha menstruálnék.
Ma megint volt magzatvíz vizsgálat, és egy akkora adag jött ki belőlem, hogy el sem tudom hinni honnan termelődik ennyi.
Szóval a nyákdugó távozása nem egyenesen arányos a hamarosan szülni fogunk dologgal :S Sajnos.
A fájások sem hiteles jelek, lásd lassan több, mint 3 hete jósolgatok, nem is keveset!
Kedves kittidora: Türelem :D Tudom nem voltam túl megnyugtató, de ennyit tudtam hozzáokoskodni a kérdésedhez...
Zsu kerestelek bakker, neked most melyik a számod a 3közül?? :)))mindig Brigotól érdeklődök na mondom mostmár felzargatlak ,de nem vetted fel egyiket sem :S
puszillak :)
sziasztok!
köszi a tippet, meg fogom kérdezni, mert nagyon nem szeretem látni,na meg szerintem ez a babának se jo.a nagyoknak nem volt ilyen probléájuk,pedig a lányom rengeteget sírt,és szorulásos is volt.ő meg olyan nyugodt baba lenne,es ezek a fránya görcsök.amugy én is emlékszem,hogy mennyire féltem takaritani a köldöküet,de most azt mondták,nem kell piszkálni,csak szorni azzal a porral.kb 6 vagy hetedik nap essett le.de a nagyoknak se volt rajta tovább.
sziasztok csajok! irigykedek itt a babázókra :(
Sula, Lolka, hát mi mikor jövünk már???
engem kikészít ez a várakozás, pedig még le sem telt az idő! Brigó bent vár rám, Kamilla meg nem akar még kibújni :(
szerdán voltam dokinál, megvizsgált, és annyira fájt, azt hittem odaszülök a vizsgálóba. azt mondta méhnyak elsimult, kezek nyílni, ne menjek már messzire. onnan 5-6 percenként görcsöltem, örültem mint állat, de abbamaradt 1 óra után :( biztos csak a piszkálástól volt az egész...
azóta max 3-4-szer van fájásom, de akkor wc-re is kell mennem azonnal, és fel sem tudok állni :)
Sziasztok!
Nos túlhordásom második magzatvíz vétele is megvolt :S
Hétfőn ismétlés, aztán csütörtökön befektet, és este meg is indítja a szülést. Ha csak.... de már hiába mondom, hogy a remény hal meg utoljára, a kiscsaj befészkelte magát és nem akar mozdulni kifelé..... holnap jönnek a szüleim, mert a párom éjszakás lesz... saját vállalkozás, haza tud jönni, de azért legyen mér itt velem valaki felnőtt is ha beüt a krach :D Bár ütne...
Nalunk ma esett le a koldokcsonk, ma vagyunk 11naposak. Par napja nalunk veres valadek jott belole, de minimalis mennyisegu, es most gyonyoru szep.
A varrat altalaban 10-14 nap alatt szivodik fel.Az hogy mennyire faj szerintem tobb mindentol fugg, en naprol-napra erzem hogy jobb. Nekem sokat segitett az arnica nevu homeos bogyo.
A köldökcsonk vérzéséről nem tudok infót adni, nekünk nem emlékszem, hogy vérzett volna. Leesni elég későn esett le nálunk, bár én rosszul voltam minden alkalommal, mikor kezelni kellett és tuti ezért, mert nem mertem annyira mélyen alkoholozni.
A gát seb attól is függ mekkora. Nekem olyan két hét rémlik, de én kentem, de most nem jut eszembe mivel. Mikor heges volt akkor tudom, hogy sudokremmel kentem. A felszívódós varrat is úgy rémlik kb. két hét volt, de én észre sem vettem.
Remélem valamit segítettem.
Mikorra várható, hogy leesik a köldökcsonk??? Szokott vérezni? Csak mert nekünk ma reggel óta picikét vérzik, és nem tudom mitől. Eddig nem volt ilyen, és mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig.
Ja, és a gátseb meddig szokott fájni, és mennyi időn belül szívódik fel a felszívódós varrat általában???
Valaki tud ezekre válaszolni???
Sziasztok!
Gratulálok Minden új babócához!!! Nagyon ügyesek voltatok Csajok :D
Nekünk még 1 hetünk van, semmi fájás, semmi jel :(
Pedig örülnék, ha kicsit hamarabb találkoznánk Attikával... nehéz már ez az utolsó időszak!
Jó babázást, kevés hasfájást, sok tejcsit :DD
Anett és Brigi!! Már alig várom, hogy otthon legyetek és otthonról írjátok hogyan élitek meg a kis jövevények érkezését!!
Sok-sok sok sok örömöt, boldogságot, tejcsit kívánok!!!
Köldöksérv:
Nekünk volt a hasfájósság miatt jött ki. A gyógyszertárban van rá tapasz, kicsit furán kell felragasztani, de NAGYON HASZNOS. Egy tapasz kb. 3 napig jó utána csere. Anyaga mint a sebtapaszé, csak egymásba kell fűzni.
Kérdezz rá a gyerekorvosnál, mert ez rosszabb is lehet ,nekünk kifejezetten javasolták a tapaszt. Nem drága, nem fáj a babának, és esztétikailag sem lesz kifogás később a köldökével. Ha Te úgy érzed, hogy nem jó, hogy aggaszt, beszéld meg a dokival és igen is használd!