Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

14188. agneees (válaszként erre: 14187. - Becseiagi)
2011. júl. 5. 21:01
Én bölcső párnát használok, nem tudom, az ugyanaz-e.. Ez olyan, hogy ki lehet vele támasztani a babót, hogy az oldalán maradjon..
14187. becseiagi
2011. júl. 5. 17:50

Nálunk olyan, hogy játszás nincs. Felébred, általában Apa veszi fel. Olyankor kicsit dumálnak, aztán elhelyezkedek, mellém teszi a párom. Olyankor nagyon megörül nekem, mosolyog rám (pedig még csak 4 hetes lesz holnap után), megszopiztatom, felveszem büfizni, tisztába teszem, aztán beteszem az ágyába ahol elnézelődik, van 2 kis játék ott, amikkel "beszélgethet". Ilyenkor a hátán fekszik az ágyban. Mikor megunja, vagy elfárad, akkor "szól", megint mellre teszem, és aztán megy aludni. Általában 1-2 órát van ébren, ez napszaktól is függ. Petri szombaton lesz 1 hónapos, és hétfőn megyünk majd méreckedni. Kíváncsi vok, hogy mekkorára nőtt az első hónapja alatt.

Éjszaka persze nincs beszélgetés vele, kivesszük az ágyból, szopizik, büfike, tiszta pelus, megint cicizés és irány a kiságy. Általában pár perc alatt elalszik, de volt hogy leoltottam a kislámpát, és kb. még 15 percig mozgolódott, de aztán akkor is elaludt.

Az apnoé párnáról tudtok valamit? Használ valamelyikőtök ilyet? Mik a tapasztalatok róla? Szülész-nőgyógy barátnőm ajánlotta, szerinte az az egyik legfontosabb dolog, ami kell egy babához.

14186. olívia23 (válaszként erre: 14185. - Csibe11)
2011. júl. 5. 17:14

Tök jó, hogy így küzdesz a tejért, nagyon nem irigyellek, hogy nézni kell mennyit táplálj hozzá, stb. Nehéz lehet...

Neki is szép súlya van:)

14185. csibe11
2011. júl. 5. 16:41
A súlyát most nem tudom, múlt hét csütörtökön mértük akkor volt 4610 gr. 3180-al született. Enni kb. 80-150 ml között eszik, teljesen változó. Ebből kb. ha jó napja van a felét eszi meg ciciből a többi tápszer. Nagyon lusta az uraság, csak addig szeret szopizni amig az elején bőven jön a tej. Utána már indul a hiszti. Van amikor sikerül másik cicire átteni, de van hogy annyira felhergeli magát, hogy már nem hajlandó szopni. Bezzeg a cumisüveget egyből megismeri. Én is próbálok fejni, napjában 2-3 alkalommal tudok is, akkor a két ciciből lejön még 50-60 ml. De ez is változó, mert van hogy utána szopizott, és simán hang nélkül evett belőle, pedig én már azt hittem nincs benne több. Én a motherlove tejserkentőt szedem, de nekem is a gyakoribb szoptatás segített hogy kicsivel több tejem legyen. Sajnos annyit nem szopizik ki hogy több termelődjön, de már ennek is örülök hogy ennyi anyatejet kap. Volt hogy csak 20 ml jött le a kettőböl:(
14184. csibe11 (válaszként erre: 14172. - Olívia23)
2011. júl. 5. 16:33
Nálunk Patrik múlt hét óta, akkor volt 6 hetes. De napról napra többet, sőt most már olyan is előfordul hogy szinte nevet. Nem csak mosoly, hanem kacaj. Nagyon zabálnivaló. Van amikor igazi kis huncut mosolyt villant, főleg amikor enni kellene, és már nem kell neki, na akkor vigyorog mint egy kis tejbetök:) Hihetetlen, de napról napra változik, egyre többet van fent, most már nyúlkál a játékok után, tetszik neki ahogy hintázik a feje felett.
14183. csibe11 (válaszként erre: 14164. - Moniquee)
2011. júl. 5. 16:25

Szia!

Nálunk igazából a játék annyi, hogy beszélek hozzá, meg berakom a pihenő székbe, és ott nézegeti a macit, labdát ami lóg a feje fölé. Vagy még oda szoktam neki rakni színes plüss játékot. De van hogy 15-20 percig elnézegeti a csíkos ágyneműt, vagy az a lámpát:) Amit imád az a szobájában a falon lévő micimackó, elefánttal. Állandóan dumál nekik mikor pelenkázom. Annyira édes.

14182. gyuruke
2011. júl. 5. 14:47
Zsombi is néha már megereszt egy mosolyt, amikor épp énekelek vagy valami hülyeséget dumálok neki :D Kispált, Quimbyt, ilyeneket szoktam énekelni :D
14181. Barbara Kiss (válaszként erre: 14174. - Lulin)
2011. júl. 5. 13:51

Össze kéne rakni a lánykáinkat, akkor legalább egyikünk tudna pihenni :-)))

De ugyanígy vagyok a fejéssel. Néha csak a következő szopi előtt fél órával jutnék el oda, akkor meg már nem állok neki. Inkább vízszintbe helyezem magam. Én is lusta vagyok :-(

14180. Barbara Kiss (válaszként erre: 14172. - Olívia23)
2011. júl. 5. 13:44
Én néha néha mintha kapnék tudatos mosolyt. Nálunk legjobban a mamira reagál, ha ő dícséri nagyon sokat mosolyog. Én azt vettem észre, hogy egyre tudatosabban néz meg engem. Ma amikor reggel pelenkáztam annyira komolyan szemlélt, hogy majd meg zabáltam. Mondjuk el volt aludva a hajam, lehet azt konstatálta, hogy anya hülyén néz ki. :-)))
14179. Barbara Kiss (válaszként erre: 14171. - Olívia23)
2011. júl. 5. 13:41

Szerintem a 10 perc figyelés az teljesen jó, vannak elsős kisiskolások, akik ennyit sem tudnak.

Ha 2 óránként etetsz az nem jelezheti, hogy kevés neki egy cici? Lehet kipróbálnám egyszer 2 ciciből, hogy akkor mikor kér legközelebb enni.

14178. Barbara Kiss (válaszként erre: 14170. - Gyuruke)
2011. júl. 5. 13:39
Fejni én is szoktam, hogy termelődjön több tejcsi. A szoptatós teára sajna allergiás vagyok és rajtam keresztül a baba is az lett, valószínűleg ezért fájt annyira nagyon a pocija. Mióta nem iszom jobb a helyzet, de még így is hasfájós, sajna
14177. Barbara Kiss (válaszként erre: 14169. - Moniquee)
2011. júl. 5. 13:37
Ja a lustaságra, ha van szíved megtenni, hogy ha nagyon éhesnek hagyod, akkor a következő evésnél többet szopizik majd.
14176. Barbara Kiss (válaszként erre: 14169. - Moniquee)
2011. júl. 5. 13:36

Huhh, akkor szépen gyarapszik a babád.

Nekem egy ciciből szokott enni, de ha nagyon keveset eszik megijedek, hogy nem volt elég tej abban a ciciben és átrakom másikra. Aztán fejésnél kiderül, hogy volt még benne tej, csak azért már dolgozni kellett volna.

Azért 100 után már nem igen tudok fejni.

Játék, hát a könyvben még nem értem el odáig és időm semmi, de én is játszószőnyegre rakom és az ott lévő állatkákkal ismertetem, csörgök neki. A baj, hogy fantáziám o, én csak könyvből tudok mesélni, arra meg inkább sír. :-(((

14175. olívia23 (válaszként erre: 14173. - Lulin)
2011. júl. 5. 13:05
Akkor lassan mi is számítunk rá, mert azt hiszem pont 1 héttel fiatalabb a leányzó:)
14174. lulin
2011. júl. 5. 13:00
Most én is próbálok fejni szopi után, de elég nehéz, mert tegnap meg ma megint nagyon nyűgi. :( Folyton foglalkozni kell vele, hogy ne bömböljön, szóval kb. nincs egy szabad percem se. Olyan szeszélyes a kis hölgy, mint az időjárás.
14173. lulin (válaszként erre: 14172. - Olívia23)
2011. júl. 5. 12:58
Nálunk igen. :) Kb. egy hete előszőr, és ahogy múlnak a napok, egyre többet. :) Csak aztán pillanatok alatt el tud keseredni. :(
14172. olívia23
2011. júl. 5. 12:54
Nálatok mosolyognak már tudatosan a babák? Úgy, hogy rátok néznek és reakcióként jön a mosoly? Azt olvastam, hogy 6-8 hetes korban várható az első tudatos mosoly, nálunk mintha kezdene reagálni az arcával, de még igazi mosoly nem volt. Már nagyon várjuk apával:)
14171. olívia23
2011. júl. 5. 12:52

Sziasztok!

Mi 5 hetesen voltunk 4220 grammosak, 3250-nek született és 3200-vel jöttünk haza a kórházból. Én nem tudom mennyit eszik egyszerre, mert mi csak hetente mérjük. Nem fejek, de úgy veszem észre, hogy kb. 1 hete (ma 5 hetes + 2 napos) többet eszik, vagyis kb. déltől este 10-ig szinte 2 óránként kér enni, így szerintem több tej is termelődik és mivel éjszaka csak egyszer eszik, ezért akkorra és reggelre már jól tele lesznek a melleim. Mi még egyszerre 1 ciciből szopizunk, nem tudom mikor kell kettőből, gondolom majd jelezni fogja, ha kevés az egy.

A játék nekem is kérdés volt, hogy mit csináljunk. Mi sokat énekelünk, mondókázunk neki, és tök érdekes, hogy a gyerekdalokat sokkal jobban szereti, mint bármi egyebet. Van ilyen tornászó szőnyege, amikor lelógnak a játékok, azt nézegeti, meg van pihenőszéke, ami hintázik, ja meg persze a vállunkon átnézve imád nézelődni, persze csak akkor, ha sétálunk vele. Ja és bármely tevékenységet max. 10 percig csinálja, utána nem tudom, hogy elunja vagy már nem bír figyelni. Ja meg ha sétálunk, akkor néha a babakocsiban is nézelődik vagy alszik:) Ja és nem szeret bölcsőtartásban lenni, attól nagyon ideges lesz.

Úgy veszem észre, hogy 1-1 dologgal talán egyre hosszabb időre le lehet kötni a figyelmét, mondjuk az 5 perc helyett 7-re:)

Egyébként nagyon gyorsan elfárad, kb. 45-60 perc után (ébredéstől számítva) már nyűgös, ja és pár napja rájöttem, hogy ilyenkor úgy sír mintha fájna valamije, olyan fájdalmasan, pedig csak fáradt, mert ha lerakom az ágyába elalszik.

Ja és nappali lvás, most már egész jól megy ez amit többen írtunk, hogy lerakom az ágyába és ha nyöszi, akkor többször odamegyek hozzá. Most már kb. 15 perc után elalszik és az alatt se sír, hanem nézelődik vagy egy kicsit nyöszizik.

14170. gyuruke
2011. júl. 5. 12:24

Zsombi 6 hetesen 4800, ő 110-120-kat eszik. Nekem mindig kell fejnem szoptatás után, ezzel stimulálom, hogy termelődjön több tej. Meg ugye szoptatós tea, sok folyadék.. Nehéz.

Játék, nálunk egyelőre csak annyi, hogy a pihiszékben ringatom és közben gagyarászok neki :D Néha odatolom a játékait, de ugye még csak néz, hogy mi van :D Az ágy feletti forgó le tudja kötni :)

14169. Moniquee (válaszként erre: 14167. - Barbara Kiss)
2011. júl. 5. 11:59
6 hetes és 4 napos. 2900-el született és 2820-al jöttünk haza. most 3950 gr volt tegnap este. nálunk is 60-80 megy a két ciciből, plussz egy óra múlva a reggel lefejtből adok neki kb. 50-et. délutánra már az eddig lefagyasztottból kell adnom neki. Amúgy én is azon gondolkoztam, hogy lehet azért sírt, mert éhes maradt??? most nyugodtabbnak tűnik hogy plussz adagot adok neki. Szerintem lusta szopizni. Ezzel mit lehet tenni? Játék ügyben valaki?
14168. lulin (válaszként erre: 14167. - Barbara Kiss)
2011. júl. 5. 08:22
6 hetes, 4230 gr-mal született, 3940-nel jöttünk haza, most 4940 gr.
14167. Barbara Kiss (válaszként erre: 14165. - Lulin)
2011. júl. 5. 02:17
Nekem ma először szopizott 110-et, és tudtam még fejni. Eszter most 3700 gramm és a doki szerint neki a 100 is sok. Nektek mekkora a babátok, hogy ennyiket esznek?
14166. lulin (válaszként erre: 14163. - Gyuruke)
2011. júl. 4. 20:48
De. Ma már számomra is világossá vált, hogy mi a helyzet. :( Eddig is gyanús volt... Azért nem szopizott többet, mert nem tudott. Megpróbáltam lefejni kajcsi után a maradékot, és hát nem nagyon akart jönni semmi... Így meg persze hiába, hogy nemrég evett, éhes lesz mindig. Most az utolsó két étkezést ki fogom egészíteni tápszerrel.
14165. lulin (válaszként erre: 14164. - Moniquee)
2011. júl. 4. 20:41

Én is hasonló cipőben. Estére nincs elég tejem. Ma előszőr már tápszert is kapott a vacsihoz. 60gr-ot tudott csak szopizni (ezt egy mellből), és +60-at adtam neki tápszert. Érdekes, hogy utánna letettem aludni, és egy hangja nem volt azóta se, sőt még a cumi se kellett. Lehet, hogy eddig mindig éhes maradt szegénykém? :(

Délelőtt amúgy még van, hogy 140gr-ot is tud szopizni, de késő délutánra mintha kifogynék.

14164. Moniquee
2011. júl. 4. 20:08
Írjátok már meg légyszi, ki miket játszik a babával. Hogy hogyan tudjátok lekötni. Jó ez a suttogó? Onnan vettétek? ínálunk szerintem kezd elmenni a tej. Szerintem nem normális, hogy 2 ciciből 80-100 gr-ot egyen.......... Vagy?
14163. gyuruke (válaszként erre: 14159. - Lulin)
2011. júl. 4. 15:11
Nem lehet, hogy még éhes? Nálunk ilyenkor még kajás, ha kép még enni lenyugszik :)
14162. Barbara Kiss (válaszként erre: 14158. - Lulin)
2011. júl. 4. 11:16
Nem tudom, nekem a babakocsiba sincs meg, ha éppen fáj a poci és ordít, tologathatom bárhogy :-((( Olyankor még kézben sem nyugszik meg.
14161. becseiagi (válaszként erre: 14158. - Lulin)
2011. júl. 4. 10:26
Nálunk is ez van. Délelőtt 2-2,5 óránként szopik, többet van ébren. Du. viszont általában megyünk sétálni, olyankor úgy bealszik. Valószínűleg azért tetszik nekik jobban babakocsiban aludni, mint kiságyban, amiért kézben is szeretnek lenni. El vannak ringatva. A babakocsi mozog, a kiságy meg nem. :)
14160. becseiagi (válaszként erre: 14143. - Olívia23)
2011. júl. 4. 10:24

Mi sem használunk cumit. Az első lányom az első házasságomból van, vele a kórházból a szüleimhez mentünk haza, mert a volt férjem akkorra már bejelentette, hogy visszamegy Pestre. A lényeg, hogy mikor hazaértünk anyámnak az első dolga volt mikor meghallotta sírni a kislányomat, hogy benyomott a szájába egy cumit. Nem érdekelte, hogy én mit mondok. 2,5 éves korára sikerült leszoktatnunk a jelenlegi férjemmel Gabit a cumiról.

Ebből tanulva, meg egyébként is cumi ellenesek vagyunk a párommal, (meg szerintem olyan csúnya, amikor egy gyönyörű pici babából nem látszik más csak egy nagy hatalmas cumi), a második lányomnál már nem szóba sem jött. Egyértelmű volt, hogy a mi gyerekeinknek nem lesz cumija, így egyiknek sem volt, és Petránknak sincs.

14159. lulin
2011. júl. 4. 09:49
Az elmúlt néhány nap amúgy egész jól alakult. Csak du. 5 körül indult a hiszti, minden nap, mintha kötelező volna. :) Nem is értem... Ráadásul ilyenkor tömködi a szájába a kezét, mintha éhes lenne, hiába evett előtte. Én meg nem tudom, mit csináljak vele. Próbáltam teáztatni a két kaja közti időben, de utánna ugyanúgy ordít tovább. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook