2011 Októberi babák (beszélgetés)
Az anyaságit és a családit a Magyar Államkincstárnál kell kérelmezni, én 15-én adtam fel postán és 20-án már a számlámon volt! :)
A TGYÁS-t a munkahelyem intézi, a szokásos fizetési napon kapom mindig, azaz 10-én.
Ma már kétszer cseréltünk kisnadrágot, úgyhogy állíthatom, hogy a Huggies pelus egy nagy sz... legalábbis nálunk nem jön be... inkább ki... :-)
Lepedőcsere is lesz... :-/
mit mondott a doki, miért alakult ki nálatok? és hogy vetted észre?
Jobbulást nektek!
tgyást a munkahely intézte, én szülés előttre kértem, anyasági és családi pótlékot a mák-nál kell intézni, de előtte az oep-nél kell kérned ideiglenes taj kártyát a picinek, csak utána tudsz menni a többit elintézni. én az ideiglenes taj kártyát 2 nap alatt megkaptam.
a héten lett intézve az anyasági, a köv.héten, vagyis kedd-szerda tájékán meg is kapjuk a bankszámlára, mert ha oda kéred, akkor gyorsabb, mint a posta.
Hát igen,de ez sem jelent semmit sajnos:(
Max.kinyílik a méhszájam valamennyire.....
Jobb pozícióból fogjuk kezdeni a szülést,ezt mondta a szülésznő.
Szia!
Köszi a segítséget! Mi is a babylove newbornt használtuk eddig, akkor szerintem nekünk is jó már a 3-6 kg-os babylove pelus...Egyébként Boti is combból hízta ki :D
Jó éjt mindenkinek! Kihasználom éjfélig alvással az időt :)
No para, ha lóg a cici. Soha nem fog kiürülni a mellünk, tej folyamatosan termelődik, még szoptatás alatt is.
Szóval olyan nincs, hogy valaki a végét kifeji. :D Mert nincs vége.
Sziasztok!
Írtam korábban, hogy sebes mellbimbóra az aloe first a legjobb. De csak addig szabad fújni vele, amíg érzékeny. Utána már ne, hagy dolgozzanak maguktól a montgomery mirigyek.
Én próbáltam a garmastant, és a medelás purelán krémet is. Xart se ér, már bocs a kifejezésért. Mi még a kórházban átmentünk ezen a problémán. Szerencsére a first segített!
Szia Eszti!
Mi is 4 kilósak lettünk 2 hetesen, és kell már az a 3-6 kg pelenka. A newborn már szorította a combocskáját. Először nagynak tűnt a mini méret, de pont jó. :)
Mi a babyloveosat használjuk.
Na olyan nálunk is van, hogy nézelődik, nyűglődik, majd elalszik, az etetés idő előtt kb negyed órával :)
Én is ennyit tudtam kipréselni 1 hete kb. a cicikből. Most azért több, olyan 40 g jön az egyikből, 50-60 a másikból, attól függ szopizott e valamennyit. Ez persze épphogy elég, úgyhogy nekünk is van kiegészítés.
Fejjél, szopizzon, sör, tea, sok fehérje, és több lesz!
mi akkor csak 1 nappal vagyunk előttetek, nekünk 500 ml-t kell naponta enni, mert még gyenge a kicsi, ami annyit jelent, hogy 2,5-3 óránként muszáj kelteni, tömni belé az adagot, ami alkalmanként 70 ml-t jelent. Este van, hogy kap 80 ml-t, az utolsót este 11-kor kapja és így alszik kb. 5 órát utána.
Ha megerősödik, akkor igény szerint fogom szoptatni vagy etetni, mert a gyereknek nem jó, ha szép álmából felkeltjük, akkor aztán nyűgi van.
Nekem Joachim etetés után még 1 órát szokott nézelődni, aztán kezdi a nyűgit, utána meg amikor kellene etetni, elalszik.
amíg nem jöttünk rá, hogy mitől nem kapja be a cicit rendesen, addig szenvedtünk. aztán rájöttem, hogy a mellszívóval elég érdekes lesz a bimbóm, amit úgy bekapott egyből, hogy meg is lett az eredménye.
mi most vagyunk 11 naposak, de a kórházi súlya még nagyon messze van. széklete eddig 3szor volt, sokat fáj a hasa és már a 2. tápszert próbáljuk pótlásként
nekem a 2 cici hoz ki 30 ml-t... :-( egyik 10, másik 20 ml
én is alkoholmentes Gössert iszom ma, az nekem mindig ízlett.
étvágyam marha nagy a többiekkel ellentétben...
teát is iszom ezerrel, de nem látok még fejlődést
nagyon türelemjáték ez ...
szerintem a varrat fájdalma és a görcsök miatt nem indul be a tejem.
sajnos ülve nem tudtam szoptatni és etetni sem, csak fekve, de még a picit emelni is rossz ...
Szerintem se aggódd túl! Ha így fejlődik, akkor nagy gond nincs! A mi babánk most 2,5 hetes. Eddig 60 g-okat evett, de tegnap óta nagyon durva, felment 80-100 g-ra. Alig bírom tejjel. Este megint kapott tápszert. Pedig már több a tej, de én a 2 ciciből tudok kb 120 ml-et produkálni, és az sem folyik, jól meg kell dolgozni érte :)
A kórházban minket is azzal izégattak, hogy legyen állandóan cicin, és keltsem stb. Itthon viszont éjjel van, hogy 2,5 óra után jelez, de van, hogy 4 óra is eltelik.