Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

14068. csibe11 (válaszként erre: 14067. - Olívia23)
2011. jún. 16. 14:41

Mi hétfőn voltunk 4 hetesek. Én se most akarnám, de azért ha elérjük az 5 kilót mondjuk 2 hónaposan akkor azért már nem biztos hogy kétszer kéne ennie éjszaka:)

Köszi, van is étvágya rendesen:) Úgy ordít a kajáért hogy csak na.

14067. olívia23 (válaszként erre: 14066. - Csibe11)
2011. jún. 16. 13:34

Szia!

Nálunk is pont ez a menetrend, éjjel 12-1 és 3-4, majd csak 7-8 között ébred. Én szerintem megvárom, ameddig magától alszik többet, mert amíg felkel éjjel is 3-4 óránként addig biztos éhes. Mondjuk mi még csak 2,5 hetesek vagyunk. Ti mennyi idősek vagytok? Szép a súlygyarapodása:)

14066. csibe11
2011. jún. 16. 12:16
Lenne egy kérdésem. Szerintetek mikor érdemes megpróbálni átállni az egyszeri éjszakai etetésre, illetve hogy átalussza az éjszakát? Jelenleg kétszer kel fel, először olyan 12-1 között,utána pedig 3-4 körül. Aztán már csak reggel 6-7 között. 3060 grammal jöttünk haza, tegnap este 3960 volt a súlya.
14065. olívia23
2011. jún. 16. 11:35

Az itthonlétről:

eddig nagyon jó baba, eszik-alszik, s kb. kétszer naponta hosszabb ideig fent van, most pár napja az utolsó esti szopi után nyűgösebb, lehet hogy kicsit a hasa fáj, de az is lehet, hogy tényleg csak nyűgös. Mi is vettünk Espumisan cseppeket, így az esti szopi előtt kap belőle, talán nálunk is hat, bár szerencsére nálunk eddig ne volt olyan durva a hsafájás, mint amiket írtatok.

Éjszaka még kétszer kel, még nincs meg az egy hosszabb alvás, de így sem vészes, mert utána visszalaszik. Amit én nem szeretek az az éjszakai pelusozás, ahhoz általában nagyon fáradt vagyok.

Volt egy kis szájpenészünk, azt kenegettük 3-4 napig aztán elmúlt, aminek nagyon örültem, mert utálta a szájkenegetést, annyira beszorította az ujjamat, hogy alig bírtam néha kihúzni a szájából.

A szopival szerencsére nincs probléma, én nem fejek, bár lehet, hogy kellene tartalékolni, de most olyan jól beállt a kereslet-kínálat, hogy nem akarom megbontani.

14064. csibe11 (válaszként erre: 14058. - Lulin)
2011. jún. 16. 11:32
Maguktól elmúlnak, állítólag a tejben lévő (tőled kapott) hormonok okozzák, okozhatják.
14063. csibe11 (válaszként erre: 14049. - Fildus)
2011. jún. 16. 11:29

Szia!

Mennyi az a nagyon sok? Én kb. 2-2,5 liter szűrt vizet iszok. Szedem a Motherlove tejszaporítót, fejek minden etetés után, de így is csak max 60 ml jön le a kettőböl:( Ráadásul mióta cumisüvegből kap enni Patrik, elég nyűglődős a szopizás, nem nagyon akar szívni.

14062. olívia23 (válaszként erre: 14060. - Becseiagi)
2011. jún. 16. 11:22

Nagyon Gratulálok!!!

Akkor Veled bezárólag azt hiszem már mindenki megszült:)

De szóljatok, ha tévedek!

14061. olívia23
2011. jún. 16. 11:18

Sziasztok!

Na ma már apának el kellett menni dolgozni így ma van az első napunk kettesben a Kismanóval! Mi most vagyunk 2,5 hetesek.

A szülésről írok pár sort: szóval 28-án szombat éjfélkor kezdődtek a rendszeres fájások, amik fél 4-től már 15 percesek voltak, reggel 6 körültől már csak négykézláb tudtam elviselni 1-1 fájást, aztán folyamatosan erősödtek, sűrűsödtek, délután 4-kor mentünk be a kórházba, ahol a CTG 15-ös fájást mutatott, én folyamatosan mondtam a szülésznőnek és az ügyeletes orvosnak, hogy már nagyon rosszul vagyok, de ők mondták, hogy a gép szerint ezek még nem komoly fájások és a hasam sem kemény, úgyhogy még nem lesz szülés, mondtam nekik, hogy már több mint 16 órája vajúdok és ezalatt egyszer sem volt kemény, szóval végül megvizsgáltak, amikor a doki meglepődve tapasztalta, hogy bő 4 ujjnyira kitágultam és itt tényleg szülés lesz hamarosan. Ekkor bemehettünk a szülőszobára, ez 17:15-kor volt, s innentől egy és negyed óra múlva meglett a baba:) ami nagyon jó volt, hogy nem adtak semmit, sem oxit, sem fájdalomcsillapítót, nem akarták kinyomni belőlem a gyereket, gyakorlatilag hozzám sem értek. Amikor meg kibújt a Picúr az hihetetelen érzés volt, de ezt már Ti is tudjátok:)

Én a szülés előtt kb. 4 héttel szedtem a homeopátiás szereket + ittam a málnalevélteát, szerintem ezek segítettek abban, hogy ne legyen fájásgyengeség, és hogy minden menjen a maga útján, de persze nem tudom ezek nélkül milyen lett volna...

14060. becseiagi
2011. jún. 16. 11:11

Sziasztok!

Örömmel értesítelek benneteket ezúton, hogy 2011. június 9.-én 17 óra 23 perckor megszületett (végre) Petra nevű kislányunk! ;)

Mint már írtam nektek, aznap reggel 7-re kellett bemennünk, hogy megterheljék a méhlepényt, és hátha beindul rá a szülés. Fél 7 fele keltünk volna a párommal, hogy ébresszük a nagy lányunkat iskolára felkészítve indítsuk el még mielőtt eljövünk otthonról. A 2 kisebb (,akik most már két középső) szerda este mentek Anyósomékhoz aludni. 6 fele arra ébredtem, hogy wc-re kell mennem. Mikor felálltam a wc-ről feltűnt, hogy valami kicsit csurog a lábamon, de lemostam, és visszafeküdtem aludni. Ekkor már 2 napja nem tudtam normálisan aludni, mert izgultam a 9.-e miatt. Csak amikor felkeltünk, és megint folyt valami, akkor esett le, hogy ez a magzatvíz lesz. :D Nem volt gond, mert egyébként is a kórházba indultunk, ami sétában kb. 10 percre van tőlünk. Hát betettem egy eü. betétet, hogy ne ázzak annyira az utcán, és azon imádkoztam út közben, hogy bírja ki a kórházig a magzatvíz nagy része. Hát így is lett! Ahogy beléptünk az épületbe, 2 m-t tettem meg, és egy nagyobb rész kifolyt. Felmentünk a szülészetre, ahonnan közben felhívtam az orvosomat, a barátnőmet, hogy mi van és ő mikorra várható. Mondta úton van már, és ez tök jó, hogy természetes úton indul meg végül. Siet, de szóljak a szülésznőnek, aki már mindent tud, és előkészít. Hát ugyanaz a szülésznő volt, akinél a kisfiamat szültem.

Beöntés helyett már gyakran kúpot adnak itt, így megkaptam azt, hálóinget. Csináltak egy NST-t, majd megjött barinőm és megvizsgált. Hát tágulni nem tágultam, de majd ha jönnek a fájások, akkor hátha. Ekkor még szűk 1 ujjnyi voltam.

Ilynekor az a protokoll, hogy ha kórházon kívül megy el a magzatvíz, hogy az akkori időponttól, ami a mi esetünkben reggel 6 volt, 6 órát várnak, hogy beindulnak-e magától a fájások rendesen. No nekem nem indult be magától persze, de én már nem csodálkoztam ezen sem. A fiunk is egész napos tortúra volt. Fél 12-kor bekötötték az oxit, és vártunk. A családnak, a barátainknak és ismerőseinknek interaktív szülést ígértünk a facebookon keresztül, így ők is együtt izgultak velünk végig. 2-3 perces fájásoknál 2 fájás között tudósítottunk a férjemmel. Képeket tettünk fel nekik közben a szülőszobáról, meg egymásról, majd mikor megszületett a babánkról is.

Mindenki mondta, hogy 4. baba, tök könnyű lesz és gyors; de én tudtam, hisz ismerem a testemet, tudtam, hogy nem lesz egyszerű vagy könnyű. Nem volt semmi komplikáció, őt is gátvédelemmel szültem, mint a 3.-at gyermekünket. A méhlepény is szépen levált, és mivel több gyereket nem szeretnénk, most először kértem, hogy mutassák meg a lepényt, hogy mégis milyen.

Pici lányunk is jól van, az Apgar tesztje is 10-ek voltak. Nagyon édes kis vacak. 3650 grammal és 50 cm-rel született meg, és egy tökéletes kis manó.

Ígérem igyekszem elolvasni a hsz-eket mióta nem voltam, majd visszakapcsolódok ide közétek megint! :)

Üdv mindenkinek: Ági (Képeket most fogok feltölteni Petrusról!)

14059. gyuruke (válaszként erre: 14058. - Lulin)
2011. jún. 16. 09:40
Jönnek-mennek, én is úgy tudom, nem kell rá semmi. Zsombi is bukós, ritkán jön böfi.. És szintén néha már alvás közben jön ki egy kis maradék.
14058. lulin
2011. jún. 16. 08:59
Nálatok nem jelentkeztek még tejkiütések a csöppség arcán? Lucáé egyik napról a másikra olyan csúnya lett. :( Ezzel ugye nincs semmi teendő? Úgy tudom, magától elmúlik...
14057. lulin (válaszként erre: 14050. - Moniquee)
2011. jún. 16. 07:53

Örülök, hogy bevált. Úgy tűnik, nálunk is. Lucus már a második üveggel fogyasztja. Mióta elkezdtük adni neki, lényegesen javult a helyzet hasfájás terén. Ált. csak napi 2-3 óra, ami nyűglődéssel telik, de akkor sem vígasztalhatatlan. Az éjszakáink nyugisak, továbbra is 1x-2x kelünk, de pillanatok alatt visszaalszik szopi után, így kb. 20 perc, s anyuka is szundizhat tovább. :)

Most lenn vagyunk a szüleimnél. Féltem, hogy megérzi a változást, új hely, új körülmények... de szerencsére meg se kottyant neki. Jól érzi magát. Az étvágya is nőtt, jól gondoltam én. Most ott tartunk, hogy 10 perc alatt bepuszil 100 gr tejcsit. Tegnap esti méréskor 4520 gr volt. A baj, hogy nem nagyon böfizik, s így előfordul, hogy 1-1,5 óra után bukik vissza egy kis tejet, amikor ugye már az ágyában fekszik. De mindig oldalt fekszünk (sajnos hason utál), hogy ne legyen gond ebből.

14056. lulin (válaszként erre: 14051. - Moniquee)
2011. jún. 16. 07:41
Tetszett neki. Végigaludta benne az utat. :)
14055. 7d1a085f41
2011. jún. 15. 19:16
Mit tegyek ha a kisbabáb fenekén van egy pötty ami nem akar elmúlni és nagyon csúnya néha vérzik is.
14054. vberni01
2011. jún. 15. 15:33

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem visszaolvasni az eseményeket, drága fiam mindig megérzi hogy olyankor figyelmem nem csak az övé, és persze felháborodását kifejezve ( üvölt) jelzi, hogy ő is ott van. :D

Remélem mindenkivel minden OK!

Mi ma voltunk csípőszűrésen. Doki betétes rugit írt fel. Krisz vörösödő fejjel ordítva tiltakozik ellene. Aki nem tudná: egy kb. 10x5 cm-es kemény műanyag van pont az ülepénél a guminadrágnak, és így kifelé van fordítva szegénykémnek a lábacskája... De 3 hónap múlva (csak? :( ) vissza kell menni, és akkor már nem kell ezt viselni. Van akinek kell ilyet hordania? Este rajta hagyjátok?

14053. Moniquee (válaszként erre: 14052. - Andia)
2011. jún. 15. 13:31
mi holnap leszünk 4 hetesek, az anyaságit tegnap kaptam meg a MÁK-tól. A tgyás is megérkezett, de nekem a munkahelyem tb-kifizető hely, így a fizetéssel egyidőben utalják.
14052. Andia
2011. jún. 15. 12:26

Sziasztok lányok!

Jó régen nem voltam, be kell segítenem apa vállalkozásába, enyém lett a papírmunka, így munka-Flóra-munka a menetrend. Egyébként jól vagyunk mostmár, másfél hét után belázasodta, 3 napig nyomtam az ágyat 38, 7-el, majd hirtelen ismét megindult a már elfelejtett vérzés. Nem tudom mi volt ez, a héten megyek dokihoz. Flóra vasárnap volt 2 hetes, éjszaka 1x van fenn, és általában 4 órás etapokban alszik, közte 1-1, 5 órát van fenn. Mi a kiságyat utáljuk nagy élvezettel, elalszik a mellkasomon, de ahogy kiságyat ér a feneke öntudatra ébred és reklamál. Szóval a héten én is "nevelek". Valaki közületek kapott már anyasági támogatást vagy tgyást?

14051. Moniquee (válaszként erre: 14048. - Lulin)
2011. jún. 14. 20:11
Majd írd meg a tapasztalatod, kíváncsi vagyok, hgy viselte. Mi majd a 6 hetesen tesszük bele
14050. Moniquee (válaszként erre: 14047. - Lulin)
2011. jún. 14. 20:10
Köszi Lulin, ma vettük meg, már adtunk neki, egész jól hatott, bár nem szeretném elkiabálni
14049. fildus (válaszként erre: 14046. - Csibe11)
2011. jún. 14. 14:51
Én nagyon sokat iszok, szénsavmentes vizet, rostosleveket és tejszaporító teát (fitolac - fél liter egy nap).
14048. lulin
2011. jún. 14. 14:24
Köszi a segítséget, akkor marad a hordozó. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neki, még sosem tettük bele. :)
14047. lulin (válaszként erre: 14043. - Moniquee)
2011. jún. 14. 14:23
Minden szoptatás előtt vagy után kell 1ml-t, ami elméletileg 24 csepp. Előtte fel kell rázni.
14046. csibe11
2011. jún. 14. 11:42

Nálunk elég vegyesen telt az elmúlt 3 hét. Az első hetekben iszonyú sokat nyűglődtünk, mire kiderült hogy nincs elég tejem, kb. két hete kap tápszert is, azóta szinte kicserélték. Eszik alszik nézelődik. Nem sok gond van vele. Viszont mióta kap tápszert, meg a maradék lefejet anyatejet, egyre kevésbé akar szopizni. Sajnos elég lassan jön a tejem, és ideges lesz, mert hát a cumisüvegből jön folyamatosan. Így egyre kevésbé akar szopizni, pedig hát nagyon kellene, hogy termelődjön, úgy veszem észre ha csak fejek nem hogy több, még inkább kevesebb tejem van.

Szóval eléggé kétségbe vagyok esve, pedig szedek tejszaporítót, figyelek hogy rendesen igyak, egyek. Valakinek esetleg valami ötlet? Nagyon jó lenne ha legalább3 hónapos koráig kapna anyatejet, még ha pótolni kell is.

14045. csibe11
2011. jún. 14. 11:39

Sziasztok!

Gratulálok minden babához a mamáknak, jó egészséget és sok tejcsit kívánok:)

14044. gnoncsu (válaszként erre: 14041. - Lulin)
2011. jún. 14. 10:42

Itt egy cikk, ebben talán szakszerűbben van megfogalmazva:

[link]

14043. Moniquee (válaszként erre: 14041. - Lulin)
2011. jún. 14. 10:40

Mózestől függ, van amelyiket bele lehet tenni, de általában abban nem lehet szállítani babákat. Nézd meg a leírását. Én majd a 6 hetesen kocsikázok vele, akkor a hordozóba teszem, azt be lehet kötni és nem büntet meg a rendőr sem....Azt mondják, ki kell tömni a hordozó alját, akkor nem rossz a gerincénak...

az espumisan cseppet hogy kell adagolni? mennyit? mikor? meddig?

14042. gnoncsu (válaszként erre: 14041. - Lulin)
2011. jún. 14. 10:39

Én úgy tudom, hogy akkor lehet a mózesben (és bármilyen autósülésban)a babát autóban szállítani ha van rajta egy narancssárga matrica amin E2 vagy E3 áll. Elvileg ez jelenti, hogy az EU-ban használható.

(Nekük pl. van olyan mózesünk amiben lehet, de annak vanna bekötési pontjai is, ahova illik a biztonsági öv, 2-vel kell a hátsó ülésen bekötni.)

Jó utat :-)

1,5 óra szerintem annyira nem vészes, ha nem kaptuk volna ezt a mózest mi 1200km-t utaztunk volna haza 3 hónaposan hordozóban.

Jó utat :-)

14041. lulin
2011. jún. 14. 10:26
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a szabály a kisbaba autóban való szállításáról? Lehet mózesben is szállítani vagy kötelező a hordozó? Ma lesz egy 1,5 órás útunk a szüleimhez, és nem tudom, mibe tegyem bele a picit. A hordozót nem nagyon akarom használni, mert azt hallottam, 2 hónapos kora előtt nem tesz jót a gerincének, ha huzamosabb ideig abban van.
14040. lulin (válaszként erre: 14039. - Moniquee)
2011. jún. 14. 10:13

Akkor tényleg nagyon szépen fejlődtök. :) Mi tegnap 4450 gr-ot mértünk, úgyhogy Lucusom is gyarapszik. 510 gr, mióta hazajöttünk. Én a napokban vettem észre, hogy mintha hirtelen nőtt volna az étvágya, de egyelőre még elég neki egyszerre egy cici.

Espumisan nálunk úgy néz ki, hatásos. Teljesen nem múlasztotta el a hasfájást, de sokkal jobb a helyzet. Egész napos nyűglődések helyett eljutottunk odáig, hogy csak késő délután van egy-két óra, amikor szenvedünk ezzel. Legalábbis mostmár három napja ez a forgatókönyv. Egy gondom van csak ezzel az Espumisannal, hogy egy üveg kb. egy hétig elég... Nagyon gyorsan fogy. Az elején amúgy nagyon nem ízlett Lucának - úgyhogy ne lepődj meg, ha ki akarja köpni a babád -, de mostmár szépen megeszi. Szerintem tudja a kis rafkós, hogy utánna kajcsi van. :)

Mi tegnap voltunk az első nagy - kb. 1,5 órás - sétánkon. Eddig nem mertem elmenni vele ilyen nagy körökre. Végigaludta az egészet. :)

14039. Moniquee
2011. jún. 14. 09:57

Mi is gratulálunk az új babákhoz.

Nálunk se vált be a homeopátia, bár állítólag 3x5 golyót kéne adni és mi csak este adunk neki 5-öt. Ma veszünk Espumisan cseppet, remélem, az segít. A köményteát kiköpi és néz mérgesen, hogy mi a fenével itattok, okosok:-))Mi már csütörtökön leszünk 4 hetesek. Tegnap este mértem: 3630 gr. 2900-cel született, szerintem nagyon szépen fejlődik. Csak ez a fránya hasfájás ne lenne. Ráadásul ezerrel dönget a szél, nem is mertük 5 napja kivinni sétálni, nehogy huzatot kapjon. Pedig az mindkettőknek jó lett volna, egy kis friss levegő. Lassan nálunk már nem lakik jól egy ciciből. Ti hogy vagytok ezzel?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook