Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

13978. ViviPicur (válaszként erre: 13976. - Becseiagi)
2011. máj. 31. 14:13
hát akkor hajrá, várjuk a fejleményeket:)
13977. ViviPicur (válaszként erre: 13975. - Mirababy85)
2011. máj. 31. 14:10
az eredeti kiírás június 22 volt, de folyamatosan hozzák előre, doki szerint 15.-e környéke.
13976. becseiagi (válaszként erre: 13968. - Lulin)
2011. máj. 31. 14:01

Köszike aranyos vagy!

Ma van a 29. szülinapom, reménykedtem, hogy hát ha ma szülöm meg a kislányunkat, de nem úgy néz ki. Mivel 4. gyerek a külső méhszájam elég gyorsan kinyílt, így megijedtünk, hogy ne hogy koraszülött legyen. Barátnőm, aki az orvosom is egyben, azt tanácsolta, hogy 36 hétig feküdjek. Na azóta mindent lehet, de semmi nem történik. Oly annyira, hogy ma megnézte a magzatvizet és a méhszájamat, a víz tiszta, a méhszájam szűk egy ujjnyi. Mondta is, hogy haza fele szerezzem be a málnalevél teát..., eddig azért nem mondta, mert gondolta, hogy május elejére-közepére meg lesz a babuci, de nem lett.... Most ittam meg egy bögrével, igaz ízesítve, de egész jó. Hát ha kellőképpen megjön a hatása és felpuhítja a méhszájamat. Kíváncsi vagyok!

Úgy hogy nálunk is júniusi baba lesz! Mondjuk ha holnap jönne 1.-jén, az is jó volna; de érdekes, hogy nekem csak a hónapok első felében születnek gyermekeim! :D Az első lányom 14.-én született; (ha most elsején megszületne Petra, akkor ő 1.-jén; + 7 nap) a második lányom 8.-án született, a fiunk meg 15.-én. A férjem a 26.-ai és én a 31.-ei.

13975. mirababy85 (válaszként erre: 13974. - ViviPicur)
2011. máj. 31. 12:40
ugyanmebben a cipőben járok! :) nem gondoltam volna, hogy júniusig bent marad a pocakban, de hát úgy tűnik. te mikorra voltál/vagy kiírva?
13974. ViviPicur
2011. máj. 31. 11:08
Sziasztok csajok, na most már tuti júniusi babám lesz, ha csak ma nem jön, de nem hinném :DD
13973. gyuruke (válaszként erre: 13972. - Lulin)
2011. máj. 30. 18:59

Én is! NÉha csak bőgök, miközben nézem, hogy milyen cuki :)

Nekünk az utolsó 2 kórházi nap volt horror, semmit nem aludt, evett egész éjjel.. Itthon egyelőre egész jó :)

13972. lulin (válaszként erre: 13971. - Gyuruke)
2011. máj. 30. 17:04
Jaaj, nagyon gratulálok! :) Próbálj meg sokat pihenni! Én most kezdek helyreállni... Kíváncsi vagyok, nálatok milyenek lesznek az első otthon töltött napok. Nálunk az első két nap valóságos angyal volt Lucus, aztán azóta kicsit nyűgösködünk, de még mindig egy szavam nem lehet. :) Próbálom megfejteni, mikor mi a baja, több kevesebb sikerrel. :) De akárhogy is... én rettenetesen élvezem az anyaságot, és órákat tudnék gyönyörködni a kis csöppségben! :)
13971. gyuruke
2011. máj. 30. 16:09

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést! :) Próbáltam visszaolvasni.. Gratula minden babához, mamáknak gyors felépülést!!

Zsombi is már kint van :) Múlt hétfőn mentünk be hajnalban (5-kor folyt el a víz), de semmit nem tágultam, nem volt fájás. Kaptam ballont, hogy táguljak, így lassan indultak a fájások 11-től. Akkor ijedtem be, amikor kiderült, hogy csak 20-asok, plusz amikor meghallottam a szülő nők "finom hanghatásait".. Este 6-kor kötötték be az oxit, onnantól hajnali 1-ig (7óra) kőkemény szenvedés. Tolófájások már meg se kottyantak :D És egyszercsak kicsusszant Zsombi. 3180 grammos, 54 centis kis mogyoró :)))))))))) Kiült a vigyor az arcomra, sírtam, olvadoztam. Közöltem egyből, hogy akármikor újracsinálom ilyen eredményért :) Tényleg csodás, hogy hirtelen megszűnik minden fájdalom, és ott van egy csoda :)

Tegnap jöhettünk haza, mert besárgult szegény. Volt gyerekdoki, megnézte, minden OK. Azóta szokjuk egymást, próbálunk aludni :)

13970. gyuruke (válaszként erre: 13953. - Andia)
2011. máj. 30. 14:21
Majd írjatok, melyik szobában voltatok, mert én csak vasárnap jöttem haza! Hátha összefutottunk :)
13969. mirababy85
2011. máj. 30. 13:27

Andia, Olívia: valami történés a 7végén?

velünk minden változatlan. mai ctg sem mutatott semmit. már két naponta kell mennem.

13968. lulin
2011. máj. 30. 06:22

Lányok, kis házi praktika, hátha valakinek tudok segíteni vele:

Na szóval...én úgy jöttem ki a kórházból, hogy a lábaim kb. kétszeresére dagadtak még ahhoz képest is, amilyenek szülés előtt voltak, pedig az sem volt kutya. :) Pár napig szenvedtem, aztán párom nagymamája mondta, hogy ő tud egy csodaszert. Be kell kenni almaecettel. Nem tudom, hogy a véletlen műve-e vagy tényleg ennek köszönhető, de másnapra olyan szépen lement róla a víz! Próbáljátok ki, kicsit büdös, de megéri! :)

becseiagi: köszi a gratulációt, neked pedig kitartást! Hamarosan nálatok is megérkezik a babóca! :)

13967. becseiagi
2011. máj. 29. 16:58

Sziasztok!

Már ritkábban már erre sajnos, de olvasgatlak néha benneteket! Mi mára vagyunk kiírva, de semmi jele nincs, hogy Petra baba meg akarna születni. A 17.-ei teliholdat megéreztem, mert akkor 4 napig jósló fájásaim voltak kora du.-tól késő estig, de aztán ez is abba maradt. Közbe jött, hogy jó két hete kicsi fiunk eltörte a lábát, és fekvő gipszet kapott, szóval nap közben emelgetni nem egy leányálom, de kislányunk a pocimban mindent ügyesen átvészelt. És mi még attól féltünk a doki barátnőmmel, hogy hamarabb fog jönni a kis drágám. :) Ma betöltöttük, és holnaptól mehetünk minden nap NST-re.

Aki megszült, annak gratulálok; aki még nem és várakozik, mint mi, annak meg kitartást kívánok továbbra is. Én egyedül a meleggel szenvedek, amúgy kitűnően vagyok és még jó hogy a szülőszobán van légkondi: nem vizesedek vagy dagadok, a vérnyomásom rendben, NST rendben, nincs odalent kórokozóm, a babuci is jól van odabent, olyan 3,5-4 kg közé becsülte tegnap előtt az UH-n az orvosunk. Holnap után lesz a 29. szülinapom, így kíváncsi vagyok, hogy mikor lep meg a születésével a picikénk.

Puszi mindenkinek!

13966. lulin
2011. máj. 29. 07:29
Nálunk az éjszaka jobb volt. Kétszer kelt fel, egyszer 1-kor (akkor csak szopizott, aztán alvás tovább), aztán reggel 4 óra után (tisztába tettem, szopi, és simán elaludt). Azóta szundizik, lassan 3 órája.
13965. gnoncsu (válaszként erre: 13962. - Lulin)
2011. máj. 28. 20:17

Nyűgösségből nekünk is jutott ma, remélem az éjszaka jobb lesz mert nappal szinte az ágyában nem is aludt az én babám, vagy kézben vagy kendőben vagy a babkocsiban séta közben.

Biztos az egy ilyen nap....

13964. mirababy85
2011. máj. 28. 20:01

sziasztok! én ma annyit pörögtem, hogy ha ezután nem szülök meg... reggel bevásárlás, háromfogásos ebéd főzés, majd még ráfejeltem és sütöttem egy két emletes tortát. nem kíméltem magam, de a Kicsi manó olyan jól lehet bent, h ez sem csalogatta ki. :) de még nincs vége a napnak. kíváncsi vagyok Olívia megszül-e a 7végén!?

Lulin- egész nap nyűgös volt Luca? biztos a front, még a pocakban is megérzik, legalábbis Milán érzi a pocakomban.

Andia- szurkolok, h ma tényleg megszülj!

puszi nektek

13963. Andia
2011. máj. 28. 16:14
Én még mindíg egyben. Elvileg ma szülök.....de eddig csak őszültem:)
13962. lulin
2011. máj. 28. 13:00

Sziasztok lányok!

Ma nagyon nyűgös Luca baba, pedig eddig valóságos kisangyal volt. :( Gondolom, az időjárás... Mondta a védőnő, hogy nagyon megérzik a frontokat. Veletek mizújs? Hogy vagytok?

13961. Andia (válaszként erre: 13959. - Mirababy85)
2011. máj. 27. 19:01
Én nem fogadtam szülésznőt, csak dokit, de Józsa Andreával találkoztam már, nekem szimpi volt, a többieket nem ismerem. Sebit a SOTE II. szültem, de sajnos az akkori dokim már nem vállal szülést csak a magánkórházban, ahol dolgozik. 600 ezer forintom nincs rá....
13960. olívia23
2011. máj. 27. 15:58

Lulin: azért megpróbálom, legfeljebb megsértődnek egy kicsit:(

gnoncsu: azért jó hallani, hogy most nem sokkal utána is végigcsinálnád, ez azért biztató:)

Andia, Mira: nekem a szokásos a mozgása, bár Ő sosem volt egy túlmozgásos baba odabent, most is inkább nyomkod, mert szerintem már nem nagyon fér el odabent. Én továbbra se jobban, se rosszabbul nem vagyok. Fájogatok, aztán majd meglátjuk mi lesz, eddig ezek a fájások mindig elmúltak, de egyszer remélem csak nem akarnak! Szurkolok Nektek is! Aztán remélem a jövő hét elején valamelyikünk már babás hírekkel érkezik:) Én a hétvégén nem tudok jönni, úgyhogy ha még nem lesz baba, akkor legközelebb hétfőn jelentkezem. Kitartást Nektek!

A babázóknak meg jó babázást:)

13959. mirababy85 (válaszként erre: 13958. - Andia)
2011. máj. 27. 15:45
ma nálam is kevesebbet mocorog, meg máshogy is. sztem normális teljesen. lehet érzik a közeledő frontot. kismanóm eléggé érzékeny a fronra, mármint annyiban, h akkor nem mozgolódik olyan sokat. szülésznőt fogadtál? a kisfiadat is az istvánban szülted?
13958. Andia (válaszként erre: 13954. - Mirababy85)
2011. máj. 27. 15:22
dr. Horváth Zsoltnál szülök. Vasárnap ő az ügyeletes, ha szerencsém van, legkésőbb akkor szülök. Ha nincs, akkor kedden találkozunk CTG-n és taktikai megbeszélés.....ma nálam alig mocorog a baba. Én már nem emlékszem az előzőre, de ez így normális?
13957. lulin (válaszként erre: 13951. - Olívia23)
2011. máj. 27. 15:22

Köszönöm, szerintünk is gyönyörű, de ugye ez természetes. :) Én is féltem, hogy megsértődnek, ezért nem is utasítottam vissza senkit, de így sajnos nagyon el is fáradtam. Persze nem tudom, te hogy szeretnéd, nálam végig benn volt a baba, már az első éjszaka is. 2óránként szoptatni kellett, és bizony volt, hogy nehezen ment, mert miután megindult rendesen a tejem, úgy bedurrantak a melleim, hogy alig tudtam cicire tenni, és így ő is, én is nyűgösek voltunk. A bimbóvédő egy csoda találmány, végül az segített itthon. (Sajna a kórházban nem díjazták a használatát...) Én mindenkinek ajánlom, akinek laposabbak a mellbimbói, mert anélkül azt hiszem, vért izzadtam volna.

A látogatók nem jöhettek be a szobába, én pedig nem szívesen toltam ki egy ordító csecsemőt a nővéreknek, így ezen is mindig stresszeltem, hogy remélem, akkor jönnek, amikor alszik.

13956. lulin (válaszként erre: 13949. - Mirababy85)
2011. máj. 27. 15:13

mirababy: most is alszik, mint a tej. :) Sokszor sajnos szopi közben is ébresztgetnem kell, mert nagyon lusti a kis drága, és előfordul, hogy elbóbiskol.

Vácon szültem, a Jávorszky Ödön Kórházban.

13955. gnoncsu
2011. máj. 27. 14:49

Ahogy olvaslak titeket, eszembe jut, hogy én (is) milyen türelmetlen voltam és egész őszintén egy kicsit irigyellek titeket, hogy még ellőtte álltok annak a pillanatnak amikor először a kezetekbe adják a babát :-)) Újra végig csinálnám a szülést azért a pillanatért és az azt követő bő két óráért a szülőszobán hármasban.

Persze most is nagyon jó :-)

13954. mirababy85 (válaszként erre: 13953. - Andia)
2011. máj. 27. 13:45
úgy legyen és tényleg találkozzunk már holnap! te kinél szülsz? nekem nincs fogadott dokim, csak fogadott szülésznőm. neked?
13953. Andia (válaszként erre: 13950. - Mirababy85)
2011. máj. 27. 13:33
Én is az Istvánban fogok szülni:) És remélem minél hamarabb:) Hátha összefutunk.....már holnap:)
13952. olívia23 (válaszként erre: 13950. - Mirababy85)
2011. máj. 27. 12:42

Azért, ha éjszaka felébredtél rá, akkor az nem volt olyan gyenge fájás!

Nálam ma délelőtt volt erősebb fájás, de csak jósló, mert melegvízre elmúlt. Akkor felváltva fájunk:) Most kicsit remélem, hogy a hétvégén kibújik, de majd meglátjuk!

Mindenki azzal jön, hogy a hétvégén hidegfront lesz, de szerintem ránk a frontok nincsenek hatással, inkább előbb-utóbb az, hogy eljött az idő:)

Szurkolok Nektek is Andiával:)

13951. olívia23 (válaszként erre: 13948. - Lulin)
2011. máj. 27. 12:37

Szia Lulin!

Nagyon szép a kislányod:)! És örülünk, hogy kicsit tudtál jönni.

Köszi a látogatós tanácsot, majd megpróbálom megfogadni, bár biztos lesz belőle sértődés:(

Nálad bemehettek a látogatók a szobába vagy nem?

13950. mirababy85 (válaszként erre: 13945. - Olívia23)
2011. máj. 27. 12:27
én a szent istvánban fogok szülni. Szerintem nemsokára szülni fogsz. De jó neked. én nálam semmi nincs néhány fájást leszámítva. Bár éjszaka felébredtem rá olyan erősek voltak.nagyon szeretnék már szülni.
13949. mirababy85 (válaszként erre: 13948. - Lulin)
2011. máj. 27. 12:23
Szia! Nagyon cuki a baba. és milyen sok haja van. Nagyon szép. és az h ilyen jó baba az nagy szerencse. Kívánom h továbbra is ilyen legyen. Te hol szültél?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook