2011 Októberi babák (beszélgetés)
Az én lányom magától alszik el, az elejétől fogva. Szerintem - legalábbis nálunk - a rendszer a lényeg: mindig ugyanakkor mindig ugyanaz mindig ugyanúgy: fürdés, szopi, tápszer, böfi (nincs már játék!), villany leo, éneklés, jóéjszakát kívánok, cumi be, és kimegyek a szobából. Azt sem várom meg, hogy lecsukja a szemét.
Már nem nagyon kell bejárni utána, csak ha valami baja van (nem jött ki minden böfi, kell még egy pluszt ölelés:) stb.)
De az elején sokszor vissza kellett menni, felvettük, mikor megnyugodott leraktuk. Újra sírt, újra ez. Aztán megtanulta, hogy mindig ott vagyunk ha hív.
Mi valahogy így csináltuk/csináljuk. Nappal is, akkor azért nehezebben alszik, de éjszaka nagyon ügyes:)
Hát nálunk van napirend, mert fogalmam sincs mikor éhes, így kb 3 óránként enni kap (néha vannak negyed órás csúszások)...:S hogy jó-e azt nem tudom, de nincs ellenére, elfogadja:) És így 6-szor eszik, majdnem mindig ugyanakkor, mert az éjszakák is beálltak.
Reggel 4-5-kor eszik, aztán visszaalszik kb 8-ig. utána 11, 14, 17 és kb 19-kor eszik. 20-kor már alszik.
Hát így, de csak 2 hete lett ilyen.
A nappali alvások nehezebbek, az össze-vissza van, de 3-szor alszik, és mindig máskor. A kaja van mindig ugyanakkor, meg a fürdés 1/2 7-kor.
Azt vettem még észre, hogy 1,5 órát bír ébren lenni egyhuzamban.
egyszerű: jól kifárasztod játékkal, én ezt szoktam csinálni, meg van, amikor minden baja van, sehogy nem akar elaludni, hagyom sírni egy kicsit, ami 3 perc és utána, mint akinek elvágták a torkát, olyan gyorsan elaludt. ez a 3 perc, mindig tök pontos ... :-D
ami a 3 hónapos növekedést illeti, nálunk újabban kihagy fél étkezést, most átállunk a 6szori evésre, mert félek, amiatt, hogy kevesebbszer eszik, nem jön neki könnyen a kaki és mostanában sír is tolás közben. vagy lehet, hogy a tápszerváltás okozhatta?
Nekünk sincs napirendünk még habár most százszor jobb a helyzet mint amikor pocófájós volt. Bella is most egész nap csak enne,nappal 3 alszik max fél órát-40percet,folyamatosan játszana :) ami tuti a napunkban hogy este fél 8fürcsi és 10kor alvás 1 órás nyűglődés,ok nélkül sírás,vergődés, sehogy sem jó után ,és reggel 5-6 fele kel. Arra én is kiváncsi vagyok,hogy magától,hogy alszik el egy baba...:D
Ha nagyon álmos leteszem elalszik,havonta egyszer amúgy meg Csicsíjja babája,elalszik a babája meg ringatás van :D
Nálunk ugyanez. Sok evés, délután nyűglődés, utál babakocsiban lenni. Már nincs meg a régi, általa kialakított napi rend sem.
Most volt itt a védőnő, és azt mondta, hogy 3 hósan van egy korszakuk, amikor nagyon anyásak. Nálunk ez is van. Pl. ha kimegyek wc-re is már hallom, hogy nem sokára sírni fog. :D
Lányok,nálatok,hogy áll a napi rend? Nálunk teljes káosz,sok evés nappal kevés alvás, sok nyüglődés...
Botond imád fürdeni,de mostanában elötte és utána kész rémálom. 21.00-kor fürdik,utána szopi és alszik reggel 6.30-ig kb. Már gondolkodtam,hogy fél órával előrrébb hozom a fürcsit...de szerintetek,nem lesz sok így neki az éjszaka? Vagy nem borul fel a nemlétező napi rendje?
Az is lehet ettél valamit, ami őt megfogja? Csokit talán?
A lányom vegyesen eszik, napi 1 kaki, nyakig ő is, bár egyre kevésbé, mert már nem olyan folyós a kaki, kicsit jobban összeáll.
Csajok, aki anyatejes milyen gyakran van kaki?
Nálunka 3.napja semmi, fura mert előtte minden nap 2 adag tisztességes mennyiség volt.
Legalább arra nem kell költeni.
Mi is kaptunk pelust is meg törlőt is egy csomót.
Vasárnap megkaptuk a 6.gyerekétkészletünket is.
Végre itt vagytok csajok!
Egész nap sehol senki...már hiányoztatok! :-)
A johnsons termékek tele vannak vegyi anyagokkal. Nagyon sok baba allergiás lesz rájuk. :(
A kórházban azzal fürdetnek, mert támogatja a cég a kórházakat. Az én Fiam tiszta kiütés lett tőle, majdnem adtak rá neki antibiotikumot. :S
Érdekes itthon semmi baja nem volt a gyógyszertáritól. Igaz ez utóbbi is kőolajszármazék. :D De legalább nem csípi a szemét. :)