2011 Októberi babák (beszélgetés)
De jó Katka! :D Nagyon ügyes Áron!
Én ha etetem, akkor mondom neki, ha nem nyitja a száját, hogy "Á". Pár napja Ő etet engem. Ezzel a pufi-kuki akármivel. És mondja, hogy "Á", és tolja a számba.:D Egyszer már a kanállal is bepróbálkozott.
Olyan kis ügyesek ezek a babák! :)
Aha, ma is kelt 6 és 7 között, 1x aludt 1,5 órát ebéd után. Pdig megpróbáltam lerakni délelőtt, de nem akart aludni, még ringatva sem. Délután nem is mutatta, hogy álmos. Most 8kor aludt el. Nahát asszem el kell könyvelni, hogy ilyen különbségek is lehetnek gyerekek között.
A másik: az én lányom ma csak vízből simán ivott fél litert, csak néztem.
Lehet, hogy beáll már az egyre, bár talán egy kicsit korai. Vagy ha korán fekszik este és későn kel, akkor elég nappal egy hosszabb alvás, 3 óra - gondolom én.
MÁS TÉMA!
Most olvastam a baba magazinba a folyadékpótlásról! Elképesztő! A csecsemők folyadékpótlása kb. 150 ml/kg/nap, de nyáron elérheti a 200 ml/kg/nap mennyiséget is. Még a 150 ml-rel is 1,5 l lenne nekünk! És ez a következő felosztásban: fele tej v. tápszer, 1/4-e egyéb folyadék (gyümilé, víz, tea) és csak 1/4-e származzon az elfogyasztott ételekből!
Az én gyerekem reggel-este szopik és sajnos nem iszik egész nap. Ha 50 ml bele tudok erőltetni sokat mondok! Nem tudom, mit csináljak! És nem hiszem el, hogy nem szomjas! Igaz, én csak a vizet erőltetem.
Ma megint 1x aludt. Jájjj.
Azért nehezen bírja, olyan, mintha a 2 alvás már sok lenne neki, az 1 meg kevés....nem könnyű....
A doki szerint nincs semmi szervi elváltozás!Minden baba másképpen sír,nekünk ez a fajta jutott:D
És pont egy védőoltásnál kezdődött:)Nem szoktam az esésnél sem egyből utána kapni,megvárom a reakcióit,aztán van hogy csak kacag rajta,de sajna ilyen is van:(
Ezek az esések banálisak ( mondja a könyv), nem kell megijedni, csak a fejére esik, akkor kell utána figyelni vagy súlyos esetben orvoshoz vinni.
Az ijedés persze más, a tesóm gyereke csinálta születése után kb fél évig. Mostanra valahgy elhagyta, annyi idős, mint a mienk. De lehet meg kellene kérdezni a dokitól, bár legtöbb esetben ez nem szervi elváltozás miatt szokott lenni.
nem akarok kötekedni, de miért "puffan" olyan sokat a babád? Nekem két pici van, és hiába kell százfelé szakadnom, azért nálunk nincs olyan "hogy iszonyúan megüti magát" . bocs a kérdésért...
Nem mondom, egyszer leestünk az ágyról, de az én hibám volt, mert kiugrott a szorításomból, de akkor sem rendszeres...
Én is úgy gondolom hogy ez nem hiszti,mert nem is csinálja mindig amikor esik!Ebben reménykedek hogy lassan kinövi,mert nemsokára engem is vízzel kell magamhoz téríteni:D
Csak az a baj az egészben,hogy most kezd majd lépkedni,és hagynom kell hogy tanuljon esni stb...,de közben meg félek hogy esik,és egyszer csak elájul úgy sír:(Szóval passz hogy mit csináljak:(
Sziasztok!
Lenne megint egy jó kis kérdésem!Van egy olyan problémám,hogy a lányom amikor nagyot puffan és váratlanul éri az ütés,úgy sír hogy nem vesz levegőt!Már a szája is kezd lilulni!Ami kicsit rémisztő!Egy darabig működött az hogy ha ráfújtam egy kicsit az arcára,akkor máris kapkodott a levegő után,de már nem elég neki!Meg kell egy kicsit mosdatnom hideg vízzel!Ami szerintem drasztikus!Tudom,hogy ezt ki növi majd,meg nem tudom mindentől meg óvni,de jó lenne valami okos tanács hogyan tudnám ezt elkerülni!Szóltam már a védőnőnek is,de szerinte ez hiszti!És majd kinövi,ne foglalkozzak vele!!!!!!
Nálunk is ez van, mint a kommandósok bejárja az egész lakást... mi most kezdünk 4kézlábra állni és előre-hátra hintázni, egyszer majd csak meg lesz a mászás is. Állni sem állunk még.
Amúgy mi is szoktunk köhögni, van hogy minket utánoz, nagyon cuki, de van hogy magától, én is mindig attól rettegek megfázott-e, betege-e vagy miért csinálja...