2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Nálunk olyan, hogy játszás nincs. Felébred, általában Apa veszi fel. Olyankor kicsit dumálnak, aztán elhelyezkedek, mellém teszi a párom. Olyankor nagyon megörül nekem, mosolyog rám (pedig még csak 4 hetes lesz holnap után), megszopiztatom, felveszem büfizni, tisztába teszem, aztán beteszem az ágyába ahol elnézelődik, van 2 kis játék ott, amikkel "beszélgethet". Ilyenkor a hátán fekszik az ágyban. Mikor megunja, vagy elfárad, akkor "szól", megint mellre teszem, és aztán megy aludni. Általában 1-2 órát van ébren, ez napszaktól is függ. Petri szombaton lesz 1 hónapos, és hétfőn megyünk majd méreckedni. Kíváncsi vok, hogy mekkorára nőtt az első hónapja alatt.
Éjszaka persze nincs beszélgetés vele, kivesszük az ágyból, szopizik, büfike, tiszta pelus, megint cicizés és irány a kiságy. Általában pár perc alatt elalszik, de volt hogy leoltottam a kislámpát, és kb. még 15 percig mozgolódott, de aztán akkor is elaludt.
Az apnoé párnáról tudtok valamit? Használ valamelyikőtök ilyet? Mik a tapasztalatok róla? Szülész-nőgyógy barátnőm ajánlotta, szerinte az az egyik legfontosabb dolog, ami kell egy babához.
Tök jó, hogy így küzdesz a tejért, nagyon nem irigyellek, hogy nézni kell mennyit táplálj hozzá, stb. Nehéz lehet...
Neki is szép súlya van:)
Szia!
Nálunk igazából a játék annyi, hogy beszélek hozzá, meg berakom a pihenő székbe, és ott nézegeti a macit, labdát ami lóg a feje fölé. Vagy még oda szoktam neki rakni színes plüss játékot. De van hogy 15-20 percig elnézegeti a csíkos ágyneműt, vagy az a lámpát:) Amit imád az a szobájában a falon lévő micimackó, elefánttal. Állandóan dumál nekik mikor pelenkázom. Annyira édes.
Össze kéne rakni a lánykáinkat, akkor legalább egyikünk tudna pihenni :-)))
De ugyanígy vagyok a fejéssel. Néha csak a következő szopi előtt fél órával jutnék el oda, akkor meg már nem állok neki. Inkább vízszintbe helyezem magam. Én is lusta vagyok :-(
Szerintem a 10 perc figyelés az teljesen jó, vannak elsős kisiskolások, akik ennyit sem tudnak.
Ha 2 óránként etetsz az nem jelezheti, hogy kevés neki egy cici? Lehet kipróbálnám egyszer 2 ciciből, hogy akkor mikor kér legközelebb enni.
Huhh, akkor szépen gyarapszik a babád.
Nekem egy ciciből szokott enni, de ha nagyon keveset eszik megijedek, hogy nem volt elég tej abban a ciciben és átrakom másikra. Aztán fejésnél kiderül, hogy volt még benne tej, csak azért már dolgozni kellett volna.
Azért 100 után már nem igen tudok fejni.
Játék, hát a könyvben még nem értem el odáig és időm semmi, de én is játszószőnyegre rakom és az ott lévő állatkákkal ismertetem, csörgök neki. A baj, hogy fantáziám o, én csak könyvből tudok mesélni, arra meg inkább sír. :-(((
Sziasztok!
Mi 5 hetesen voltunk 4220 grammosak, 3250-nek született és 3200-vel jöttünk haza a kórházból. Én nem tudom mennyit eszik egyszerre, mert mi csak hetente mérjük. Nem fejek, de úgy veszem észre, hogy kb. 1 hete (ma 5 hetes + 2 napos) többet eszik, vagyis kb. déltől este 10-ig szinte 2 óránként kér enni, így szerintem több tej is termelődik és mivel éjszaka csak egyszer eszik, ezért akkorra és reggelre már jól tele lesznek a melleim. Mi még egyszerre 1 ciciből szopizunk, nem tudom mikor kell kettőből, gondolom majd jelezni fogja, ha kevés az egy.
A játék nekem is kérdés volt, hogy mit csináljunk. Mi sokat énekelünk, mondókázunk neki, és tök érdekes, hogy a gyerekdalokat sokkal jobban szereti, mint bármi egyebet. Van ilyen tornászó szőnyege, amikor lelógnak a játékok, azt nézegeti, meg van pihenőszéke, ami hintázik, ja meg persze a vállunkon átnézve imád nézelődni, persze csak akkor, ha sétálunk vele. Ja és bármely tevékenységet max. 10 percig csinálja, utána nem tudom, hogy elunja vagy már nem bír figyelni. Ja meg ha sétálunk, akkor néha a babakocsiban is nézelődik vagy alszik:) Ja és nem szeret bölcsőtartásban lenni, attól nagyon ideges lesz.
Úgy veszem észre, hogy 1-1 dologgal talán egyre hosszabb időre le lehet kötni a figyelmét, mondjuk az 5 perc helyett 7-re:)
Egyébként nagyon gyorsan elfárad, kb. 45-60 perc után (ébredéstől számítva) már nyűgös, ja és pár napja rájöttem, hogy ilyenkor úgy sír mintha fájna valamije, olyan fájdalmasan, pedig csak fáradt, mert ha lerakom az ágyába elalszik.
Ja és nappali lvás, most már egész jól megy ez amit többen írtunk, hogy lerakom az ágyába és ha nyöszi, akkor többször odamegyek hozzá. Most már kb. 15 perc után elalszik és az alatt se sír, hanem nézelődik vagy egy kicsit nyöszizik.
Zsombi 6 hetesen 4800, ő 110-120-kat eszik. Nekem mindig kell fejnem szoptatás után, ezzel stimulálom, hogy termelődjön több tej. Meg ugye szoptatós tea, sok folyadék.. Nehéz.
Játék, nálunk egyelőre csak annyi, hogy a pihiszékben ringatom és közben gagyarászok neki :D Néha odatolom a játékait, de ugye még csak néz, hogy mi van :D Az ágy feletti forgó le tudja kötni :)
Én is hasonló cipőben. Estére nincs elég tejem. Ma előszőr már tápszert is kapott a vacsihoz. 60gr-ot tudott csak szopizni (ezt egy mellből), és +60-at adtam neki tápszert. Érdekes, hogy utánna letettem aludni, és egy hangja nem volt azóta se, sőt még a cumi se kellett. Lehet, hogy eddig mindig éhes maradt szegénykém? :(
Délelőtt amúgy még van, hogy 140gr-ot is tud szopizni, de késő délutánra mintha kifogynék.
Mi sem használunk cumit. Az első lányom az első házasságomból van, vele a kórházból a szüleimhez mentünk haza, mert a volt férjem akkorra már bejelentette, hogy visszamegy Pestre. A lényeg, hogy mikor hazaértünk anyámnak az első dolga volt mikor meghallotta sírni a kislányomat, hogy benyomott a szájába egy cumit. Nem érdekelte, hogy én mit mondok. 2,5 éves korára sikerült leszoktatnunk a jelenlegi férjemmel Gabit a cumiról.
Ebből tanulva, meg egyébként is cumi ellenesek vagyunk a párommal, (meg szerintem olyan csúnya, amikor egy gyönyörű pici babából nem látszik más csak egy nagy hatalmas cumi), a második lányomnál már nem szóba sem jött. Egyértelmű volt, hogy a mi gyerekeinknek nem lesz cumija, így egyiknek sem volt, és Petránknak sincs.