2011 Októberi babák (beszélgetés)
Fogkrémet még ilyenkor nem kell, mert tényleg nem tud különbséget tenni még és megeszi! Az ujjra húzható az érdes textil, azt a pici babáknak ajánlják, hogy a tejcsit le lehessen vele törölgetni az ínyről, nyelvről, ami lepedéket képez! Ilyenkor, amikor már van fog, a fogkefe sokkal jobb, de nem igazi kefe, hanem puha gumi, vagy szilikon. A Dm-ben lehet többfélét is kapni!
Sziasztok, ez engem is érdekelne, de csak fogkefével megdörzsizitek neki egy picikét, vagy már van valami fogkrém is amit lehet, mert sztem Hunor azt hinné, hogy kajcsi és egyből lenyelné, hogy csináljátok neki???? Nekünk még csak két fogunk van, de már én is gondoltam rá, hogy esténként át lehetne dörzsizni, van tán valami amit az ujjamra lehet rakni valami szilikonos valami - erről hallottatok??? Hogy csináljam, nincs tapasztalatom még?????
Ma Áron is 3 órát aludt délután! Én már úgy 4 hónapos kora óta mosom a fogát, ill. ínyét. Van kifejezetten babáknak szilikon fogkefe.
Van, aki már elkezdte a fogápolást? Hogy kell csinálni? Mit tudtok róla?
Most mondjátok meg: kislányom több mint 1 hétig napi 1x1 órát aludt kb, most újra 2x alszik, de. 1-1,5 óra, du. 1-1,5-2 óra. Most éppen már 2 ó 10 percnél tartunk. Elmondhatatlanul örülök, de ha tudnám, hogy mitől...
Ennyire más lenne egyik napról a másikra a picurok igénye???
Örülök neki! Biztosan megtalálják az okát! Drukkolok!
Már kaptam is időpontot, juj de örülök.:) Remélem jó választás....
Köszi, de sajnos nem, azt hittem úgy maradok, ahogy a terhesség előtt-alatt rendben éreztem magam. Erre újra felborul a hormonháztartásom. Szóval attól a bogyótól "csak" sikerül a bébi, de után újra szétcsúszom....:(
Úgy dönöttem elmegyek kivizsgálásra, van erre egy ilyen speciális hely, ahol van meddőségi endokrinológia. Lehet, hogy van olyan anyagcsere zavarom, ami felborítja a hormonokat. Legalábbis ebben bízom, hogy rájönnek az okára.
Ó, szegény! De fel a fejjel, a gyógyszer majd rendbe hozza!
Nekem ma megjött. A 48. napon.....ki vagyok akadva. Megint szedhetek gyógyszert:(
Jó is várandósnak lenni, igaz sokat szenvedek, már az urológiát is megjártam, de nem találtak semmit... Áronnal sima volt a terhesség, most meg hol ez, hol az van, de ettől függetlenül boldogság! :)
Hogy vannak a kismamák? Hogy bírjátok? Sokszor eszembe juttok, mikor hisztizik a lány, esetleg nyűglődik, "de jó lenne" most várandósnak lenni :-)
(Persze azért mi is szeretnénk másikat csak még várunk 1-2 évet.)
Hihetetlen lassan egy évesek lesznek, így hogy írtátok a szülés élményét, olyan mintha most lett volna!
Igen vannak véletlenek!!!! Bármennyit is szenved az ember annyira, de annyira megéri és igaz is, hogy bármikor újra vállalnám ÉRTE ÉS EGY MÁSIKÉRT IS!!!!!
Még a vajúdás alatt szúrtak EDA-t(a doktornőnek hatodszorra sikerült betalálni...),aztán,amikor döntöttek a császárról,akkor "el akarták mélyíteni" az EDA-t a műtéthez,beadtak még egy adagot,de akkor már rohantak velem a műtőbe,sürgősségi császár lett belőle,addig "sza..akodtak" úgyhoyg már nem volt idő,megvárni,amíg beér a hatása,ezért ahogy átraktak a műtőasztalra,már altattak is.... :(
Ja igen, kérdezni akartam, hogy miért altattak a császárnál?
Nem semmi, tényleg érdekesek ezek az egyezések. :)
Igen,mi vagyunk az okt. 17-i születésüek!
13óra 14-kor született Angelika :-)
Este fél 11-kor :-) elfolyt nekem is a magzatvizem...nekem is reggeltől jöttek a fájások,de nem nagyon tágultam,oxytocinra sem,majd 12 felé mondták,hogy akkor nyomhatok(4 ujjnyi voltam),de esett a szívhangja és minden tolás után visszacsúszott a fejecskéje is...úgyhogy sürgősségi császár lett belőle...kiderült,hogy rövidebb volt a köldökzsinór és a nyakára is volt tekeredve... :-(
Jó neked,hogy átélhetted,ahogy világra jön :-)
Én a műtét+altatás miatt szinte csak másnap reggel tértem magamhoz...:-(
..és igen,1979.06.23-án születtem :-) és nekem is első baba:-)
Ilyenek a véletlenek :-)
A fül húzgálása, tépkedése több dolgot jelenthet:
- Fogzás
- Fáradtság
- Hallójárat eldugulása
Breaking news: a kislányom ma másodszor alszik!:):):)
Orsi 1979 neked született a kislányod október 17-én ugye, hány órakor született meg - mi is ezen a napon születtünk 10 óra 45 perckor délelőtt, már előző nap este tízkor elfolyt a magzatvizem és 17-én reggel olyan fél 8-tól már azok az igazi fájások voltak, 10 óra 30 perckor feküdtem fel a szülőágyra és infúzió bekötéssel meg mindennel együtt 45-re már kint is volt Huniiiii :-) ha a 79 a születési éved, akkor ez is egyezik én 1979. május 12-én születtem!!! Hunor az első babám :-) (belehúztam) hihihi :-)
Igen beálltunk a sorba mi is - alul kettttőőőőő :-)
Akkor ezek szerint kibújtak a fogacskák?? :-)
Gratula! :-)
Ezt én is tapasztaltam - biztos a nagy meleg miatt van :-(
Igen,én is arra gyanakszom,hogy talán már jobban enné a darabost!
Angi se eszi szívesen,ha meleg a kajcsi,még a tápit is jobban eszi,ha már langyos vagy már kihűlt...
Na akkor megnyugodtam,nemcsak nálunk nem megy a főzi... :-)
Angi is mostanában csak tápit enne,illetve krémtúró,puding... :-)
és én paráztam egy ideje, hogy ez a gyerek miért nem eszi meg az adagját már megint ... tudod Joa sovány nagyon, 2,5 hónap alatt 30 deka nem sok és fél centit nőtt csak ... szóval védőmaca megilyedt, anya úgyszintén beparázott és kész a káosz.
pénteken csak ivott Joa és 5 kanál gyümi ment le neki napközben persze tápik mellett ... de arra is rájöttem, hogy ha nem akar olyan pépesebb kaját enni, akkor adok neki darabosat és elrágcsálja. De van, mikor fordítva van, akkor mindig fogra gyanakszom, hogy most nem tesz jót az ínyének. És képzeld, én mindig szobahőmérsékletűre készítek minden főtt kaját és nem kell neki. Rájöttem, jobban megy hidegen, persze vigyázok a torkára ...
További ajánlott fórumok: