Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

14128. becseiagi (válaszként erre: 14127. - Barbara Kiss)
2011. jún. 30. 13:21
De jó nektek! Én most emiatt aggódok, hogy tényleg elmúlik-e neki.
14127. Barbara Kiss (válaszként erre: 14124. - Becseiagi)
2011. jún. 30. 13:08
nekem lánykám van, de szerencsére ez elkerült minket!
14126. gyuruke (válaszként erre: 14122. - Lulin)
2011. jún. 30. 13:06

Jövőre én is :))) Mindenképp!

És hogy bírod a mostani verseny idényt? Gondolom sokat vagytok egyedül. Mi igen.. Srácok kijutottak EB-re, VB-re, maratonra is, úgyhogy... Válogató egyszerre szokott lenni.

14125. Barbara Kiss (válaszként erre: 14117. - Olívia23)
2011. jún. 30. 13:06

Szia Olivia :-)

Egyszerre a kettő, sajnos. A hasfájást 2 hete, a bukést 3-4 napja kezdte. :- ((((

Csak az első 2 hétben volt segítségem, anyumnak szabija sincs és nem is engednék el a munkahelyről nyáron :-((((

Estig próbálok kitartani, de néha annyira szédülök, hogy nem merem felvenni a kicsit!

Este apa segít.

De volt már olyan, hogy hajnal 4kor berontottam a hálóba, hogy nem bírom tovább (éjféltől) csináljon valamit. 4.20kor már újra az ágyban durmolt apa. neki megnyugodott a gyerek. ez van.

14124. becseiagi (válaszként erre: 14118. - Olívia23)
2011. jún. 30. 13:03

Igen, a borax-szal kenem a száját. Állítólag nekünk a ritkán vissza jövő tej okozta, és van aki hajlamosabb rá, így annak nehezebben múlik el az orvosunk szerint. De már szépen tisztul a szája! :)

Akinek lánya van! Van köztetek olyan, akinek a kislánya több anyai hormont kapott, mint az én Petrám? A cicijei meg vannak duzzadva. A bal már lejjebb ment, 2 napja feltűnt, de a jobb még mindig nagyon duzzadt és a bimbója be van kékülve. Ma hívtam reggel az orvost, de azt mondta, hogy nincs okom az aggodalomra! De azért ott van a bogár a fülembe... :S

Petrám nem hasfájós, de néha "nyügi", ha ezt annak lehet hívni, hogy az ágyában nem akar olyankor megmaradni. De minden máshol jó neki.

14123. lulin (válaszként erre: 14116. - Olívia23)
2011. jún. 30. 12:14
Lekopogom, ma is jól elvagyunk eddig. Minden kajcsi után aludt egy picit, ráadásul az ágyában, ami nagy szó nálunk mostanság. :) Sőőt, aminek a legjobban örülök, hogy magától aludt el egy kis nézelődés, majd nyöszörgés után. Bár így maradna...
14122. lulin (válaszként erre: 14119. - Gyuruke)
2011. jún. 30. 12:12

:)

Tényleg, te szoktál kijárni versenyekre? Én jövőre biztos sokat megyek majd a picivel. Ha esetleg úgy alakul, majd egyszer bemutathatjuk egymásnak a két manót. :)

Bár, nem tudom, mennyire vannak együtt felnőtt meg ifi versenyek...

14121. lulin (válaszként erre: 14117. - Olívia23)
2011. jún. 30. 12:08
Rám délutánonként szokott rámjönni az álomkór, persze akkor, amikor Lucó az Istennek nem akar elaludni. :)
14120. lulin (válaszként erre: 14115. - Barbara Kiss)
2011. jún. 30. 12:05
Eddig Avent-es volt, most Mam-osat vettem.
14119. gyuruke (válaszként erre: 14111. - Lulin)
2011. jún. 30. 11:06
Mennyi hasonlóság :D Zsombi is ugyanez. Párnán egyből kis mosoly, mereszti a szemeit és csücsörít :D
14118. olívia23 (válaszként erre: 14107. - Agneees)
2011. jún. 30. 10:30

A szájpenészt egy gomba okozza, fehér, nem letörölhető foltok jelennek meg a kicsi szájában. Nekünk is volt a kórház miatt, de szerencsére 3 nap után elmúlt. Borax glicerinnel kell kezelni.

Egyébként azt hiszem Becseiagi írta, hogy nekik még van. Én szedtem homeopátiás Borax bogyót 30ch-sat, napi 2-3-szor, hátha átmegy az anyatejbe, neki még nem mertem adni, mert akkor még csak 1 hetes volt. Lehet, hogy ez is segített hamar elmulasztani.

14117. olívia23 (válaszként erre: 14113. - Barbara Kiss)
2011. jún. 30. 10:25

Üdv Barbi! Jó, hogy jöttél! Sajnálom, hogy ennyire szenved szegényke. Egyébként Ő most inkább bukós vagy hasfájós vagy a kettő együtt? Az is lehet, hogy a sűrítő tápszer nem azonnal hat, hanem 1-2 nap míg megszokja? Nem tudom.

Van esetleg segítséged? Mert ha ilyen fáradt vagy, akkor kellene egy kicsit aludnod, nehogy nagyon kimerülj!

Nekem múlt héten volt egy olyan reggelem, hogy úgy éreztem, ha nem aludjatok még legalább 1 órát, akkor összeesek, de akkor mázlim volt, mert épp aludt a leányzó is. Egyébként érdekes, hogy mennyivel kevesebb alvással beérem, mint szülés előtt! Nálatok ez változott?

14116. olívia23
2011. jún. 30. 10:20

Lulin örülök, hogy jobb volt a tegnapi napotok Nekünk pl. a hidegfrontkor szinte egész nap alszik, úgyhogy rá jó hatással van Talán jobb, hogy megemeltük az ágyát, úgy veszem észre kevesebbet nyel álmában, ebből azt gondolom, hogy kevesebb is jön vissza neki. Most 1 napja csak fekve szopizunk, így nem volt félrenyelés, arra gondolok, hogy így talán nem ömlik annyira a szájába a tej, mint bölcsőtartásban. Remélem ez beválik, mert ez a félrenyelés nagyon ijesztő tud lenni!!!

Nálunk a tegnap az esti nyöszi elmaradt, nem tudom, hogy csak véletlen vagy azért, mert tegnap megváltoztattam az esti menetrendet, mert apa nagyon későn ért haza. Szóval eddig az volt, hogy ébrenlét-fürdés-evés, majd ekkor nem aludt be a szopiba és kipattant a szeme, és jött a hiszti, hogy nem akar aludni. De tegnap evés-fentlét (egy kicsit) – fürdés – ébrenlét – alvás, és így simán bealudt, s csak 1 óra múlva kelt enni. Lehet, hogy ma is ezt próbáljuk ki.

Ja és én azt figyeltem meg, hogy éjféltől kb. másnap délig csak 4-5 óránként eszik, aztán déltől estig 2-2,5 óránként, azt nem tudom mennyiket, mindig meg akarom mérni, de mindig elfelejtem. Mi hetente szoktuk mérni a súlyát, eddig az jól gyarapodott, úh szerencsére nem kellett mérnem.

14115. Barbara Kiss (válaszként erre: 14114. - Lulin)
2011. jún. 30. 09:03
Én is bimbóvédővel szoptatok, még a kórházban vettem, Medela. Te milyet vettél???
14114. lulin (válaszként erre: 14112. - Barbara Kiss)
2011. jún. 30. 08:57
Nekem a múlt hét óta eszik ilyen 100 fölötti mennyiségeket, előtte a max. 100 volt, de általában 60-80 gr. Én mellbimbó védővel tudok csak szoptatni, és nemrég vettem egy újat, mert azt olvastam, hatékonyabb. Lehet, hogy ennek az eredménye. De lehet, hogy az étvágya nőtt. Nem tudom.
14113. Barbara Kiss (válaszként erre: 14111. - Lulin)
2011. jún. 30. 08:25

Remélem jól telik a napotok.

Tegnap este anyukámra kellett hagyni a kicsit, mert 6 hetes kontrollon voltam. Lefejt tejet kapott (100ból 60at evett meg), de egy hangja nem volt.

Hát én este is megkaptam, illetve fél 1kor kelt és háromnegyed 4ig nem tudtam lerakni. :-((( Ja és éjjel és most reggel is bukott, pedig kapja az előetető tápszert :-((((

Hulla vagyok, most arra várok, hogy hívhassam a dokit, aki visszajelzést kért.

14112. Barbara Kiss (válaszként erre: 14109. - Lulin)
2011. jún. 30. 08:20

Nekem a kicsi eddig max. 100 at evett és a doki erre is azt mondta, hogy túl sok. ???? Holnap lesz 6 hetes!

Tegnap összesen 390 anyatejet evett meg! 20-akat meg max. 60at evett egy evésre. Nagyon féltem.

14111. lulin
2011. jún. 30. 05:37

Tegnap alig hallottam sírni Lucust. :) Egyedül fürdés előtt volt nyűgi, de szerintem már éhes volt, mert akkorákat cuppogott, és szívta ezerrel a cumiját, majd mikor észrevette, hogy semmi sem jön belőle, begurult, és kiköpte. Amúgy nagyon kis cuki, egy párnára szoktam rakni szoptatáskor, s úgy az ölembe, és már annyira tudja, hogy amikor lerakom a párnára, evés lesz, hogy ilyenkor mindig elhallgat, s mereszti a szemeit, várja a cicit. :)

Kíváncsi leszek a mai napra. Remélem, a hülye hideg front nem fogja kikészíteni. :(

14110. lulin (válaszként erre: 14108. - Agneees)
2011. jún. 30. 05:32
Nekünk is van cseresznyemag párnánk, és tényleg néha megnyugszik tőle. :)
14109. lulin (válaszként erre: 14106. - Olívia23)
2011. jún. 30. 05:31

Eddig így volt. Etetéstől etetésig nyűglődtünk. Persze le lehet csillapítani kis időkre, de ez folyamatos babakocsiban toligálást, ringatást jelent... Néha el-elszundít 10-15 percre, aztán felébred és kezdődik előről. Estefelé, a fürdés előtti néhány óra az igazán húzós, akkor van, hogy az ég világon semmi nem segít, és csak ordít szegénykém.

Változó étvágy alatt azt értem, hogy Luca van, hogy nem hajlandó többet enni 60-70 grammnál (igaz, ez a ritkább), máskor 5 perc alatt bepuszil 130-at. Pl. hajnalban, amikor felébred általában csak nyammog, cumizik a cicin, alig eszik valamit, aztán mikor visszateszem az ágyba mégis elégedetten alszik tovább. :) Igaz, talán jobb is, és így könnyebben elhagyjuk majd ezt a hajnali evészetet.

14108. agneees
2011. jún. 29. 21:49
Egyébként nekünk hasfájásra néha beválik, ha szőlőmagpárnát melegítek mikróban és a pocijára teszem! Na meg a hajszárítózás is :)
14107. agneees
2011. jún. 29. 21:46
Sziasztok! Milyen az a szájpenész??
14106. lulin (válaszként erre: 14110. - Barbara Kiss)
2011. jún. 29. 18:14
Hat hetesek leszünk, de nálunk már a 2. héttől tart. Még azért nem akarom elkiabálni, hogy vége, de most tényleg sokkal jobban van a pici.
14105. agneees (válaszként erre: 14095. - Olívia23)
2011. jún. 28. 19:20
Szia! Mi most próbáljuk a második antireflux tápszert.. az első, amit felírtak nagyon megfogta a hasát, viszont abszolút nem bukott, nem nyeldekelt és kaja után rögtön bealudt tőle. Ez a mostani, amit próbálunk kicsit hígabb.. Ma vettem Gastrotuss Baby szirupot neki, de egyelőre még nem kezdem el adni neki, megnézem, hogy ez a tápszer milyen. (Mert ha egyszerre adom neki az új tápszert és a szirupot is, nem fogom tudni, hogy melyik hat :) De ezen kívül és az ágy megemelésén kívül más tanácsot mi sem kaptunk..
14104. agneees (válaszként erre: 14101. - Barbara Kiss)
2011. jún. 28. 18:15
Szia! Refluxra próbáld ki a Gastrotuss Baby szirupot, hátha beválik!! Mi is reflux-szal küzdünk, most próbáljuk a Lactogen A.R. antireflux tápszert..
14103. lulin (válaszként erre: 14101. - Barbara Kiss)
2011. jún. 28. 16:22

Szia!

Üdv köztünk. Sajnos, mint láttad, mi sem jutunk dűlőre hasfájás terén. Bár a mai nap eddig kivételesen jól sikerült. Vicces, mert ma előszőr nem adok neki semmilyen hasfájás elleni lötyit, és mégis... Az én kis Lucám kb. egy hétig volt eszik-alszik baba, aztán a 2. héttől beköszönt a pocakfájás, de a 4. héttől a legdurvább. Remélem, nem tart el 3 hónapig (azt mondják ált. akkor múlik el).

14102. gyuruke (válaszként erre: 14100. - Lulin)
2011. jún. 28. 14:20
Ez a kismacska nyöszörgés ismerős :D Zsombi is úgy nyomja, nyááá :D:D:D
2011. jún. 28. 13:35

Sziasztok, szeretnék csatlakozni, ha megengeditek. Egy ideje olvasgatlak benneteket és látom nem csak én küzdök a problémáimmal.

Magunkról: Kislányom, Eszter május 20-án született a 35. héten. Most 3500 gramm, általában jól eszik, 2 hete nagyon hasfájós és az alvás sem úgy megy mint előtte.

Az első 4 hét jól telt itthon, volt 4 átaludt éjszakánk is. Erre múlt héten 4 átvirrasztott éjszakával dicsekedhetek. Most esti fürdés után nehezen alszik el és olyan 2 körül kel.

A védőnőnk ma vette fel az egy hónapos státuszt és mondta, hogy lehet refluxos a kicsi, emeljem meg az ágy fejvégét.

Hasfájásra már kipróbáltam az édeskömény teát, espumisant, infacolt, szélcsövet, masszázst, babakocsiba tételt. Eddig semmi nem jött be.

Eszter amúgy szerte sétálni és eddig csak egyszer nem aludt be.

A napirendünk nekünk is mindig borul sajnos.

Az első 4 hétben rengeteg mosolyt kaptam, most meg általában sírni látom, ez lelkileg is megvisel. :-(

Ha valakinek van valami tippje, szeretettel várom.

14100. lulin (válaszként erre: 14096. - Olívia23)
2011. jún. 28. 13:26

A mi kisbabánk szeret babakocsiban lenni. Minden sétát végigalszik, és azt vettem észre, imádja a hepe-hupás utakat. (Szerencsére, mert nálunk katasztrófálisak a járdák, plusz talán a miénk az utolsó olyan utca Vácon, ami még macskaköves). Nagyon rafinált, mert ha megállunk, egy idő után kipattannak a szemei, s egyből kinyilvánítja nemtetszését.

Ma egész jó napunk van eddig. A déli etetés után betettem a kiságyba, s felraktam neki az ágyrácsra egy színes tükrös játékot. Fél órát nézegette. Ezután elkezdett nyűglődni, akkor lehúztam neki a redőnyt, jelezve, hogy aludni kéne, s úgy néz ki, lassan elalszik. Még néha hallom, hogy nyöszörög, mint egy kismacska, de nála ez a fáradt sírdogálás szokott lenni.

14099. gnoncsu (válaszként erre: 14095. - Olívia23)
2011. jún. 28. 12:43

Mi is pont itt tartunk, vagyis, hogy próbálom erre az evés-pelusozás-játék-alvás rendszerre szoktatni, csak napközben nagyon változó hosszúságúakat alszik, hogy van hogy 20 percet van hogy két órát evések között.

Én is nagyon sajnálom amikor sír az ágyban de nagyon nem akarom, hogy megszokja a kézben alvást (nagyon élénken élnek bennem az emlékek a jóval fiatalabb öcsémről aki esténként csak kézben aludt el). Igazából azt hiszem egyre jobban működik, egyre kevesebbet sír, este viszont 9-kor van fürdés aztán szopi és alvás ez nagyon jól működik akkor rögtön elaszik és legközelebb 4 körül kel.

A babakocsiban nagyon jókat alszik, pláne a macskaköves utakon :-) Többször voltunk egész napra kirándulni 4 hetes kora óta és nagyon jól bírja, sokkal kevesebb sírás van olyankor és ritkábban is eszik.

Nyűgösködés nekünk is a fürdés előtt van olyan 7-9 között, de nem vészes.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook